احتمال صدور حکم انفصال از خدمت برای آذری جهرمی/ مشکل اقتصاد ایران به روایت قالیباف/مسئله عضویت در FATF مطرح نیست

گروه سیاسی الف،   3971205155 ۷۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

احتمال صدور حکم انفصال از خدمت برای آذری جهرمی/ مشکل اقتصاد ایران به روایت قالیباف/مسئله عضویت در FATF مطرح نیست

قالیباف: ۸۰ درصد اقتصاد دست دولت است

محمدباقر قالیباف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ۸۰ درصد اقتصاد کشور دست دولت است، گفت: در کنار دو عامل باورهای انقلاب و اعتماد به مردم باید به جوانان هم میدان داد تا مشکلات حل شود. از آغاز انقلاب تاکنون هر تحول مثبتی شکل گرفته توسط جوانان بوده اما امروز به اینها فرصت نمی‌دهیم نه فرصت برابر که اصلا فرصت نمی‌دهیم.

قالیباف خاطرنشان کرد: وضع کشور زمانی که درآمد کشور ۵برابر افزایش یافته بدتر از زمانی است که این شرایط را نداشتیم پس مشکل مدیریت است. مدیریتی که به مردم و جوانان اعتماد نمی‌کند، از باورهای انقلاب فاصله گرفته و بی عرضگی شان را به حساب انقلاب می‌گذارد.

قالیباف: اگر کسی کاری از دستش بربیاید و برای مردم انجام ندهد ضد انقلاب است/ در مسائل اقتصادی مردم را حذف کرده‌ایم

قالیباف افزود: برخی می‌گویند شهدا برای نان نرفته اند. بله شهدا برای اسلام رفته اند اما اسلام برای زندگی مردم تاکید دارد. این انقلاب که برخواسته از فرهنگ قرآن و اهل بیت است هم دین مردم و هم دنیای مردم را تضمین کرده است. لذا وقتی می‌گوییم مجلس ذکر شهداست و این نعمت بزرگی است شکر این نعمت آن است که وقتی مردم در سختی هستند ما نباید آرام بنشینیم بلکه باید دغدغه این مردم را داشته باشیم.

***

دادگاه حسین فریدون، علنی می‌شود؟

احمد امیرآبادی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس از نامه ۳۵ نماینده مجلس به آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه خبر داد و گفت: ۳۵ نماینده مجلس شورای اسلامی با امضای نامه ای خطاب به رئیس قوه قضائیه خواستار برگزاری دادگاه حسین فریدون، برادر رئیس جمهور به صورت علنی شدند.

گفتنی است اولین جلسه دادگاه فریدون، برادر رئیس جمهور به صورت غیرعلنی برگزار شد.

بیشتر بخوانید:

علنی برگزار شدن دادگاه جهانگیری و فریدون مردم را در جریان عمق فساد این افراد قرار می‌دهد

دهقان: دادگاه حسین فریدون نباید غیرعلنی باشد

***

انتقاد شدید دادستان کل از وزیر ارتباطات

حجت‌الاسلام محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور گفت:یکی از اعتراضات و حرف‌ها و گله‌های ما به مسئولین فرهنگی و به کسانی که امروز سردمدار مدیریت فضای مجازی هستند همین است که چرا باید در جامعه اسلامی ما اینقدر رها باشد که شاهد اینهمه جرم و گناه در جامعه باشیم؟

وی افزود: این آمار وحشتناکی است و این هشداری به مسئولین است. خطاب من به کسانی است که می‌توانند این فضا را از آلودگی‌ها پاک کنند ولو ۵۰ درصد هم که بتوانند. آمار واصله‌ای از ۱۰ ماهه که بستر این جرائم فضای مجازی و جرائم رایانه‌ای نسبت به سال گذشته ۱۴۰ درصد افزایش داشته است. کلاهبرداری‌های رایانه‌ای با ۳۰۰ درصد رشد بیشترین جرم رایانه‌ای در کشور ما را رقم می‌زند.

منتظری گفت: چه کسی مسئول این فضای آلوده است که باید پاکسازی کند؟ هرگز ما قائل نیستیم و نمی‌گوییم که فضای مجازی را شما ببندید. امروز استفاده از فضای مجازی بسیار در زندگی تاثیرگذار است اما این فضا را باید از آلودگی‌ها پاک کرد.

دادستان کل کشور: وزیر ارتباطات باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشد/ با دستور موکد رهبری مقابله می‌کنند

وی افزود: مسئولین انتظامی می‌دانند که چه فضای ننگ‌آوری در جامعه شده است و سری به دادسرای مبارزه با جرائم رایانه‌ای بزنید، چه کسی مسئول است؟ خطاب من به شخص وزیر ارتباطات است که یک روزی باید در پیشگاه خداوند متعال جوابگو باشد که همکاری نکرده و نمی‌کند جهت پاکسازی فضای مجازی و مصوبات شورای عالی فضای مجازی را زیر پا می‌گذارید. ما هم می‌گوییم وقتی اراده نباشد به نوعی فرار می‌کنند.

جواد جاوید نیا، معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور نیز اظهار کرد: دستورات قضایی و مصوبات شورای عالی فضای مجازی بر هر مسئولی واجب و لازم است، اما متاسفانه آقای وزیر به هیچ‌کدام از این تذکرات تمکین نکرده است.

معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور تصریح کرد: علیرغم اینکه تلاش شد در این قضیه به نحو مسالمت‌آمیزی این موضوع حل‌وفصل شود و وزیر ارتباطات به اجرای قانون تمکین کنند، اما به دلیل اینکه این کار انجام نشد طرح شکایتی علیه وزیر ارتباطات در دادسرای کارکنان تهران مطرح‌شده است.

شکایت مدعی العموم از وزیر ارتباطات

جاوید نیا یادآور شد: حدود ۲هزار نفر از مردم اهواز و مدعی العموم از وزیر ارتباطات طرح شکایت کرده‌اند که احتمال می‌ورد بعد از بررسی پرونده، حکم انفصال از خدمات دولتی برای وزیر صادر شود.

***

مشارکت مستقیم شهروندان در قانونگذاری در مجلس مطرح می‌شود

یکی از نمایندگان مجلس از تهیه طرح مشارکت مستقیم شهروندان در امور قوه مقننه خبر داد. رضا شیران خراسانی نماینده مردم مشهد گفت: جمعی از نمایندگان مجلس طرح مذکور را امضاء کرده و این طرح یک فوریتی، تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است.

وی درباره طرح مذکور، توضیح داد: در همه جای دنیا شیوه غیر مستقیمی برای مشارکت شهروندان در امر قانونگذاری طراحی شده است که هدف ما از تهیه طرح «مشارکت مستقیم شهروندان در امور قوه مقننه» نیز در این راستا است.

تقدیم طرح مشارکت مستقیم شهروندان در امور قوه مقننه به هیئت رئیسه

نماینده مردم مشهد در مجلس تصریح کرد: مطابق با این طرح اگر ۵۰۰ هزار نفر از مردم درخواستی درباره تصویب قانونی داشته باشند، هیئت رئیسه مجلس موظف است که آن طرح را در اختیار نمایندگان مجلس قرار دهد.

گفتنی است تصویب و اجرای این طرح کمک به‌سزایی به مشارکت عمومی شهروندان در قانون‌گذاری می‌کند و چنین روندی در مجالس بسیاری از کشورها جاری است. البته تعداد افرادی که یک درخواست را تهیه می‌کنند قابل‌بحث است اما اصل طرح چنین قانونی در مجلس بسیار مثبت است.

***

مسئله عضویت در FATF مطرح نیست

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگویی با پانا درباره همه‌پرسی و FATF سخن گفت.

کدخدایی: کسی نمی‌تواند با همه‌پرسی مخالف باشد/ بحث حزب‌الله دخیل در FATF نیست

کدخدایی درباره فرایند FATF گفت: «برخلاف برخی صحبت‌ها، اصلا مسئله عضویت در FATF مطرح نیست. این حرف من نیست و حرف آقای ظریف هم همین است. متاسفانه در جامعه این ذهنیت ایجاد شده که بحث ما عضویت در FATF است ولی این‌طور نیست که ما می‌خواهیم برویم و عضو FATF شویم.

من همیشه درباره FATF مثال می‌زنم، توی بازار افرادی هستند که قیمت تعیین می‌کنند، یک آقایی آنجا ایستاده و میوه‌ای را که شما می‌برید،قیمت‌گذاری می‌کند، قیمتی را که او می‌گذارد، همه در بازار از آن تبعیت می‌کنند ولی آیا قانون است؟ نه، مقرراتی هست؟ نه.

اصلا آن صاحب میوه می‌تواند نفروشد ولی وقتی می‌رود در آن بازار فعالیت کند، باید الزامات را هم رعایت کند. این الزامات هم رویه‌ای است که به او تحملیل می‌شود.

حالا این گروه ویژه اقدام مالی آمده و یک‌سری استانداردهایی را تعیین کرده است و می‌گوید کشورها در روابط پولی ـ بانکی خود باید این استانداردها را رعایت کنند، اگر این‌ها را رعایت کردند ریسک تجارت با آن‌ها پایین است و اگر رعایت نکردند، ریسک آن بالاست. خب کشورها چه اقداماتی باید انجام دهند که ریسک تجارت با آن‌ها پایین بیاید؟

مثلاً باید برخی از مقررات داخلی خود را اصلاح کنند یا به برخی کنوانسیون‌های بین‌المللی مانند مقابله با تروریسم ملحق شوند، آن زمان است می‌گویند دولت ایران رده‌اش جزء کشورهای همکار است یا غیر همکار. کشورهای همکار آن‌هایی هستند که استانداردها را بهتر رعایت کردند و غیرهمکار آن‌هایی هستند که استانداردها را رعایت نکردند و پرریسک هستند که اصطلاحاً به آن می‌گویند «لیست سیاه».

بنابراین مسئله عضویت ما در FATF به طور کلی مطرح نیست. ما فقط می‌خواهیم آن استانداردهایی را که FATFبه ما تحمیل کرده است بررسی کنیم و ببینیم باید چه کار کنیم. البته در برخی از قطعنامه‌ها سازمان ملل متحد هم به رغم اینکه گروه ویژه اقدام مالی وابسته به سازمان ملل متحد نیست، روی آن‌ها صحه گذاشته و مثلاً می‌گوید استانداردهای FATF را دولت‌ها باید رعایت کنند.

آقای طیب‌نیا (وزیر اقتصاد دولت یازدهم) در همان زمان برای ایجاد شفافیت مالی با هیات اجرایی FATF مذاکراتی داشت که نتیجه آن شد تهیه یک اکشن‌پلن (برنامه اقدام). این اکشن‌پلن دارای 41 مورد است که چهار مورد از آن‌ها مربوط به اصلاح قوانین و الحاق به کنوانسیون‌های بین‌المللی بود و مابقی نیز برخی اقدامات اجرایی است.

یک وقتی آقای قریبی، از کارشناسان وزارت‌ امور خارجه، مصاحبه‌ای انجام داد و گفت که ما 39 مورد از 41 توصیه گروه ویژه اقدام مالی را اجرا کرده‌ایم، بعدها گفتند که نه ما فقط 13 مورد را اجرا کرده‌ایم و اخیراً نیز گفتند که تعداد آن به عدد 19 رسیده است.

مابقی توصیه‌های گروه ویژه اقدام مالی مربوط به همان 4 لایحه است که دو مورد از آن‌ها مربوط به قوانین داخلی بود که FATF گفته بود بروید قانونتان را اصلاح کنید که اصلاح شد. البته اخیرا دوباره یکی دیگر از مفاد همان قانون مبارزه با پولشویی را ایراد گرفته‌اند که آقای رئیس‌جمهوری هم در مجلس مطرح کردند و لایحه اصلاح آن با قید دو فوریت به مجلس تقدیم شده است.

دو مورد الحاق به کنوانسیون‌های مقابله با تروریسم یا همان CFT و جرائم سازمان‌یافته فراملی همان پالرمو هم وجود دارد که جدای از مقررات FATF است. این‌ها کنوانسیون‌‌هایی است که شما ممکن بود در حالت عادی هم به آن ملحق می‌شدید همانطور که خیلی از کشورها ملحق شدند. پالرمو در مجلس تصویب شد و بعد به شورای نگهبان آمد. یکسری ایرادات داشت که آن ایرادات برطرف شد ولی هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به آن ایراداتی داشت که اکنون همان ایرادات در مجمع مورد بحث قرار گرفته است.»

***

رئیسی: کنوانسیون‌هایی که به ضرر مردم باشد را قبول نخواهیم کرد

سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی گفت: نظام جمهوری اسلامی هیچ زمانی در مقابل فساد چشم پوشی و کوتاهی نمی کند ، اگر در جامعه فساد را مشاهد کردید آن را پای انقلاب ننویسید ، بلکه بدانید انقلاب درباره فساد کوتاه نخواهد آمد.

وی بیان کرد: زندگی انقلابی در جامعه جمهوری اسلامی وجود ندارد ، متاسفانه تشریفات و اشرافی گری در جامعه به چشم می خورد ، امام ، رهبری و تمام مراجع تقلید تاکید دارند که زندگی ساده و در کنار مردم سبک زندگی انقلابی این حکومت محسوب می شود.

ابراهیم رئیسی: اگر در جامعه فساد مشاهد کردید آن را پای انقلاب ننویسید

رئیسی گفت: عده ای فکر می کنند ما مخالف برخی از کنوانسیون‌ها هستیم؛ اینطور نیست ، اگر آنها به نفع مردم باشد ما آن را قبول می کنیم، اما اگر به ضرر مردم باشد آن را قبول نخواهیم کرد.

وی اشاره کرد: دولتمردان در این شرایط کنونی باید مراقب بیشتری انجام بدهند که دشمن به این مردم و حکومت ضربه وارد نکند ، باید در این شرایط که دشمن استقلال این جامعه را هدف قرار داده است به نفع مردم و این نظام تلاش کنیم.