نظرات برگزیده مخاطبین الف: سخنان فائزه هاشمی از خشم او ناشی می‌شود/ برخورد با معترضان در ایران استبداد است اما در آمریکا دفاع از دموکراسی؟/ ای کاش واکسن کرونا سیاسی نمی‌شد

گروه سیاسی الف،   3991024028 ۴۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه شده مشارکت می کنند. بسیاری از این نظرات گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبین «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

نظرات برگزیده مخاطبین الف: سخنان فائزه هاشمی از خشم او ناشی می‌شود/ برخورد با معترضان در ایران استبداد است اما در آمریکا دفاع از دموکراسی؟/ ای کاش واکسن کرونا سیاسی نمی‌شد

«زمستون، قشنگه از پشت شیشه !...» عنوان یادداشتی درباره سخنان فائزه هاشمی بود که با نظرات متعدد مخاطبین الف همراه شد. تعدادی از این نظرات را می‌خوانید:

*این قبیل افراد هیچ جایگاهی در بین توده مردم ندارند و با گفتن این نظرات سعی در زنده نگهداشتن نام خودشان هستند ، چرا که سالهاست مرده سیاسی هستند

*خانم هاشمی حرفات ازروی شکم سیری است.ارث پدرت انقدرهست که اگرامریکای شیطان پنجاه سال ایران روتحریم کوندبه سودشوماوهم باندیهات میشودولی اون خانواده ای که نداردزن ودخترش به خاطریک لقمه نان خودفوروشی میکوندخودت رابزاربه جای دختردم بخت که به خاطر جهیزیه چندساله نتونسته بره خانه شوهرش تاکی وطن فروشی تاکی مردم ایستادگی کنندولی به پای پدروهم کیشان تمام شوداگربه فکرمردم هستیددهنت رابه بند

*کاملا هریس صد برابر بیشتر از ترامپ مزدور اسراییل هست. توهم نزنید که قراره جو خابالو و هریس صهیونیست دوباره به شما پول بدهند. شیطانی مثل هریس هزار تا ترامپ را قورت می دهد.

*بزرگترین خطر برای حکومت این است که مسئولین با مردم صادق و شفاف نیستند و مردم را فقط فقط در راهپیمائی ها و انتخابات به بازی می گیرند و در بقیه موارد به حساب نمی آورند. مسئله دیگر اینکه به نظرات و خواست اکثریت مردم توجه ندارد و اقتصاد و فرهنگ و مسائل اجتماعی و حتی نقدهاو اعتراضات به حق مردم را شدیدا سیاسی و امنیتی می کنند!

*شما بهتره از خواب بیدار شید اگه کمی واقع بین باشی ایشون ناخواسته و ناخودآگاه در یک مصاحبه تحت تاثیر افکار عمومی این مطلب رو بیان کرد باید ببینید چکار کردید که بخشی از یک ملت به اینجا رسیدن!

*پدر ایشان و بقیه اصلاح طلب ها حدود ۳۶ سال از ۴۲ سال بعد از انقلاب ریس جمهور کشور بودند اکر واقعا مدیرانی لایق بودند الان نباید به خارج محتاج باشیم با این هم پتانسیلی که در وطن ما وجود دارد . اینها فقط مانند رژیم گذشته نفت را فروختند . و کالا وارد کردند . و همیشه اختلاف ارز دولتی و آزاد ایجاد گردند و ارز دولتی را به دوستان و نزدیکان خود برای واردات دادند و آنها کالاهای وارداتی را با ارز آزاد فروختند و سکه و دلار و زمین و غیره خریدن و به تورم بیشتر دام زنند و الان هم طلبکار ملت هستند . مانند احمدی نژاد که علیرغم ادعا همین روش را ادامه داد

*ایشان اگر می خواهند به آرزو هایشان برسند از خودشان مایه بگذارند نه از طبقه متوسط و فقیر جامعه. ایشان راست می گوید. اگر ترامپ می بود برای ایشان خوب بود چون با فشار های اقتصادی موجب تورم بیشتر در ایران میشد سپس افرادی مثل این خانم که مال و املاک دارند پول دار تر می شدند مردم متوسط و فقیر هم فقیر تر می شدند و به خیابان ها می آمدند. ایشان هم خود را نماینده آنها جا میزد و به اهداف سیاسی خود می رسید. جان مردم هم که ارزشی ندارد. کلا به فکر خودشان هستند. وجود همین افراد موجب شکست روند اصلاحات در کشور شد چون با کارهایشان اصلاحات را وابسته به بیگانگان جلوه دادند و اصول گرایان هم به این بهانه کل اصلاحات را کوبیدند.

*حرف‌های فائزه هاشمی بیش از آنکه از اندیشه او باشد از خشم اوست. خشم از رفتاری که در این سال‌ها با او شده است. که البته از این نظر هیچ شباهتی به پدرش ندارد. کاش شجاعت او در کلام عاری از خشم و کینه باشد.

*اگر بخواهیم به طوری کلی نظر طرفداران برجام نمیه جان را رد کنیم و دیدگاه اصلاحطلبان از جمله این خانم را نیز رد کنیم و نظر اصولگرایان را نقشه راه قرار دهیم به یک کلمه میرسیم : بازهم باید مقاومت کنیم و مقاومت در این نظام کاری است که فقط وظیفه مردم عادی است ! اما مشخص است که دیگر فضا و جایی برای مقاومت کردن نمانده است انها که به طور کلی مخالف مذاکره هستند کسانی هستند که اصولا وجود مذاکره و عدم مذاکره تاثیری در زندگی شان ندارد و زندگی شان در هر شرایط به بهترین حالت تامین است مثل این خانم و خیلی ها از جناح مقابل ایشان که میدانید منظورم چه کسانی هستند مطمئن بدانید ان کسی که در خانه می نشیند و فقط در راهپیماییها و مناسبتهای مورد تایید نظام شرکت میکند و با دوربین گوشی آیفون اخرین مدل، از تصاویر خودش در راهپیمایی فیلم در فضای مجازی میگذارد دغدغه اجاره خانه و معیشت و اشتغال و...و... ندارد ...زندگی اش نسوخته است ....یک انقلابی شکم سیر است که حتی به او مربوط نیست مردم عادی چگونه زندگی شان در این شرایط وحشتناک میگذرد .

***

یادداشتی با عنوان «از ندا آقاسلطان و ترانه موسوی تا اشلی بابیت؛ تفاوت در چیست؟» از مطالب پربحث الف در هفته گذشته بود. تعدادی از نظرات مخاطبین الف درباره این مطلب را می‌خوانید:

*مقایسه دلایل اصلی به کنار اما قدرت رسانه ای رو هم نباید فراموش کرد. همین غربیها با کمک رسانه هاشون یک سری تروریست افراطی بسیار وحشی در سوریه رو بعنوان نیروهای آزادیخواه معرفی کردند.

*فرق اصلي اين هست كه قاتل اشلي معلوم هست كي هست، حكومت مسوليتش رو قبول كرده و خانواده او ميتواند شكايت به دادگستري كند و دولت موظف به تحقيق و پاسخگويي هست كه آيا بر خلاف قانون بوده يا نه، در مورد ندا هيچكدام از اينها نبود.

*یک تذکر به حامیان آمریکا ! اینها بدانند آمریکا استکبار است وتمام رسانه ها مدرن دنیا را در اختیار دارد و با بوق و کرنا بیچارگان مدعی روشن فکری را تحت سیطره ی خود در می آورد ، حالا شما فقط نوع تبلیغات در سال 88 علیه نظام جمهوری اسلامی ایران را با تبلیغات فعلی علیه ترامپ در آمریکا را مقایسه کنید و وبه خوبی می فهمید که دارو و دسته ی میرحسین موسوی در گفتار خود صادق بودند یا خیر ؟ منظورم دارو دسته مردمی که به ایشان رای دادن نیست بلکه لیبرال های بدبختی هستند که برای رسیدن به حکومت چشم به کشورهای غربی دارند .

*فرقش این است که فتنه 88 از طرف کشورهای غربی و امریکا و اسرائیل حمایت می شد اما در امریکا کسی مداخله نمی کند و معترضان از خارج حمایت نمی شوند.

*اولا ندا اقا سلطان وسط خیابون و بدون اینکه در حال حمله به کسی یا جایی باشه هدف گلوله قرار گرفت و اخر هم فرمودن که بی بی سی اونو کشته ولی اون خانم در تجاوز به کنگره این بلا سرش اومد هر چند شخصا از اونکار هم دفاع نمیکنم. دوما چطور معیار شما برای مقایسه امریکایی است که هیچ چیزش را قبول ندارید؟ چرا موقع مقایسه، رفاه،دستمزدها و سایر شاخصها را مقایسه نمیکنید و فقط در کشت و کشتار و مرگ و میر ناشی از کرونا و امثالهام امریکا و غرب معیار مقایسه شما میشن؟ سوما هیچ چیز جای عذر خواهی و قبول اشتباه را نمیگیره چه در سقوط هواپیما که اخر تقصیر امریکا شد و چه در کشتن ندا اقا سلطان که اخر کار بی بی سی بود. چنین توجیه و تطهیرهایی اگه اثر منفی نداشته باشه قطعا هیچگونه اثر مثبت و اقناع کننده ای نخواهد داشت.

*آنهایی که خشونت دولت امریکا در مقابل معترضان را می بینند و خباثت امریکا از کودتای 28 مرداد 32 تا ترور سردار سلیمانی را دیدند و هنوز از امریکا حمایت می کنند در خواب غفلت و گمراهی عمیقی هستند.

*آقا آمریکا بد و اخ است. اما این دلیل نمی شود که در کشور ما همه چیز گل و بلبل باشد.

*سوال اینجاست که چه در حوادث 88 ایران و چه در حوادث اخیر امریکا عده ای به غلط یا به درست بر این باور بودند که در انتخابات تقلب شده و برا احقاق حقشون تظاهرات میکردند واز این لحاظ فرقی با هم ندارند چرا از دید رسانه های غربی تظاهر کنندگان ایرانی مردم بودند وبنابراین برخورد با آنها سرکوب و استبداد بود ولی تظاهرات کنندگان امریکایی تروریست و آشوبگرند و بر خورد با آنها دفاع از امنیت ملی و دمکراسی؟

*ترامپ بعد از حمله هوادارانش به کنگره از اونا خواست که با ارامش به خانه هاشون برگردن و بعدش هم عمل اونها رو محکوم کرد اما یه نفری اینجا بود که هشت ماه کشور رو به اتش کشید اما هیچ وقت حاضر نشد به خاطر دروغی که باهاش مردم رو فریب داد عذرخواهی کنه

***

مخاطبین الف درباره یادداشتی با عنوان «درنگی بر دستور منع واردات واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی» نظرات متعددی ارسال کردند که برخی از آنها را می خوانید:

*به تجربه می گویم قطعا اطلاعاتی در مورد واکسن فایزر وجود دارد یا حداقل واکسنی که به ما خواهند داد که رد شده

*از یه طرف میگن مردم ایران وسیله آزمایش نخواهند شد، از اونطرف تفاهمنامه امضا میکنن که فاز سوم تست واکسن ساخت کوبا روی مردم ایران انجام بشه! از یه طرف میگن دنیال واکسن مطمئن هستیم، از اونطرف واردات تنها واکسنهایی که سازمان بهداشت جهانی تاییدشون کرده رو ممنوع میکنن! مملکت نیست که...

*(پاسخ به کامنت بالا)مطالعه مشترک ایران و کوبا آزمایشی است و روی افراد مشخص و طبق پروتوکل ها انجام می شود. واکسنی را هم می گویید تایید کرده اند، استفاد اورژانسی را تایید کرده اند و عوارض آن هم مشخص نیست. اتفاقا خوشبختانه مملکت قانون دارد فقط دلخواه شما نیست. امیدوارم در این زمینه تخصص داشته باشید!

*در بحث واکسن فایزر دو سئوال وجود داره: 1- آیا خود این واکسن ایمنه؟ 2- آیا ممکنه خود واکسن فایزر ایمن باشه اما واکسنی که به ما میدن رو آلوده کنن به شکلی که ما به راحتی نتونیم تشخیص بدیم؟ در مورد سئوال اول هنوز هیچ متخصصی در دنیا نمیتونه با قطعیت نظر بده. حتی آمریکا و سازمان بهداشت جهانی هم فقط مجوز استفاده اضطراری برای واکسن صادر کردن. در مورد سئوال دوم هم باید متخصصان بیوتروریسم بیشتر نظر بدن. اما به نظر من ممکنه. لازم نیست همه واکسنها آلوده باشه. ممکنه بخشی از اونها آلوده باشه و ممکنه ویروس جدیدی توی واکسنها باشه که ما نتونیم تشخیصش بدیم. ما که نمیتونیم دهها میلیون دوز واکسنی که میخریم رو آزمایش کنیم برای یافتن همه انواع ویروسهای ممکن.

*اول اینکه خیلی راحت وزیر بهداشت می توانست همین حرفها را بگوید و اینقدر هم حساسیت ایجاد نشود ، دوما ، لازم به اعلام عمومی نبود و می توانستد برای تهیه داروی غیر امریکایی اقدام کنند و اعلام کنند نیازی به واردات از امریکا نیست، به خصوص اینکه این بهانه دست مخالفان افتاده که مسئولان یک موضوع حیاتی را تبدیل به دعوایی سیاسی کرده اند ، و در آخر اینکه باید به صراحت می گفتند بنا به دلایل سیاسی و ایدئولوژیک مخالف واردات واکسن امریکایی هستند ، اما اینکه برخلاف نظر همه سازمان های بهداشت جهانی ، عملکرد واکسن تولید امریکا را زیر سوال ببریم درست نیست.

*فایزر با همکاری شرکت بایوان تک واکسن ساخته. آقای اوگور شاهین که مدیر و دانشمند ارشد شرکت بایوان تک آلمان هستن یک دانشمند مسلمان اصالتا ترکیه ای هستند و جایزه علمی مصطفی را از ایران گرفتند(سایت تسنیم) حالا چه جور اینو تحلیل کنیم؟ ما خودمون به این آقا جایزه دادیم حالا میگیم واکسنت فلان و بهمانه! به نظر بنده رهبری باید دایره مشاورین گسترده تری داشته باشن.

*مردم هم نگران امنیت خودشان هستند و هنوز هم اعتمادی به واکسنهای آمریکایی و غیره آمریکایی ندارند و خرده ای بر این مطلب نیست که رهبری نیز نگران امنیت ملی باشد اما ...، اتفاقا نگرانی از مشاوران و مشاوره های داده شده به ایشان است که عده ای در پوشش امنیت دنبال منافعی هستند که درشرایط عادی نمیتوانند به دست آورند. سوابق این مشاوره ها قابل بررسی است. بعلاوه در تصمیم گیری آنهم در حوزه عملی و قابل آزمون نه بدبینی درست است نه خوش بینی، واقع بینی و شواهد عینی ملاک است. چه خوب بود رهبری دستور میداند تمام واکسنها بلکه تمام کالاهای وارداتی با یک چشم مورد نقد و مداقه و بررسی موشکفانه علمی باشند و بدوا در شرایط کنترل شده و محدود مورد استفاده قرار گیرند. چرا کشورهای مورد اعتماد یا ظاهرا بدون سابقه شیطنت حاضر نیستند مدارک و سوابق علمی خود را شفاف منتشر کنند؟ آیا تصمیمات امنیت ملی را نمیتوان در شورای امنیت ملی بحث کرد و بعد اعلام؟

*این یک رویه کاملا علمی شناخته شده جهانی است که تمام شرکتهای بزرگ و معتبر داروسازی و واکسن سازی برای ازمایش دارو و واکسن خود مجبورند در زمان ازمایش ان دارو و واکسن را در گروههای مختلف انسانی و در کشورهای زیادی با اقلیم ها و نژادها و اقوام مختلف ازمایش کنند. سازمان بهداشت جهانی هم اغلب هماهنگ کننده این امور است و معمولا کشورهایی که حاضر شده اند در این ازمایشات گسترده همکاری کنند اولین کشورهایی هم هستند که از این داروهای جدید و واکسنها باید برخوردار شوند. خیلی طبیعی است. اگر بخواهیم با چشم بدبینی به این مسایل نگاه کنیم بهتر است از کره زمین مهاجرت کنیم برویم جایی که فقط خودمان باشیم و نیازی به همکاری و همزیستی با کشورها دیگر نداشته باشیم.