روایت آملی لاریجانی از نامه مهم رهبری به مجمع تشخیص/ انتقاد روزنامه اصولگرا از موضع وزیر ارشاد درباره بازیگران بی‌حجاب

  4020806109 ۱۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

روایت آملی لاریجانی از نامه مهم رهبری به مجمع تشخیص

به گزارش تسنیم، آیت الله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه اخیر این مجمع با اشاره به فضاسازی‌ها در خصوص بررسی طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول در مجمع تشخیص مصلحت نظام و برخی اظهارنظرها، گفت: کسی مخالف مصلحت ثبت رسمی اسناد نیست، اصل قضیه روشن است، اشکال شرعی داشت که باید برای آن مصلحت‌سنجی شود، معاملاتی که همه موازین شرع را دارد ولی ثبت نشده است، باطل نیست، مصلحت‌سنجی در این موضوع نیازمند روش مدبرانه‌ای است تا اینکه بیش از آن چیزی که مصلحت اقتضا می‌کند مرتکب خلاف شرع اولیه نشویم.

وی با اشاره به جلسات متعدد کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع برای بررسی این طرح افزود: نه بنده، نه مجمع و نه شورای نگهبان مطلقاً اعتبار اسناد غیررسمی را فی‌حدذاته تأیید نکرده‌ایم، بحث این است؛ آیا معاملات واجد شرایط هم باطلند؟ ما با بطلان معاملات در واقع، مخالفیم. گرچه ممکن است به‌لحاظ مصلحتی بگوییم برای حل موضوع و رفع مشکل مردم، دستگاه قضایی می‌تواند اسناد غیررسمی را نپذیرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص ثبت رسمی اسناد، گفت: در نامه مقام معظم رهبری مصلحت‌سنجی و تعیین حدود موضوع، دقیق بیان شده است و مجمع باید بر اساس آن تصمیم بگیرد، مقام معظم رهبری هم بر مصلحت‌سنجی و هم بر تحدید دقیق موضوع تأکید داشته‌اند.

***

انتقاد روزنامه اصولگرا از موضع وزیر ارشاد درباره بازیگران بی‌حجاب

فرهیختگان نوشت: «کتایون ریاحی که به دلیل رفتارهای خارج از چهارچوب چند وقت اخیرش و نه به خاطر فعالیت هنری‌، نامش بر سر زبان‌ها افتاده با انتشار یک استوری اینستاگرامی نوشته است که شرافتم اجازه کار در سینمای امروز را نمی‌دهد...

کتایون ریاحی بازیگر شناخته‌شده سینما و تلویزیون ایران است و واکنش اخیر او هم به واسطه و بهانه اظهارات اخیر مدیران ارشاد و به‌خصوص وزیر ارشاد بود؛ و داخل پرانتز هم بگوییم که جای مباهات است بازیگر دیگری که قدش به مراتب کوتاه‌تر از قواره امروز سینمای ایران است و به‌واسطه‌هایی غیر از هنر به فعالیت سینمایی دست یافته هم در چنین وضعیتی که آب سربالا رفته، آواز ابوعطا سر می‌دهد...

واقعا جای سوال از مدیران فرهنگی و وزیر ارشاد است که بنا به چه استدلالی، اعلان رسمی می‌کند که بخشی از اهالی سینمای ایران از حضور در آثار سینمایی محروم هستند. آیا کار ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد این است که اعلانیه ممنوع‌الفعالیتی اهالی سینما را با افتخار فریاد بزند یا اینکه شرایط حضور و تعامل با اهالی هنر را تسهیل کند.

اتفاقا اگر بخواهیم شرایط روزها و سال‌های پیش از اتفاقات پاییز 1401 را بررسی کنیم، اولین کسانی که متهم به شکل‌گیری وضعیت آشفته و در هم و برهم سال گذشته بودند همین مدیران فرهنگی و در راس آن مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد قرار هستند که رشته کار و مدیریت چهره‌های سینمایی از کف‌شان به در رفته بود.

این شرح وظیفه‌ دور از انتظاری برای یک مدیر فرهنگی نیست که باید فضای فرهنگی و هنری کشور را از طریق تعامل و ارتباط با اهالی هنر راهبری کند اما سوال این است که آیا مدیران فرهنگی امروز، هیچ اعتباری برای خود و جایگاه‌شان قائل هستند؟

اینکه سال گذشته و در جریان آشوب‌های خیابانی و فضای مجازی، مدیران سینمایی توان و اختیار مدیریت چهره‌های هنری و سینمایی را نداشتند شاید در مقاطعی قابل توجیه باشد اما واقعا جای سوال است که تا به کی این رویه بی‌اعتباری جایگاه مدیران فرهنگی در پیشگاه هنرمندان و مردم قرار است‌ ادامه پیدا کند.

آیا وزیر فرهنگی که با لبخندی همیشه برلب، از ممنوع‌الفعالیت شدن چهره‌های زن سینمای ایران می‌گوید، می‌تواند آن نقش پدری و حاکمیتی خودش را در حوزه فرهنگ و هنر ایفا کند و میدان‌دار مدیریت هنری در کشور باشد.»

***

توضیح کدخدایی درباره اعلام دلایل ردصلاحیت افراد

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه در  اعلام دلایل رد صلاحیت کاندیداها  معذورات قانونی و شرعی داریم، گفت:  نمی توانیم پرونده شخصی فرد را بازگو کنیم. از لحاظ قانونی اجازه نداریم که دلایل رد صلاحیت کاندیداها را علنی کنیم. برخی می گویند این حق نظام است و شما دلایل رد صلاحیت نامزدها را  نمی گویید ولی  نامزد رد صلاحیت شده نظام را متهم می کند.  در  دوره گذشته دو نفر از نمایندگان صلاحیتشان تایید نشد و با من صحبت کردند و کارشناس آمد و مطالب را به آنها گفت، ولی پشت تریبون مجلس گفتند ما  رفتیم شورای نگهبان  و آنجا آقایی نشسته و به کسی جواب نمی دهد و صلاحیت  ما را رد می کند. آیا باید من  بیایم و  دلایل رد صلاحیتش را بگویم بدلیل اینکه این صحبت ها را مطرح کرده است. مسلما خیر، ما دلایل رد صلاحیت را فقط به خود کاندیداها می گوییم. گاهی گفتن  دلایل رد صلاحیت ها به کاندیداها سه الی  چهار ساعت وقت ما را می گیرد.

کدخدایی ادامه داد: کاندیداها می‌گویند ما سابقه مسجد رفتن داریم ولی شورای نگهبان به ما گفته  عدم التزام به اسلام دارید!  التزام به اسلام،  فقط عبادت های یومیه نیست و مسایل دیگر هم هست.  شما ممکن است  مرتکب حرام دیگری شده باشید، آن ملاک است؛ نه اینکه شما مسجد می روید یا خیر؟

در این زمینه گفتنی است مطابق قانون لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبین رد صلاحیت شدة در انتخابات مختلف مصوب 1378 مجمع تشخیص مصلحت، شورای نگهبان «باید علت رد صلاحیت را با ذکر مواد قانونی مورد استناد و دلایل مربوط، به داوطلب ابلاغ نمایند» و «مستندات قانونی باید به صورت کتبی به داوطلب اعلام گردد.»

همچنین در بند 11-2 سیاستهای کلی انتخابات ذیل وظایف شورای نگهبان آمده است: «پاسخگویی مکتوب در خصوص دلایل ابطال انتخابات و رد صلاحیت داوطلبان در صورت درخواست آنان.»

***

وزیر صمت: درباره سلاح ورزی بعدا صحبت می‌کنم
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره برکناری «حسین سلاح ورزی» از ریاست اتاق بازرگانی، گفت: «درباره سلاح‌ورزی بعدا صحبت می‌کنم.»

به گزارش ایرنا، عباس علی آبادی در حاشیه بازدید از بیست و سومین نمایشگاه صنعت لوازم خانگی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص وضعیت سلاح ورزی و جلسه شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی، افزود: درباره سلاح ورزی بعدا صحبت می کنم.

واکنش خاندوزی به تردید درباره برکناری سلاح ورزی

به گزارش تسنیم، احسان خاندوزی در همایش پدافند غیرعامل که در سازمان بورس برگزار شد در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به تخلفات اتاق بازرگانی گفت: برخی شبهاتی درخصوص صورت‌جلسه تهیه‌شده در پایان نشست اخیر شورای‌عالی نظارت بر اتاق بازرگانی ایران مطرح کرده‌اند، این درحالی است که امضای مربوط به حاضرین به‌صورت قانونی از اعضا اخذ شده است و مشکلی در این حوزه وجود ندارد.

خاندوزی درباره غیرقانونی بودن جمع‌آوری امضا خارج از جلسه تأکید کرد: کسانی که در این خصوص مدعی هستند باید یک دور قانون را بررسی کنند.

***

آرمیتا گراوند درگذشت

آرمیتا گراوند، دختر دانش آموز تهرانی که اوایل مهر امسال هنگام عزیمت به مدرسه در ایستگاه مترو میدان شهدا دچار افت فشار و بیهوشی شده بود، پس از به ثمر ننشستن معالجات گسترده پزشکی و بیست و هشت روز بستری در بخش مراقب‌های ویژه درگذشت.

آرمیتا گراوند صبحگاه ۹ مهر در حالی که به همراه دوستان خود قصد ورود به داخل واگن قطار مترو را داشت، ناگهان با افت فشار مواجه و با برهم خوردن تعادلش، از پشت سر به لبه بیرونی ایستگاه برخورد و مصدوم شد.

شدت برخورد به حدی بود که وی برای دقایقی دچار ایست قلبی شد و پس از تلاش امدادی چند نفر از شهروندان، کارکنان مترو و عوامل اورژانس، برای ادامه درمان به نزدیک ترین بیمارستان تخصصی اعزام شد.

متاسفانه آسیب مغزی وارده به مصدوم باعث شد که وی مدتی را در وضعیت کما سپری کرده و دقایقی پیش فوت کند.

بر اساس نظریه رسمی پزشکان آرمیتا گراوند پس از افت ناگهانی فشار خون، دچار سقوط، ضربه به مغز و به دنبال آن تشنج مداوم، کاهش اکسیژن رسانی مغزی و ادم مغزی شده است.            

***

صندوق رای در یک هشتم حوزه‌ها هوشمند می‌شود

احمد وحیدی، وزیر کشور در گفت‌وگو با ایلنا، درباره این‌که حالا که ثبت‌نام دوازدهمین دوره انتخابات مجلس به صورت الکترونیکی برگزار شده است، آیا امکان دارد روند رأی‌گیری هم به صورت الکترونیکی برگزار شود، گفت: بسیاری از فرآیند‌ها الکترونیکی خواهد شد و در حال حاضر هم هست. قبل، حین و بعد از انتخابات ۲۵ فرآینده وجود دارد که غالب آن‌ها الکترونیکی است.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: یک فرآیند دیگری هم است که مربوط به صندوق‌هایی است که در رأی‌گیری به شکل الکترونیک باشند، در واقع مفهوم‌اش این است فردی که می‌خواهد یکی از داوطلبین را انتخاب کند باید در صندوق هوشمند یا شبه هوشمند نام فرد را وارد کند. 

وی ادامه داد: در قانون پیش‌بینی شده است یک هشتم از حوزه‌ها با هماهنگی شورای نگهبان این‌گونه شود. ما درحال تعامل با شورای نگهبان هستیم این را حل کنیم و کار یک هشتم انجام شود تا ما بتوانیم گام به گام به سمتی برویم که شمارش آرا هم الکترونیکی شود.

وحیدی درخصوص این‌که آیا این یک هشتم در شهرهای بزرگ قرار است باشد یا شهرها به صورت رندوم انتخاب می‌شوند، بیان کرد: باید با شورای نگهبان توافق کنیم، قانون پیش‌بینی کرده است با هماهنگی شورای نگهبان روی انتخاب این‌ حوزه‌ها باید توافق شود.

***

طرح پیشنهادی ایران برای توقف جنایت صهیونیست‌ها در غزه

به گزارش ایسنا، حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه در جمع خبرنگاران در نیویورک در پاسخ به سوالی در ارتباط با اهداف و نتایج سفر خود به نیویورک گفت: مهمترین مسئله‌ای که در دستور کار بود این بود که بتوانیم یک طرح سیاسی را در ارتباط با وضعیت کنونی اراضی اشغالی و غزه پیگیری کنیم و بتوانیم با مشورت‌هایی که با کشورها و دبیرکل سازمان ملل انجام می‌دهیم در چارچوب آن طرح در راستای توقف جنایت جنگی و نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه و کرانه باختری اقدام کنیم. این طرح بر ضرورت توقف فوری جنایت‌های جنگی و حملات نظامی صهیونیست‌ها علیه فلسطین و همچنین ارسال هر چه زودتر کمک‌های انسان دوستانه به مردم غزه و توقف کوچ اجباری ساکنان غزه تاکید دارد.

وی با بیان اینکه در مورد این سه مولفه بین کشورهای اسلامی توافق نظر وجود دارد، گفت: با دبیرکل سازمان ملل نیز در این ارتباط صحبت کردیم و در این ارتباط اتفاق نظر داشتیم.

وی با بیان اینکه قرار است دبیرکل سازمان ملل در روز شنبه سفری به منطقه داشته باشد، گفت: تلاش بر این است که بررسی کنیم که چگونه می‌توان از طریق سیاسی به راه حل رسید. در حال حاضر حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی شدت جنگ در منطقه را افزایش داده و اگر در آینده‌ای نزدیک راه حل سیاسی جایگزین نشود هر آن احتمال وقوع هر حادثه‌ای غیر قابل پیش‌بینی وجود دارد.

***

واکنش خاندوزی به ادعای سیگنال افزایش قیمت ارز

به گزارش ایسنا، سید احسان خاندوزی در حاشیه همایش پدافند غیرعامل در پاسخ به این سوال که اخیرا مهار نرخ تورم را منوط به کنترل سیاست های ارزی در بانک مرکزی کرده‌اید که این برداشت ایجاد شده که سیگنال افرایش قیمت می‌دهید، توضیح داد: مجموع عوامل بلند مدت شامل بی انضباطی‌های پولی و بودجه‌ای و نقدینگی و کوتاه مدت مثل مسئله ارز بر نرخ تورم موثر است و دولت تلاش می‌کند عوامل کوتاه مدت را کنترل کند و هدف سقف رشد ۲۵ درصدی نقدینگی سال ۱۴۰۲ بر اساس شش ماهه اول محقق شد.

وی افزود: در خصوص مهار قیمت ارز هم اقدامات سیگنال دهی وجود ندارد و خوشبختانه به دنبال افزایش اندکی که بعد از جنگ فلسطین و اسرائیل اتفاق افتاد، با مدیریت خوب همکاران در بانک مرکزی، قیمت ارز به نرخ سابق برگشت و به نظر می‌رسد همین فرمان ادامه یابد.

***

ادعای دروغ آمریکا درباره جلوگیری از جنگ در منطقه

به گزارش تسنیم، محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور طی نوشتاری به شرح زیر در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس(توییتر) درباره تحولات اخیر فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی، اظهار داشت:

"آمریکا به دروغ ادعا می‌کند که به دنبال جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه است اما در واقع به دنبال آنست که هیچ کس مزاحم اسراییل نشود تا با دست باز و بدون خط قرمز غیرنظامیان را در غزه سلاخی کند."

 جمشیدی هم‌چنین اخیراً درباره پیام آمریکا به ایران درخصوص تحولات منطقه و ادعای مقامات آمریکایی در این‌باره گفته بود: «پیام‌های ارسالی آمریکا نه خطاب به رهبر معظم انقلاب اسلامی بود و نه چیزی جز درخواست و تقاضا از ایران. اگر بایدن فکر می‌کند که به ایران هشدار داده بهتر است از تیمش بخواهد متن نهایی پیام‌ها را به وی نشان دهند.»