ابراز خرسندی تونس از احتمال بازگشت سوریه به اتحادیه عرب

گروه جهان الف،   3971016181

نماینده شخصی رئیس جمهور تونس تاکید کرد که فعالیت‌های زیادی برای رفع تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب انجام می‌شود و دمشق باید به جایگاه طبیعی خود بازگردد.

به گزارش فارس، یک هیات از ریاست جمهوری تونس به ریاست «لزهر القروی الشابی» امروز یکشنبه وارد لبنان شد.

الشابی در بدو ورود به فرودگاه بیروت، در جمع خبرنگاران درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت که مسئله سوریه به تونس ارتباطی ندارد، بلکه مربوط به اتحادیه عرب است که فعالیت‌های این کشور را به حالت تعلیق درآورده است.

خبرگزاری آناتولی به نقل از این مسئول تونسی که نماینده شخصی رئیس جمهور این کشور است، گزارش داد که «اگر اتحادیه [عرب] تعلیق را بردارد، ما نیز بسیار خوشحال خواهیم شد».

وی در ادامه اعلام کرد که «الباجی قائد السبسی» رئیس‌جمهور تونس او را نزد «میشل عون» رئیس جمهور لبنان فرستاد تا از عون برای حضور در نشست سران عرب که در مارس آتی در تونس برگزار خواهد شد، دعوت کند.

آناتولی به نقل از ناظران گزارش داد که «احتمالا اظهار نظر الشابی نخستین گام در راستای عادی‌سازی مجدد روابط با نظامی سوریه خواهد بود... به ویژه اینکه طی روزهای گذشته چند کشور عربی دست به اقدام مشابه زده‌اند».

این مسئول تونسی ابراز امیدواری کرد که نشست سران عرب در تونس، خیر و خوبی برای کشورهای عربی در پی داشته باشد و نشستی برای اتحاد بین آنان باشد.

الشامی در ادامه درباره تلاشهایی که برای بازگشت سوریه صورت می‌گیرد، گفت: «تلاش‌ها در اتحادیه عرب انجام می‌شود و نشانه‌های خوبی در این زمینه وجود دارد؛ به ویژه اینکه شماری از کشورهای عربی سفارت‌های خود را در دمشق بازگشایی کردند».

وی در پایان تاکید کرد که فضا برای بازگشت سوریه مناسب است تا این کشور «به جایگاه طبیعی خود در امت عرب بازگردد؛ زیرا سوریه نمی‌تواند خارج از آن باشد».

در همین ارتباط، «پیتر فورد» سفیر سابق انگلیس در دمشق اظهار داشت که «به عقیده من همه کشورهای عربی به استثنای قطر آماده پذیرش بازگشت سوریه به اتحادیه عرب هستند، چرا که قطر از در طول سال‌های گذشته از اخوان‌المسلمین حمایت کرده و تحریک علیه دولت سوریه را مدیریت کرده است».

وی با اشاره به اینکه قطر از گروه‌های مسلح در ادلب حمایت مالی به عمل می‌آورد، اظهار داشت که البته معارضان قطر هرگز مانع دیگر کشورهای حاشیه خلیج (فارس) برای ازسرگیری روابط با دمشق نخواهند شد.

سفیر سابق انگلیس در دمشق درباره موضع عربستان سعودی در خصوص بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نیز تصریح کرد: «فشارهایی که عربستان پس از پرونده قتل جمال خاشقچی روزنامه‌نگار سعودی با آن مواجه است، باعث می‌شود که این کشور به دنبال دوستان جدید در دمشق باشد».

دمشق در روزهای پایانی سال 2018 شاهد چرخش کامل برخی کشورهای عربی به سوی خود است. چندی پیش «عمر البشیر» رئیس جمهور سودان به دمشق رفت و با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه دیدار کرد. این اولین سفر یکی از سران عربی پس از آغاز بحران در سوریه به دمشق بود.

امارات عربی متحده که از متحدان عربستان سعودی در منطقه است هفتم دسامبر سفارت خود در دمشق را پس از هفت سال بستن، بازگشایی کرد و کاردار امارات از تمایل چندین کشور عربی دیگر برای بازگشایی سفارت خود در دمشق خبر داد.

یک روز بعد نیز بحرین، دیگر متحد عربستان سعودی اعلام کرد که هیچ گاه روابط خود با دمشق را قطع نکرده و ارتباط منامه با دمشق در جریان بوده است و در حقیقت از آغاز به کار سفارت خود در دمشق خبر داد.