تکذیب نصب دوربین‌های آژانس فراتر از تعهدات ایران/ دستمزد نجومی برای فوتبالیست‌ها از جیب مردم

  4020414074 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

تکذیب نصب دوربین‌های آژانس فراتر از تعهدات ایران

به گزارش ایسنا، محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست هیات دولت در پاسخ به اینکه گفته شده است که در اصفهان دوربین بیش از تعهدات نصب شده است؟ گفت: خیر، اینطور نیست.

وی تاکید کرد که روابط ایران با آژانس بر مبنای پادمان و ان پی تی است نه یک کلمه اضافه نه یک کلمه کمتر.

گفتنی است علی خضریان رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل نود مجلس اخیرا گفته بود: در حالی که جمهوری اسلامی ایران خود را مکلف به همکاری و تعامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب مقررات پادمانی دانسته و با توجه به اینکه بر اساس تأکید رهبری معظم انقلاب نباید تعهدات فرا پادمانی را بپذیرد متأسفانه بر اساس بیانیه آژانس حدود ۱۰ دوربین فراپادمانی در کارگاه تولید سانتریفیوژ در سایت اصفهان نصب شده است.

***

انتقاد زارع‌پور از فیلتر برخی سرویس‌ها

به گزارش ایسنا، عیسی زارع پور در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران، بیان کرد: به مرکز ملی فضای مجازی ماموریت داده شد و ما امیدوار هستیم که مرکز ملی فضای مجازی از ظرفیت های خود در دوره جدید استفاده کند تا نقش موثرتری نسبت به گذشته در حوزه فضای مجازی کشور ایفا کند. از این نقش فرادستگاهی که این مراکز دارد استفاده کنیم برای اینکه مشکلاتی که خارج از اراده وزارت ارتباطات در حوزه شبکه است، برطرف شود.

وی در ادامه اظهار کرد: به عنوان مثال در حوزه حاکمیت شرکتی و نقشی که شرکت های خصوصی در شبکه که بنا به دلایلی که در گذشته بوده ماموریت خود را به درستی انجام ندادند. به عنوان مثال شرکت مخابرات ایران که در این روزها بحث آن مطرح است و در حوزه تجمیع و شبکه داخلی شهرها و استان ها طی سالیان گذشته وظیفه خود را به درستی انجام نداده است و شبکه اشباع بوده و در برخی از ساعات مشکلاتی را در برخی از استان ها ایجاد کرده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه تصریح کرد: موضوع دوم بحث فیلترینگ است که خارج از چارچوب تصمیم گیری دولت بوده و کمیته ای که در این زمینه وجود دارد، دولت سهم عمده ای در آن ندارد. امیدوار هستیم همان طوری که در حکم انتصاب دبیر جدید شورای عالی  فضای مجازی که توسط رئیس جمهور صادر شده است، بازنگری در سیاست ها و مصادیق فیلترینگ مطرح شده و یکی از خواسته های رئیس جمهور از ایشان بوده، این امر مورد توجه قرار گیرد. بخشی از گلایه های مردم از سرویس ها و سایت هایی است که به اعتقاد ما نیز بلاوجه بسته شده است.

وی در ادامه تاکید کرد: بارها عرض کردم به عنوان مثال بستن گوگل پلی یا مصادیق آن، بازی های پرکاربرد یا برخی از سرویس هایی که مردم به آن نیاز دارند، باید در کارگروه بررسی شود. بخشی از نارضایتی مردم ناشی از بستن این سرویس ها است.

وی خاطرنشان کرد: همچنان که قبلا هم اعلام کردیم در خصوص شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها تابع مصوبات مراجع بالادستی هستیم و آنها کماکان برقرار است. اما به اعتقاد ما یکسری از سرویس ها و خدمات است که می توان در بستن آنها تجدید نظر شود، که از عهده وزارت ارتباطات و دولت خارج است. امیدواریم مرکز ملی فضای مجازی در این حوزه نیز در قالب همین کارگروه نقش آفرینی داشته باشد که ما اثرات آن را در کاهش نارضایتی های مردم  و افزایش سرعت و کیفیت شبکه داشته باشیم.

***

زمزمه ابطال انتخابات ریاست اتاق بازرگانی از سوی شورای عالی نظارت

پیگیری خبرنگار تسنیم نشان می دهد، ابطال انتخابات ریاست اتاق بازرگانی ایران از سوی شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی در حال نهایی شدن است و به زودی این موضوع به صورت رسمی اعلام خواهد شد.

پیش از این وزیر اقتصاد عضو شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی هم تصریح کرده بود که مشخصاً در مورد انتخابات اخیر اتاق بازرگانی نظر دولت همان نظر دستگاه‌های نظارتی است.

لازم به ذکر است که نظر وزارت اطلاعات درباره رد صلاحیت حسین سلاح ورزی برای حضور در این انتخابات در موعد مقرر از طریق مکاتبه رسمی حراست وزارت صمت به اطلاع انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی رسیده بود.

البته با توجه به محرز بودن تخلف صورت گرفته مبنی بر حضور افراد فاقد صلاحیت در انتخابات، ابتدا سلاح ورزی رئیس غیر قانونی اتاق بازرگانی از حضور در این سمت استعفا کرده بود که نامه استعفای وی هم منتشر شد، اما در روزهای اخیر بعد از ورود برخی جریانهای سیاسی حاشیه دار به این موضوع وی استعفای خود را تکذیب کرد.

در تازه ترین تحول نیز دبیر شورای‌عالی نظارت بر اتاق بازرگانی ایران با اشاره به خبرسازی دبیر انجمن نظارت بر انتخابات هییت رئیسه اتاق، گفت: هیچ‌گونه نامه درخواستی برای استفساریه در مورد انتخابات هیئت رئیسه اتاق ایران در تاریخ 27 خردادماه به وزارت صنعت، معدن و تجارت واصل نشده است.

***

انتقاد رسانه اصولگرا از تاکید دولت بر آمار تورم نقطه‌ای

مشرق نوشت: «در پدیده‌ای مبتلابه در برخی دولت‌ها؛ گاهی دیده می‌شود که برخی مسئولان در بیان دستاوردهای اقتصادی خود از عبارتی با عنوان "کاهش تورم نقطه به نقطه" یاد می‌کنند.

اما نظر مقام معظم رهبری در این باره چیست؟!

باید دانست که مقام معظم رهبری در سال 94 و طی دیداری که با مقامات دولت وقت داشتند پیرامون تأکید مسئولان اقتصادی بر گزاره‌ی "کاهش تورم نقطه به نقطه" فرمودند:

"تورّم نقطه به نقطه چیز مورد اعتنائی نیست، چیز مهمّی نیست؛ عمده همین تورّم سالیانه است."

ایشان همچنین تصریح کردند: ما جزو کشورهایی هستیم که تورّم دو رقمی داریم. ما بایستی برسیم به تورّم زیر ده. یعنی همّت باید این باشد؛ باید تلاش کنیم که به این برسیم.

جدای از این، رهبر معظم انقلاب در دیدار امسال خود با مقامات قوه قضائیه نیز تصریح کردند: آمارها مهمّند منتها باید نشان داده شود که خروجی این آمارها و این مطالبی که گفته شد چیست؛ آن مهم است. محصول نهایی مهم است که دست مردم چه می‌رسد.

این دو گزاره مصرّح مقام معظم رهبری می‌تواند و البته باید نصب‌العین مسئولانی باشد که قصد دارند درباره کارنامه و نتیجه اقداماتشان با مردم گفت‌وگو کنند.

نظر رهبر معظم انقلاب را که خواندیم. درباره مردم نیز بدانیم که آنها با واقعیت‌های روزمره زندگی می‌کنند نه با دانستن چیز نامهمی به اسم کاهش تورم نقطه به نقطه و یا آمار و ارقام بدون مابه‌اِزای بیرونی!»

***

دستمزد نجومی برای فوتبالیست‌ها از جیب مردم

موضوع فسخ قرارداد علیرضا بیرانوند با پرسپولیس و پیوستن احتمالی او به استقلال با دستمزد سالانه 45میلیار تومان مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است.

جهان نيوز نوشت: «با یک جمع و تفریق ساده در فرض یک قرارداد 40 میلیاردی، آقای بازیکن بیست و چندساله صرفا با توپ بازی ماهانه بیش از 3 میلیارد درآمد خواهد داشت و مهم تر آنکه این پرداخت ها از جیب بیت المال صورت خواهد گرفت.

جالب اینجاست که حتی در خصوص رقم هایی مانند 40 الی 50 میلیارد تومان آنچنان به طور عادی صحبت می شود که گویی این رقم ها اصلا پولی به حساب نمی آید و با مظلوم نمایی خاصی درباره این رقم ها صحبت می شود. این درحالی است که متاسفانه رسانه ملی نیز با آب و تاب دادن به این نقل و انتقالات فوتبالی در این عادی سازی سهیم می شود. موضوعی که حتی برای دیگر رشته های ورزشی نیز مورد گلایه است که چرا با وجود مقام آوری آنان بازهم رشته آنان مورد توجه قرار نمی گیرد...

این در شرایطی است که جوانان آرزوی چنین زندگی را در سر می پرورانند و جامعه دچار یک دوگانگی در زندگی می شوند. از یکسو مبالغ اینچنینی که دست یافتنی نیست را در ذهن خود با توجه به رقم های نجومی فوتبالی و نوع برخورد رسانه های ورزشی کم تلقی می کند اما در واقعیت به هیچ وجه حتی به یک صدم چنین مبالغی هم دست نمی یابند. بنابراین دچار یک دوگانگی که نتیجه آن ناامیدی و آرزوهای واهی است، می شود.»

هم‌میهن نوشت: «دیشب، دوشنبه‌شبی که روزش خبر آمده بود علیرضا بیرانوند با 120 میلیارد تومان قرار است که به استقلال بپیوندد، دعوایی با سردبیر داشتیم که دشمن نبیند و دوست نشنود. زیر تیتر برای گزارشی زده بودم، «دستمزد یک ماه این دروازه‌بان معادل حقوق 666 هزار ایرانی با حقوق پایه است.»

سردبیر فوتبال‌دوست ما، این تیتر را حذف کرد. اول از صفحه اول بعدتر هم صفحه آخر. مدعایش این بود که زیرتیتر ما مصداق «قیاس مع‌الفارق» است. همه جای دنیا چنین است و تفاوت چشمگیری بین دستمزد فوتبالیست‌ها و دیگر مردم عادی وجود دارد...

اینکه فوتبالیستی در کشوری با اقتصاد بحران‌زده و مردمی که تا گردن در مشکلات معیشتی غرقند، چنان پولی برای دو سال بگیرد که در تخیل هم نگنجد برایم مهم می‌شود. آن هم وقتی که تیم وابسته به دولت (بخوانید جیب مردم) است...

مردم ما چندسال اخیر از پس دلایل سیاسی چنان در تنگنا قرار دارند که همه، حتی خود مسئولان هم به وضوح به آن اذعان می‌کنند. اینکه برای بازیکن فوتبال سوال نباشد یا اصلاً مسئله نباشد این حجم از پول از کجا می‌آید و نسبتش با حال و روز این روزهای مردم چیست، جای تعجب ندارد، اما بوالعجب از مسئولانی که قاطبه مردم را به خوردن وعده‌های کمتر غذایی سفارش می‌کنند و از سوی دیگر کسی معترض کسی نمی‌شود که این حاتم‌بخشی‌ها از کجاست؟

با 120 میلیارد تومان در همین وضعیت فعلی نمی‌توان کارگاه‌های کوچک راه انداخت و جوانانی را مشغول به کار کرد؟ صدها هزار جوان هم سن و سال دروازه‌بان ما، چه‌بسا با استعدادتر ماه‌ها و حتی سال‌ها در صف انتظار وامی می‌ایستند که یک‌هزارم دستمزد بیرانوند ارزش ندارد.»

***

احتمال اصلاح در کالا‌برگ الکترونیک

به گزارش تسنیم، سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درخصوص طرح کالابرگ الکترونیکی اظهار داشت: کالا‌برگ الکترونیکی در حال اجراست و برخی تغییرات حسب دستور آقای مخبر را خواهیم داشت که در مرحله کارشناسی است و بعد از کار کارشناسی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی افزود: استقبال مورد نظر ما هنوز از کالا‌برگ انجام نشده است.

وزیر رفاه در پاسخ به سوالی مبنی بر رد برخی مواد لایحه برنامه هفتم در مجلس درخصوص موضوع بازنشستگی بیان کرد: هرآنچه مجلس تصویب کند و به قانون تبدیل شود، مورد تایید همگان است. دولت لایحه می‌دهد و مجلس آن را بررسی می‌کند و باید ببینیم در کمیسیون تلفیق چه تصمیمی اخذ می‌شود.

***

حکم اعدام توماج صالحی به حبس تقلیل داده شد

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، بر اساس اخبار شنیده شده حکم اولیه «توماج صالحی» اعدام بوده اما بدلیل همکاری موثر با مسئولین پرونده به حبس محکوم شده است.

توماج صالحی خواننده زیرزمینی جزو تبلیغ‌‌کنندگان وسیع خشونت در اغتشاشات 1401 بود که آبان‌ماه سال گذشته در حال فرار از کشور دستگیر شد.

وی از خوانندگان زیرزمینی رپ و ساکن شاهین‌شهر بود که مضامین بسیاری از کارهای او را اهانت و خشونت تشکیل می‌داد.

توماج صالحی در شهریور 1400 نیز برای مدتی در بازداشت به‌سر برد.

***

 دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت: انتخاب رئیسی باعث پذیرش ایران در «شانگهای» شد

به گزارش ایسنا، احسان صالحی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت:

«دو سال قبل چند روز پس از انتخابات ۱۴۰۰، اعضای مهم شانگهای پیغام دادند که در اجلاس آتی، مخالفت سابقشان با عضویت ایران در این سازمان را کنار می‌گذارند تا پس از ۱۶ سال، ایران از عضو ناظر به عضو اصلی تبدیل شود.
دولت قبل در سال ۹۴ برای تبدیل عضویت اقدام کرده بود که با مخالفت برخی اعضای اصلی راه به جایی نبرد.

برخلاف ادعای مقام سابق وزارت امور خارجه، هیچ پیشرفتی در پذیرش عضویت ایران تا قبل از انتخابات ۱۴۰۰ رخ نداده بود و صراحتا در پیغام‌های واصله، انتخاب آقای رئیسی به‌عنوان علت پذیرش عضویت اصلی بیان شد.

بازیابی نقش و تأثیر ایران در سازمانهای منطقه‌ای و بین‌المللی از سیاست‌های ثابت دولت در این دو سال است. پیگیری عضویت در گروه بریکس که تکیه اصلی آن در حوزه همکاری‌های اقتصادی و تبادلات مالی است با همین رویکرد و به صورت جدی در حال انجام است.»

***

برآورد سازمان برنامه و بودجه از قیمت دلار در پایان امسال

محمد جعفری رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه در گفتگو با تسنیم، در خصوص گزارش غیررسمی سازمان برنامه و بودجه که برای سال 1406 پیش‌بینی‌های نامتعارف برای نرخ ارز مطرح کرده بود، گفت: این گزارش براساس یک مدل‌سازی در سال 1399 انجام شده بود اما باید توجه داشت که این گزارش براساس سناریوی فروش 200هزاربشکه‌ای نفت تدوین شده بود و با تغییر این فروض نتیجه تغییر پیدا کرد.

رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سؤالی در مورد پیش‌بینی‌های جدید این سازمان گفت: براساس مدل‌سازی جدیدی که براساس شرایط کنونی انجام شده است، نرخ ارز در سال 1402، حداکثر 52 هزار تومان است. خروجی مدل تهیه‌شده نشان می‌دهد در سال 1406، قیمت ارز یک‌سوم نرخ گزارش قبلی خواهد بود، البته یک ضریب خطای حدود 5درصدی را نیز باید در این خصوص در نظر گرفت.

وی  گفت: باید در نظر داشت که این محاسبات با ادامه شرایط کنونی تحریم ولیکن افزایش بهره‌وری و اجرای الزامات رشد 8درصدی و مهار تورم انجام شده است.