وقتی وزیر، آموزش عمومی را با فروش خودرو اشتباه می‌گیرد!/ انتقاد روزنامه اصولگرا از حضور پرتعداد کوشکی در صداوسیما

  4020611038 ۳۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

انتقاد روزنامه اصولگرا از حضور پرتعداد کوشکی در صداوسیما

صبح‌نو نوشت: «صحبت‌های جدید محمدصادق کوشکی دریک برنامه تلویزیونی جنجالی شده و این چهره با حمله‌ای که به عادل فردوسی‌پور و علی دایی داشته، بار دیگر بر سر زبان‌ها قرار گرفته است...

بسیاری، نظرات او را فاقد ارزش تحلیلی درست و منصفانه می‌دانند. و معتقد بودند کوشکی با بیان نظرات خاص در چنین مقطعی به تنش‌ها دامن زده و موجب افزایش فضای دوقطبی در جامعه می‌شود...

از اولین نشانه‌های تحول در این بخش باید مراقبت‌کردن از حضور مداوم و مستمر افرادی باشد که نه‌تنها برای نظام هزینه درست می‌کنند که با حرف و سخن خود موجب بالارفتن التهاب و شکاف اجتماعی می‌شوند.  نظارت بیشتر بر مهمانانی که دعوت می‌شوند، نظارت بر مجریان، تسلط بیشتر بر آنتن و نظم‌دادن به آن از اصلی‌ترین ویژگی‌های چنین تحولی است. به نظر می‌رسد که جبلی عزم چنین تحول و تغییری را در سر دارد.»

***

تیم رسانه‌ای دولت به این نکته توجه کنند

فرهیختگان نوشت: «رهبر انقلاب روز چهارشنبه ضمن حمایت گفتمانی و تمجید از رویکردهای مثبت دولت سیدابراهیم رئیسی تذکرات مهمی هم بیان کردند که یکی از مهم‌ترین آنها درباره کار رسانه‌ای و تصویر دولت در ذهن مردم بود، به‌نظر می‌رسد کلان‌روایت رهبری درباره‌ حس مردم از عملکرد دولت سیزدهم با دو گروه تفاوت دارد؛ گروه اول که معتقدند هیچ نارضایتی واقعی‌ای وجود ندارد و هر آنچه هست برساخت رسانه‌ای است و دیدگاه دوم که می‌گویند رسانه اساسا هیچ نقشی در ایجاد حس منفی نداشته است و عملکردها خود به‌تنهایی باعث بروز نارضایتی می‌شوند. علی‌رغم تفاوت‌ها در خاستگاه سیاسی این دو گروه، ویژگی مشترک آنها این است که خیلی کاری با واقعیت ندارند و تلاش می‌کنند واقعیتی بسازند که برایشان کار کند.

منطق رهبری آنجا که گرانی‌های مستاصل‌کننده در بحث مسکن و معیشت را طرح می‌کنند و آن را علتی برای دیده نشدن اقدامات مثبت دولت قلمداد می‌کنند، آشکارا با منطق دسته اول که همه‌چیز را سفید می‌بینند و با فرار از واقعیت‌ها همه موضوعات را حاصل برساخت می‌دانند، تفاوت دارد و آنجا که فهرستی از اقدامات مثبت دولت از ساده‌زیستی و مردمی بودن تا تحرکات خوب در سیاست خارجی و اقدامات مثبت مدیریتی در کشاورزی و... را مطرح می‌کنند با دسته‌ دوم که همه‌چیز را یکسره تاریک و سیاه قلمداد می‌کنند، تمایز دارد...

 آنچه در شرایط فعلی می‌تواند دولت را در بازنمایی بهتر رسانه‌ای کمک کند فهم فرامتن همین تذکرات است، یک‌سویه دیدن موضوعات و عدم توجه به واقعیت‌ها رسانه را از موضوعیت می‌اندازد، آنها باید بدانند رضایت یا عدم رضایت صرفا در برساخت رخ نمی‌دهد و بخشی از آن در واقعیت ریشه دارد، فهم عمومی مماس با واقعیت شکل می‌گیرد نه در انتزاعات، هر فعالیت رسانه‌ای که در مرز واقعیت‌ها نباشد تبدیل به بوق پروپاگاندا و بلااثر می‌شود. تبدیل رسانه دولتی به روابط عمومی یعنی از رده خارج کردن آن و تنها کارکردی که چنین رسانه‌ای دارد راضی کردن مدیر بالادستی است و لاغیر.»

***

چرا قوه قضائیه با انتشار تصویر بازداشت متهمان برخورد نمی کند؟

اعتماد نوشت: «مدت‌هاست كه انتشار تصاوير و فيلم‌هايي از زمان بازداشت برخي متهمان، در فضاي مجازي در حال فراگير شدن است. آخرين نمونه اين دست اقدامات به بازداشت مهدي يراحي، خواننده برمي‌گردد.

در تمام اين مدت تاكيد شده كه تهيه و خصوصا انتشار عمومي اين فيلم‌ها و تصاوير نه تنها مبناي قانوني ندارد، بلكه مصداق جرايم متعددي نيز است.

روز پنجشنبه بالاخره بعد از سكوتي طولاني خبرگزاري قوه قضاييه اعلام كرد: «انتشار تصاوير متهمان در هفته‌هاي اخير، بدون هماهنگي مقام قضايي بوده.»

معناي اين مطلب آن است كه مسووليت تهيه و انتشار اين تصاوير و فيلم‌ها بر عهده ضابطين پرونده‌هاست، اما نكته اينجاست كه كماكان مسووليتي مهم در اين خصوص بر عهده مراجع و مقامات قضايي است كه نمي‌توانند از زير بار آن شانه خالي كنند. 

رييس دستگاه قضايي بارها در يك‌سال اخير بر لزوم رعايت چارچوب‌هاي قانوني توسط ضابطين و مقاومت مقامات قضايي در برابر خواسته ضابطين جهت تسلط بر امور پرونده‌هاي مختلف تاكيد كرده است. حتي رهبر انقلاب نيز در ديدار سال گذشته با مسوولان قوه قضاييه با اشاره به همين تاكيدات رييس دستگاهي قضايي سخنانی گفتند...

با اين حال آنچه در عمل شاهد هستيم و حتي در موضع‌گيري اخير قوه قضاييه درباره انتشار تصاوير و فيلم‌هاي متهمان هنگام بازداشت نيز به‌طور غيرمستقيم بازتاب داشته، تسليم در برابر رفتار ضابطين است.

در واقع وقتي يك ضابط بر انجام رفتاري خلاف قانون كه حتي عناوين مجرمانه هم دارد، تاكيد مي‌كند، كارويژه قوه قضاييه بايد پيگيري قضايي مساله باشد نه صرفا دادن اطلاعيه رسانه‌اي...

همه اينها بدان معناست كه يك جرم مشهود رخ داده است. مضافا اينكه اين جرم به اعتبار همين قوانين يك جرم عمومي محسوب شده و براي شروع پيگرد قضايي نياز به شكايت شاكي ندارد.»

***

وقتی وزیر، آموزش عمومی را با فروش خودور اشتباه می‌گیرد!

خراسان نوشت: «وزیر آموزش و پرورش در اظهارنظری عجیب، کیفیت طلبی و در جست وجوی مدرسه خوب بودن و شهریه بالای مدارس غیرانتفاعی را با خرید یک اتومبیل مدل بالا مقایسه کرد و گفت: «شما اگر بخواهید یک ماشین مدل بالا هم سوار شوید، باید پول بیشتری بدهید!»

به نظر دور از ذهن است که وزیر آموزش و پرورش، نگاهی کالامآبانه به مقوله آموزش و مدرسه داشته باشد. آن هم وزیری که دست‎کم نسبت به سایر وزیران پیشین، در آغاز کار خود، بیشترین اظهارنظرها  را درباره عدالت آموزشی و ضرورت کیفیت‌بخشی به مدارس دولتی داشته است.

در عین حال، از گفتار آقای رضامراد صحرایی، وزیر نسبتا جوان آموزش و پرورش، در یک برنامه تلویزیونی به گونه‌‎ای می‎توان برداشت کرد که وی، آموزش، کیفیت بهتر و برندبودن مدرسه را با خرید یک اتومبیل مدل بالا مقایسه می‎کند که برای تهیه آن باید پول بیشتری پرداخت کرد.

با این که اصل 30 قانون اساسی می‎گوید: «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد»؛ اما آقای وزیر خودتان می‎دانید که آن چه امروز، با عنوان مدارس دولتی می‎شناسیم، اگرچه اغلب رایگان است، اما فاقد کیفیت لازم است. کم‎‌‌کیفیتی و بعضا بی‌‎کیفیتی مدارس دولتی را نمی‎توانید کتمان کنید.

چرا خودتان به مدیران و مسئولان توصیه کردید، فرزندانشان را در مدارس دولتی ثبت‌نام کنند؟ چون آن‎قدر کم‌توجهی به این مدارس صورت گرفته که یکی از راهکارهایتان این است که با حضور فرزندان مسئولان در این مدارس، «توجه مدیران مناطق به مدارس دولتی افزوده می‌شود.»

***

لاریجانی از اصلاح‌طلبان معتدل حمایت می‌کند؟

ناصر ایمانی، تحلیلگر سیاسی اصولگرا در گفتگو با نامه نیوز درباره احتمال نزدیک شدن نمایندگان اصلاح طلب به علی لاریجانی گفت: بخشی از اصولگرایان اعتقاداتی درباره به کارگیری نیروهای سیاسی دارند که آقای لاریجانی آن اعتقادها را ندارد. آقای لاریجانی بر این باور است برخی نیروهای اصلاح طلب کارآمد و معتقد به نظام هستند و می توان از این نیروها در مجلس، دولت و ارکان مدیریتی کشور استفاده کرد.

وی افزود: برخی اصولگرایان این دیدگاه را دارند که هر کس حتی اگر از کنار شخصیت های سیاسی اصلاح طلب عبور کرد باید کنار گذاشته شود و از او در مناصب مدیریتی و اداره کشور استفاده نشود اما آقای لاریجانی چنین دیدگاهی ندارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره نحوه تأثیرگذاری علی لاریجانی بر انتخابات مجلس اظهار کرد: احتمال دارد که آقای لاریجانی در انتخابات مجلس لیست دهد و در آن لیست برخی نیروهای اصلاح طلب همچون کارگزارانی ها حاضر باشند بنابراین این احتمال است که نیروهای معتدل جریان اصلاحات در انتخابات مجلس با آقای لاریجانی همراه شوند.

ایمانی افزود: اصلاح طلبانی که میانه رو هستند و دیدگاه های سیاسی و اقتصادی معتدلی دارند، امکان دارد آقای لاریجانی از آنها در لیست خود استفاده کند چون تقسیم بندی های آقای لاریجانی با تقسیم بندی های بخشی از اصولگرایان متفاوت است.

***

قیمت خودرو باز هم تغییر می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در حال بررسی قیمت‌های جدید انواع خودرو برای یکدست سازی و همسان سازی نرخ‌ها است.

در واقع با توجه به اینکه قیمت برخی از خودروها با آپشن های کمتر و قدیمی تر از قیمت خودروهایی با آپشن های بیشتر و جدیدتر، بالاتر تعیین شده بود، سازمان حمایت مجدد در حال بررسی قیمت‌ها بر اساس صورت‌های مالی و هزینه‌های جدید، آپشن های جدید و نرخ تورم جدید است.

از سویی دیگر به دلیل اینکه قیمت ۴ محصول سایپا نیز همچنان تعیین نشده، قیمت این محصولات نیز در این لیست جدید در حال بررسی است.

البته هنوز فهرست کامل قیمت‌ها برای بررسی و تأیید نهایی به شورای رقابت ارسال نشده و تنها بخشی از قیمت‌ها به کارگروه تخصصی خودروی شورا ارسال شده است.

***

مرعشی کارگزاران را از ریل میانه روی خارج می‌کند؟

فردا نوشت: «از زمانی که غلامحسین کرباسچی به نوعی از دبیری کل حزب کارگزاران برکنار شد و مرعشی جای او نشست، مواضع کارگزاران دیگر قطعیت سابق را ندارد. مرعشی سعی می‌کند خود و حزبش را به طور کامل هماهنگ با جبهه اصلاحات کند؛ حتی وقتی که نیروهای رادیکال جبهه اصلاحات نبوی را از ریاست بر این جبهه کنار گذاشتند و عملا فضا را طوری تنگ کردند که زمینه ریاست مرعشی فراهم نشد تا در نهایت نیرویی فوق افراطی به نام آذر منصوری را بر صندلی ریاست جبهه بنشانند.

مرعشی حتی در این شرایط هم هیچ نقد و اعتراضی نکرد. دلیل چیست؟ به نظر می‌رسد مرعشی از دو جهت نمی‌خواهد روال سابق کارگزاران را در پیش داشته باشد؛ او گرچه با تندروی‌های موجود در میان اصلاح‌طلبان که زیادتر از گذشته هم شده است، موافق نیست اما می‌داند که فعلا کارگزاران در اقلیت است و اگر بنا باشد سازی مخالف بزند، حتی ممکن است زمینه انشعاب فراهم شود اما مسئله دوم مهم‌تر از اولی است.

کرباسچی خود را به نوعی حتی هم‌شأن خاتمی می‌دید و هر چه به ذهنش می‌رسید را بدون در نظر داشتن خوش‌آمد یا بدآمد اصلاح‌طلبان مطرح می‌کرد. او حتی در مقطعی گفت که خاتمی رهبر جبهه اصلاحات نیست و باید دنبال یک لیدر باشیم. مرعشی برای خود چنین شأنیتی را قائل نیست که بخواهد احیانا خلاف مواضع غالب اصلاح‌طلبان موضع بگیرد و از این جهت او را می‌توان دبیرکلی ضعیف نسبت به کرباسچی در نظر گرفت.

افزون بر این نمی‌شود انکار کرد که به هر حال مواضع کارگزاران دقیقا مانند گذشته نیست و در سال‌های اخیر این حزب به چپ‌های اصلاح‌طلب گرایش پیدا کرده است. البته این موضوع را هم نباید از نظر دور داشت که کارگزاران همواره سیاست‌های چندوجهی هم در دستور کار دارد و هیچ بعید نیست اگر جبهه اصلاحات تصمیم به عدم مشارکت در انتخابات بگیرد، کارگزاران مانند سال98 لیست انتخاباتی خود را ارائه دهد.»

***

آغاز عملیات اجرایی راه آهن شلمچه - بصره

عملیات اجرایی راه آهن شلمچه بصره با حضور معاون اول رئیس‌جمهور ایران و نخست وزیر عراق آغاز شد.

امروز ۱۱ شهریورماه با حضور محمد مخبر و محمد شیاع السودانی در نقطه صفر مرزی در خاک عراق، عملیات اجرایی ۳۲ کیلومتر راه آهن شلمچه تا بصره آغاز شد.

طبق تفاهم امضا شده، برای کل پروژه بدون در نظر گرفتن مدت زمان ساخت پل، ۱۸ ماه در نظر گرفته شده است. مدت زمان احداث پل بازشو به طور موازی، حدود ۱۸ ماه تا حداکثر ۲ سال اعلام شده است.

راه آهن شلمچه بصره می‌تواند به عنوان راهی مناسب برای انتقال زائرین ایرانی به کربلا و همچنین مسیری برای مراودات تجاری میان دو کشور، مورد استفاده دو کشور قرار گیرد.

براساس اعلام راه آهن جمهوری اسلامی ایران هر خط ریلی در این طرح بین ۸ تا ۱۰ میلیون تن امکان جابه‌جایی بار دارد و در حوزه مسافری نیز ظرفیتی حدود ۱۲ میلیون نفر پیش‌بینی شده است.

***

پیشنهاد کیهان: شریفی زارچی را بازداشت و محاکمه کنید!

کیهان نوشت: «اخیرا رئیس‌دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف اعلام کرده که با اخراج شریفی زارچی مخالف است. این اظهارنظر غیرحرفه‌ای و تأمل برانگیز در حالی است که شریفی زارچی از سوی مراجع ذی‌ربط فاقد صلاحیت علمی برای تدریس در دانشگاه شریف شناخته شده است. 

به عبارت دیگر، همان مرجعی که صلاحیت علمی رئیس‌دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف را اعلام کرده است، به عدم صلاحیت علمی شریفی زارچی رأی داده است. اما گویا عده‌ای، به رفتارهای «دیکتاتورمأبانه» و «قبیله‌ای» و «باندی» عادت کرده‌اند...

اینکه فردی به دلیل عدم صلاحیت علمی، از مسند استاد دانشگاه کنار گذاشته می‌شود، اقدامی شایسته و قابل دفاع و البته قابل تقدیر است. اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود. شریفی زارچی یکی از حامیان اوباش و تروریست‌ها در اغتشاشات سال گذشته بوده است.

وی از جمله افرادی است که با سوءاستفاده از جایگاه خود، در آتش اغتشاشات دمیده و در خون‌هایی که به واسطه اغتشاشات سال گذشته بر زمین ریخته شد، شریک است.

بنابراین، علاوه‌بر اخراج این فرد به دلیل عدم صلاحیت علمی، وی باید به این خاطر که در آشوب‌های سال گذشته فعال بوده است، بازداشت و محاکمه شود.»