نظر منتشر شده
۶۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 229837
جامعه شناسي مصرف فخرفروشانه؛
فکوهی: نوکیسه ها فخر فروشی می کنند
بخش خبري الف، 19 خرداد 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۸
ناصر فکوهی جامعه شناس برجسته کشور گفت: در اروپا خیلی کم می بینید که خانواده ها پول های فراوان و بی رویه را به فرزندان خود بدهند در حالی که در ایران این گونه نیست و خودنمایی در نسل دوم بسیار مشاهده می شود.
ناصر فکوهی استاد دانشگاه در برنامه پایش گفت: رفتار متعادل و عقلانی در بین مردم در برابر رابطه با خارج از کشور وجود ندارد. در طیف گسترده‌ای از کالاها خرید کالای خارجی لزوما به دلیل فخرفروشی نیست. متأسفانه برخی تولیدکنندگان به دلیل عملکردشان باعث بی اعتمادی مردم نسبت به تولیدات داخل شده‌اند.

وی گفت: اختلاف طبقاتی و اختلاف درامدی در کشور افزایش یافته است و این باعث اشرافیت‌گرایی و مصرف‌گرایی در کشور رواج پیدا کند. پدیده نوکیسه‌ها در ایران در وضعیت خطرناکی قرار گرفته و افرادی هستند که یک شبه میلیاردر شده‌اند. این افراد باعث رشد مصرف کالاهای لوکس در کشور شده‌اند.

این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه نوکیسگی در کشور به بدترین حالت ممکن وجود دارد و به نسل بعد هم منتقل می‌شود اظهار داشت: پول اینقدر در جامعه اهمیت پیدا کرده که به یک دارو برای درمان بیماری تبدیل شده است! جدال سرمایه‌گذاری صنعتی و سرمایه‌گذاری پولی به اوج خود رسیده و همین باعث ورشکستگی کشورهای صنعتی شده است. شاهد رانندگی نوجوانان تهرانی با خودروهای میلیاردی هستیم که این نشان دهنده وضعیت خطرناک کشور است. سیستم اقتصادی ایران مانند سیستم سرمایه‌داری آمریکایی و از نوع بد آن شده است که صرفا سرمایه‌داری پولی است. دولت خوب دولتی نیست که اصلا در اقتصاد دخالت نکند بلکه باید دخالت مسئولانه کند.

وی افزود: با فناوری صرف جایگاهی در دنیا نخواهیم داشت و سرمایه‌گذاری روی فرهنگ بسیار مهمتر از سرمایه‌گذاری در فناوری است. تفکر گدا اندیشی باید در کشور برچیده شود. از زمانی که پول نفت وارد کشور شد ارزش کار در کشور از بین رفت و پول تبدیل به همه چیز شد.

ناصر فکوهی جامعه شناس برجسته کشور گفت: در حال حاضر فروش کالا تنها با استدلال ملی گرایی امکان پذیر نیست. نوکسیگی در بدترین شرایط خودش است که اکنون درکشور با آن روبرو هستیم.

ناصر فکوهی شب گذشته با حضور در برنامه اقتصادی پایش اظهار کرد: هویتهای محلی ونگاه جهانی مسئله ملی گرایی راتحت تأثیرقرارداده است. ما در روند ساختن دولت ملی و یک ملت قدرتمندترهستیم و چندان منطقی نیست فقط با استدلال ملی گرایی دراین جهان محصولات خود رابه فروش برسانیم.

وی با تأکید بر علت اختلافات طبقاتی بعنوان رواج مصرف های فخرفروشانه در کشور گفت:افزایش فاصله طبقاتی درجامعه یک نوع اشرافیت گرایی و مصرف گرایی اشرافگرا به وجود می آورد و در این اختلاف طبقاتی است که مصرف فخرفروشانه ونمایشی در جامعه افزایش پیدا میکند. پایه تمامی جوامع متعادل طبقه متوسط است که متعارف مصرف شان نه فخر فروشانه است و نه شکل خاصی دارد.

این جامعه شناس برجسته کشور در پاسخ به این سؤال مجری که مردم ما چه پاداشی از خودنمایی و فخر فروشی می گیرند که این کار را انجام می دهند گفت: بخش اعظمی از پاسخ سؤال شما در فرآیند تولید ثروت در جامعه ایرانی است.این فرآیند پدیده ای را به وجود آورده که کسانی که خیلی پولدار می شوند و عقیده ای هم به این ندارند که این پول برایشان باقی بماند به سرعت می خواهند نمایش بدهند که موقعیت طبقاتی شان تغییر کرده است. این (نوکیسه ها)کسانی هستند که مصرف اجناس لوکس را بالا می برند و چون خیلی ساده پول را به دست می آوردند خیلی ساده هم خرج می کنند و متأسفانه این کار را بعنوان یک فرهنگ به نسل بعد منتقل می کنند.

وجود بدترین شکل نوکسیگی در ایران
فکوهی ادامه داد: در اروپا خیلی کم می بینید که خانواده ها پول های فراوان و بی رویه را به فرزندان خود بدهند در حالی که در ایران این گونه نیست و خودنمایی در نسل دوم بسیار مشاهده می شود. برخی جوانان ۱۸ ساله ایرانی ماشین های ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومانی را سوار می شوند و این نوکسیگی در بدترین شرایط خودش است که اکنون درکشور با آن روبرو هستیم. فرد نه تنها خودش این پول را به راحتی خرج می کند و دور می ریزد بلکه دست فرزندانش هم می دهد تا خرج کنند و این گونه رفتارها بعد درجامعه تبدیل به یک آسیب عمومی می شود و باعث می شود سیستم اجتماعی ما به سمت پول درمانی برود.

وی یادآور شد: اکثر مردم جامعه ما تصور می کنند پول داروی معجزه آسایی است. در حقیقت سرمایه داری پولی است که در سطح جهان این مصیبت را به وجود آورده و کشورهای صنعتی را ورشکست کرده است. سرمایه داری صنعتی بعد از جنگ جهانی دوم توسط سرمایه داری پولی به شدت ضربه خورد.

تولید کننده و صنعت گر راه نجات کشور
فکوهی در واکنش به این گفته مجری که نقش پول برای کار آفرینان در درجه سوم و چهارم است گفت: متأسفانه اکنون در ایران نمی بینیم که سیستم اجتماعی به دنبال حمایت از تولید کننده برود در حالیکه تولید کننده و صنعت گر راه نجات کشور هستند. درست است که پول هم لازم می باشد ولی همین پول می تواند بعضی مواقع نقش انحرافی داشته باشد و جایی که کار، ابتکار، ایده، دلسوزی و آینده نگری باشد را از بین ببرد و برای حل مشکلات راه حل پول درمانی ارائه کند. پول در کوتاه مدت آرامش و ثبات می آورد ولی بعد ضربات متعددی را پشت سر هم به جامعه وارد می کند.

این جامعه شناس عنوان کرد: نباید به سمتی برویم که با خرید برخی از کالاها نوع رفتار مقابل نسبت به ما تغییر کند و باعث ایجاد احترام شود. اکنون در ایران نوع کالای مصرفی افراد احترام ایجاد می کند.این کار در هیچ جای دنیا دیده نمی شود به طور مثال در سیستم درآمدی آمریکا وقتی شخصی به یک درآمد خاص و بالا رسید دیگر زندگی اش فرق می کند و افراد از این تفکر پیروی می کنند اما در سایر کشورها این گونه نیست.متأسفانه سیستم سرمایه داری ما روی الگوی آمریکایی از نوع بدش حرکت کرده و این درحالی است که آمریکا تا سال ۱۹۷۰ اصلاًاینطورنبوده است و بعد به سمت سیستم سرمایه داری پولی حرکت کرد.ملی گرایی در دوره ای خاص و در کشورهای صنعتی در قرن ۱۹ و ۲۰ موج دارد.

لزوم بازگشت مردم ایران به واقع بینی

وی با اشاره به اینکه جهانی شدن مسئله ملی گرایی را تغییر داده است گفت: تا ۴۰ سال پیش ملی گرایی خاص تر بود.مردم کشور ما درتضاد وتناقض اند زیرا یاخودشان را بالاتر میبینند و یا پایین تر و بهتر است که به اصل واقع بینی برگردند.

فکوهی تصریح کرد: سیستم اقتصادی کینزی به بزرگنمایی طبقه متوسط توجه دارد و اعتقادی به تصدی گری دولت ندارد ولی سیستم اقتصادی ضدکینزی اعتقاد دارد که بازار آزاد است و هیچ دخالتی در آن نباید انجام شود. ما اعتقاد داریم که دولت مسئول نباید تصدی گری کند باید دخالتی کند که مؤثر باشد و منجر به ایجاد اعتماد شود چرا که دخالت هایی که اعتماد را به هم می زند اصلاً فایده ای ندارد.

جامعه شناس برجسته کشور خاطرنشان کرد: در کشور ایران سه بخش انرژی، توریسم و ترابری را برای ایجاد و تقویت یک اقتصاد بزرگ داریم که باید از آن استفاده کنیم. به طور مثال در بخش ترابری ایران تنها راه ارتباطی آسیای میانه با اروپا است بنابراین ما در این گونه موقعیت ها می توانیم میلیون ها کار تولید کنیم.

لزوم سرمایه گذاری گسترده در بخش فرهنگ

وی در پاسخ به این سؤال مجری مبنی بر اینکه فرهنگ چقدر در انتخاب کالایی با هدف فخر فروشانه مهم است گفت: فرهنگ مسئله اساسی و اصلی هر جامعه است. طی ۳۰ تا ۴۰ سال طلایی مردم جهان فکر می کردند مهمترین مسئله فناوری است ولی بعد متوجه شدند که اصلی ترین مسئله فرهنگ است. اگر جامعه ای فرهنگ نداشته باشد، به خود اعتقاد نداشته باشد و در نهایت خودش را نشناسد جایگاهی در دنیا نخواهد داشت و این مهم نیست که چه چیزی را بهتر و یا کدام را بدتر تولید می کند. مسئله مهم برای هر جامعه این است که ما بتوانیم جهان را بفهمیم و لازمه ی این درک و فهم فرهنگ است پس باید در بخش فرهنگ سرمایه گذاری های گسترده ای صورت بگیرد. در حقیقت فرهنگ اهمیت بسیار بالایی نسبت به فناوری دارد.

دست مردم نباید جلوی کسی دراز باشد

فکوهی اذعان کرد: در ایران این مشکل اساسی را داریم که چون درآمد اصلی مثل نفت دست دولت است پس دولت باید ارباب باشد. البته تا زمانی که مردم عادت به دریافت پول دارند نشان می دهد ارزش کار در کشور کاهش پیدا می کند و ارزش پول بیشتر می شود.تفکر گدا اندیشی باید برافتاده شود و حق مردم کار است و حق آنها داشتن شرایطی است که زندگی خود را بر اساس مهارت جلو ببرند و دستشان نباید جلوی کسی دراز باشد.

فکوهی گفت: مدرنیته آسیب زده و آسیب زا را برخی اوقات در کشور مشاهده می کنیم و این تصور پیش می آید که بهتر بود ما پیشرفت کمتر با عقلانیت بیشتری داشتیم ، تا فرهنگ همراهی پیشرفت را نداشته باشیم.در جامعه شناسی مدرن به این مسئله رسیدیم که نکات ریز بسیار مهم تر از راهبردهای بزرگ است. مردم در واقعیت زندگی اجتماعی خود با این نکات ریز زندگی می کنند.

وی تأکید کرد: درحال حاضرسیستم اقتصادی حاکم بر جهان برای یک کالا تنهایکمنشأ ندارد. مصرف فخر فروشانه و نمایشی به گروه خاصی از کالا مانند: خودرو، لباس، لوازم خانگی و لوازم آرایشی مربوط است. طیف گسترده ای از کالاها هستند که از نظر فنی فخر فروشی به آنها وارد نیست.وقتی تولید کننده از اعتماد مردم سوء استفاده کند در چرخه اول و دوم متوقف می شود و اعتمادش شکسته خواهد شد و تنها در کوتاه مدت به سود خوبی دست پیدا می کند و باید بدانند که اعتمادی که ازدست برود به همین سادگی ها برنمیگردد.
 
رویا
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۲۹:۱۳
برنامه دیشب برنامه خوبی بود ، کاش همیشه تلویزیون بتواند از اینگونه اساتید استفاده کند و صد البته به انها اجازه صحبت کرد داد ، برنامه پایش در دولت قبل نیز با آوردن اقای دکتر نیلی توانست کمک بزرگی به نشان دادن واقعیتاشتغال کشور بکند .

در برنامه دیشب هم اگر مسئولین فرهنگی کشور توجه کنند آقای دکتر فکوهی همان حرفهای نیلی را در بخش فرهنگ و جامعه گفت . (2191477) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۵:۰۱:۳۹
اولا برنامه رسانه میلی به ندرت خوب هستش حالا برنامه مذکور پطور خیلی خوب بود را نمیدونم من که ماهواره نگاه میکنم
دوما ای کاش تمام اساتید با صداهای مختلف بیان و منصفانه نقد باشه
سوما وضع فرهنگ در جامعه در قاب دوربین رسانه میلی نیستش که بخواد نقد بشه
چهارما خیلی از نقد ها هدفمند ممکنه باشه (2191559) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۵:۴۲:۴۷
مشکل بزرگ جامعه شناسی در کشور ما این هست که دنباله رو جامعه هستند یعنی وقتی موضوعی در جامعه اپیدمی شد، شروع به تحلیل و تفسیرش می کنند.

در حاالیکه جامعه شناسی واقعا میتونه نقشه ی راه اینده جامعه ایرانی رو ترسیم بکنه و با راهنمایی دولت از خطرات و یا محسنات، آینده جامعه را شکل بده. (2191668) (alef-17)
 
ریزبین
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۲۳:۲۱:۰۷
جناب باید یک مساله ای وجود داشته باشه تا جامعه شناسی برسیش کنه یعنی در واقع جامعه شناسی بعد از شکل گیری یک اجتماع شکل می گیره و گرنه اگه بخواد همین جوری نسخه بپیچه که میشه مهندسی و... مشکل اینه که جامعه شناسی رو نمی شناسیم (2194546) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۵:۵۶:۳۱
من نمیدونم چرا شما به تماشای ماهواره فخر فروشی میکنید؟!
ماه رمضان هم موقع اذان ماهواره تماشا کنیم و فخرفروشی کنیم؟ حالا هر کی ندیده باشه فکر میکنه ماهواره چی هست!!!
بهتره بگین هر کسی ازاده هرپی دوست داره تماشا کنه حالا من به رتماشای حرکات موزون! علاقه ندارم مرتب جرم شده ام؟! (2191688) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۹:۳۵:۰۵
خیر شما مرتکب جرم نشدید همانطور که کسانی که ماهواره نگاه میکنند هم مرتکب حرم نمیشوند (2192193) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۹:۰۳:۴۹
عيسي به دين خودش موسي به دين خودش , منم از ماهواره به برنامه هاي مستند و علميش علاقه دارم ,‌مخصوصا حيات وحش , هر كي ماهواره نگاه ميكنه كه پي رقص و آواز و برنامه هاي اينجوري نيست . (2192884) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۶:۰۲:۲۱
چنین انتقاداتی را تورستن وبلن هم در سالها پیش مطرح کرده اقایان جامعه شناس مقلد نولیبرالی اگر راست میگن راهکار ارایه دهند (2191710) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۸:۵۲:۲۰
خدایی خودت فهمیدی چی گفتی.اولا خودت میگی برنامه دیشب رو ندیدی پس چطور اظهار نظر میکنی.دوما اگر دررسانه جمعی فرهنگ نقد نشه پس کجا باید نقد بشه سوما شما برو برنامه ماهواره رونگاه کن به این مسائل کاری نداشته باش.چهارما برنامه دیشب در مورد بیماری فخر فروشی بود که اتفاقا مصداقش جنابعالی وامثال شما هستش (من ماهواره نگاه میکنم) فرهنگتو نشون دادی که لیاقت چه برنامه هایی رو داری. (2192113) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۰:۴۶:۴۵
"من که ماهواره نگاه میکنم!"

از این جمله‌ای که نوشتید کاملا مشخص است که کدام شبکه‌ها را تماشا می‌کنید! (2192663) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۱۱:۳۶:۰۹
همین نظر نشانه نوکیسگی است!!! (2195387) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۶:۰۰:۰۳
خانم رویا افرادی هستند که به مکاتب و نحله های فکری اقتصادی و اجتماعی وابستگی دارند که نهایتا نتیجه اجرای ان مسایل فوق نمیشود و این به دلیل استفاده دوگانه از واژگان مقبول برای لاپوشانی است
بازار ازاد هیچ کدام از نتایج فوق ادعایی را به دست نمیدهد
برنامه پایش اگر صداقت دارد از مخالفان نظام سرمایه داری هم برای مناظره ازاد و به دور از عوام فریبی دعوت کند تا واقعیات به مردم نشان داده شود (2191696) (alef-17)
 
سید علی حسینی
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۸:۰۴:۴۶
در ضمن اباید گفت که البته آقای فکوهی حتمن آموخته اند که (حداقل در جامعه شناسی دورکیم) مفهوم «دولت» دربرگیرنده ی هر سه قوه هست و اگر قرار هست «مداخله ی مؤثری» صورت بگیره باید از دل «هماهنگی» این سه با هم نشأت بگیره (برای مثلاً برخورد با «فساد و رانت»). پس شایسته است که در برنامه هایی مثل پایش وقتی میگیم «دولت» توضیح بدیم که مقصود هر سه قوه هست نه این که همه ی کاسه کوزه ها رو بر سر «دولت» بشکنیم. (2191986) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۷:۴۰:۴۱
دکتر فکوهی اندیشه مکتب فرانکفورت دارند ولی دکتر نیلی کامل معتقد به اقتصاد ازاد از نوع نئولیبرالیسم هستند حال من نمیدانم چطور شما چنین نتیجه گرفتید؟چون منطق بحث انها الزامات کاملا متفاوتی و متضادی دارند. (2191940) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۳۱:۵۵
صحبت های بسیار روشنگرانه دکتر فکوهی را یم توانید در لینک زیر ببنید دوستان ؛

http://www.aparat.com/payeshtv (2191485) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۳۲:۳۸
وقتی یک عده آدم فقط بدلیل رانت یا شرایط خاص اقتصادی به جایی میرسند که عمدتا هم قبلا زندگی خوبی نداشتند ، میشن نوکیسه.

نمونه اش همین مربی فوتبال ؛ پسر 18 ساله اش با یک پورشه شده قهرمان همه عکسها ؛ یک روز توی کارواش یک روز توی بزرگراه و...کجای دنیا کسی برای فرزند 18 ساله اش ماشین 300 هزار دلاری میخره؟حرف هم که میزنی ... (2191487) (alef-13)
 
بینوا
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۲۰:۳۳:۴۱
تازه این شازده ارم اژانس روی خودروی خود گذاشته بود تابنوعی رانندگان زحمتکش

اژانس ها رامسخره نماید . (2192277) (alef-10)
 
نادری
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۳۷:۰۶
هرچه شکاف طبقاتی در یک جامعه بیشتر باشه این اداواطوارها وفخرفروشیها هم شدت میگیره.در این هشت سال ومخصوصا بعد از اجرای فاز دوم هدفمندی توسط دولت عدالت محور ومحبوب صداوسیما قشرمتوسط بشدت لاغر شد که علاوه بر این عارضه فخرفروشی اثرات بسیار مخربی دیگه ای هم داره که امیدواریم دولت یازدهم بتواند با برنامه هایش این قشر را دوباره گسترش وپروبال دهدتا عوارضش بیشتر از این گریبانگیر کشور نشود البته اگر حاشیه سازان ودلواپسان بگذارند دولت کارهایش را به پیش ببرد. (2191498) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۵:۲۵:۱۲
100 روز رو کجای دلمون بذاریم ما به خاطر 100 رای دادیم (2191633) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۹:۳۳:۳۵
شما بسیار اشتباه کردی به خاطر 100 روز رای دادی...
سواد اقتصادیت پایین باشه همین میشه دیگه
خرابکاری 8 سال با 100 روز امکان داره؟مثل اینکه 8 سال ورزش نکنی بشی 180 کیلو بعد تو 100 روز بخوای لاغر بشی (2192189) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۹:۰۸:۵۶
لابد فردا اگه كسي گفت 90 به اون راي ميدي . مشكل مردم ما دقيقا همينه , يكي ميگه پول نفت رو ميارم سر سفره ها , اصلا بدون اينكه فكر كنن چجوري ميخواد اينكارو بكنه يا تبعات اينكار چيه ميرن راي ميدن , يكي ميگه 100 روزه اقتصاد رو درست ميكنم , ملت ديگه فكر نميكنن اين اقتصاد درب و داغون چجوري ميخواد 100 روزه درست بشه ,‌ دوباره فردا يكي ديگه مياد لابد ميخواد بگه حقوقا رو به دلار پرداخت ميكنيم و اين قصه همينطور ادامه داره و ايران بيشتر به قهقرا ميره . تا زماني كه ملت ما بدون تفكر و چشم بسته تصميم گيري ميكنن در روي همين پاشنه ميچرخه . (2192889) (alef-10)
 
امید وار و سرفراز
۱۳۹۳-۰۵-۱۱ ۱۵:۳۸:۲۸
رحمت بر تو ای مهربان؛ این که فرمودی رو باید طلا گرفت ؛ «عاقبت طمعکاری و راحت طلبی چیزی جز بدبختی و نکبت نیست» (2282293) (alef-3)
 
صمصام
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۴۸:۱۲
موافقم گفتار جالب و در عين حال قابل تامل ...با توجه به اين كه از سوي رهبر انقلاب نيز امسال سال فرهنگ نيز نام گرفته بايد براي بهود و اصلاح فرهنگ كشورمان تلاش كنيم ...نه فقط در اين مورد خاص ،بلكه در همه زمينه ها ...به فرزندانمان ياد بديم كه روي پاي خود بايستند ...فرزندانمان عزت نفس ياد بگيرند ...ياد بگيرند كه حتي اگر پورلدار هم هستند به قاعده خرج كنند ...فرزندان ما بايد فرهنگ درست زندگي كردن را ياد بگيرند ... (2191523) (alef-17)
 
محمدشیر
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۴۹:۲۸
یکی از اشتباهات ماها همه این است که کشور خودمان را با دیگر کشورها مقایسه می کنیم اصولاً با توجه تفاوت دین و فرهنگ و آداب و رسوم و اقتصاد کشورها با هم مقایسه کردن خطائی بزرگ است اما اینکه نباید فخر فروشی کرد صجیح و فخر فروشی مورد تنفر همگان است (2191529) (alef-17)
 
نگار
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۶:۰۱:۴۶
با مقایسه کردن هست که معایب ومحاسن مشخص ومتعاقبا پیشرفت حاصل میشه.چراما باید درجایگاهی باشیم که کشورهای پیشرفته یک قرن پیش با ان مواجه بودن؟ چرا ازتجربیات دیگران درس نمیگیریم ولنگان لنگان به مرور زمان مسائلی برامون روشن میشه که نباید بشه! (2191704) (alef-17)
 
جبلی
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۵۱:۲۵
مانفهمیدیم برنامه پایش برنامه اقتصادیست یا فرهنگی؟جامعه شناس میاره برای چی؟چرا رئیس بورس یا وزیر اقتصاد رو بعنوان رئیس شورای عالی بورس نمیاره تا بپرسه این چه وضعی در بورس کشوره؟چرا از ایشان نمیپرسه شما در دخالت نکردن دولت در اقتصاد منجمله در بورس از آمریکائیها وسوپر نئوکلاسیکها هم جلوزده اید؟مگر دولت آمریکا در نجات جنرال موتورز دخالت نکرد تا جایی که مطبوعات آمریکا به آن لقب گاورمنت موتورز دادند.یعنی چی که بورس را به امان خدا رهاکرده اید؟چرا این برنامه در قالب خواندن پیامکها اینقدر به ایران وایرانی توهین میکنه؟از یکطرف میگویند جنس ایرانی بخر از یکطرف مجری برنامه میگه اغلب کامنتها حاوی یک کلمه سه حرفی(دزد)در وصف تولیدکنندگان ایرانیست.من نمیگویم تولید کننده کم فروش وبی وجوان در کشور نداریم ولی آش اینطورهاهم که شما میگوئید شور نیست.مواد غذایی بسیار خوب وماشین لباسشویی ویخچال وگاز وچینی وکاشی ومحصولات از این قبیل بسیار خوبی در کشور تولید میشه بدون اینکه تولیدکنندگان بیچاره آن از آن کم گذاشته باشند.اگر برنامه اقتصادی وبرای رونق وبهبود اقتصاد کشوره با مصادیق وعلمی صحبت کنید وکم کاریها وضعفها را محکم بگویید بدون هیچ ترسی وخوبیهارو هم بگویید تا آنها که دارند در کشور با وجدان کار وتلاش میکنند فکر نکنند تنها میان یک مشت ...(همان کلمه سه حرفی که مجری مرتب از قول پیام دهندگان میگفت)فقط آنها دارند باوجدان وخالصانه کار میکنند ودلسرد شوند.یکی از خوانندگان عکس یک ساختمان نیمه کاره فرستاده وگفته که پیگیری کنید که چرا آنقدر تحویل آن دیر شده ولی مجری(آقای اسفندیاری)لبخند میزند ومیگوید برو خداروشکر کن که پولتو برنداشته وبره.اینجوری میخواهید قدمی برای اقتصاد کشور بردارید؟البته برای اینکه انصاف را رعایت کنیم باید این را هم بگوییم که به نکات بسیار خوب ومهمی در برنامه اشاره میشه مثل همان ساختمان سازیهای بانکها که جای تقدیر داره ولی اشکالات بزرگی هم داره که تا آنجا که به ذهنم آمد گفتم.اونایی هم که پیامک میدن که در ایران همه کلاهبردار و...هستند همه را به چشم خودشان نگاه میکنند.از صبح که از در خانه بیرون می آئیم با دهها انسان با وجدان روبرو میشویم که برای زن وبچه وکشورشان خاصانه زحمت میکشند مثل همین دکتر فکوهی مهمان برنامه وآقای اسفندیاری همانطور که مثل همه جای دنیابه انسانهای بد وبی معرفت وکلاهبردار هم برمیخوریم. ممنون (2191532) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۴:۲۵:۲۲
بورس یعنی هم سود هم زیان

مگر اون مدتی که هر فصل کلی سود می کردند مگر ... (2193460) (alef-14)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۵۷:۰۵
قرار هست دولت در 24 خرداد به مناسبت پیروزی حسن روحانی دولت جشن بگیره در شرایطی که مردم در فقر وتنگنا هستند دولت یه دونه نمی تونه وام ازدواج سه میلیون تومانی بده منطق برگزاری این جشن با هزینه بیت المال اونم کسیکه نصف مردم بهش رای ندادند چیست؟ برای سفر آقای رسایی اونمه جنجال کردندکه اینا دارند بیت المال رو حیف و میل می کنند البته اگر این ا عتراضات واقعا به خاطر دلسوزی بیت المال بود که حق با اونها بود به نظر منم این سفر کاملا اشتباه و غیر ضروری بود که خود آقای رسایی هم انصراف داد ولی الان همون دلسوزان بیت المال دارند با پول بیت المال واسه خودشون جشن می گیرند اینجاآقای توکلی وظیفه شما به عنواان نماینده مجلس هست که در صحن علنی مجلس اعتراض کنید مگر اینجا حکومت شاهنشاهی هست که دائما با پول بیت المال به بهانه های مختلف جشن بگیرند خودشون و همسرانشون رو دعوت کنند و ازبیت المال سکه تقسیم کنند احتمال داره فردا هم جشن تولدروحانی رو هم بگیرند واقعا خجالت هم خوب چیزیه
این همون فخر فروشی هست که بهش اشاره کردید (2191547) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۶:۱۶:۱۲
دوست عزیز رای نداده روشنفکر دلسوز بیت المال من میخواهم شما جماعت دلسوز و احیانا دلواپس آن 8سال بیچارگی ملت کجاتشریف داشته اید ؟شما وقوع یک واقعه عظیم ملی را با رفتن رسایی که نمیداند فرق فوتبال با والیبال چیست مقایسه میکنید؟اگر یک نماینده مرتبط با ورزش میرفت که بحثی نبود خداوکیلی بیغرضانه فکرکنید تاکی ما حق را بخاطر مصالح خودمان زیر پا میگذاریم؟ (2191741) (alef-17)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۶:۵۹:۵۴
کدام واقعه عظیم ؟ انتخاباتی برگزار شده نصف و فردی با کمترین رای و با 263 هزار رای تونسته رئیس جمهور بشه اسم این واقعه عظیم هست؟ اون 50 درصدی که به این آقا رای ندادند برگزاری این جشن توهین به اونهاست تازه این 50 درصدی هم که به روحانی رای دادند الان پشیمانند و ما در رفراندوم یارانه ای دیدیم در هر دولتی با پول بیت المال جشن بگیرند اشتباه و غیر قابل دفاع هست اونم رئیس جمهوری که ادعا می کنه خزانه خالی هست با خزانه خالی واسه خودش استخر می سازه میلیاردها تومان خرج تغییر دکوراسیون خودش می کنه باید با اشرافی گری و فخر فروشی مبارزه کرد من یادم نمی یاد احمدی نژاد جشن یکسالگی گرفته باشه
در ثانی قایده برگزاری این جشن واسه جنابعالی چیه که ازش دفاع می کنی؟ قراره جشنی گرفته بشه و نز دیکان و همسرا ن مسئولین دعوت بشند و بین خودشون سکه توزیع کنند و خوشگذرانی کنند ؟ مگه قراره به شما هم سکه بدند که اینطور دفاع میکنی؟ اونا خوش میگذرونند شما چرا از خوشگذرانی اونا دفاع می کنی؟
اگه خیلی راست میگه بیاد حقوق معلمها رو افزایش بده بیاد وام ازدواج بده 5 نفر هفته گذشته در طوفان کشته شد تعدادی در تصادف قطار کشته و مجروح شدند باید جشن گرفت؟ (2191858) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۶:۵۰:۴۴
البته تور نیو یورک با فک و فامیل . انهدام اقتصاد ایران .نابود کردن در آمد ارزی 700 میلیارد دلاری .سقوط تولید نفت .عدم توسعه میادین نفتی و گازی به نفع قطر و... بدلیل پاره شدن قطعنامه دانها. رها کردن قطار بی ترمز هستهای به نفع رانتخوران و کاسبان ترحیم.....
در مورد رای ندادن 50 درصد به روحانی 17 میلیون هم که اصلا رای ندادند حتما از طرفداران دلواپسان بودند که از بس دلواپس بودند رای ندادنند.. (2193814) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۰:۵۳:۳۲
یه فحش جدید پیدا کردید که به مخالفان بدید؟ افراطی و بیسواد و بی شناسنامه کم بود حالا دلواپس هم اضافه شد؟ خجالت بکشید! اینقدر به مردم برچسب نزنید! (2192671) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۴:۲۶:۴۳
آفرین
این نظر شامل همه مراسم حکومتی میشه یا ... (2193465) (alef-14)
 
شهروند.....
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۵:۰۶:۵۲
با سلام اين استاد فرمود كه :پول اینقدر در جامعه اهمیت پیدا کرده که به یک دارو برای درمان بیماری تبدیل شده است! جدال سرمایه‌گذاری صنعتی و سرمایه‌گذاری پولی به اوج خود رسیده و همین باعث ورشکستگی کشورهای صنعتی شده است. شاهد رانندگی نوجوانان تهرانی با خودروهای میلیاردی هستیم که این نشان دهنده وضعیت خطرناک کشور است ولي استاد گرامي شما ديگه چرا نسخه سوخته و باطل شده براي جامعه خود ميدهي ؟ استاد بزگوار شما كه جامغه شناس هستي چرا فقط علت هاي ظاهري را ديدي و هنر ديدن و دريافت عيب اساسي كه پيامد اين نوكسيه اي است را دريافت نكردي ؟ نميدانم شايد از نظر يك استا د جامعه شناسي فقط ديدن عيب جامعه كه اتفاقا نه شما بلكه ننه قمر مادر بزرك من 10 سال پيش گوشزده كرد وقتي كارگزاران در مسند قدرت امدند و به بهانه سازندگي خانه خراب كردن اين جامعه و ظهور نو كسيه ها از انجا نشات گرقته و ان هنگام پول و پول و ثروت حرف اول را ميزد و اين نوكسيه ها از قبال رانت كه كارگزاران دادند ظهور و الان دودش در چشم خانواده من و شما است ولي كدام گوش شنوا بود كه اين هشدار سازندگي با ويران كردن خانه هاي افراد معمولي ارزش ندارد همه ما را حسود ناميدند و زنده سازندگي را سر دادند و امروز رواج تفكر بيمارگونه صادق هدايت و حمايت علني وزير ارشاد را شاهد هستيم و فردا شما استاد گرامي ميگوييد اين احساس پوچي و بيهوده بودن خطر ناك است ولي همانطور كه زمان قدرت سازندگي صداي و فرياد دلسوزان به جايي نرسيد كه امروز شما استاد ان را بازگو ميكنيد امروز فرياد از فرهنگ غلط جناب جنتي و ظهور صادق هدايت ها در جامعه نميرسد و فردا شما خواهيد گفت اي داد و بيداد جوان ما ناميد است شور و حرارت ندارد كو گوش شنوا ؟كو عاقلي كه درك كنند صادق هدايتها دارند ميايند و كو كسي گوش كند وزارات ارشاد مجوز ميدهد كو گوش شنوا استاد گرامي اين را براي من حل كن درد را ميسدانم و راه چاره را بلدم ولي كو گوش شنوا صادق هدايت ها دارند ميايند (2191581) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۶:۵۹:۱۵
با بخش کارگزاران و شروع رانت جویی و «تخریب به جای سازندگی» از دوران تصدی گری «فلانی» در شهرداری «دوران سازندگی» و «تراکم فروشی» کاملاً موافقم! (2191855) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۶:۰۱:۱۰
چه عجب یه جامعه شناس وارد این صدا و سیما شد (2191703) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۶:۰۶:۳۵
دقیقا از سال های 70 -71-70-72 همینطوری ها بود که جامعه منحرف شد (2191719) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۶:۱۸:۳۲
ایشون خودشون لوکس ترین زندگی رو دارند. فکوهی هم یکی از هزاران روشنفکر لفاظ ایران است (2191745) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۷:۰۰:۱۹
«لفاظ» البته خاص «روشنفکران» نیست، خیلی ها وقتی شروع به حرف زدن می کنن دیگه ول کن معامله نیستن! (2191860) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۸:۰۱:۲۷
ایشون یه استاد دانشگاه هست.. زندگیش هم لوکس نیست.. چرا توهین می کنی ؟ از حسادت هست این حرفها.. حرفاش درست هست.. (2192811) (alef-10)
 
من
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۸:۰۵:۱۵
نگفت لوکس نباشید . گفت فخر فروش ، نوکسیه و ... نباشید . (2192818) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۶:۴۳:۵۳
اینکه اساتید و زعما در مورد هر مساله ای که مطرح می کنند نمونه ا ی از خارج از ایران و کشورهای دیگر می آورند بدون ا ینکه مسئولیتی د ر مورد صدق نمونه شان با مساله مورد بحث احساس کنند واقعا به یک سنت تبدیل شده. مثلا ایشان خواسته اند این فخرفروشی را با فا کتوز برتری سرمایه داری مالی بر سرمایه داری صنعتی و مصداق آوردن از آمریکا در هم بیامیزند. ولی در آمریکا فخر فروشی به شکل یک مساله فراگیر شبیه ایران جریان ندارد. در ضمن ثروت ها و نه سرمایه های بادآورده , این نوکیسه گان را پدیدآورده . سرمایه هیچوقت بادآورده نیست (2191817) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۷:۱۶:۰۲
من كه تفاوتي بين حرفاي آقاي فكوهي با حرف‌هاي مردم در كوچه و خيابان نديدم. همه اش گلايه و حسرت و مقايسه با كشورهاي پيشرفته. دريغ از يك تحليل علمي و ارائه راهكار. لابد انتظار دارند با اين حرفها مردم رفتارشان را تغيير بدهند و از فردا مثل مردم اروپا رفتار كنند. تا وقتي كه روشنفكرهاي ما اينها هستند، وضعمان همين است. (2191894) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۸:۰۷:۱۴
بعد تا صحبت از فرهنگ می شود دلواپسان دم از حجاب می زنند، ولی فرهنگ این سرزمین از جای دیگر است که دارد خورده می شود! (2191993) (alef-10)
 
sam
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۹:۵۸:۴۰
با عرض سلام و ادب به کارکنان محترم سایت الف
متاسفانه مشکلی که وجود دارد این هست که بعضی از اساتید ما در یک دنیای ساختگی زندگی کرده و دست به مقایسه های بی وجه می زنند و به جای پرداختن به ریشه های یک پدیده ،به تحلیل های عوامانه با روکشی از اصطلاحات مدرن می پردازند.در حال حاضر مقایسه ما با دنیای مدرن کاملا بی وجه است چون جامعه ما هنوز مدرن نیست.ایشان مالکیت اتومبیلهای 300 و 400 میلیونی را نشانه نوکیسگی دانسته اند ، در حالی که اصلا اینطور نیست و اگر به قیمت این اتو مبیلها در سطح جهانی توجه کنیم این نکته را درمیا بیم که بسیاری از این خودروها ارزان هم هستند .مثلا یک خودرو هیوندای اکسنت 2014 در بازار امارات با قیمت پایه 44 هزار درهم فروخته می شود در حالی که مشابه آن در تهران بالای 90 میلیمن تومان است . متوسط حقوق در امارات 3 هزار درهم و در ایران 700 هزار تومان است. پس نتیجه می گیریم که پایین بودن حقوق و دستمزدها و گرانی فوق العاده کالاهها و خدمات است که هر کالای معمولیی را برای اکثریت جامعه به شی لوکس و دست نیافتنی تبدیل می کند. نفت هم یک ثروت ملی است و باید در راه رفاه و رشد جامعه صرف گردد و در جهت ارتقاء سطح زندگی مردم به کار رود .مگر کشورهایی مثل امارات و قطر و کویت نفت را جهت رشد و توسعه استفاده نمی کنند ،پس ما هم می توانیم همین راه را برویم. به نظر من علت اساسی نوکیسگی در جامعه ما عدم شایسته سالاری،رانت خواری افسار گسیخته،فامیل بازی،وعدم ثبات اقتصادی ، ابر تورم،گرایش به دلالی و عدم تحلیل درست اقتصادی و ندیدن فضای واقعی فرهنگی و اجتماعی است. (2192226) (alef-10)
 
م ل اراکی سوئد
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۹:۵۹:۵۴
باسلام.

تا آنجایی که من خبر دارم و در غرب میبینم خیلی از جوامع غربی بر اساس گفتهای افلاطون عمل میکنند (البته من همه نظرات افلاطون را تایید نمی کنم). فرزند زمانیکه ۱۸-۲۰ ساله شد از خانواده جدا شده و دنبال کار خود می رود. حتی خیلی از خانوادهای سرمایه دار بچه های خود را از ارث محروم میکنند. فقط در کشورهای در حال توسعه که بعضی ها از طریق رانت و کلاهبرداری به سرمایه های کلان رسیده اند و به جای خداپرستی خانواده پرست شده اند این مشکل وجود دارد. (2192227) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۲۱:۳۷:۵۸
برنامه پایش به وضوح از سرمایه داری حمایت میکند. و فقط طرفداران این نظر فرصت بیان نظرات خود را دارند. هرگاه در ایران مسئله ای چند سال به صورت زیاد تبلیغ و تاکید شد پس از چندی مجبور شده اند ده برابر آن زمان و هزینه صرف کنند تا بیان کنند آن نظ 100 درصد درست نبوده و وحی منزل نیست. بعنوان مثال فرزند کمتر زندگی بهتر! (2192367) (alef-10)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۲۱:۵۲:۵۲
برنامه ارائه شده با طرحی سوالی اشتباه و دو گزینه نادرست به عنوان جواب چه هدفی را دنبال می کند؟! (2192390) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۲۲:۵۸:۰۷
بعضي‌ها چطور پول خرج مي‌كنن بعد يك عده براي دارو و درمانشون محتاج! (2192503) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۰:۱۵:۵۰
وقتی صدا و سیمای این مملکت شبانه روز نیمی از وقت خود را صرف تبلیغ کالاهای لوکس می کنه چه توقعی از مردم دارید ؟
این بدبختی ها حاصل تلاش رسانه ی ملی در ترویج مصرف گرایی و چشم هم چشمی است. (2192629) (alef-10)
 
اسماعیل
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۱۰:۲۱:۲۹
واقعا اگر می تونستم به این کامنت ۱۰۰۰ تا مثبت میدادم.
صدا و سیما از عوامل اصلی رواج مصرف گرایی توی کشوره.
هرچی فیلم و سریال میسازه در راه ترویج این تفکره.
آخه یکی نیست به عمو عزت بگه این نوع زندگی که تو نمایش میدی، چند درصد مردم رو شامل میشه.
آخه یه کم به توصیه بزرگان دلسوز عمل کنید، چندتا فیلم وسریال خوب هم از زندگی افراد معمولی و قشر ضعیف جامعه بسازید. هرچند فکر می کنم به دلیل نا بلدی کارگردانان و بازیگران محترم، دست آخر به نوعی به این قشر توهین خواهد شد.
به امید جامعه عاری از فقر و تنگدستی و فخر فروشی و رانت خواری و .... (2195167) (alef-14)
 
علیرضا شعبان زاده
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۳:۱۹:۵۷
از برادران عزیز و متعهد تقاضا دارم سیاه نمائی نکنند. انتقاد فقط وقتی ارزش دارد که سازنده باشد. حرکت ماشین گران قیمت در پایتخت نشانه پیشرفت اقتصادی است مانند گسترش بانک ها و شعبه های آن. و مانند برج سازی ها و ویلا سازی
و دریاچه سازی و تاسیس صد ها دانشگاه و وجود هزاران هزار دانشجو. کسی که برای فرزندش ماشین لو فرض خیلی گران میخرد در واقع در کشور سرمایه گذاری میکند و ایجاد تعمیر گاه و تعویض روغن و کارواش و تعویض لاستیک و هزاران شغل خدماتی دیگر و البته گمرکش را هم پرداخته که کسب در آمد است و در بقیه هم انگیزه ایجاد میکند که بیشتر به دنبالش باشند البته از نوع حلال. (2192736) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۶:۵۶:۳۸
عيب را همه ميدانند آقاي جامعه شناس ،شما با تخصص خود راهكار نشان بدهيد .با گفتن عيب ها ان پسر ميلياردر از ماشين پورشه پايين نمي ايد و كاري به بچه من فقير ندارد . (2192758) (alef-10)
 
مشهدی
۱۳۹۳-۰۳-۲۲ ۱۱:۴۷:۱۸
برادر عزیز راهکار را هم من میدانم و هم تو (2197596) (alef-14)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۷:۳۵:۳۷
تا حالا چندات برنامه برای این موضوع که روز به روز این قضیه داره بدتر میشه پخش شده چندات کارشناس جامعه شناس و استاد برای این بیماری فکری ما ایرنی ها اومدن بحث کردن چی شد چرا روز به روز داره بدتر میشه به نظر من طرز فکر ما ایرانی ها به طور اساسی مشکل داره تا این طرز فکر تغییر نکنه هیچ آینده روشن دیده نمیشه دولت وظیفه نظارت واجرایی خودشو به گردن دیگران گذاشته (2192780) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۸:۲۰:۳۰
بدون گفتن از اروپا و کشورهای پیشرفته و...لکنت می گیریدما فرهنگ خودمان را داریم چرا وضع موجود را با علم روز تحلیل نمی کنید و مرتب از مصادیقی که همسان سازی آن با ایران به مراتب دشوار تر است استفاده می کنید این ادبیات مربوط به شاهان قجر هست که با رفتن به اروپا تمدن وارد کشور می کردند (2192833) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۴:۴۵:۳۵
میشه بفرمایید چه فرهنگی داریم ما!!!فرهنگ اختلاس ورانت خواری؟فرهنگ سانسور وزور؟فرهنگ بالای امارمعتادین؟یا ... کشورهای پیشرفته چرا چنین فلک زده نیستند؟از چه هراس دارید که فرهنگ سانسورکردن را قانونی میدانید؟؟چراکشورهایی مثل چین وژاپن که نه منابع خدادای دارند ونه سرزمین حاصلخیز ازقدرتهای اقتصادی جهانی به حساب میان؟ازنظر شما چون حتما باکشورهای پیشرفته واروپایی قطع رابطه کرده اند!!! (2193519) (alef-14)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۰۷:۴۱:۵۳
ایکاش الف یه دکمه ای برای متنفر بودن یا مخالف لایک بذاره. (2194955) (alef-14)
 
یحیی
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۸:۴۷:۲۵
آقا فخرفروشی نکنن همه چی درست میشه ؟مث سابق داراییشون رو قایم کنن خوبه؟ انتظار این بود که "اقای جامعه شناس برجسته"برای مردم روشن کنن این نوکیسه ها حاصل کدام سیاستها و رانتهاهستند وکدام سیاستها کمر اقشار متوسط جامعه رو شکسته است و الا این حرفا رو از ادمهای معمولی که نه جامعه شناس هستند و نه برجسته هر روز تو تاکسی و اتوبوس هم میشه شنید.ضمنا ایشون از کدوم ماخذ ازقول "مردم جهان" میفرمایند"بعدمتوجه شدند مساله اصلی فرهنگ است"؟هیهات! (2192865) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۹:۰۸:۱۶
تجربه جهان و غالب کشورهای پیشرفته نشان داده که آزادی بیان (با توجه به انحصاری بودن صدا سیما) ،حداقل در مطبوعات و درقالب روزنامه ها و وجود خبرنگاران متعهد میتواند از رانت پیشگیری و کنترل اجتماعی و نظارت شدیدی را جامعه به وجو آورد.
فضای باز رسانه ها موجب کند شدن روند پیدایش افراد نوکیسه خواهدشد. (2192888) (alef-10)
 
زحمتکش
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۲:۰۴:۵۴
مساله این است بودن یا نبودن.دوستان عزیزم مساله نظام بانکی و مالی و پولی جامعه ماست که در دنیا منحصر به فرد است.من که سعی میکنم راه خود را بروم دیگران هر چه دوست دارند بکنند. اشتباه نکنم اعتقاد ما به ما اینگونه گفته است که خود را آلوده این پول کثیف !!!نکنیم.اگر اعتقاد داریم!!!

ولی اگر خداوند کمک کرد و از فکر و ابتکار و تولید و نان بازوی خودم به ثروتی رسیدم از مصرف آن امتناع نمیکنم و سعی خواهم کرد در کنار خود دیگران را نیز شاد ببینم.شادی آن بدبخت بیچاره ها !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!شادی قلبی من است!!!؟؟ چه حرفا! (2193167) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۲:۵۰:۵۹
بنابر نظر """""""" کارشناسی """""""""" اقای احمدی نژاد قرار بود با توزیع نقدی یارانه ، فاصله طبقاتی کم شود !!!!!!!!! (2193268) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۸:۰۰:۰۷
نوكيسه ها محصول تفكر حكومت ماست كه نيروهاي اصيل و ساده انقلاب را برخي با فسادهاي مالي به طبقه نوكيسه كشاند و برخي كه اساسااصيل تر بوند به جرگه فقرا و پايينتر از متوسط هل داد اينها محصول تفكر نوكيسه هاي صدر انقلابند (2193958) (alef-14)
 
منا
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۰۷:۳۴:۰۷
نوکیسه بودن تا حدی قابل تحمله، ولی وقتی ۷۰ درصد جامعه برای عقب نماندن ار کورس، با راه های کاذب دلالی یا رانت، نو کیسه شدند، دیگه کاریش نمیشه کرد جز اینکه مدیریت بحران . (2194942) (alef-14)
 
نیما
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۱۸:۴۴:۱۳
بعضیها که برنامه رو ندیدن و فقط تیتر رو میبینن و خط اول رو میخونن و البته ادای منتقدین باسواد رو هم میخوان دربیارن سریع میان اینجا کامنت میزارن که مگر بده ادم ماشین 400 میلیونی سوار بشه و این یعنی پیشرفت کشور!!
آخه عزیز من حرف ایشون یه چیز دیگه است میگه برای پول باید زحمت کشید بچه هم باید اینو یاد بگیره که پول یامفت نمیتونه داشته باشه ضمنا اونایی هم که نق میزنن که فرهنگ ما متفاوته و نباید مقایسه کرد ایا باید راه رفته رو دوباره رفت و آزموده رو حتما دوباره آزمود و باسر به سنگ خورد تا بفهمیم اشتباه کردیم؟ تا مقایسه نکنیم که نمیتونیم ضعفها و ایرادها رو ببینیم (2196400) (alef-14)
 
جعفر قاسمی بوسجین
۱۳۹۳-۰۳-۲۳ ۱۶:۰۵:۴۲
اتفاقا" درست است اثرات انان به جامعه بس خطرناک است در زمان بعد انقلاب روزنامه ای کاری کاتوری را چاپ کرده که در یک طرف سرمایه داران زمان قبل از انقلاب را نشان می داد که پلو می خوردند ولی لای انگشتانشان باز است و مردم محرومی در پائین ان بودند که از ان دانه های افتاده از لای انگشتان انان ارتزاق می کردند و در قسمت دیگر سرمایه داران نوکیسه را کشیده بودبعد از انقلاب که پلو می خوردند و انگشتان خود را سفت به هم چسبانده اند که حتی یک دانه هم به پائین که طبقه محروم با حسرت منتظر ان هستند نیفتد دقیقا" هم اتفاق افتاده عده ای متاسفانه به خاطر سیاست گذاری های غلط دولتیان یا حالا با دیدگاه بازار پروری و پاساز پروری به جای تولید پروری یا با اعتقاد به تعدیل به سبک صندوق بین المللی پول بدون توجه به اینده کشور و مردم و فرهنگ بومی که یک شبه پول دارشده اند و یا از طریق رانت و سوء استفاده و........ پولدار شده اند چون بیشتر هم از افراد بی سواد جامعه هستند و اثرات روش های خود را در دراز مدت برای جامعه و خود نمی توانند تحلیل کنند فقط و فقط به فکر انباشتن جیب خود هستند و چیزی که برای انان مطرح نیست جامعه است غافل از اینکه به هر حال انان ان شرایط ثروت را در این جامعه با ان وضعیت به دست اورده اند خوب ان موقع تمام سرمابیه گذاریها که در بخش دولتی با ان اشکال عدم سیاست اصولی و مدیریتی برخوردار است و در بخش خصوصی هم این دیدگاه و ولع برای خود حاکم شده انتظار نمی تواند داشت سرمایه گذاری اصولی برای توسعه جامعه انجام گیرد و اقتصاد جامعه مارا از سایه نفت خارج کرده رفاه اجتماعی و توسعه را به ارمغان اورد (2199992) (alef-14)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.