آیا فرانسه بازهم نقش پلیس بد مذاکرات را بازی خواهد کرد؟

گروه سیاسی الف،   3970312137 ۲۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

برخی منابع خبری اعلام کردند که در حال حاضر پاریس آماده مذاکره با تهران بر سر توافقی جدید به جای برجام یا خروج از توافق قبلی («برنامه جامع اقدام مشترک») را بررسی می‌کند.

آیا فرانسه بازهم نقش پلیس بد مذاکرات را بازی خواهد کرد؟

به گزارش الف، روز جمعه یک روزنامه روسی به نقل از یک منبع بلندپایه در وزارت امور خارجه فرانسه نوشت که پاریس آماده آغاز مذاکرات با تهران بر سر یک توافق جدید بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام است و اعلام کرده که پاریس احتمال امضای توافقی جدید با ایران و خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) را بررسی می‌کند. 

به نوشته روزنامه روس، سند جدید بایستی تمامی موارد اضافه بر موضوع هسته‌ای که محل نگرانی مشارکت‌کنندگان در توافق است را شامل شود. این منبع تاکید کرده که علاوه بر موضوع سلاح‌های هسته‌ای، ما درباره فعالیت‌های ایران در حوزه موشک‌های بالستیک و حضور نظامی روزافزون آن در خاورمیانه هم نگرانی داریم و به همین دلیل است که مایل به آغاز یک فرایند مذاکره‌ای جهانی و جامع با تهران هستیم.

هر چند که گزارش این روزنامه از سوی منابع خارجی و داخلی نه تکذیب و نه تایید شد، فرانسه از طرفی به دنبال حفظ برجام است و از سوی دیگر اقدام به کارشکنی می کند، مثلا اولین شرکتی که بعد از خروج آمریکا بلافاصله از ترک ایران سخن گفت شرکت توتال بود و اعلام کرد بعید است بتواند در ایران بماند و یا ایرباس واکنش نشان داد که ممکن است نتوانیم هواپیما به ایران تحویل دهیم. (گزارش این روزنامه روسی را اینجا مشاهده کنید)

بیشتر بخوانید:

مقام فرانسوی:پاریس آماده آغاز مذاکرات بر سر توافق جایگزین برجام است/احتمال خروج از برجام 

فرانسه: آمریکا را برای معافیت برخی شرکت‌های فرانسوی فعال در ایران تحت فشار قرار می دهیم

 

مقام فرانسوی:پاریس آماده آغاز مذاکرات بر سر توافق جایگزین برجام است/احتمال خروج از برجام 

بر اساس این گزارش، فرانسه همواره در طول مذاکرات هسته ای 1+5 با ایران نقش پلیس بد را بازی می کرد. پاریس دنباله‌روی سیاست‌های آمریکا بوده و اگر فرانسه بخواهد تغییر سیاست در قبال آمریکا دهد، به ضررش تمام شده و حتی ممکن است لابی‌‌های صهیونیست هم دچار مشکل شوند. مکرون رییس جمهور فرانسه بارها با همراهی آمریکا اقداماتی علیه ایران انجام داده است و بعید نیست که بخواهد این بار نیز دست به چنین اقداماتی بزند.

از سوی دیگر، در پسا برجام تنها کشوری که بیشترین نفع و سود را  برد، فرانسه بود، از جمله قرارداد توتال، قرار خودرو، فروش هواپیما و صادر کالاهای مصرفی به ایران، نفع زیادی از این توافق مشترک نصیبش شد. پس از خروج آمریکا از برجام و آغاز مذاکرات ایران با کشورهای E3 فرانسه سعی کرد باتوجه به اینکه در اظهارات از ایالات متحده و از برجام حمایت می کرد اما نقش پلیس بد مذاکرات را ادامه دهد.

*خروج فرانسه از برجام دامن همه اروپایی ها را خواهد گرفت

ابوالفضل حسن بیگی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار  الف، در مورد مورد خروج احتمالی فرانسه از برجام اظهار داشت: تاکنون فرانسه موضع گیری رسمی در این خصوص نداشته است لذا این خبرها بیشتر گمانه زنی رسانه های داخلی و خارجی در مورد فرانسه است که مطرح می شود. البته این نکته را هم نباید فراموش کرد که فرانسوی ها تلاش می کنند با به راه انداختن جنگ روانی هم از ایران و هم از امریکا امتیاز بگیرند چراکه وزرای فرانسوی در طی این چند ماهه اخیر همواره موضع گیری های زیادی را علیه ایران مطرح کرده اند و هر از چندگاهی در مورد توافق هسته ای با ایران(برجام) و فراتر از ان مسایل موشکی و منطقه ای اظهارنظرات زیادی را مطرح می کنند.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر امریکایی ها همواره تلاش می کنند تا ماموریت هایی را علیه ایران انجام دهند که این ماموریت ها هرکدام سطح های مختلفی دارد یکی از آنها رایزنی با کشورهای اروپایی منجمله فرانسه در خصوص برنامه هسته ای ایران و فراتر از آن برنامه موشکی و منطقه ای ایران است. امریکا و بهخصوص فرانسه به عنوان یک کشور اروپایی همواره در مورد مسایل موشکی ایران ادعاهایی را مطرح می کند و سعی دارد که در این مورد با ایران رایزنی کند که این موضوع به هیچ عنوان قابل تحقق نیست. چراکه اروپایی ها می دانند که شرایط ایران به گونه ای است که اگر یکی از آنها از برجام خارج شود، جمهوری اسلامی ایران با هر نوع تهدیدی مقابله کرده و راه خود را ادامه می دهد که این موضوع به ضرر آنها تمام خواهد شد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: ایران منافعی در روابط خود با فرانسه نداشته و تنها در بخش خودرو سازی نیز اقدامات اندکی انجام شده است که آن هم به ضرر خود آنها تمام خواهد شد و این شرکت های فرانسوی هستند که لطمه می خورند.

وی در پاسخ به این سوال که جنگ تجاری که ترامپ علیه اروپا به راه انداخته است ارتباطی با برجام دارد و ممکن است اروپا با توجه به این اتفاقات از برجام خارج شود، گفت: به نظر نمی رسد این جنگ تجاری که ترامپ علیه اروپایی ها به راه انداخته باشد به صورت کامل مرتبط با برجام باشد چراکه ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری اش این موضوع را مطرح کرده بود که اقتصاد آمریکا را تغییر می دهد و این موضوع نیز شامل روابط تجاری با اروپایی ها می شود البته نباید این نکته را نادیده گرفت که اروپایی ها همواره به امریکا نیاز دارند و لذا شاید هر اقدامی انجام دهند تا بتوانند رابطه خود با آمریکا را حفظ کنند و یکی از آنها خروج از برجام خواهد بود.

حسن بیگی خاطرنشان کرد: ما همواره در طول این یک ماه گذشته بارها اعلام کردیم که به اروپایی ها خوشبین نیستیم لذا اگر فرانسه یا هر کشور اروپایی از توافق هسته ای با ایران خارج شود قطعا متضرر خواهد شد چراکه ایران همواره ثابت کرده است که به توافقات خود پایبند بوده و این اروپا و آمریکا هستند که بد عهدی کرده اند .

نماینده مردم دامغان تاکید کرد: در صورت خروج فرانسه از برجام جمهوری اسلامی ایران تصمیم جدی خواهد گرد و قطعا موضع گیری خود را اعلام می کند، اما فرانسوی ها باید بدانند که بازی کردن در زمین آمریکا علیه ایران به ضرر آنها تمام خواهد شد. طبق گمانه زنی هایی که از سوی رسانه های داخلی و خارجی از سوی فرانسه اعلام شده است که آنها به دنبال جایگزینی برای برجام هستند، باید بگوییم که ایران هیچ گونه جایگزین و شروط جدیدی را از سوی اروپایی ها نمی پذیرد.