انتقاد نیویورک تایمز از اطلاع‌رسانی مبهم کاخ سفید درباره سلامتی ترامپ

گروه جهان الف،   3990714044 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

روزنامه آمریکایی  نیویورک تایمز با انتقاد از "ابهام شدید" کاخ سفید درباره سلامتی دونالد  ترامپ نوشت، مردم آمریکا را نباید گمراه کرد.

به گزارش الف نیویورک تایمز در سرمقاله شورای سردبیری خود نوشت، مردم آمریکا به جای  آن که درباره وضعیت سلامتی  رئیس جمهور گمراه شوند، شایسته رفتاری بهتر هستند.

<< چند روز بعد از نبرد ترامپ با کووید-19، حتی اطلاعاتِ بدیهی درباره بیماری او – این که چه  زمانی  مبتلا  شد، تب رئیس جمهور چند درجه بالا رفت، چه عاملی سبب بستری شدن او شد – همچنان در دسترس نیست. کاخ سفید از رسانه ها فرار می کند و عملکردی مخفیانه دارد. این مساله ای جدید نیست، غیرمنطقی هم نیست که برخی اطلاعات حساس در اختیار عموم قرار  نگیرد. اما در روزهای اخیر، دولت در مواردی مکرر، به نظرمی رسد فعالانه مردم آمریکا را گمراه  کرده است. حلقه داخلی دولت از این که هیچ کس حتی کارکنان خودِ  ترامپ هم نمی دانند چه اتفاقی رخ می دهد، ابراز یاس می کنند. و در میان عامه مردم، بازار شایعات بسیار داغ شده و تئوریسین های توطئه در حال افزایش هستند. حسی دلسرد کننده نیز حاکی از هرج و مرج در  کاخ سفید است.

ما برای رئیس جمهور و همه مبتلایان به این بیماری وحشتناک، آرزوی بهبود کامل و سریع می کنیم. اما ارائه گزارشی صادقانه از آن چه که رخ می دهد، برای حفظ سلامت ملت ضروری است.

با وجود تاکید کاخ سفید مبنی بر وجود "علایم ملایم" در رئیس جمهور که بعداز ظهر جمعه اعلام شد، آقای ترامپ همان شب به بیمارستان نظامی والتر رید منتقل شد. از بستری شدن وی به عنوان اقدامی پیشگریانه یاد شد، اما کلمه پیشگیرانه تعریفی بسیار معمولی دارد.

همان طور که بعدا مشخص شد، رئیس جمهور در روز جمعه تب شدید داشت، و میزان اکسیژن خونش به سطحی کاهش یافته بود که از  دستگاه اکسیژن مصنوعی برای او استفاده شد. تیم پزشکی او نیز برای کنترل اوضاع،  در حال استفاده از استروئید و درمان تجربی آنتی بادی هستند.

روز شنبه، پزشکان آقای ترامپ بیرون از بیمارستان والتر رید جمع شدند تا تحت نظارت دکتر "شون کانلی" پزشک کاخ سفید، درباره وضعیت رئیس جمهور اطلاع رسانی کنند؛ این نمایش که با ماهیت اطلاع رسانی بسیار فاصله داشت، جدا عجیب بود. دکتر کانلی اوضاع را به گونه ای امیدوار کننده توصیف  کرد که گویی رئیس جمهوری برای آخر هفته راهی یک  منطقه آرام ساحلی شده است. وی از پاسخ به سوالات مربوط  به آزمایش، علایم بیماری اقای  ترامپ و این که آیا وی به دستگاه تنفس مصنوعی متصل شده است یا خیر، فرار می کرد.

این اطلاع  رسانی همچنین درباره پیشرفت بیماری آقای ترامپ، گیج کننده بود. کانلی گفت بیماری رئیس جمهور روز چهارشنبه تشخیص داده شد، یک روز  پیش از آن که ابتدا تصور می  شد، و قبل از آن که آقای ترامپ در برنامه جمع آوری کمک های مالی حضور یابد. دکتر کانلی سپس برنامه زمانی مشخصی ارائه کرد و گفت اطلاعات دقیقی ارائه نکرده بود.

بلافاصله بعد از این اطلاع رسانی، "مارک مدوز" رئیس امور کارکنان  کاخ سفید تصویری بسیار تیره تر ارائه کرد:  "علایم حیاتی رئیس جمهور در 24 ساعت گذشته بسیار  نگران کننده بود، و 48 ساعت آینده برای حفظ سلامتی او بسیار حساس خواهد بود. همچنان مشخص نیست که رئیس جمهور دقیقا  چه زمانی  بهبود کامل خواهد یافت." 

گزارش های رسانه ای حاکی است ترامپ از این سخنان منفی عصبانی شد. وی از طریق "رودی جولیانی" وکیل و دوست خود، سخنانی امیدوار کننده بیان کرد. یعنی تعدادی توییت مثبت و  فعال در حساب  کاربری او. شنبه شب یک ویدئوی آقای ترامپ در توئیتر منتشر شد. او که یک پیراهن و کت به تن داشت، پشت میز نشسته بود و در پیامی چهار دقیقه ای، سخنان اطمینان بخش مطرح کرد. " به نظرم به زودی بازخواهم گشت..." 

دکتر کانلی روز یکشنبه جزییات بیشتری ارائه کرد اما همچنان به رویکرد خود در گریز از دیگران ادامه داد... وی به این مساله که چرا روز شنبه درباره شرایط رئیس جمهور حقایق را نگفته است، پاسخ داد و گفت: " من نمی خواستم اطلاعاتی ارائه کنم که می  توانست روند بیماری را به سمت وسوی دیگری ببرد، و برای این منظور این گونه برداشت شد که ما در حال مخفی کردن چیزی هستیم، که لزوما درست نبود." 

اطلاع رسانیِ غلط از وضعیت سلامت رئیس جمهور، سابقه  ای طولانی دارد. کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری "گروور کلیولند" درباره بیماری سرطان او دروغ گفت. " وودرو  ویلسون" درباره سکته مغزی خود دروغ گفت. گروه پزشکی "فرانکلین روزولت" درباره اوضاع رو به  وخامت او لاپوشی کرد و "جان اف کندی" نیز مشکلات پزشکی بالینی خود را در تمام دوران ریاست جمهوری اش مخفی نگه داشت. 

امروز به دست آوردن اطلاعات دشوار است، واطلاعات غلط نیز به سادگی منتشر می شود. اما در میان مهم ترین چیزهایی که در مبارزه با کرونا باید انجام دهیم، صداقت است. صداقت در این باره که افرادی که نتایج آزمایششان مثبت شده، کجا هستند و این که چه کسانی آنها را دیده اند تا پیگیری کار میسر باشد. صداقت درباره علم، این که چه راه هایی برای مقابله با کرونا موثر است و چه شیوه هایی تاثیر ندارد... صداقت در این باره که چگونه باید برای حفاظت از خود اقدام کنیم...

تلاش دولت برای به بازی گرفتن مردم، باعث تشدید بی اعتمادی  و یاس می شود. اما آقای ترامپ به مرضی مبتلا نشده است که فقط مخصوص او باشد. وی به ویروسی مبتلا است که  تاکنون بیش از 209 هزار آمریکایی را کشته است. از همان ابتدای کار، خودداری او از شفافیت با مردم درباره شدت این بیماری سبب شده است کنترل کرونا دشوار شود، و به همین دلیل تعدادی نامعلوم از مردم جان خود را از دست داده اند. 

رئیس جمهور هر چقدر هم که بیمار باشد، حقایقِ موجود، زیان آورتر از شدت ابهامی نیست که کاخ سفید ایجاد کرده  است. مردم آمریکا  مستحق حقیقیت هستند. >>