مشهد در محاصره گسل‌ها/ ۶۰ درصد ساختمان‌های مشهد مقاوم نیستند

گروه اجتماعی الف،   3961005050

مطالعات انجام شده بر روی ساختمان‌های مشهد نشان می‌دهد در صورت وقوع زلزله قوی ۶۰ درصد ساختمان‌های این شهر مقاومت کافی را نخواهند داشت.

به گزارش مهر؛ ملیحه رفیع طلب: «زلزله»؛ واژه پنج حرفی تکان دهنده، این روزها بیشتر از هر زمان شنیده و چه بسا احساس می‌شود. طوری که وقتی اخبار و رسانه‌ها را دنبال کنی، به حتم اگر تیتر یک نباشد، خبری از زلزله پنج ریشتر و چهار ریشتر و ریزش خانه‌های روستایی، مصدومیت، تشکیل جلسه بحران، ترس و وحشت، صف‌های طولانی بنزین، گران شدن کانکس و سوءاستفاده عده‌ای فرصت طلب و فعال شدن گسل‌ها را می‌شنوی و جالب‌تر از همه اینکه بازار داغ شایعات بیشتر از اصالت زلزله خودنمایی می‌کند.

اما قسمت انکارناپذیر و غم انگیز این رخداد غیر قابل پیش بینی، مرگ، خرابی ساختمان ها و اسباب به دوش بودن عده‌ای است که مصیبت این درد تا همیشه با آنها همراه خواهد بود. شاید همه ما چند روزی در غم‌شان شریک‌ باشیم، اشک بریزیم، کمک‌های نقدی و غیرنقدی خود را از آنها دریغ نکنیم، برایشان دعا و طلب صبر کنیم، اما تنها پس از چند روز زندگی روزمره خود را دنبال می‌کنیم، حتی بدون تغییر و این زلزله زدگان هستند که معنای کامل آوارگی را درک و با آن زندگی می‌کنند و این روی قضیه، قسمت تلخ ماجرا است.

حال سوال اینجاست برای ایمن سازی، کاهش آسیب و هر مسئله‌ای که به مدیریت جامع و حل این بحران منجر شود، چه راهکارهایی باید صورت گیرد؟ مسلما عزم ملی و تصمیم گیری‌های موشکافانه در این راستا جزء اولین و مهترین نیازها عنوان‌ می‌شود. هرچند طی ۵۰ سال اخیر اطلاعات مناسبی در زمینه وقوع و درک این بلا منتشر شده اما هنوز هم آنطور که باید و شاید برای شناخت و راه‌های مقابله با آن چه قبل از وقوع (ایمن سازی ساختمان‌ها، آموزش در رابطه با نحوه در آسیب ماندن) و چه بعد زلزله، اقدامی نشده است و همین عوامل نیز در شدت و خرابی و ترس دخیل هستند.

از آنجایی که مشهد، جز شهرهای است که چند گسل را در اطراف خود دارد، پیش‌بینی‌ها و پیشگیری‌های لازم در خصوص زلزله در این شهر ضرورت دارد تا با زلزله چند ریشتری، خرابی و آوارگی دردی مزید بر علت نشود.