مهاجرت فرزند خاتمی به خارج از کشور/ محاکمه فرزند فرمانده کل سابق ارتش/ پیش‌بینی یک جامعه‌شناس از رئیس‌جمهور آینده

گروه سیاسی الف،   3980609142 ۱۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

مهاجرت فرزند خاتمی به خارج از کشور

سایت رویداد۲۴ به نقل از یک عضو حزب اتحاد ملت ایران نوشت: عماد خاتمی فرزند رئیس دولت اصلاحات از چند روز پیش به خارج از کشور سفر کرده است. این عضو حزب اتحاد ملت ایران ضمن تأیید مهاجرت فرزند رئیس دولت اصلاحات به خارج از کشور گفت: عماد خاتمی برای ادامه تحصیل به همراه خانواده به خارج از کشور رفته است.

سیدعمادالدین خاتمی عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران است که در کتابخانه ملی نیز مشغول فعالیت بود. لازم به ذکر است که لیلا خاتمی دختر رئیس دولت اصلاحات نیز از سال‌ها پیش در ایالات متحده آمریکا اقامت دارد.

***

نفوذ اسرائیل در مداحان

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یوسف ارجونی رئیس سازمان بسیج مداحان کشور با بیان اینکه دشمن همواره در حال تخریب اسلام و خواستار تخریب محرم و عاشوراست اظهار داشت: فشارهای روانی و تبلیغات سوء علیه محرم و عاشورا هر چه که به ماه عزا نزدیکتر می‌شویم بیشتر می‌شود.

او با بیان اینکه در اسرائیل مداحانی برای تخریب عاشورا تربیت می‌شوند که عده‌ای از آن‌ها در کشور دستگیر شده‌اند، افزود: فوکویاما یکی از نظریه‌پردازان چندین سال قبل برای نابودی این انقلاب گفته است که شیعه بر دو بال سبز انتظار و سرخ عاشورا استوار است که باید این دو بال را نابود کنیم.

بیشتر بخوانید:

جزئیات نفوذ در مداحان برای تخریب عاشورا

***

توضیحات محمود صادقی درباره پیگیری پرونده مازیار ابراهیمی

صادقی درباره جزئیات سؤالش از وزیر اطلاعات درباره پرونده مازیار ابراهیمی و نتایج پیگیری‎هایش، به انتخاب می‎گوید: در حال حاضر این سؤالات به کمیسیون امنیت ملی فرستاده می‎شود و وقتی در کمیسیون نوبت به این سؤال رسید، وزیر اطلاعات باید در جلسه کمیسیون حاضر شود و به سؤالات پاسخ دهد.

نماینده مردم تهران توضیح می‎دهد: ما ابتدا از وزیر سؤال کردیم که محرز شود آیا درست است که اعترافات تحت فشار و شکنجه انجام می‎شده؟ چرا که در حال حاضر زوایای این موضوع مشخص نیست. سؤال بعدی من هم از وزیر اطلاعات این است که آیا با مسببان این موضوع و مراجع ذی‎ربط برخوردی صورت گرفته ‎است یا نه؟

او همچنین می‎گوید: اگر محرز شود که در ماجرای مازیار ابراهیمی اشتباهاتی صورت گرفته‎ است، دادسرای نظامی به‌عنوان نهاد ذی‎ربط می‎تواند به این موضوع وارد شود. ما قصد داریم به‌صورت سازنده و در راستای اصلاح سیستمی، این موضوع را پیگیری کنیم.

بیشتر بخوانید:

جزئیات سوال محمود صادقی از وزیر اطلاعات درباره پرونده مازیار ابراهیمی

***

بزرگترین مشکل لیست امید چه بود؟

روزنامه اعتماد نوشت: «وقت حساب‌كشي از «اميد» فرا رسيده است. اين‌ را آخرين مصوبه مهم‌ترين نهاد بالادستي جريان اصلاحات مي‌گويد. شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان كه چندي پيش از برگزاري انتخابات مجلس دهم در اسفندماه ۹۴ فعاليت خود را به عنوان نهاد بالادستي و تصميم‌ساز جريان اصلاحات و به‌ پشتوانه عضويت احزاب و اشخاص موثر در اين جريان سياسي آغاز كرده بود، از نخستين روزهاي مردادماه امسال با دريافت مجوز رسمي فعاليت از كميسيون ماده ۱۰ احزاب وزارت كشور، با نام جديد «جبهه اصلاح‌طلبان ايران» فعاليت خود را از سر گرفت؛ فعاليتي كه اين 4 سال، بارها بحث‌انگيز شده و در نتيجه آن، ناظران را در موقعيتي دوگانه در قبال موفقيت‌هاي انتخاباتي اين نهاد بالادستي از يكسو و عملكرد نه چندان موفق نامزدهاي برآمده از همان انتخابات موفق از ديگرسو قرار داده است. حالا اما «جبهه اصلاح‌طلبان ايران» در آخرين جلسه خود كه دوشنبه هفته گذشته برگزار شد، نحوه و چگونگي ارزيابي و پايش عملكرد نمايندگان مجلس و اعضاي شوراهاي شهر موردحمايت خود را مصوب كرد. هرچند اين مصوبه لااقل در مقطع فعلي بيشتر بر عملكرد «فراكسيون اميد» مجلس دهم كه در آخرين سال فعاليت خود قرار دارد، متمركز است و بعيد نيست زماني نه خيلي دور، نه خيلي نزديك، نوبت به اعضاي اصلاح‌طلب شوراهاي شهر و روستا نيز برسد. حالا اما دور، دور قضاوت و حساب‌كشي از اميدي‌هاي پارلمان است.»

اما مهدی شیخ، نماینده تهران و عضو فراکسیون امید در گفت‌وگویی با مهر از عملکرد این فراکسیون دفاع کرد و گفت: «ما فراموش کار هستیم و حافظه تاریخی نداریم. لیست امید برای تحقق یک استراتژی خاص ایجاد شد، این استراتژی برای چهار سال بود نه فقط برای پیروز شدن در انتخابات، نباید این استراتژی فراموش می شد اما برخی فراموش کردند.

بر اساس آن استراتژی لیست امید کاملا موفق عمل کرد. اسم فراکسیون را به این دلیل امید گذاشتیم که می خواستیم همان استراتژی ادامه پیدا کند وگرنه اسم فراکسیون را فراکسیون اصلاحات می گذاشتیم، می‌خواستیم استراتژی که بر اساس آن لیست امید تشکیل شد، در فراکسیون امید ادامه پیدا کند. نمی‌خواستیم این گونه تصور شود که لیست امید می‌خواهد حرف اصلاح طلبان را بزند. استراتژی لیست امید به صورت موفق انجام شد؛ استراتژی ما این بود که سوءتفاهمات اصلاحات با نظام برطرف شود.

خیلی‌ها می‌گفتند اصلاح‌طلبان ضد نظام هستند و سوار این موضوع شده بودند و حتی در برخورد با یک کارمند و یک مدیر ساده می‌گفتند این فرد اصلاح‌طلب و ضد انقلاب است و باید اخراج شود. من خودم مواردی را دیدم که افراد به جرم اصلاح‌طلبی اخراج شدند، این امر ضربه زیادی به جامعه و نظام وارد کرد. تلاش ما این بود که این سوءتفاهم برطرف شود. این سوءتفاهم مصنوعی بوده و جریان مقابل ایجاد کرده بود البته اتفاقات ناگوار و اشتباهاتی هم رخ داده بود. پیدایش این اشتباهات نیز از  جریان مقابل نشأت می‌گرفت که می‌خواست جریان اصلاحات را به این سمت سوق دهد.»

شیخ در ادامه به بزرگترین مشکل این لیست اشاره کرد: «بزرگترین مشکل لیست امید این بود که دو رئیس مجلس در لیست امید حضور داشتند، آقای لاریجانی که رئیس مجلس بود و آقای عارف قرار بود، رئیس مجلس بشود. مشکل اصلی لیست امید این بود اگر این مشکل وجود نداشت و امید اکثریت مجلس را در اختیار داشت، فراکسیون امید با اکثریت کار خود را پیش می‌برد.»

این عضو فراکسیون امید درباره ائتلاف با لاریجانی گفت: «یک ائتلاف[با لاریجانی] شکل گرفت و این ائتلاف اشتباه نبود، در روند کار اشتباهات ایجاد شد، عدم پایبندی به لیست امید اشتباه بود. فکر نمی کردند که آقای لاریجانی به لیست پایبند نباشد. شاید کسانی که لیست امید را بستند اصلاً چنین مشکلی را پیش‌بینی نمی‌کردند.

عین همین اتفاق در حمایت از آقای روحانی افتاد، اصلاحات از ابتدا به آقای روحانی اعلام نکرد که ما از شما حمایت می‌کنیم و در مقابل چه می‌گیریم؛ هیچ اتمام حجت و صحبتی نشد، اگر صحبتی می‌شد آقای روحانی نمی گفت که من خودم آمدم و شما من را نیاوردید و از این دست تعبیرات.»

***

محاکمه فرزند فرمانده کل سابق ارتش

سومین جلسه دادگاه گروه جهانبانی در پرونده بانک سرمایه صبح امروز (شنبه) ۹ شهریورماه در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد. در این جلسه دادگاه عمار صالحی فرزند فرمانده کل سابق ارتش هم از خود دفاع کرد.

در بخشی از این جلسه قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم  عمار صالحی فرزند عطاءالله گفت: شما متهم به معاونت در نظام اقتصادی و دریافت بخشی از تسهیلات به مبلغ یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال هستی. آیا اتهامات وارده را قبول داری که متهم عمار صالحی گفت: خیر.

بیشتر بخوانید:

سومین جلسه دادگاه گروه جهانبانی/ بنز ۶۵۰ میلیونی و ملک لوکس در زعفرانیه برای عمار صالحی

عمار صالحی در دفاعیاتش گفت: آقای جهانبانی در سال های ۹۰ و ۹۱ تاجر متمکنی بود که هیچ سابقه کیفری هم نداشت. آقای جهانبانی پنج حَکَم عوض کرد و من پیگیر حل اختلافات مالی با ایشان بودم. جهانبانی می گوید ۱۵۰۰ میلیارد تومان کالای اساسی وارد کرده و اسناد گمرکی آن را دارد.

وی تصریح کرد: بنده در مقام اخذ تسهیلات هیچ نقشی نداشتم. نه کسی را می شناختم و نه در این باره با کسی صحبت کردم. اخذ تسهیلات یک امر قانونی است.

در ادامه جلسه دادگاه قهرمانی نماینده دادستان گفت: آقای صالحی می‌گوید من ملک شبهه دار از محل تسهیلات را استفاده نمی‌کنم. این در حالی است که برای او یک ملک لوکس در زعفرانیه و یک بنز ۶۵۰ میلیون تومانی از محل تسهیلات می‌خرند. او ملک را بر می‌گرداند. اما آقای صالحی چرا بنز را پس ندادید؟

قهرمانی گفت: در شرکت‌های زیرمجموعه به اسم هلدینگ متاسفانه برخی آقازاده‌ها و فرزند مسئولان حضور دارند آیا این‌ها به اصحاب ثروت نزدیک شده‌اند یا اصحاب ثروت به این‌ها نزدیک شده‌اند؟ در نهایت بحث بر سر تضییع حقوق مردم است. از شرکت تجارت نصر البرز، ۲ میلیارد به حساب شرکت نگر ابرار رفته است.

نماینده دادستان خطاب به آقازاده‌ها و فرزندان مسئولان، گفت: آقازاده‌ها که با پول مردم و بدون آورده سهامدار می‌شوند، بدانند اگر احساس تکلیف بهشان دست داد و قصد خدمت به کشور داشتند، افراد زیادی از نخبگان علمی و جهادی هستند که به آنها مراجعه کنند و راه ادای تکلیف را از آنها بیاموزند.

***

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور: دیداری بین روحانی و ترامپ صورت نمی‌گیرد

محمود واعظی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور در گفت‌و‌گو با تسنیم،‌ درخصوص واکنش ها به اظهارت اخیر روحانی در همایش ارائه دستاوردهای دولت تدبیر و امید در توسعه زیرساخت های روستایی و برخی‌گمانه‌زنی‌ها درباره دیدار احتمالی‌ با ترامپ گفت: بحث دیدار با ترامپ به هیچ وجه مطرح نبوده و نیست. در آن سخنرانی هم آقای رئیس‌جمهور اقتدار ایران را مطرح کردند و درواقع بیانگر تلاشی بود که دولت در جهت حل مشکلات معیشتی از خود نشان می‌دهد.

وی افزود:‌ استنباط از سخنرانی آقای دکتر روحانی متفاوت است اما منظور ایشان از آن سخنرانی تلاش دولت برای رفاه بیشتر مردم بود. اصلا بحث سیاسی نبود و به نوعی نوع نگاه‌شان را به روابط بین‌الملل مطرح کردند.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور درباره تعبیر رسانه‌های خارجی و آمریکایی درخصوص تمایل رئیس‌جمهور ایران برای ملاقات با ترامپ اظهار داشت: تفسیر آمریکایی‌ها برای خودشان مهم است،‌ ضمن اینکه رئیس‌جمهور روز بعد از آن سخنرانی پاسخ این تحلیل‌ها را دادند و اعلام کردند که عکس یادگاری با کسی نخواهد گرفت.

***

حمایت مسئولان از پوری‌حسینی چه توجیهی دارد؟

تسنیم نوشت: چندی قبل رئیس سازمان خصوصی‌سازی بعد از استعفا از سمت خود با حکم قضایی بازداشت می‌شود. موضوع خصوصی‌سازی در ایران از سالهای قبل محل مناقشه و اعتراض بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کارشناسان، و گروههای مختلف مردمی و دانشجویی بوده است.

تسنیم در ادامه به حمایت مسيولان دولتی از پوری حسینی اشاره کرده و آورده است: «به‌نظر می‌رسد این موضع‌گیری تنها به ابهامات ماجرای خصوصی‌سازی در کشور دامن می‌زند و تنها عدم فضاسازی در فضای رسانه‌ای است که می‌تواند تضمین کننده شفافیت برای تشخیص عملکرد سنوات اخیر خصوصی‌سازی در کشور باشد.

همچنین یک ایده منطقی در این خصوص سکوت مسئولان و به‌تبع حمایت از رئیس سازمان خصوصی‌سازی بعد از تبرئه از اتهامات است موضوعی که در بسیاری از کشور جهان مسبوق به سابقه بوده و بایستی این نگاه بین مسئولان کشور نیز ایجاد شود.

صدور انواع و اقسام پالسهای رسانه‌ای به مخاطب مبنی بر نوعی برائت متهم اقتصادی در شرایط فعلی تا حدودی شائبه‌برانگیز است بر این اساس به مسئولان ارشد توصیه می‌شود حمایت از متهمان اقتصادی را به زمان بعد از تبرئه موکول کنند.»

***

پیش‌بینی یک جامعه‌شناس از رئیس‌جمهور آینده

ابراهیم فیاض، جامعه‌شناس به خبرآنلاین گفت: «افرادی اکنون به دنبال گذار از جریان های سنتی سیاسی ایران هستند و در واقع نوعی تکنوکراسی بومی در حال ظهور است. مجلس آینده را می‌توان دنباله‌روی تکنوکراسی بومی دانست و رئیس‌جمهور آتی نیز ممکن است یک تکنوکرات بومی باشد.

روش این افراد و این طیف را می‌توان ذیل جریان فردگرایی وابسته به شرایط ژئوپلتیک کشور تعریف کرد. برای نمونه افرادی نظیر سورنا ستاری، مهرداد بذرپاش و محمدجواد آذری جهرمی نمونه‌های عینی ظهور چنین جریانی در کشور هستند. اگر به عمل این افراد نگاهی بیندازید متوجه می‌شوید که آنها تکنوکرات‌های بومی هستند که قصد دارند تا کارهای زمین مانده در کشور را پیش ببرند.

اولویت نخست آن‌ها هم متوجه عملگرایی است بنابراین می‌توان این جریان را پراگماتیسم نیز لقب داد. من این افراد و تکنوکرات های بومی را هاشمی رفسنجانی های متاخر می‌دانم که در حال ظهور هستند.»