محسنی اژه‌ای: از بی‌عفتی فیلم بگیرید و برای ما بفرستید/ روحانی چه اختیار ویژه‌ای می‌خواهد؟/ رضایت اصحاب رسانه از جلسه با رئیسی

گروه سیاسی الف،   3980301152 ۴۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

محسنی اژه‌ای: از بی‌عفتی فیلم بگیرید و برای ما بفرستید/ روحانی چه اختیار ویژه‌ای می‌خواهد؟/ رضایت اصحاب رسانه از جلسه با رئیسی

رضایت اصحاب رسانه از جلسه با رئیسی

 شب گذشته دیدار آیت الله سیدابراهیم رئیسی با مدیران مسئول خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها، نشریات و پایگاه‌های خبری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: در دیدار مسئولان و اصحاب رسانه با رئیس دستگاه قضا چه گذشت؟

این جلسه تا حدودی بی‌سابقه بود. تاکنون سابقه نداشت رئیس قوه قضائیه جلسه‌ای با اصحاب رسانه برگزار کند و صحبت‌های آنان را بشنود. مسئله‌ای که مورد توجه برخی از حاضرین در جلسه قرار گرفت. علی‌اصغر شفیعیان مدیرمسئول انصاف‌نیوز توییتی درباره این جلسه منتشر کرد:

محمدحسن بلاغی‌مبین، مدیر خبرگزاری برنا نوشت:

‏«۱- امشب مدیران رسانه‌ها افطار میهمان آقای رئیسی بودند، چند اتفاق خوب در این دیدار رخ داد، اول اینکه سخنگوی قوه قضائیه در این دیدار نه تنها از رفع توقیف قریب‌الوقوع نشریه صدا خبر داد بلکه گفت: "طبق قانون از این پس نشریات بیش از دو ماه توقیف نمی‌شوند."

۲- آقای رحمانیان هم به‌شدت از خبرنگار بازداشتی روزنامه شرق دفاع کرد و البته سر افطار با اینکه رفته‌بود ولی رئیس قوه قضائیه پیگیر ماجرا بود.

‏۳- این اولین بار بود که درب دفتر رئیس قوه قضائیه به سوی اهالی رسانه باز بود و می‌تواند اتفاق خوبی باشد به شرطی که سعه صدر افزایش یابد.»

در این جلسه اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه از رفع توقیف مجله صدا خبر داد. اسماعیلی گفت: توقیف یک نشریه به سبب تخلف از مصوبه شورای عالی امنیت ملی، موقت است و سقف این توقیف نیز در قانون جدید دو ماه در نظر گرفته شده است. در مورد نشریه صدا نیز قرار شد همین اتفاق رخ دهد بنابراین این نشریه رفع توقیف خواهد شد و به حیات خود ادامه می‌دهد؛ البته رسیدگی به تخلفات آن در دادگاه و با حضور هیئت منصفه انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

توضیح سخنگوی قوه قضائیه درباره توقیف نشریه «صدا»

***

نظر واعظی درباره تشکیل نشدن جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور درباره علت حضور نیافتن رئیس جمهوری در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: هر جلسه ای براساس چارچوبه اش آیین نامه ای دارد، اعضا باید احترام جلسه و همدیگر و رئیس جلسه را حفظ کنند، اگر تخلفی باشد و فردی چارچوب جلسه را رعایت نکند به نتیجه نمی رسد.

بیشتر بخوانید:

واعظی: مذاکره در این شرایط معنایی ندارد/ اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی باید احترام رئیس جلسه را حفظ کنند

در همین رابطه اداره کل روابط عمومی و بین‌الملل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی طی اطلاعیه ای اعلام کرد، جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی هفته آینده برگزار خواهد شد.

 متن این اطلاعیه به شرح ذیل است:

«متعاقب انتشار اخبار پیرامون عدم تشکیل عمدی جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ به اطلاع می‌رساند که تشکیل منظم جلسات همواره یکی از مهمترین دغدغه ها و نکات مورد توجه بوده است و طی ماه های گذشته تمام جلسات شوراهای تخصصی، کمیسیون ها و... شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت منظم و با حضور اعضاء تشکیل شده است که طبق پیگیری‌ها و تمهیدات صورت گرفته، جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز هفته آینده برگزار خواهد شد.

بدیهی است هرگونه گمانه زنی در زمینه عدم تشکیل عمدی جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ فاقد مبنا بوده و تایید نمیشود.»

***

محسنی اژه‌ای: چرا فیلم قانون‌گریزی‌ها را برای مقامات قضایی نمی‌فرستید؟

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در آئین تکریم و معارفه رؤسای سابق و جدید دادگستری کل استان هرمزگان با بیان اینکه استفاده بی‌نهایت از فضای مجازی و قبح شکنی از مهم‌ترین برنامه‌های دشمنان است، اظهار کرد: دشمن به دنبال رواج بی‌عفتی و بی‌اخلاقی در جامعه است تا پایبندی مردم را بکاهد و با آموزش مأمورین خودشان به دنبال هنجارشکنی در جامعه و کنار زدن روسری هستند تا با پخش در فضای مجازی به اهداف خود برسند.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه در مقاطعی با کمال تأسف این موضوع در حال جا افتادن است و کسانی هم دانسته یا نادانسته با این موضوع همراهی می‌کنند، عنوان کرد: چرا از انجام امربه‌معروف و نهی از منکر می‌ترسیم، چرا از پخش این موضوع در شبکه‌های بیگانه و معاند می‌هراسیم، چرا ما از کسانی که به دنبال قانون‌گریزی و بی‌عفتی هستند، فیلم نمی‌گیریم و برای مقامات قضائی نمی‌فرستیم.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: چرا ما منفعل شده‌ایم و اقدامی در مقابل هنجارشکنان نمی‌کنیم و در این خصوص نگرانیم.

بیشتر بخوانید:

اژه‌ای:‌ دشمن به دنبال رواج بی‌عفتی و بی‌اخلاقی در جامعه است/ چرا فیلم قانون‌گریزی‌ها را برای مقامات قضایی نمی‌فرستید؟

***

روحانی چه اختیار ویژه‌ای می‌خواهد؟

حسن روحانی برای دومین بار در دو هفته اخیر از کمبود اختیارات، گلایه کرد و خواهان اختیارات بیشتر شد.

حسن روحانی در دیدار با جمعی از شخیت‌های حوزوی با تأکید بر اینکه امروز برای مدیریت بهتر شرایط نیازمند تمرکز قدرت و تصمیم گیری هستیم، اظهار داشت: در دوران جنگ تحمیلی نیز در مقطعی که با مشکل مواجه شدیم، شورای عالی پشتیبانی جنگ ایجاد شد و همه اختیارات در دست این شورا بود و حتی مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه نیز در تصمیم‌گیری آن شورا دخالتی نداشتند و امروز هم در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم.

رئیس جمهور تصریح کرد: همانگونه که در جنگ ۸ ساله اختیارات ویژه‌ای را از امام راحل گرفته و توانستیم جنگ را اداره کنیم و حتی موفقیت‌های بسیاری را به دست آوریم امروز هم به چنین اختیاراتی نیاز داریم.

روحانی در دیدار با فعالان سیاسی هم گفته بود: «وقتي از دولت سؤال و مطالبه‌اي مي‌شود، بايد از طرف ديگر بررسي شود که دولت چه مقدار در حوزه‌هاي مورد سؤال داراي اختيار بوده است؛ به‌طورمثال اگر درباره سياست خارجي، فرهنگ يا فضاي مجازي از دولت سؤال و مطالبه‌اي مي‌شود، بايد ببينيم که دولت چقدر در اين حوزه‌ها اختيار دارد. بايد در حد توان و در حوزه اختيارات رئيس‌جمهور از دولت مطالبه داشت». 

روزنامه فرهیختگان در این زمینه نوشت: «در حالی‌که حسن روحانی از کمبود اختیارات خود سخن می‌گوید، خیلی‌ها معترضند چرا حسن روحانی مسئولیت‌های خود را به‌طور کامل اجرا نمی‌کند و حتی کارها را در برخی حوزه‌ها تعطیل کرده است. برای مثال موافق و منتقد دولت هر دو می‌گویند چرا روحانی رئیس شورای‌عالی فضای مجازی و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی است، اما چندین ماه است که جلسات این دو را برگزار نکرده و همه امور مربوط به آنها تلنبار شده است.

منتقدان و حامیان رئیس‌جمهور حتی در اظهاراتی مشابه به عدم حضور روحانی در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام یا مجلس خبرگان رهبری هم اعتراض دارند و می‌گویند چرا باید رئیس‌جمهور که می‌تواند نقش مهمی در برخی از این جلسات ایفا کند، مدت‌های مدیدی است که در آنها شرکت نمی‌کند. با توجه به همین مساله است که فعالان سیاسی معتقدند روحانی نه‌تنها اختیارات کافی داشته، بلکه اساسا و به دلایل متعدد نمی‌تواند منتقد اختیارات کم یا زیاد ریاست‌جمهوری باشد.

سعید لیلاز، عضو حزب کارگزاران سازندگی مدت‌ها پیش و در نقد دولت حسن روحانی با اعتراض به اینکه «دولت هیچ تصویر و برآورد روشنی در روز اول از موج تحریم‌هایی که به سمت اقتصاد ایران سرازیر می‌شد، نداشت؛ تصمیم‌هایی گرفت و تدبیرهایی اتخاذ کرد که به التهابات بازار دامن زد» می‌گوید: «اختیاراتی که آقای خامنه‌ای به روحانی و سران سه قوه داده‌اند، اگر به چوب داده بودند تا الان یک کاری کرده بود.» علاوه‌بر لیلاز، دیگر فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز امروز منتقد اظهارات حسن روحانی است.»

برخی گمانه‌زنی کردند روحانی با این اظهارات به‌دنبال گرفتن اجازه مذاکره است. روزنامه شرق دراین باره نوشت: «سخنان چند روز اخير و مواضع رئيس‌جمهوري نشان مي‌دهد که او در عدم مذاکره با رئيس‌جمهوري آمريکا اصرار دارد و او و دولت و ديگر مقامات کشور هرگونه مذاکره را به نفع ايران نمي‌دانند. قطعا او، اختيارات ويژه را براي پيشبرد اهداف دولت و خروج مردم از تنگناهاي اقتصادي و اجتماعي مي‌خواهد. بايد ديد حسن روحاني مانند دوران دفاع مقدس مي‌تواند شورايي را براي پيشبرد بهتر اهداف دولت احيا کند؟»

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان هم با انتشار توییتی به سخنان روحانی واکنش نشان داد: