روسیاهی کاخ سفید !

گروه جهان الف،   4020625001 ۴۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

«بایدن در شرایطی خود را حامی حقوق زنان و به طور کلی حقوق بشر در ایران معرفی می کند که مردم ایران سال‌هاست به دلیل تحریم های یکجانبه و غیرقانونی دولت آمریکا، با آسیب های گسترده ای در زندگی خود به ویژه در حوزه اقتصادی رو به رو هستند. عجیب اینکه دولت آمریکا حتی به بیماران ایرانی نیز رحم نکرده و داروهای مهم و مورد نیاز آن دسته از مردم کشورمان که به بیماری های مختلف مبتلا هستند را نیز هدفِ تحریم قرار داده است.»

به گزارش الف؛ به تازگی "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا در بیانیه ای به مناسبت سالگرد ناآرامی های سال گذشته کشورمان، اقدام به طرح ادعاهایی مبنی بر حمایت دولت آمریکا از حقوق بشر در ایران و البته تقابل با نظام سیاسی کشورمان کرده است. در این بیانیه، رئیس جمهور آمریکا ادعا کرده که متعهد به حمایت از مردم ایران است و جدا از تحریم های مختلفی که علیه بیش از 70 فرد و نهاد ایرانی در بحبوحه حوادث سال گذشته تحمیل کرده، امروز نیز لیست تحریمی علیه ایران را گسترده تر خواهد کرد. 

 بایدن ادعاهای مختلف دیگری را نیز در رابطه با تسهیل دسترسی ایرانیان به اینترنت و همچنین تضمین حقوق بشر در این کشور مطرح کرده است. اینطور به نظر می رسد که رئیس جمهور آمریکا از رهگذر بیانیه مذکور سعی داشته تا در سالگرد ناآرامی های  سال گذشته کشورمان، به زعم خودش اعتباری  برای خود و دولت آمریکا در عرصه بین المللی ایجاد کند.

در تحلیل ادعاهای بایدن در این رابطه، توجه به چند نکته ضروری به نظر می رسد. 

اولا، ادعاهای بایدن در زمینه حمایت از حقوق زنان در ایران، به شدت منافقانه و غیرواقعی هستند. در این رابطه، باید از بایدن و دولت آمریکا پرسید که چرا در برابر سرکوب خشن و قهری صدها دختر محجبه در فرانسه که با حجاب در مدارس این کشور حضور پیدا می کنند و هدفِ سرکوب نیروهای امنیتی فرانسه قرار می گیرند، سکوت پیشه کرده است؟ رویدادی که در روزهای گذشته جنجال های زیادی را برانگیخته با این حال، جریان‌های سیاسی و رسانه ای غربی در مورد آن سکوتی معنادار پیشه کرده اند. جالب است که فرانسوی ها مدعی هستند بی حجابی، قانون این کشور و مبتنی بر گفتمان و ایدئولوژی سیاسی است که در فرانسه حاکمیت دارد و نقض آن جرم است. حال وقتی حجاب در ایران قانون است، همین دولت های غربی انواع و اقسام حملات رسانه ای و سیاسی را علیه این کشور روانه کرده و می کنند!با این همه، بایدن تاکنون در مورد تحولات فرانسه و سرکوب خشن دختران و زنان مسلمان در این کشور موضع گیری چندانی را نداشته است. مساله ای که از استانداردهای دوگانه واشنگتن حکایت دارد. 

دوم اینکه بایدن در شرایطی خود را حامی حقوق زنان و به طور کلی حقوق بشر در ایران معرفی می کند که مردم ایران سال هاست به دلیل تحریم های یکجانبه و غیرقانونی دولت آمریکا، با آسیب های گسترده ای در زندگی خود به ویژه در حوزه اقتصادی رو به رو هستند. عجیب اینکه دولت آمریکا حتی به بیماران ایرانی نیز رحم نکرده و داروهای مهم و مورد نیاز آن دسته از مردم کشورمان که به بیماری های مختلف مبتلا هستند را نیز هدف تحریم قرار داده است. مساله ای که سختی های زیادی را برای این طیف ها ایجاد کرده است. در چنین شرایطی چطور بایدن و دولت آمریکا به خود اجازه می دهند از گزاره حمایت از حقوق بشر در ایران سخن بگویند؟ 

نکته سوم اینکه بایدن در شرایطی از حقوق زنان در ایران حمایت کرده که آمریکای کنونی، خود بر اساس آمار و ارقام مختلف یکی از ناقضان اصلی حقوق زنان در جهان به ویژه در مورد اقلیت های قومی و نژادی در این کشور است. با این حال، حتی اگر این مساله را نیز کنار بگذاریم، در شرایط کنونی می توانیم نشانه های زیادی از بی‌تعهدی سیاستمداران شناخته آمریکایی به مساله حقوق زنان مورد اشاره قرار دهیم. مثلا دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا بارها و بارها به دلیل رفتارهای غیراخلاقی خود در مورد زنان مختلف هدف انتقاد گرفته و حتی همین چند وقت پیش، به دلیل رابطه با یک پورن استار آمریکایی، درگیر یک پرونده قضایی قطور بود! البته که جهان هنوز افشاگری های انجام شده در مورد موضع گیری های غیراخلاقی ترامپ در مورد زنان آمریکایی را نیز از یاد نبرده است. 

یا در موردی دیگر، هانتر بایدن پسر رئیس جمهور کنونی آمریکا در ماه های گذشته با رسوایی های گسترده مرتبط با افشای محتویات لپ تاپ خصوصی خود که دربرگیرنده عکس هایی از ارتباط وی با زنان و حتی دختران کم سن و سال و یا مکالمات زننده او با زنان مختلف بوده، مواجه بوده است. مساله ای که به یک دردسر بزرگ برای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تبدیل شده و اعتبار و آبروی وی را نیز تا حد زیادی زیر سوال برده است. در این نقطه باید پرسید که چرا این افراد حتی به خود اجازه می دهند تا در مورد حمایت از حقوق زنان، خودشان را مدعی بدانند؟

و در نهایت چهارم اینکه توجه به افراد و طیف هایی که کاخ سفید در بحبوحه تحولات سال گذشته ایران آن ها را مورد حمایت قرار داد نیز بسیار مهم به نظر می رسد. سلطنت طلبان، منافقان، گروه های تروریستی و ضدایرانی و افرادی که سال هاست با گرفتن پول از دولت آمریکا علیه ایران اقدام به تبلیغ و کنش می کنند، همه و همه افراد و گروه هایی بوده اند که دولت آمریکا به بهانه حمایت از حقوق بشر و حقوق زنان در ایران با آن ها ارتباط گرفته و سعی در اعمال فشار بر ایران داشته است. 

این در حالی است که این افراد و گروه ها حتی با خود نیز مشکل دارند و عملا کنش های به اصطلاح براندازانه خود را به یک کاسبی و منبع درآمد برای خودشان تبدیل کرده اند. گزاره ای که گزارش ها و افشاگری‌های فراوانی نیز بر درستی آن ها تاکید دارند.