نامه ظریف به رهبری درباره گاندو/ پاسخ بهزاد نبوی به کدخدایی/ انتصابات فامیلی در دو وزارتخانه

گروه سیاسی الف،   3980507152 ۵۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

نامه‌نگاری حقوقدان انصرافی شورای نگهبان با سران قوا

علی غلامی یکی از حقوقدانانی بود که برای عضویت در شورای نگهبان توسط رئیس قوه قضائیه به مجلس معرفی شد. غلامی دقایقی پیش از رای‌گیری انصراف داد. محمود صادقی در این مدت پیگیر علت انصراف غلامی بوده است. نماینده تهران با اشاره به انصراف غلامی در دقیقه ۹۰ به روزنامه ایران گفت: این برای ما بسیار عجیب بود و من برای اولین بار با آقای دکتر دهقان که ایشان هم در آن زمان نامزد بود، تماس گرفتم و آقای دهقان گفت که ایشان به قید قرعه کنار رفت که باز هم ما معنی این را نمی‌دانیم که چرا باید قرعه‌کشی در این مسأله باشد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: بعد از این بود که ما پیامی از طرف آقای دکتر غلامی دریافت کردیم که از حمایتی که از ایشان انجام شده بود، تشکر کرده بودند و آنجا بابت اینکه انصراف‌شان غیرارادی بوده، پوزش خواسته بودند. این برای ما عجیب بود و پیگیری کردیم و آقای دکتر غلامی هم به صراحت گفت که تحت فشار یکی از اعضای حقوقدان شورای نگهبان مجبور به این کار شده بود. این نماینده تهران در پاسخ به این سؤال که «ماجرای قرعه‌کشی چه بوده» توضیح داد: آقای دکتر غلامی درباره آن قرعه‌کشی هم گفت که من را در شرایط مخمصه‌ای قرار دادند که مانند فردی که تصادف کرده و سرش گیج می‌رود، نفهمیدم چه اتفاقی رخ داد. ایشان را خارج از صحن فراخوانده و گفته بودند باید قرعه‌کشی کنیم. ایشان می‌گوید من متوجه اتفاقی که می‌افتاد، نشدم تا اینکه مواجه شدم با اینکه از تریبون انصراف مرا اعلام کردند.

محمود صادقی گفت: هنوز هم برای ما مبهم است که آیا اصلاً ایشان خودش به تریبون مجلس اعلام انصراف کرد یا خیر؟ چون آقای لاریجانی هم خودش اعلام کرد که انصراف ایشان کتبی نبود و با رئیس قوه قضائیه هم هماهنگ نشده بود. وی درباره اینکه دلیل فشارها برای انصراف غلامی چه بوده است، گفت: من دلیل این فشار را نمی‌دانم اما آن طور که آقای غلامی روایت کرد، همان عضو شورای نگهبان به ایشان گفته بود که اسلام و مسلمین به خطر می‌افتند. ظاهراً هم طراحی بیشتر بر این مبنا بوده که آقای مرتضوی که قاضی دیوان عالی کشور هست، رأی نیاورد چون با کم شدن تعداد نامزدها شانس سه گزینه مدنظر شورای نگهبان بالا می‌رفت.

صادقی افزود: تلقی خود آقای غلامی اما این بود که با دیدگاه ایشان مشکل داشتند چون آقای غلامی در جلساتی که برگزار می‌شد بر این مسأله تأکید داشت که در مسأله بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی اصل بر برائت است و این کاملاً متفاوت از نظر غالب در شورای نگهبان است. آقای غلامی خودش تا جایی که اطلاع داریم این مسأله را پیگیری کرده‌ است و حتی گفت که بجز رؤسای دو قوه مقننه و قضائیه، این موضوع را کتباً از طریق نامه با رهبری مطرح و اعتراض خودم را به ایشان اعلام کردم.

***

انتصابات فامیلی در دو وزارتخانه

شرق نوشت: سه هفته بيشتر از حضور حسين مدرس‌خياباني در پست قائم‌مقام وزير صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگاني و يك روز بيشتر از منتزع‌شدن شركت بازرگاني دولتي و شركت پشتيباني امور دام نگذشته بود كه پاي برادر او به شركت كشتي‌راني جمهوري اسلامي كه مهم‌ترين سهام‌دار آن شستا، زيرمجموعه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي است، باز شد. انتصابي كه مديرعامل سابق شركت كشتي‌راني را دلخور و وادار به استعفا كرد. استعفاي او هم از سوي محمد شريعتمداري، وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي پذيرفته شد. امضاي محمد سعيدي، مديرعامل بزرگ‌ترين شركت كشتي‌راني منطقه، هنوز خشك نشده بود كه محمدرضا مدرس‌خياباني با حكم محمد شريعتمداري بر اين مسند تكيه زد. اين اتفاق را پس از آنكه حسين مدرس‌خياباني در وزارت صنعت حضور پيدا كرد و محمدرضا مدرس‌خياباني، مديرعامل كنوني شركت كشتي‌راني جمهوري اسلامي، در شركت وابسته به وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي پست گرفت، بايد تحليل كرد آيا اين اتفاق، نوعي بده‌بستان وزرا در دولت دوازدهم خواهد بود؟

***

نامه ظریف به رهبری درباره گاندو

دیروز خبری در رسانه‌ها منتشر شد که از نامه‌نگاری ظریف با رهبری درباره سریال گاندو خبر می‌داد. سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری امروز خود در این باره گفت: این خبر را تائید می‌کنم و چنین نامه‌ای از سوی وزیر به رهبری نوشته شد. صدا وسیما از جمله نهادهایی است که زیر نظر رهبری هستند و اگر قرار بود گلایه‌ای باشد باید خدمت ایشان گفته می‌شد. برداشت ما این است آنچه تلاش می‌شود در سریال گاندو از وزیر و وزارت امور خارجه نشان داده شود، یک چهره منفعل و بی‌عمل و وا داده است.

موسوی با بیان اینکه فکر کردیم اگر چنین چیزی وجود دارد، ماندن این وزیر در وزارتخانه جایز نباشد و عزت، حکمت و مصلحت را سرلوحه خود قرار دهد و چنان اقتداری داشته باشد که زبان گویای این ملت باشد، ابراز داشت: رهبری الطاف داشتند و بیان کردند مطلقا راضی نیستند نسبت به وزیر امور خارجه اهانتی صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید:

موسوی در پاسخ به الف: ما پیشنهادهای عملی را بر روی میز گذاشتیم/ ظریف درباره سریال گاندو و حواشی‌اش به رهبری نامه نوشت

***

توییت آشنا درباره تبلیغات پدیده در صدا و سیما

در پی اعلام رای دادگاه شرکت پدیده ، سخن از تبلیغات زیاد صدا و سیما برای آن شرکت در رسانه‌ها فراوان است. در همین زمینه، حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهور با انتشار توییتی با هشتگ «شریک جرم» به پخش آگهی‌های پدیده از صدا و سیما علی‌رغم نامه‌نگاری‌های دولت انتقاد کرد. آشنا با مخاطب قرار دادن سردبیر خبرگزاری میزان، نوشت: «لازم است قراردادهای تبلیغاتی پدیده با صدا و سیما و نمونه های متنوعی از تبلیغات پخش شده از کانال های مختلف هم منتشر شود. لطفا مکاتبات دولت با صدا و سیما در مورد منع ‍پخش آگهی ها و برنامه های مشارکتی پدیده و پاسخ های توهین آمیز مدیران وقت رسانه ملی را هم منتشر کنید. #شریک‌جرم»

***

پاسخ بهزاد نبوی به کدخدایی

این روزها که بحث مشارکت یا تحریم انتخابات میان اصلاح‌طلبان گرم است، بهزاد نبوی در گفت‌وگو با خبرآنلاین تاکید دوباره‌ای بر مشارکت اصلاح‌طلبان در انتخابات امسال داشته و گفته است: «من پیشتر گفته‌ام در هر شرایطی باید در انتخابات شرکت کنیم. منظورم شرایطی است که امکان حضور باشد. فی‌المثل اگر همه اصلاح‌طلبان را به زندان ببرند و یا اگر همه گروه‌های اصلاح طلب منحل و غیرقانونی اعلام شوند آن گاه دیگر امکان شرکت وجود ندارد.»

نبوی به اظهارات کدخدایی که گفته بود «ما فرش قرمز برای اصلاح طلبان پهن نمی‌کنیم» هم واکنش نشان داده و گفته است: «به نظر من آقای کدخدایی اشتباه می‌کند، این دوره باید فرش قرمز پهن کنند، چون در این دوره انتخابات پرشور، برای حفظ امنیت ملی ضروری است. با این فشارهایی که از خارج وارد می‌شود، اگر انتخابات پرشور نداشته باشیم، فشار به نظام و مردم خیلی زیادتر می‌شود.

در جایی از من پرسیدند که اگر رد صلاحیت اتفاق بیفتد چه می‌شود؟ پاسخ دادم من به این موارد کاری ندارم و بعضی‌ها به این حرفم ایراد گرفتند. مسأله من بالاتر از این حرف‌ها است. می‌گویم اگر در کشور انتخابات پرشور برگزار نشود، امنیت ملی به خطر می‌افتد. البته برای این که انتخابات پرشور برگزار شود، بخش مهمی از کار بر عهده حاکمیت است. حاکمیت باید شرایطی فراهم کند، تا انتخابات پرشور داشته باشیم. آقای کدخدایی باید بفهمد که در این دوره برای حضور مردم در انتخابات لازم است فرش قرمز پهن کند. باید بداند که این یک تصمیم شخصی ایشان و یا حتی شورای نگهبان نیست، بلکه تصمیم حاکمیت برای حفظ نظام، کشور و امنیت ملی است.»

در این زمینه باید گفت بی‌تردید مشارکت بالا در انتخابات امسال به امنیت ملی کمک بسیاری می‌کند و کشور را از گزند بیگانگان، بیمه می‌کند. در این راستا توجه ویژه نبوی به این حقیقت قابل ستایش است.

***

طرح عجیب احمدی‌نژاد برای ثروتمند کردن فقرا

تابناک با انتقاد از سخنان احمدی‌نژاد درباره فروش املاک دولتی نوشت: «یکی از سخنان احمدی‌نژاد که آن را می توان طنز روزگار و درد جامعه کم حافظه دانست، حرفی است که او درباره مساله مسکن و فقرا گفته است. رئیس دولت های نهم و دهم گفته است که «۲۴۹ هزار ملک دولتی به ارزش ۷هزار هزار میلیارد تومان در اختیار دولت است، اگر اینها را بفروشند و پولش را بین مردم تقسیم کنند فقیری در کشور باقی نمی‌ماند.» سخنی که هزار نکته و حرف در آن است که باید خطاب به احمدی نژاد گفت و تاکید کرد که «آقا! دوره انجام کارهای پوپولیستی و بیان سخنان عوام فریبانه حداقل توسط شما گذشته است!»

آقای رئیس جمهور سابق، مردم ما به گواه آمار و ارقامی که این روزها در مراکز آماری مختلف می توان مشاهد کرد، بخش زیادی شان باسواد هستند و اتفاقا قریب به اتفاق جوانان ما حداقل تحصیلات آکادمیک را دارند؛ بنابراین حرف هایی تا این اندازه ساده انگارانه را چطور انتظار دارید بپذیرند، باور کنند و قبول کنند؟ یعنی افرادی مثل شما جامعه را چه فرض می کنند که اجازه بیان چنین سخنانی به خود می دهند.

اگر این کار شدنی بود، مگر شما 8 سال عالی ترین مقام اجرایی کشور نبودید و دولت در اختیار شما نبود؟ چطور در آن زمان حرفی از 249 هزار ملک نبود؟ چرا شما این املاک را نفروختید تا به قول خودتان پولش را بین مردم تقسیم کنند و فقیری در کشور باقی نماند؟ شما اگر در قبال اقدامات دولت خودتان که باعث فقیرتر شدن مردم شد از مردم عذرخواهی نمی کنید، حداقل با بیان این سخنان ساده لوحانه نمک بر زخم مردم نپاشید!

مثل اینکه آقای احمدی نژاد یا اعتقادی به تورم ندارد، یا اینکه در بیان سخنان خودشان مردم را بی اطلاع از مسائل اقتصادی فرض می کنند! فعلا باید بابت تورم 43 درصدی پایان دولت دهم پاسخ بدهید، واجب تر است. شما در زمان صدرات تان با چاپ پول برای تامین وعده های پوپولیستی کشور را دچار مشکلات اقتصادی فراوانی کردید؛ هرچند دولت بعد از شما هم به نوعی همین تجربه را تکرار کرد، اما این دلیل نمی شود، مشکلات مردم را بهانه ای برای ارائه دوباره شعارهای پوپولیستی بکنید، آنهم فقط به دلیل در پیش بودن انتخابات!»