زمان خلاصی از شر كرونا/ طرح سه فوریتی تعطیلی کامل کشور/قرنطینه در تهران شکسته شد!

گروه سیاسی الف،   3990116084 ۶۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

آخرین آمار کرونا در ایران

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران اظهار کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس یافته‌های آزمایشگاهی، ۲۵۶۰ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد؛ با این حساب، مجموع بیماران مبتلا به این بیماری تا امروز ۱۵ فروردین به ۵۵۷۴۳ نفر رسید.

جهانپور گفت: خوشبختانه تا کنون ۱۹۷۳۶ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده اند. او ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به ۳۴۵۲ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: ۴۱۰۳ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

بيشتر بخوانيد:

کرونا جان ۱۵۸ نفر دیگر را در ایران گرفت/ آخرین آمار تعداد مبتلایان و بهبودیافتگان

***

طرح فاصله‌گذاری اجتماعی با تبدیل به فاصله‌گذاری هوشمند ادامه خواهد یافت

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی با تاکید بر اینکه رؤسای کمیته‌های گوناگون ستاد ملی مبارزه با کرونا موظفند ارزیابی دقیقی از میزان تاثیر تشدید برنامه فاصله‌گذاری اجتماعی انجام بدهند، گفت: باید برای دوره بازگشایی پس از اطمینان از ایجاد وضعیت تثبیت شده در مدیریت مقابله با کرونا پروتکل‌های متنوع و مختلف با دقت نظر در تمامی حوزه‌ها طراحی و متناسب با هر کسب و کار اجرا شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه طرح فاصله گذاری اجتماعی با تبدیل به فاصله‌گذاری هوشمند ادامه خواهد یافت، افزود: ما مرحله اول و دوم آن را اجرا کرده ایم و موفقیت های خوبی داشته ایم و الان در مرحله سوم آن که اجرای فاصله گذاری هوشمند اجتماعی است،  قرار داریم و مختصات آن باید مشخص و مدون باشد.

بيشتر بخوانيد:

روحانی: طرح فاصله گذاری اجتماعی به فاصله‌گذاری هوشمند تبدیل می‌شود/ هر تصمیمی که در دولت گرفته می‌شود مبتنی بر مطالعات دقیق علمی است

***

بازگشت ترافیک به تهران؛ قرنطینه شکسته شد!

فرارو نوشت: صبح امروز در آزادراه قزوین ـ کرج در محدوده قزوین ـ کرج و آزادراه کرج ـ قزوین در محدوده پل فردیس تا پل کلاک شاهد ترافیک پرحجم بودیم. همچنین مرکز کنترل ترافیک تهران، اعلام‌کرده مسیر غرب به شرق در خیابان آزادی و در بزرگ‌راه‌های همت، حکیم، هاشمی‌رفسنجانی، شیخ‌فضل‌الله نوری؛ در مسیر شرق به غرب بزرگ‌راه‌های زین‌الدین و سلیمانی و مسیر جنوب به شمال بزرگ‌راه نواب ترافیک سنگینی دارند. این‌ درحالی‌است که آمار کرونا در تهران هم‌چنان در وضع هشدارآمیزی است و معلوم هم نیست برنامه دست‌گاه‌های مسوول برای کنترل شلوغی در تهران چیست.

اين اتفاق در حالي رخ داده كه علیرضا زالی درباره شیوع کرونا در شهر تهران خاطرنشان کرد: تهران هنوز به شرایط مطلوب کنترل کرونا نرسیده و این مهم نیازمند بررسی‌های بیشتر در روز‌های آتی خواهد بود.

فرمانده عملیات مقابله با کرونا گفت: اگرچه شتاب شیوع کرونا در تهران کمی کند شده، ولی هنوز به حد قابل قبول نرسیده و هنوز هم شاهد مراجعه مردم به اورژانس‌ها و مراکز درمانی برای درمان کرونا هستیم.

شکرالله حسن بیگی معاون اجتماعی و سیاسی استاندار تهران درباره شلوغی معابر سطح شهر تهران گفت: متاسفانه امروز سطح شهر تهران از روز‌های عادی هم شلوغ‌تر به نظر می‌رسید و ترافیک در برخی معابر سنگین بود.

حسن بیگی در پاسخ به این سوال که به نظر شما چه عاملی باعث شلوغی شهر تهران شده است، گفت: احتمال می‌دهم، شلوغی امروز شهر تهران به واسطه فعالیت بخش خصوصی باشد و ظاهرا بخش خصوصی از دستور و مصوبه دولت به زعم من تبعیت نکرده است و ان شاءالله این موضوع را در ستاد مقابله با کرونا که امروز عصر یا فردا تشکیل می‌شود، بررسی خواهیم کرد و تصمیم جدی در این خصوص اتخاذ خواهد شد.

بيشتر بخوانيد:

تهران را در برابر کرونا بی دفاع نکنیم!...

***

مجلس در قرنطینه

روزنامه ايران نوشت: .... یک پیشنهاد هم برای برگزاری جلسات علنی مجلس انتقال این جلسات به سالن های بزرگی مانند  سالن شهید افراسیابی یا سالن شهید شیرودی و یا سالن شهدای هفتم تیر بوده که به دلیل عدم وجود امکانات مورد موافقت قرار نگرفته. در هفته دوم فروردین ماه انتقادات از تعطیلی جلسات مجلس بالا گرفته و حتی روز 11 فروردین 42 عضو فراکسیون امید مجلس در نامه‌ای به علی لاریجانی خواستار برگزاری جلسات مجلس با قید فوریت و در اسرع وقت شدند. در آن سوی میدان نیز نمایندگانی از جریان اصولگرا همچون احد آزادیخواه، محمدرضا پورابراهیمی، حسن کامران و محمدحسین فرهنگی هم خواستار آغاز به کار مجدد جلسات علنی مجلس شدند. این مطالبه البته توسط برخی نمایندگان منتخب مجلس یازدهم هم به شکل دیگری مطرح می شود تا آنجا که علی نیکزاد، منتخب اردبیل پیشنهاد داده تا جلسات مجلس به جای بهارستان به محلی چون سالن اجلاس سران منتقل شوند. اما حالا با توجه به ابتلای شخص رئیس مجلس به بیماری کرونا باید دید که آیا برنامه های مطرح شده برای آغاز به کار جلسات علنی مجلس در هفته جاری همچنان پابرجا خواهند بود یا درگیر شدن علی لاریجانی با این ویروس زنگ خطری برای مجلسی هاست تا در مطالبه و برنامه خود برای برقراری جلسات بهارستان تجدید نظر کنند.

محمود صادقي، نماينده تهران به روزنامه شرق گفت: ... من تصور می‌کنم فرایندی رخ داد که مجلس دهم در عمل چند ماه پیش از به‌پایان‌رسیدنش کارش تمام شود... متأسفانه در رسانه‌ها طوری القا شد که انگار نمایندگان مجلس خواستار تعطیلی مجلس بودند؛ درصورتی‌که نمایندگان به‌هیچ‌وجه نمی‌خواستند مجلس تعطیل شود و واقعا رضایت به این تعطیلی نداشتند و هیچ‌ نقشی هم در آن نداشتند و ستاد مقابله با ویروس کرونا تصمیم نهایی را گرفت. ستاد مقابله با کرونا اگر هم می‌خواست مجلس تعطیل شود، باید کمیسیون‌های تخصصی مانند کمیسیون بهداشت و کمسیون اجتماعی را حفظ می‌کرد؛ زیرا آنها باید حضور می‌داشتند تا تذکرات و پیشنهادهای لازم را بدهند. فضای فعلی که علیه مجلس ایجاد شده، مایه سرزنش نمایندگان شده است...

عبدالکریم حسین‌زاده، نماينده مجلس نيز گفت:طرح سه فوریتی تعطیلی و قرنطینه کامل کشور تقدیم هیات رییسه مجلس شده است. وي اظهار کرد: یکشنبه هفته گذشته که جلسه مجلس قرار بود به صورت مجازی برگزار شود من در محل صحن مجلس حاضر شدم و ضمن رایزنی با رییس مجلس، طرح سه فوریتی تعطیلی و قرنطینه کامل کشور را در یک ماده و ۱۱ تبصره و با امضای ۱۶ نفر از نمایندگان تحویل آقای قاضی زاده هاشمی کردم، ایشان نیز این طرح را به اداره قوانین ارجاع کردند.

***

ماجرای پرابهام پیرمرد دست فروش/ تکلیف پول‌های کمک شده چه می‌شود؟

روزنامه آفتاب يزد نوشت: در روزهای گذشته ویدئویی از یک پیرمرد دستفروش در کنار ایستگاه متروی محمدیه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که ناراحت‌کننده بود. این پیرمرد از شرایط پیش آمده (پس از اجرای طرح‌های محدودیت مشاغل و رفت‌وآمد به منظور مقابله با ویروس کرونا، کسب و کار بسیاری از مردم ایران دچار مشکل شد) گله دارد و می‌گوید: «دو روز است که بچه‌هایم به من می‌گویند پنیر بخر اما من نمی‌توانم. پلیس به من می‌گوید برو خانه. اگر بروم خانه چی بخوریم؟»... در حالی که بسیاری به پیرمرد دستفروش کمک مالی کردند، شبهاتی مطرح می‌شود که نشان می‌دهد این پیرمرد در تعریف داستان زندگی‌اش گویا کمی اغراق کرده است. مثلا فیلمی از فردی که خود را دختر این پیرمرد معرفی می‌کند در فضای مجازی منتشر می‌شود که ماجرا را به گونه‌ای دیگر بیان می‌کند. البته هنوز صحت و سقم این مسئله مشخص نیست ولی او گفته است:«پدرم سالهاست ما را ترک کرده با ما زندگی نمی‌کند. اما حرف من به مردم این است که چرا سریع احساساتی میشین و نباید تحقیق کنین؟ پیرمردی با این موهای سفید حتما بچه‌های بزرگی دارد آنوقت چجوری بچه‌اش به او می‌گوید پنیر بگیر. قطعا این بچه‌های بزرگ می‌توانند کار کنند.» او حتی مدعی می‌شود که به حساب این پیرمرد حدود 200میلیون تومان کمک مالی شده و بابت این موضوع آبروی خانواده‌اش تحت الشعاع قرار گرفته است. از سوی دیگر مطرح می‌شود که این فرد اهل رودسر دارای خانواده‌ای ۵ نفره‌ است که در تهران زندگی می‌کند. همچنین وی صاحب یک باب مغازه در شهر خود است و سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیون گردش حساب وی بود و متوسط ماهانه سه و نیم میلیون از کارت اعتباری خود هزینه می‌کرده است.

***

ویروس سیاسی بازی

روزنامه صبح نو نوشت: اصلاح‌طلبانی نظیر عبدی، خاتمی و حجاریان در شرایطی به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در تحلیل‌های خود، شیوع کرونا را بهترین فرصت برای آغاز دور جدید گفت‌وگوها با غرب استنباط می‌کنند که خود کعبه غرب، در بحرانی‌ترین شرایط به سر می‌برد و پیش‌بینی‌ها از شدت گرفتن این وضعیت حکایت دارند... به نظر می‌رسد برداشت فرصت‌طلبانه از وضعیت کرونایی ایران برای روشن کردن دوباره فتیله مذاکره با غرب از سوی اصلاح‌طلبان، نه از سر دلسوزی برای سلامت مردم ایران که برای دست بالاداشتن در معادلات سیاسی داخلی در دوران پساکرونا باشد.

***

نگاهی به سیر تحول تصمیمات کرونایی دولت

روزنامه فرهیختگان نوشت: ... مدتی است هرگاه بحرانی در کشور رخ می‌دهد، علاوه‌بر نگرانی از بابت تبعات بحران، خیلی‌ها نگران نحوه مواجهه دولت با مساله هم هستند. مدیریتی که اولا تلاش می‌کند چالشی هرچند جدی را ساده‌سازی و از آن عبور کند، ثانیا در میدان عمل با ضعف جدی در تصمیم‌گیری درست و به‌موقع مواجه است، به وضوح سردرگمی دارد و به مشورت متخصص اعتنای درخور توجهی ندارد، ثالثا به هنگام اجرای تصمیم، از توان عملیاتی بالایی برخوردار نیست. مدیریت بحران اپیدمی کرونا هم شامل این قاعده ناخوشایند بود و تبعاتی هم برای کشور در پی داشت...اظهارنظرهای غیرکارشناسی، غیردقیق و عجیب‌وغریب حسن روحانی در اوج بحران‌های مختلف تا‌به‌حال چندین‌بار به جای کمک به رفع مشکل بر عمق آن افزوده است.  پس از عبارت «من هم صبح جمعه فهمیدم» در اوج بحران بنزین در آبان‌ماه، عبارت «از شنبه همه‌چیز به روال عادی برمی‌گردد» در هنگامه اوج‌گیری کرونا از یک‌سو اظهارنظرهای رئیس‌جمهور به عنوان اصلی‌ترین مقام اجرایی کشور را زیر سوال برد، از سوی دیگر غیر کارشناسی بودن اظهارات وی را در اذهان متبادر کرد و درنهایت عدم‌اطمینان به عملکرد دولت را افزایش داد، چنانکه همه دیدند تا امروز که چند هفته از اظهارنظر روحانی می‌گذرد نه‌تنها شرایط عادی نشده که بحران هر روز گسترده‌تر شده است.

***

زمان خلاصی از شر كرونا در یک مقاله پژوهشی برآورد شد/ پایان کرونا در پنج سناریو

دنیای اقتصاد نوشت : نتایج یک پژوهش که اخیرا بر درگاه اینترنتی دانشگاه ییل منتشر شده با بسط یک مدل اپیدمیولوژی به تخمین میزان مبتلایان به بیماری کرونا و نرخ مرگ‌ومیر ناشی از آن پرداخته است. این پژوهش در پنج سناریو تنظیم شده است و نتایج آن نشان می‌دهد در حالت‌های مختلف زمان پیک کرونا می‌تواند متفاوت باشد. در مجموع پژوهش برآورد کرده تب کرونا در ابتدای تابستان فروکش کند، اما نرخ ابتلا و مرگ‌ومیر آن بسته به عملکرد سیاست‌گذار کاملا متفاوت است. سناریوهای ترسیم‌شده نشان می دهد با فرض اینکه از ابتدای شیوع بیماری تماس افراد تا ۷۵ درصد کاهش داشته است، موارد ابتلا (شامل بدون علامت و پنهان) بین ۳ تا ۶ برابر موارد گزارش شده تخمین زده شده است. این پژوهش در فرض دیگری برآورد کرده است اگر نیمی از افراد جامعه پس از تعطیلات نوروز تماس خود را با بقیه افراد به صفر برسانند و نیم دیگر از این رفتار پیروی نکنند، امکان دارد تعداد موارد ابتلا تا ابتدای تابستان به ۳ میلیون نفر برسد. اما چه باید کرد؟ مقاله با الهام از تجربه کره‌جنوبی، ژاپن و چین تاکید دارد، راه‌حل نهایی در کنار فاصله‌گذاری اجتماعی، تست فراگیر است. این سیاست علاوه بر اینکه جان بسیاری از افراد را از مرگ نجات می‌دهد، فشار بر روی سیستم درمانی را نیز کاهش می‌دهد.

***

روحانی مدعی طب اسلامی بازداشت شد

 مرتضی کهنسال روحانی مدعی طب اسلامی در لنگرود بازداشت شد. مرتضی کهنسال مدعی طب اسلامی در اقدامی عجیب با ورود به بخش‌های مختلف بیمارستانی در گیلان ضمن به سخره گرفتن توصیه‌ها و دستورات پزشکی از خود فیلم‌هایی گرفته بود که نشان می‌داد مشغول مداوای بیماران مبتلا به ویروس کرونا است.

بيشتر بخوانيد:

 مرتضی کهنسال بازداشت شد