کامنت‌های برتر مخاطبان الف؛ عده‌ای سعی دارند مردم را از سایه جنگ بترسانند/ ترامپ نه دنبال مذاکره است و نه صلح/ به مردم آدرس غلط ندهید، مساله اول فساد است/ چرا یک عده اشراف‌زاده کشور را ارث پدر خودشان بدانند؟

گروه سیاسی الف،   3980302088 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

در هفته جاری اتفاقات زیادی رخ داد و با توجه به وظیفه‌مان آن‌ها را پوشش دادیم؛ از آنجا بینندگان محترم الف با ارائه نظرات خود در ذیل اخبار و گزارشات منتشر شده، در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه شده مشارکت کردند که در ادامه برخی از نظرات برتر را انتخاب کرده و در ادامه مشاهده‌ می‌کنید.

به گزارش الف، بامداد روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت سال جاری دو اتومبیل پورشه، در خیابان کارگر اصفهان در حال کورس گذاشتن با یکدیگر بوده‌اند که یکی از خودروها منحرف شده و با یک دستگاه خودروی پراید اصابت میکند، پراید واژگون شده و راننده‌اش کشته میشود. اما آنچه بیش از خود این اتفاق مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت سخنانی است که راننده ماشین پورشه بر زبان آورده است. الف نظر کاربرانش را درباره سخنان این راننده در خبری با عنوان «کشتیم که کشتیم دیه‌شو میدیم! / نظر شما درباره‌ی این فیلم چیست؟!» جویا شد که برخی از نظرات را می‌خوانیم:

*مقصر اصلی این وسط قوانین راهنمایی و رانندگی ماست که ناقص است و امنیت شهروندان را تضمین نمی‌کند. همه ما وقتی پشت فرمان ماشین می‌نشینیم همین حالت طلبکارانه این دختر را داریم زیرا یک بیمه‌ای هست که پول را می‌دهد و آسیبی متوجه ما نیست، در حالی که نقض قوانین خیلی کوچک در یک کشور پیشرفته ممکن است زندگی طرف را نابود کند دقیقا به همین دلیل که وقتی پشت فرمان می‌نشینند با تمام وجودشان مراقب اطراف‌شان هستند و کم کم این رعایت قوانین تبدیل به فرهنگ شده است.

*این قشر مرفه جامعه به هیچ چیزی احترام نمی‌گذارند چون پولدارند. همه دنیا را از دریچه و نگاه پول می‌بینند و می‌خواهند با پول تمام موانع را از سر راهشان بردارند، حتی کشتن یک انسان بی‌گناه و داغدار کردن چند خانواده را می‌خواهند با پول حل کنند. با ماشین‌های آخرین مدل توی خیابان‌های شلوغ دور دور می‌کنند تا فخر بفروشند بدون اینکه برایشان مهم باشد که برای جامعه مزاحمت ایجاد می‌کنند.

*این رفتار غلط از کجا سرچشمه گرفته است؟ از فساد، از پارتی بازی، فکر می‌کنید این دختر چقدر در بازداشت می‌ماند؟ مطمئنا که باباش دیه را می‌دهد و حلش می‌کند !....

*به نظر من تعدد نوکیسه‌های بی‌فرهنگ و خودخواه در شرایط نابسامان و هرج و مرج اقتصادی فعلی منجر به ایجاد چنین صحنه‌هایی در جامعه می‌شود. بایستی فضای احکام قضایی به سمتی برود که این دست افراد خود شیفته و خود برتر پندار متوجه بشوند خیلی چیزها با پول قابل خریداری نیست. به نظر من حتما علاوه بر دیه و جریمه سنگین بایستی حبس طولانی مدت برای فرد خاطی در نظر گرفته شود. چند دقیقه خودمان را جای خانواده جوان از دست رفته بگذاریم!

*وقتی پدر این دختر بخاطر وضعیت اسفبار اقتصادی این مملکت و هرج و مرج حاکم بر فضای اقتصادی، به ثروت‌های باد آورده آنچنانی می‌رسد، فرزندش هم دیگر خدا را بنده نمیشود و فکر می‌کند هر شکری می‌تواند بخورد و قانونی هم نیست که جلودارش باشد؛ چون جلودار باباش هیچی نبود. دختر کمترین تقصیر را دارد....

*بی لیاقتی مدیران نظام که باعث بوجود آمدن قشری فوق ثروتمند شده و باقی مردم فقط بردگان سیاست‌ها شده‌اند.

* چرا باید ماشین‌های بالاتر از دویست یا سیصد میلیون وارد شود که شکاف طبقاتی را به صورت عیان در متن جامعه به نمایش گذارد؟ پیشنهاد می گردد طبق قانونی بر صاحبان ماشین‌های گران قیمت مالیات بسیار سنگینی وضع گردد و هزینه سوخت آنها نیز ده برابر محاسبه گردد.

*....مرگ دلخراش یک انسان، در ماه مبارک رمضان را با پول کثیف جبران می‌کنند. چرا کسی از پدر نامحترم این راننده وحشی ، اطلاعی نمی‌دهد؟ چرا نام این راننده خاطی و قاتل فاش نمی‌شود؟ گرفتار یک فساد سیستمیک و عدم شفاف سازی گسترده شده‌ایم. اعتقاد دارم که این روحیات فاسد به طور عمده ناشی از لقمه‌های حرامی است که توسط سیستم ربوی بانک‌ها وارد سفره های مردم شده است. می‌ترسم که در این جوّ ناسالم، مطبوعات هم به عنوان چشم و گوش مردم نتوانند به وظیفه خود عمل کنند.

*اولا این قتلی که اتفاق افتاده صرف یک تصادف نیست، بلکه قتل عمده است دوما باید پیگیری بشود این پول‌های حرام از کجا آمده و مرحله به مرحله با دزدان بیت المال برخورد بشود. سوما این دختر در ملأ عام به خاطر حرفی که زده شلاق تعزیری بخورد تا ادب شود و زخم مردم التیام پیدا کند. چهارم باید ببینیم چرا جامعه ما مثل اروپای قرون وسطی شده که یک عده اشراف زاده وجود داشته باشند و کشور و مردم را ارث پدر خودشان بدانند؟ اینجا مملکت صاحب الزمان عج هست و کسی غلط می‌کند بخواهد این‌طوری رفتار کند. دیگر واقعا وقتش رسیده که مردم همتی کنند و این وحوش را  از تسلط بر مقدرات مردم به زیر بکشند و کشور رو از اشغال این جماعت فاسد مفسد رانتخوار لیبرال خودفروخته حقیر نجات بدهند.

*الناس علی دین ملوکهم، وقتی دولتی با ژست و شعار تدبیر و امید می‌آید ولی عملا تزویر و ریا را بکار می‌برد، وقتی رییس جمهور کشور این‌قدر بی پروا وعده‌های خود فراموش می‌کند، وقتی ربا آن هم از نوع ربه مرکب بوسیله بانکها مثل سرطان به همه جامعه سرایت کرده و داد علما و مراجع اعظام هم بجایی نمی‌رسد این رفتارها اصلا عجیب نیست؛ بلکه نوع عملکرد این دولت خیلی عجیب است که از اول تیشه به ریشه فرهنگ و اقتصاد و سیاست و ... این مملکت زد.

 

****

دستور دادستان اصفهان برای جلوگیری از دوچرخه‌سواری بانوان باع شد درباره قانونی‌بودن این تصمیم، سوالاتی در افکار عمومی شکل بگیرد. در یادداشت «آیا دوچرخه سواری بانوان جرم است؟» این موضوع بررسی شد. برخی از نظرات مخاطبین درباره این موضوع خواندنی است:

*بازار خودرو بسیار نابسامان است و بخشنامه‌های شبانه فعالان اقتصادی را دچار سردرگمی کرده است، قیمت کاغذ افزایشی نجومی داشته، وضعیت قاچاق و اقدامات سازمان خصوصی‌سازی در حراج بیت المال از مشکلات امروز ما هستند، پس بدانیم هیاهوهای پیرامون دوچرخه سواری زنان و پوشش دانشجویان جز برای تحت شعاع قراردادن مطالبات اصلی مردم نیست. واقعا چه کسی چه جریانی چه گروهی با این اقدامات مطالبات اصلی مردم را تحت الشعاع قرار می‌دهد؟

*......ما اگر فقط در صدی از عدالت را اجرا کنیم و بتوانیم جلوی دزدی‌های بزرگ را بگیریم کافیست.

* دادستان محترم اصفهان بهتره بروند یقه محتکرین و گران فروش‌ها و اختلاس کننده‌ها را بگیرد نه اینکه بخواهد خوارک خبری برای آمریکا بسازد. قوه محترم قضاییه تو را به خدا به معیشت مردم برسید و دولت را کمک کنید؛ مردم خودشان همه چیزه‌های اخلاقی و شرعی را بلد هستند و رعایت می‌کنند.

*متاسفانه زمان برخوردهای سلیقه‌ای به پایان نمی‌آید. دوچرخه سواری علاوه بر اینکه یک ورزش است، در شرایط فعلی آلودگی هوا و مصرف روز افزون بنزین، استفاده از دوچرخه یک ارزش نیز محسوب می‌شود. که متاسفانه به عنوان یک جرم جدید شناخته شده است و درخصوص بانوان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. بوجود آوردن چنین ممنوعیتی مایوس کننده است.

 

****

آیا توافق جدید با آمریکا امکانپذیر است؟ یادداشت «برجام؛ ترامپ و توافق جدید» درپی پاسخ به این سوال بود و با نظرات مختلف کاربران الف همراه شد:

*خوب ظاهرا دولت تدبیر و امید پیام‌های ترامپ و خود دریافت کرده که اصرار دارد اختیاراتش بیشتر شود تا بتواند مشکلات را حل کند؟! آقای روحانی باز هم دنبال مذاکره است به نظر می‌رسه که برجام درس عبرت نشده است.

*سلام باید اول تکلیف برجام روشن شود بعد برجام‌های بعدی طرح شود؛ تازه، نه این که بخواهیم بر سر موضوعات بعدی توافق کنیم. این گوساله برجام پس از ۶ سال که وقت دولت را گرفت هنوز گاو نشده است.

*ما فقط یک راه برای مقابله با سیاست‌های تجاوزکارانه آمریکا علیه ایران داریم؛ به خاطر سربلندی و استقلال ایران فقط و فقط روی افزایش تقویت توان داخلی: براساس نیروهای انسانی، منابع خدادادی طبیعی و استعدادهای ناشاخته و پنهان کشور تمرکز و توجه کنیم. همه ما فارغ از هر گرایش دینی، مذهبی و اندیشه‌ای که داشته باشیم باید با اتحاد ملی " برای مردم و برای استقلال ایران بزرگ تلاش‌هایی در حد فدارکاری جان داشته باشیم". نه آمریکا، نه چین و نه روسیه و نه هیچ کشور دیگری به فکر مردم و کشور ما نیست و هر کشوری به دنبال منافع ملی خودش است. باید دست از شعار و هیاهو و سود جویی و منفعت طلبی فردی برداریم و هرشب را با این فکر که برای بهتر شدن اوضاع مردم و بهبودی شرایط کشور؛ فردا را چگونه باید آغاز کنیم. با این تفکر ما یک ملت مستقل و آزاد و کشوری آباد و سربلند خواهیم داشت.

*شما هم به مردم آدرس غلط می‌دهید. اساساً برجام یک آدرس غلط است که بود و نبودش مساله واقعی و موثر کشور نیست و کسانی که بر برجام می‌تازند نیز فریب این بازی کثیف را خورده‌اند. مساله اول مملکت فساد داخلی است. عفونتی که نظام‌های مالی، اداری و اجتماعی را فراگرفته است.

*حدود یک سال ونیم زمان ریاست اوباماکه برجام هم امضا شده بود، عملا از برجام هم ارتباطات بانکی و صنعتی قابل توجهی از برجام منافعی عاید ایران شده بود؟ پس صبر کنیم ببینم که فرضا دور بعد ترامپ انتخاب نشود و به فرض محال همان دولت اوباما هم سر کار بیاید باز هم چیزی گیر ما نمی ‌آید.

 

*****

یادداشتی با عنوان «فرار از جنگ صلح به بار نمی‌‌آورد» در الف بازنشر شد. چند کامنت مخاطبین الف را درباره این یادداشت می‌خوانیم:

*مردم دیگر از سایه جنگ علیه استکبار جهانی به رهبری آمریکا نمی‌ترسند و می‌دانند که هراس‌افکنی آن عده‌ای که سعی دارند مردم را از سایه جنگ بترسانند، برای منافع خودشان است و نه منافع ملی.

*اینکه ترامپ با صراحت می‌گوید که منتظر است با مقامات ایران تلفنی صحبت کند یک پیام روشن دارد و آن اینکه آمریکا توانایی لازم برای مقابله نظامی و تحریم بر علیه ملت ایران را ندارد.

*آمریکا وحشت زیادی از درگیری مستقیم با ایران اسلامی دارد و هرچه تحرکات نیروهای مسلح کشور به سمت آرایش جنگی می‌رود، شاهد عقب‌نشینی دشمن هستیم و می‌دانند که ایران به راحتی می‌تواند خلیج‌فارس را گورستان نیروهای تروریست آمریکا و متحدانش کند. در واقع اقتدار نظامی ایران ضامن صلح در این منطقه است.

*بازی جدید ترامپ با جمله «دوست دارم به من زنگ بزنند» باعث شده عده‌ای در داخل باور کنند که ترامپ به اصطلاح دیوانه به دنبال راهی برای مذاکره است در صورتی که آمریکا نه به دنبال مذاکره است و نه برقراری صلح در منطقه و بارها اعلام کرده است هدفش براندازی انقلاب اسلامی است.

*هدف کلی و دیرینه آمریکا در منطقه، هزینه سازی برای کشورهای این حوزه به هر شکلی بوده، هست و خواهد بود. وضعیت تعلیقی فعلی، نوعی سوق دادن ایران به سمت افزایش آمادگی مقابله نظامی و کاهش سامان بخشی شرایط اقتصادی داخلی به علاوه محدود سازی از وضعیت کشورهای همسایه هم می‌تواند باشد. هر چه باشد، شرایط چندان مساعدی نیست.

*در متن آمده امریکا می‌داند با چه کشور قدرتمندی طرف است به همین خاطر سعی می‌کند با فشار اقتصادی و سیاسی ایران را ضعیف کند، خوب الان سوال اینجاست ما که این‌قدر قدرتمندیم چطور امریکا می‌تواند به ما فشار بیاورد؟ بهتر نیست به جای رجزخوانی های پی در پی کمی از این توهم خود بزرگ بینی خارج شوید؟ سرنوشت عراق را بخاطر بیاورید بقدری عراق را از داخل ضعیف کردن و با حمله نظامی ظرف فقط ۴ هفته یک کشور را فتح کردند.