۳ نکته در مورد یک تغییر لحنِ معنادار

گروه جهان الف،   4021008079 ۲۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

«به تازگی مقام های ارشد حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی دولت بایدن اعلام کرده اند که آمریکا "تا جایی که بتواند" به حمایت از اوکراین ادامه می دهد. این در حالی است که در ماه های ابتدایی جنگ اوکراین و حتی تا همین اواخر، دولت بایدن به صراحت اعلام می کرد که آمریکا "تا زمانی که جنگ اوکراین ادامه یابد"، از کیِف در جنگ علیه روسیه حمایت می کند.»

به گزارش الف؛ از زمان آغاز جنگ اوکراین در اوایل سال 2022 میلادی تا به امروز، این جنگ که بایستی آن را یک بحران بین المللی بدانیم(صرفا محدود به دو کشور نیست)، فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته است. در این میان، حمایت های غرب و به طور خاص دولت آمریکا از اوکراینی ها نیز نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است. در این راستا، در ماه های ابتدایی جنگ اوکراین شاهد تاکیدات فراوان مقام های غربی و مخصوصا رئیس جمهور آمریکا مبنی بر جدیتشان در زمینه حمایت از اوکراین بودیم.

در این رابطه تصویب بسته های مختلف اعطای کمک های مالی و تسلیحاتی از سوی دولت آمریکا جهت ارائه به اوکراین نیز عمدتا با همراهی های قابل توجه سیاسی و افکار عمومی در آمریکا همراه می شد. با این حال، به تازگی، شاهد یک تغییر لحن معنادار از سوی دولت بایدن در رابطه با جنگ اوکراین هستیم که توجه بسیاری از ناظران و تحلیلگران و رسانه ها را نیز به خود جلب کرده است. 

در این راستا، مقام های ارشد حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی دولت بایدن اعلام کرده اند که آمریکا "تا جایی که بتواند" به حمایت از اوکراین ادامه می دهد. این در حالی است که در ماه های ابتدایی جنگ اوکراین و حتی تا همین اواخر، دولت بایدن به صراحت اعلام می کرد که آمریکا "تا زمانی که جنگ اوکراین ادامه یابد"، از کیِف در جنگ علیه روسیه حمایت می کند. موضوعی که به نظر، حامل 3 نکته و پیام محوری است. 

اولا، اینطور به نظر می رسد که میزان مخالفت های داخلی در آمریکا چه در قالب سیاست حزبی و چه افکار عمومی این کشور، با گزاره تداوم حمایت های آمریکا از اوکراین در قالب جنگ این کشور با روسیه، افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. موضوعی که البته در چهارچوب نظرسنجی های مختلف در آمریکا نیز نمودها و بازتاب‌های عینی خود را پیدا کرده است و سبب شده دولت بایدن با چالش ها و موانع جدی در امر تخصیص کمک های مالی و تسلیحاتی خود به اوکراینی ها رو به رو شود. 

در این رابطه به طور خاص "جان کربی" سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در موضع گیری به موانع جدی ساختاری و سازمانی در آمریکا و به طور خاص مخالفت های جمهوریخواهان و حتی برخی اعضای حزب دموکرات با گزاره تداوم یافتن کمک های آمریکا به اوکراین خبر داده است. معادله ای که نشان می دهد تا چه اندازه نوعِ نگاه در آمریکا در رابطه با جنگ اوکراین تغییر کرده است. 

دوم اینکه به نظر می رسد تغییر لحن معنادار اخیر دولت بایدن در رابطه با جنگ اوکراین و تداوم یافتن کمک‌های واشنگتن به این کشور در قالب جنگ مذکور، به نوعی همسو با تحلیل و تفسیرهایی است که تاکید می کنند جنگ اوکراین به نقطه پایان خود رسیده و کی یِف باید هر چه سریعتر خود را آماده مذاکرات صلح با طرفِ روسی کند. در این میان، برخی منابع آمریکایی به این نکته اشاره می کنند که دولت آمریکا صرفا به دنبال آن است که تا جای ممکن شرایطی را فراهم کند که دولت اوکراین در قالب مذاکرات صلح با روسیه، موضعِ بهتری را داشته باشد و خسارات کمتری را متحمل شود. 

ودر نهایت سوم اینکه تغییر لحن معنادار اخیر دولت بایدن در رابط با جنگ اوکراین و تداوم یافتن کمک های واشنگتن به این کشور، بار دیگر جلوه ای عینی از بازی های خونین دولت آمریکا و قدرت های غربی با دیگر کشورها و ملت ها و استفاده ابزاری از آن ها در چهارچوب منافع کلان خود را به نمایش می گذارد. 

در واقع، آمریکایی ها تا جایی که به نفعشان باشد، از دولت ها و ملت های دیگر حمایت می کنند و هر کجا که دیگر، منافعشان تامین نگردد، خیلی راحت به وعده های خود پشت می کنند و روند و سیاست های تازه ای را در پیش می گیرند. معادله ای که در نوع خود حامل درس ها و پیام های معنادار زیادی برای دیگر کشورها و ملت‌ها نیز است.