برجام ۹۹ به روایت زیباکلام/واکنش کدخدایی به اظهارات علی مطهری/احمدی‌نژاد دوباره ردصلاحیت می شود؟

گروه سیاسی الف،   3990520149 ۶۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری- تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

برجام ۹۹ به روایت زیباکلام/واکنش کدخدایی به اظهارات علی مطهری/احمدی‌نژاد دوباره ردصلاحیت می شود؟

آخرین آمار کرونا در ایران

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: از دیروز تا امروز ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۱۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۶۷ نفر از آنها بستری شدند.

وی ادامه داد: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۲۸ هزار و ۸۴۴ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۸ هزار و ۶۱۶ نفر رسید.

وی اضافه کرد:استان‌های مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند.

علیرضا زالی، رئیس ستاد کرونای تهران نیز در ارتباط تلویزیونی در خصوص وضعیت شیوع بیماری کرونا در پایتخت گفت: طی 24 ساعت گذشته شاهد ابتلای 559 نفر به کرونا بوده‌ایم که از این تعداد 109 بیمار در بخش ویژه تحت مراقبت هستند.

زالی با بیان اینکه ترددهای بین شهری به شهرهای وضعیت قرمز باعث نگرانی ما شده است افزود: ارزیابی ما این است که طی دو الی سه هفته آتی تعداد مراجعان به مراکز درمانی افزایش یابد.

بیشتر بخوانید:

شناسایی ۲۱۳۲ بیمار جدید و فوت ۱۸۹ مبتلا به کرونا

شناسایی ۵۵۹ بیمار مبتلا به کرونا در تهران / پیش‌بینی افزایش مبتلایان طی هفته‌های آتی

***

کسانی که رد صلاحیت شده‌اند دیگر برای ریاست جمهوری ثبت‌نام نکنند

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان درباره برگزاری انتخابات مرحله دوم مجلس گفت: گویا ستاد مقابله با کرونا گفته که انتخابات مرحله دوم مجلس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی امکان پذیر است اما همچنان نظر رسمی اعلام نشده است. 

کدخدایی ادامه داد: اما اخیرا هم ظاهرا مخالفتی با برگزاری نشده چرا که تعداد 12 نماینده داریم که در مرحله دوم باید انتخاب شوند البته شاید در شیوه تبلیغات تمهیداتی اندیشیده شود.

 کدخدایی در واکنش به اظهارات علی مطهری مبنی بر اینکه نظرات پژوهشکده شورای نگهبان حریت مجلس را گرفته است، گفت: «پژوهشکده شورای نگهبان یک پژوهشکده علمی است و استقلال قوای سه گانه را مخدوش نکرده است و این حرف خنده دار است.»

کدخدایی در خصوص اعلام برخی از اسامی برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰، گفت: شورای نگهبان هنوز درگیر انتخابات نشده است و در این زمینه ورود نکرده و اقدامی نیز نکرده است. از جهات قانونی افراد می‌توانند در هر زمان ثبت نام کنند اما می‌توان توصیه کرد افرادی که در گذشته رد صلاحیت شده‌اند، دیگر ثبت نام نکنند.

اعتمادآنلاین نوشت: ... یکی از قوی‌ترین احتمالات درباره توصیه سخنگوی شورای نگهبان، متوجه محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور دولت‌های نهم و دهم است. براساس گمانه‌زنی‌ها او یکی کسانی است که در حال گرم کردن خود برای مارتن ۱۴۰۰ است. حتی در میان اخبار ضد و نقیض این روزها برخی خبرها هم حکایت از تلاش او برای دیدار با آیت‌الله جنتی حکایت داشت که البته این موضوع از طرف برخی چهره‌های شورای نگهبان رد شد. 

بیشتر بخوانید:

کدخدایی: توصیه می‌شود کسانی که در دوران قبل صلاحیت‌شان تایید نشده، در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت نکنند/ مرحله دوم انتخابات مجلس با رعایت اصول بهداشتی برگزار می‌شود

***

چند کشور مقداری از پول‌مان را بازگردانده‌اند

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای استرداد ارزهای بلوکه شده ایران در بانک‌های کشورهای مختلف گفت: ما برای استرداد پول‌های بلوکه شده کشورمان مذاکره انجام می‌دهیم و در صورت لزوم از طریق شکایت در دادگاه‌ها هم این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

وی با با بیان اینکه روش‌های مختلفی برای بازگرداندن پول از طریق تهاتر یا خریدهایی از کشورهای مورد نظر وجود دارد، تصریح کرد: انواع روش‌ها طی این چندین سال برای بازگرداندن پول‌های کشورمان از دیگر کشورها پیدا شده و ما هم مطمئنا از آنها استفاده می‌کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا تاکنون نسبت به بازگرداندن بخشی از مطالبات مالی خود از دیگر کشورها موفق بوده‌ایم، اظهار کرد: در برخی موارد بله، اکنون چند کشور مقداری از پول ما را بازگردانده‌اند.

بیشتر بخوانید:

ظریف: برای استرداد پول‌های بلوکه شده از روش‌های مختلف استفاده می‌کنیم

***

مشاهده رفتار تبعیض آمیز برای مردم سخت است
 آیت الله رییسی در جلسه شورای عالی قوه قضاییه اظهار داشت: از هر اقدامی که در جهت گره گشایی از زندگی مردم باشد استقبال می‌کنیم؛ اما هرطرح اقتصادی باید همراه با بررسی کارشناسانه جزئیات (نه صرف کلیات) و اقناع افکارعمومی و نخبگانی همراه باشد.

وی افزود: اقناع افکار عمومی و نخبگانی در مورد جزئیات کارشناسی طرح‌های اقتصادی به مردم و فعالان اقتصادی آرامش می‌دهد و در غیر اینصورت موجب حیرت، و سرگردانی آن‌ها خواهد شد.

آیت الله رییسی ادامه داد: دیدن رفتار همراه تبعیض برای مردم سخت است.

بیشتر بخوانید:

رئیس قوه قضائیه: از هر اقدام بری گره‎گشایی از مردم استقبال می‎کنیم، اما طرح‌ها باید کارشناسی شده باشند

***

اصلاح‌طلبان با کاندیدای اصلاح‌طلب بیایند

محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس دهم در روزنامه آرمان ملي نوشت: احزاب اصلاح‌طلب در حال حاضر اين موضوع را مورد بحث و بررسي قرار داده‌اند، که ابتدا به يک اجماع واحد درون جرياني رسيده و بعد از آن فردي را براي انتخابات{رياست جمهوري} معرفي نموده، که به‌طور کامل يک فرد اصلاح‌طلب قلمداد شود تا بتوانند در آينده در خصوص عملکرد آن شخص به‌طور کامل پاسخگو باشند. اما موضوعي که در اين بين وجود دارد و اهميت آن بيشتر از معرفي فرد به چشم مي‌خورد، موضوع جلب اعتماد مجدد مردم و آشتي دادن آنها با صندوق راي است...

مردم نقاط ضعف‌ها و مشکلات جاري کشور را پاي جريان اصلاحات نوشته‌اند. مردم بر اين باور هستند که اين جريان اصلاحات بود که با حمايت خود، دولت تدبيرواميد را شکل داد. اين موضوع باعث شده که جريان اصلاحات با افت سرمايه‌هاي اجتماعي خود روبه‌رو شود... با اين تفاسير جريان اصلاحات براي بازسازي اعتماد مردم و کسب بالاترين آرا از سمت جامعه به سمت کانديداهاي خواهند رفت که داراي سابقه روشن و شفاف بوده و داراي ديدگاه اصلاح‌طلبي و برنامه براي مديريت کشور جهت برون‌رفت از مشکلات باشد. 

***

امضاهای استیضاح زنگنه در حال افزایش است

ابراهیم رضایی،عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به استیضاح بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت اظهار داشت: هم اکنون در حال جمع آوری امضاهای استیضاح وزیر نفت هستیم که روز به روز در حال افزایش است.

وی در توضیح دلایل استیضاح زنگنه افزود: ما احساس می‌کنیم که وزیر نفت کارایی لازم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در این وزارتخانه ندارد و او نمی‌تواند مشکلات ایران در این حوزه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رفع کند.

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: زنگنه در طول سال‌های گذشته کاری کرده است که جمهوری اسلامی ایران فرصت‌های زیادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به دلیل خام‌فروشی نفت از دست داد.

عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: حذف کارت سوخت و بازگشت مجدد آن با هزینه کلان یکی دیگر از محورهای استیضاح زنگنه است.

بیشتر بخوانید:

 نوع مدیریت زنگنه به صورتی است که مشکلات زیادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به وجود می‌آورد

بازار داغ استیضاح در مجلس/زمزمه استیضاح سه وزیر

***

باید برجام ۹۹ را با آمریکا امضا کنیم!

صادق زیباکلام به روزنامه آرمان ملی گفته است: بنده در گذشته معتقد بودم بین ایران و آمریکا بحران ایجاد شده است. این در حالی است که مدت‌هاست به این نتیجه رسیده‌ام که باید به جای کلمه بحران از باتلاق استفاده کنم.... معتقدم تنها راهی که می‌تواند ایران و آمریکا را از این باتلاق نجات دهد به تعبیر من برجام 99 است؛ مانند توافق برجام در سال 94 خواهد بود...بنده معتقدم ما باید به دنبال برجام دیگری با آمریکا باشیم. برجام قبلی توسط آقای روحانی امضا شد که با مخالفت تندروها مواجه بود.

فارس نوشت: زیباکلام در حالی ناکامی برجام را محصول تیغ و تیشه‌هایی می‌داند تندروهای داخلی بر سر راه آن انداخته‌اند که برجام تنها پیمانی نبوده که ترامپ از آن خارج شده است؛ پیمان تجاری اقیانوس آرام، توافق پاریس، سازمان یونسکو، پیمان مهاجرتی سازمان ملل، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی از جمله آن موارد است.

بیشتر بخوانید:

زیباکلام: باید به دنبال برجام دیگری با آمریکا باشیم

***

جزئیاتی جدید از آسانسور پرماجرای کاخ مرمر

مهر نوشت: کاخ مرمر پس از ۶ ماه باز هم خبرساز شد بهمن ماه از این جهت که درهای آن به روی مردم پس از سال‌ها باز خواهد شد و این بار درباره وجود جکوزی و امکانات هتل ۵ ستاره در کاخ تاریخی و ملی!این موضوع باز هم توسط پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در مصاحبه تلویزیونی مطرح شد...

از طرف دیگر فتاح درباره الحاق جکوزی و حمام به این کاخ که زیبایی آن را به مسجد شیخ لطف الله تشبیه می‌کنند خبر داده است موضوعی که از دید خبرنگاران میراث فرهنگی در بهمن ماه سال گذشته که برای اولین بار از آن بازدید کردند مخفی نگه داشته شد! حالا اما از وجود چنین سازه‌هایی خبر داده اند و اینکه قرار است اصلاحاتی در آن انجام شود.

این بار فتاح از وجود آسانسور هم در کاخ مرمر خبر داد آسانسوری که اتفاقی خبرنگاران آن را هنگام بازدید از کاخ پیدا کردند... مشابه آسانسور تعبیه شده در این کاخ را می‌توان در موزه آیت الله رفسنجانی نیز مشاهده کرد که برای بنای دو طبقه کار گذاشته شده است البته این موزه تاریخی نیست.

امروز محمد هاشمی رفسنجانی به اظهارات پرویز فتاح درمورد کاخ مرمر واکنش نشان داد. در بخشی از یادداشت وی به نقل از انتخاب آمده است:« در ساختمان کاخ مرمر هیچ ساخت و سازی انجام نشده است...از میان چهار کاخ به غیر از کاخ مرمر یک کاخ به دفتر رییس جمهور، دیگری به دفتر معاون اول رییس جمهور و سومی هم به قوه قضاییه اختصاص داشت. هنوز سه نهاد دیگر در همان ساختمان ها حضور دارند و تنها مجمع ساختمان را به بنیاد مستضعفان تحویل داده است».

بیشتر بخوانید:

جزئیاتی از آسانسور پرماجرای کاخ مرمر + عکس

***

چرا فتاح گزینه 1400 نیست؟

شرق نوشت: حق با فتاح است؛ او قصدی نداشته و ندارد؛ انگیزه‌ای ندارد و دنبال تبلیغات برای خودش نیست. سال ۹۶ او را در فهرست اولیه نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری اصولگرایان قرار دادند؛ اما خودش اقدامی در این راستا انجام نداد. برخی از اصولگرایان گفته بودند او کاندیدای نهایی نبود به‌ همین ‌دلیل هم جمنا را ترک کرد؛ اما فتاح در مصاحبه‌ای در واکنش به این مسئله گفت: «من و اصولگرایان هیچ سَر‌و‌سِری با هم نداریم. من در آن وادی‌ها نیستم و برای انتخابات به جمنا نرفتم، بلکه آنها لطف داشتند».  در همان برنامه تلویزیونی نیز با بیان اینکه بنده در بنیاد حافظ منافع مستضعفان هستم و کوتاه نخواهم آمد، گفته است: برخی‌ها من را متهم به اقدامات پوپولیستی برای انتخابات ۱۴۰۰ می‌کنند. اینها را بگویند؛ اما ملک ما را محترمانه تخلیه کنند و پس بدهند. فتاح ریاست دو نهاد خاص را در این سال‌ها بر عهده داشته؛ دو نهادی که برخی اقدامات در آنها می‌تواند فردی را چهره کند و نامش را سر زبان‌ها بیندازد و به‌اصطلاح امکان رأی‌آوری از سبد طیفی خاص از جامعه را افزایش دهد؛ اما دست‌کم در ظاهر دیده نشده که فتاح در این مدت دست به کارهای تبلیغاتی حدس‌زدنی یا ویترینی بزند.

مصطفی هاشمی‌طبا، فعال سياسي اصلاح طلب نيز در روزنامه اعتماد نوشت: نه‌تنها بنیاد مستضعفان، بلکه بسیاری از نهادهای حاکمیتی دیگر هستند که اموال زیادی در اختیار دارند؛ منتها سود استفاده از آن در جیب خود آن نهاد می‌رود. درمورد اموال بنیاد مستضعفان نیز فرقی ندارد که در اختیار نهادهای دولتی، حاکمیتی، غیر دولتی یا خصولتی باشد. آنچه اهمیت دارد این است که اگر بخشی از اموال این نهاد در اختیار یک نهاد یا یک فرد قرار می‌گیرد، هزینه آن یا به عبارتی اجاره‌بهای آن مطابق با قیمت روز پرداخت شود تا از این پرداختی‌ها در راه اهداف تعیین شده برای بنیاد مستضعفان به عنوان یک نهاد حاکمیتی استفاده شود. این موضوع باعث می‌شود که هم مردم به صورت شفاف در جریان املاک و اموال چگونگی هزینه‌کرد این نهاد حاکمیتی قرار گیرند و هم شرکت‌ها و افراد در اختیار قرار دادن اموال بنیاد مستضعفان را مجانی تلقی نکنند و هم در نهایت اجاره‌بهایی که بابت در اختیار قرار گرفتن این اموال پرداخت می‌شود در مسیری که باید هزینه شود...

بیشتر بخوانید:

املاک بنیاد مستضعفان و فرصت‌های برابر

بیژن مقدم : آقای فتاح رسما و شفاف اعلام کند که قصد کاندیداتوری ندارد

توضیحات نیروی دریایی ارتش پیرامون اظهارات فتاح

سردار جباری: سپاه برای استرداد زمین و سوله جماران پیشقدم بوده است