کامنت‌های برتر مخاطبان الف/ چرا وعده‌هایی دادید که توان انجام آنها نداشتید؟ چرا ارزش پول ملی ۳برابر سقوط کرد؟/مسئولان باید پاسخگو باشند، اما نیستند/ مردم نه صدا دارند، نه لابی و نه نفوذ/آقای جهانگیری، چرا به نقدهای کارشناسی توجهی نمی‌شود؟/مردم! شما یادتون هست!

گروه سیاسی الف،   3971217141 ۶۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

در هفته جاری اتفاقات زیادی رخ داد و با توجه به وظیفه‌مان آن‌ها را پوشش دادیم؛ از آنجا بینندگان محترم الف با ارائه نظرات خود در ذیل اخبار و گزارشات منتشر شده، در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه شده مشارکت کردند که در ادامه برخی از نظرات برتر را انتخاب کرده و در ادامه مشاهده‌ می‌کنید.

چرا ارزش پول ملی ۳برابر سقوط کرد؟/مسئولان باید پاسخگو باشند، اما نیستند/ مردم نه صدا دارند، نه لابی و نه نفوذ/آقای جهانگیری، چرا به نقدهای کارشناسی توجهی نمی‌شود؟/مردم! شما یادتون هست!

الف/ در هفته‌ای که گذشت اسحاق جهانگیری درباره پاسخگویی به منتقدان نوشت: «همه حرفهایی که علیه دولت زده می‌شود را می‌توان ظرف ۵ دقیقه جواب داد. وقتی زمان آن برسد حتما جواب خواهیم داد اما الان شرایط کشور به‌گونه‌ای است که هیچ موضوعی و هیچ دغدغه‌ای مهم‌تر از اداره کشور و رفع مشکلات زندگی مردم نیست. به همین دلیل ما به خاطر مردم و کشورمان باید برخی از ادعاها را تحمل کنیم.»

چرا وعده‌هایی دادید که توان انجام آنها نداشتید؟

اظهارنظر جهانگیری با نظرات مختلف کاربران الف همراه شد که برخی از آنها را در ادامه می‌خوانید:

*لطفا بفرمایید چرا بر خلاف ۱۶۰ کشور جهان، ارزش پول ملی ۳۰۰ درصد سقوط کرد؟ چرا حداقل حقوق کارگران یک سوم عراق (حقوق یک کارگر عراقی) شده است؟ چرا وعده‌هایی دادید که توان انجام آنها نداشتید به هر دلیل؟ چرا به اعتراض معلمان رسید گی نمی‌شود؟ چرا اصول فراموش شده قانون اساسی عمل نمی‌شود مثل مجوز راهپیمایی مسالمت آمیز؟

*فکر می‌کنم تمام روسای جمهور گذشته و نخست وزیر زمان جنگ را جمع کنیم و از آنها بپرسیم مشکل ساختاری اقتصاد چیست که در هیچ دولتی حل نمی‌شود؟ چرا در هر دولتی قیمت ارز چند برابر می‌شود؟ گفتن دلایل‌اش یک دقیقه بیشتر وقت نمی‌برد و مردم هم پاسخ را خوب می‌دانند دولت قبل با درآمد نفت ۱۵۰ دلاری قیمت ارز رو بالای پنج برابر افزایش داد! یعنی از هشتصد تومن رسید به نزدیک چهارهزار تومن! بنظرم مسائل فراتر از دولت و نظام باید دست به اصلاحات گسترده بزنه که مهم‌ترین‌اش شفافیت در اقتصاد است.

*عمر و سرمایه و آرزوهای هشتاد میلیون نفر در دیدن نرخ ارز و ماشین و خانه و جهیزیه و طلا و گوشت و مرغ و شکر و میوه و ... را صرف پنج دقیقه نمی‌توان جبران کرد، فقط می‌شود نمک روی زخم پاشید.

*چرا حرف‌های کاندیدای پوششی رو جدی می‌گیرید؟ ..... ای کاش مبتکر عبارت معروف «مردم! شما یادتون هست...» از همان مردمی که سنگشان رو به سینه می زند خجالت بکشد و تا مدت‌ها ادعاهای گزاف نکند. به نظرم باید یک هشتگ با این عنوان درست شود و یک بار برای همیشه ایشان بداند  که نمی‌تواند هر دفعه شعور مردم را به سخره بگیره: #اسحاق_یادت_هست؟

*جناب آقای جهانگیری شما ادعا می‌کنید در ۵ دقه می‌توانید جواب دهید چرا نتوانستید در ۵ سال یکی از انتقادات را در عمل حل کنید؛ ضمنا این شرایطی که ازش یاد می‌کنید مردم درست کردن یا شما؟ رانتخواری در دولت شما موج می‌زند. هر روز خبر جدیدی از اقوام وزرا منتشر می‌شود که فلان زمین خوردند، فلان ویلا ساختند، فلان ماشین کادو گرفتند، فلان کالا را وارد کردند؛ شما فقط یک هفته وقت می‌خواهید برای توضیح فساد‌های مسئولین.

*کسی که به گفته خودش قادر به جابجایی و عوض کردن منشی خودش نیست چطور می‌خواهد پاسخ پرسش‌هایی رو بده که قادر به حل آن نیست؟

*موضع گیری‌های ایشان معمولا شعارگونه، شتاب زده و تند است. گذر زمان هم نشان داده که عموم وعده‌هایشان تو خالی و با پشتوانه‌ای ضعیف است.

*من توی ۵ دقیقه عامل مشکلات را می‌گویم، .....آقای جهانگیری بفرمایند چرا به نقدهای کارشناسی توجهی نمی‌شود؟ چرا سیاست‌گذاری پولی نداریم؟

*تقصیر آقای جهانگیری نیست. تقصیر مجلس است که قانون درست و حسابی برای حیف اموال ندارد. وقتی رئیس دولت قبلی که صدها میلیارد دلار پول را معلوم نشد چیکار کرد و صاف صاف راه می‌ود، چرا جهانگیری باید از حیف کردن چند ده میلیارد دلار و ایجاد رانت با یه تصمیم اشتباه بترسد؟ می‌داند در ۵ دقیقه می‌شود قضیه را ماستمالی کرد و تمام.

*برایم شنیدن و خواندن چنین اظهارنظرها از سوی مدیران و اداره کنندگان کشور چندان عجیب نیست. اگر آگاه و کاردان بودند مملکت را به این روز سیاه نمی‌رساندند. در کجای دنیا سراغ دارید برادران روسای جمهور و معاون اولش دارای پروندهای آنچنانی باشند و بعد این بزرگواران دم از پاکدامنی خدمتگذاری بزنند؟ مردم را عاقل بدانید نه جاهل؛ همان بهتر استعفا بدهید و بیش از این به ملت جفا نکنید.

*اتفاقا می دانم چه می شود در ۵ دقیقه گفت...... مشکلات حتما ریشه داخلی دارد ، امروز عذر بدتر از گناه این است که مشکلات را گردن تحریم و آمریکا بیاندازیم، مسئولان باید پاسخگو باشند، اما نیستند؛ همانطور که دولت‌های قبلی نبودند و دولت‌های بعدی نخواهند بود ، قیمت دلار هر ده سال ده برابر افزایش یافته است، فارغ از هر دولت چپ و راستی که بر سر کار بوده است ، فارغ از اینکه جنگ بوده یا صلح، اصلاح طلب یا اصولگرا ، تنها اصل ماندگار ، افزایش ده برابری دلار در هر ده سال است، فقط در دهه هشتاد که دوران رشد اقتصادی بود، فقط شش برابر افزایش یافت.

*موضوعات مهم و پیچیده بعضا پاسخ‌های کوتاه و ساده‌ای دارند که ناشی از آگاهی فوق‌العاده پاسخ دهند و یا ناشی بودن آن است. موضوعات ساده و پیش پا افتاده هم که اساسا محلی از اعراب برای عرض اندام در پیشگاه متفکرین ندارند!. مسائل اقتصادی یکسال اخیر کشور البته موضوع پیچیده ای نیست! که نیاز به تفکر داشته باشد و می‌توان همینطور سرسری به آنها پرداخت و جواب‌های دندان شکن برای منتقدین را ارایه داد و قطعا هر کسی می تواند این جواب‌ها را در گوشه و کنار دفتر یادداشت خودش داشته باشد، برای روز مبادا! از این مقدمه فلسفی که بگذریم، اصل صورت مسئله‌ای که جناب معاون اول مطرح کردند کاملا اشتباه است. در بین مردم کسی بدنبال پاسخ ۵‌دقیقه‌ای ایشان به مسائل مطرح شده نیست. مردم به دنبال حل مسئله هستند و حاضرند علاوه بر این ۱۲ ماهی که از اسفند سال گذشته تا به امروز به دولتمردان زمان دادند، ۱۲ دقیقه، ۱۲ ساعت، ۱۲ ماه و حتی اگر به راه حل اطمینان و به راه حل دهنده اعتماد داشته باشند ۱۲ سال فرصت بدهند، اما بسیار بجاست که ایشان قبل از هر پاسخ ۵دقیقه‌ای، همین ۵ دقیقه را صرف نگاه و بازخوانی انتقاداتی که توسط ایشان در ایام آخرین انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد، بنمایند. یا آن صحبت‌ها گزافه بوده است ...

*کشوری که ۸۰ درصد درآمد آن به فروش نفت بستگی دارد، اگر تمام ذخایر ارزی خود را در بازار عرضه کند ظرف بک هفته تمام می‌شود و به ونزوئلا با صندوق ارزی خالی و کشور وابسته به واردات تبدیل می‌شویم، شعار‌های عوام پسند زیبا است. اقتصاد ما از بنیان خراب است. بفرموده مقام معظم رهبری پس از این دوره سخت باید دنبال اقتصاد مقاومتی یا پایدار و مبارزه با مفسدین اقتصادی رفت و از خرج‌های بیهوده جلوگیری کرد.

*بنده معتقدم هر دولت دیگری هم جای این دولت بود این افزایش قیمت هم باز هم ایجاد می‌شد با توجه به تحریم -عدم فروش نفت - مشکلات بانکی و نقدینگی تنها راهکار هم از بین بردن رانت به وسیله واقعی کردن قیمت بنزین-گازوئیل-برق-گاز-کالای اساسی و اختصاص پول آن به عنوان یارانه به مردم است. مردم از تبعیض‌ها بیشتر از افزایش قیمت ناراحتند....

بنده هم موافق هستم تحریم‌ها ربطی به این دولت ندارد و نتیجه کاغذ پاره خواندن توسط دوستان دیگر است. در حال حاضر تنها راه‌حل مشکلات از راه گفتگو با آمریکا امکان پذیر است و سایر راه‌حل‌ها توهم است. چین و روسیه هم همیشه در حل  مسائل با آمریکا هستند و قهر در سیاست خارجی معنی ندارد. ترکیه هم مشکل‌ش را با کشیش آمریکایی حل کرد.
 
(در پاسخ به کامنت بالا) شما ها که استاد هستید و می‌فهمید، پس تورم و مشکلات به دولت احمدی نژاد هم ربط نداشت دیگه!... راه رو هم پیدا کردید، بریم با کد خدا ببندیم. ولی یه چند سال دیر از خواب بلند شدید، کدخدا زده زیر میز و دولت روی هوای مشغول سیر و سلوک هستند..... دولت با ارز ۴۲۰۰ تومانی جنس وارد می‌کند (از طریق شرکت‌ها) بعد ۱۲۰۰۰ تومان به دست مردم می‌رسد! ....هنوز هم متوجه نشدید که آمریکا هر وقت ایران مستعمره‌اش شود، آن زمان کوتاه می‌آید، همان کاپیتالاسیون! مثلاً مثل آسیای شرقی، که اگر نظامی آمریکا رفت سراغ ناموس اونها، حق ندارند، حرفی بزنند و نظامی باید برود آمریکا محاکمه شود!

*****

میرزان افزایش حقوق و دستمزد کارمندان دولت از موضوعات بحث‌برانگیز این چند روز بود. مخاطبین الف نظراتی درباره این مسئله ذیل گفت‌وگوی حاج‌بابایی با عنوان «حاجی‌بابایی: با مصوبه مجلس حقوق ۲۰ میلیونی ۴ میلیون و حقوق یک میلیونی ۲۵۰ هزارتومان افزایش ‌می‌یابد» و یکی از گزارش‌های الف با عنوان «درباره مصوبه افزایش حقوق ۴۰۰ هزار تومانی کارمندان و مخالفت عجیب دولت/ آیا مجلس بر نظر خود باقی می‌ماند؟+ جدول افزایش حقوق» ثبت کردند.

برخی از نظرات مخاطبین الف را می‌خوانید:

*آیا ارزش مدیر واقعی که دانش و علم لازم را در کار خود دارد با یک کارگر برابر است. شاید بگوئید مدیران کار بلد نیستند. مدیری که کاربلد نیست، دزد است. اما مدیر اداره کننده کشور و مولد سود برای بنگاه باید حقوق بیشتری بگیرد. هیچ کسی هم در این کشور منع نشده است که درس نخواند و متخصص نشود. بنابراین کسی که زحمت بیشتری کشید و متخصص شده است باید بهرمند‌تر باشد؛ چون سود و نفع زیادتری برای جامعه دارد. هدف شما هم از این اظهارات یا از بین بردن انگیزه کسب علم ودانش است یا جمع آوری ارای کارگران.

*دو خطای نابخشودنی مجلس و یا به عبارتی سه خطا:۱- تصویب قانون یارانه‌ها بدون ایجاد زیرساخت و بانک اطلاعاتی صحیح-۲- تصویب شتاب زده برجام در ۲۰دقیقه و.... -۳- تصویب لوایح پولشویی و اصرار به تصویب آن در شورای نگهبان و تشخیص مصلحت.

*می‌شود بگویید اولا حقوق ۲۰ میلیونی را برای چی و به ازای چه کاری دریافت می نمایند؟ ثانیا حقوق کاگر را هم 4 میلیون اضافه می‌کردند بعد 35 درصد مالیات ازش کم کنند؟ ... کارگری که الان خرج سفره‌اش سه برابر شده است، چه جوری با ۲۰ درصد افزایش حقوق زندگی کند؟ ولی کسی که حقوق ۲۰میلیونی می‌گیرد و لکسوس سوار می‌شود، الان سرمایه‌اش سر به فلک گذاشته!!!

*لازم به ذکر است افرادی که حقوق بالا دریافت می‌کنند افراد معدود و خاصی هستند و اکثر کارمندان حقوقشان بر اساس ضوابط جاری کمتر از حقشان هست.... پس لطفا از ایجاد جو و سوءاستفاده از احساس نیاز معیشتی مردم خودداری کنید ۲۰ درصد افزایش خاصی برای حقوق قشر متوسط کارمندان نیست.

*برای همین است که منتقدین می‌گویند بین بد و بدتر انسان مجبورست بد را انتخاب کند. اگر نمایندگان نماینده واقعی ملت بودند و بین بد و بدتر انتخاب نمی‌شدند، امروز شاهد این بی عدالتی‌ها دربیشتر امور نبودیم. چه زمانی باید بفهمیم که نماینده‌ای که چند میلیارد هزینه می‌کند نمی‌تواند نماینده اکثریت ملت باشد. تا آگاه نشویم این نانمایندگان برایمان اینگونه تصمیمات را می‌گیرند.

*مردم و کارمندان تهی دست و بیچاره نه صدا دارند و نه لابی و نه نفوذ و به این خاطر با حقوق ناچیز روز به روز در باتلاق گرانی غرق می‌شوند، ولی مدیران و بزرگانی که حقوق نجومی می‌گیرند هم لابی دارند، هم صدا و هم نفوذ. نمایندگان هم فقط موقع رای گرفتن مردم را می‌شناسند و بعد از انتخاب شدن با مدیر و مالک و تاجر و کارخانه دار نشست و برخاست می کنند...

*شرم آوراست....من که پارسال حقوقم سه میلیون وخورده‌ای بوده سه تا سکه می‌توانستم بخرم. حالا با ۲۰ درصد افزایش، حقوقم چهار میلیون تومان هم شد یک سکه هم نمی‌توانم بخرم. حقوق باید ۲۰۰درصد اضافه می‌شد نه بیست درصد. حتما فکر کردید ما خیلی هم خوشحال می‌شیم از این بذل وبخشش شما. مارا بردید زیر خط فقر. دولت که هیچ شماها پس چکاره هستید. ما از کسانی که ما را فقیر و بی‌پول کردند به این سادگی نمی‌گذریم.

*آیا مدیری که ۲۰ میلیون حقوق می‌گیرد و احتمالا چند جا هم سمت و شغل دارد، براحتی 4 میلیون تومان یعنی اندازه حقوق 4 کارگر طبق مصوبه نمایندگان ملت حقوقش اضافه می‌شود، فکر می‌کنید دیگر به فکر مشکل مردم و رفع ان می‌افتد؟ گوشت بشود کیلویی ۵۰۰ هزار تومان و برنج هم  ۱۰۰هزار تومان. اینان ککشان هم نمی‌گزد؛ فقط به مردم فشار می‌آید. در حالت جنگی و تحریم مسئولین هم باید کنار مردم باشند. چیزی که رهبری هم مرتب آنرا خواستارند.بنده که رزمنده هستم و درآمدم طبق تحقیقات زیر ۹۰۰ هزار تومان در ماه است و دارای خانواده هستم هر چند ماه یکبار از سوی سپاه کمک هزینه‌ای در حد ناچیز می‌گیرم، چطور دولت و نمایندگان برای مدیران براحتی ۴میلیون تومان اضافه در نظر می‌گیرند، ولی برای ما فقط چند صد هزار تومان....؟

*این دولت به شدت دنبال افزایش نابرابری در جامعه است و این مساله کاملا مغایر با اهداف انقلاب است؛ وگرنه پرداخت حقوق ۱۰ میلیون تومانی چرا اصلا باید افزایش یابد؟ البته جناب نوبخت از ظلم به نخبگان گفته و فراموش کرده که درصد بالایی از نخبگان اساسا بیکارند! شاید مراد از نخبه همان ژن خوب است!

*سال ۹۶ حقوق کارمندان با سابقه و متخصص که دریافتی متوسط داشتند فقط ۶ درصد افزایش یافت. در حالی که هدف قانون گذار محدود کردن کارمندان نجومی بگیر بود و نه متخصصان با تجربه با حقوق متوسط به پایین. لذا با این قانون بار دیگر به این قبیل کارمندان مجددا ظلم مضاعف خواهد شد. از دولت محترم تقاضا داریم چون بطور کامل در جریان افزایش سال ۹۶ قرار دارند امسال روندی را اجرا نمایند تا مانع اجهاف در حق این قبیل کارمندان شود و از نمایندگان محترم مردم نیز انتظار داریم، تبعات آن را بر کل اقشار حقوق بگیر مدنظر قرار دهند، یعنی افزایش حقوق نجومی بگیر به اصطلاح ۲۰ میلیونی با متخصص زحمتکش با سابقه بالا که ۵ میلیونی، مقایسه نشود. پیشنهاد می‌شود بجای افزایش پلکانی با پله‌های محدود، حداقل۲۰ پله بین حقوق حداقل و نجومی بگیر ۲۰ میلیونی در نظر گرفته و در صد افزایش‌ها بین آن پله‌ها توزیع گردد تا امسال نیز به کارمندان متوسط اجحاف نشود.

******

رفتار فرهاد مجیدی مربی تیم استقلال با مامور پلیس راهور باعث شد مطلبی با عنوان «رفتار سیاسی فرهاد مجیدی» در الف منتشر شود. نظر برخی از کاربران الف درباره این موضوع را می‌خوانید:

*بی قانونی و عدم احترام به مامور قانون، بی فرهنگی محض است، هرکسی می خواهد باشد فرهاد مجیدی یا هر مقام بلند مرتبه‌ای ! البته بارها دیده می‌شود افرادی که گواهینامه رانندگی موتور سواری ندارند داخل خیابان، پیاده روها هستند و از چراغ قرمز عبور و خلاف جهت رانندگی می‌کنند، اما مامور راهنمایی حضور ندارد که جلوی این گونه افراد بی فرهنگ را بگیرد...

*فرهاد مجیدی تخلف کرده و باید مجازات شود. هیچ ربطی به پرسپولیس و استقلال ندارد. مسائل فوتبالی فقط داخل ورزشگاه و برنامه نود ارزش دارد. آقای مجیدی هم فکر نکند چون بازیکن محبوب تیم استقلال از مجازات معاف است. رانندگی با سرعت غیرمجاز، عدم ارائه مدارک و عدم تمکین در تست الکل جرائم بزرگی است و باید حداقل سه ماه حبس دارد.

*این که نمی‌شد هر مامور پلیسی بابت سرعت زیاد از هر کسی تست الکل و اعتیاد بگیرد؟ اگه فرد رفتار غیرعادی داشته پلیس باید این تست‌ها را بگیرد. آقای مجیدی یکی از سالم ترین و خوش نام ترین ورزشکاران ما بوده و هستند...

*اگر از مردم در خصوص لحن گفتار بعضی ماموران انتظامی سوال کنید، شاید..درصدی ناراضی باشند، بله مشکل اینجاست که بعضی ماموران نظامی ما از لباسشان سوء استفاده می‌کنند و با مردم خوب صحبت نمی‌کنند. نکته اینجاست که آیا مرجعی رسیدگی نمی‌کند و به شکایت مردم پاسخی داده نمی‌شود؟

*نکته جالب اینه که بعضیا رفتار صحیح پلیس وظیفه شناس رو تقبیح کردن و یک جوری خواستند رفتار قانون شکنانه مجیدی را ماله کشی کنند. این که اگر همین مساله در یک کشور اروپایی رخ داده بود؛ پلیس به شدت برخورد می‌کرد....