توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 209044
برگی از دیوان توسعه، توسعه ی پایدار
بخش تعاملی الف - سعید اسدی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۴۶
کمیسیون جهانی محیط زیست و توسعه (WCED) اولین گروهی نبود که واژه ی توسعه ی پایدار را به کار گرفت و آن را تعریف کرد. زیرا افرادی چون:

- روبرت آلن (Robert Allen) در سال ۱۹۸۰
۲- جی کومر (J. Coomer) در سال ۱۹۷۹
۳- میخائیل ردکلیف (Michael Redclif) در سال ۱۹۸۷
۴- مصطفی تولبا (Mustafa Tolba) در سال ۱۹۸۷

نیز، تعاریفی از مفهوم توسعه ی پایدار ارائه کرده بودند. لیکن به نظر می رسد که تعریف کمیسیون؛ بهترین، آسان ترین و کامل ترین تعریف باشد. کمیسیون جهانی محیط زیست و توسعه در سال ۱۹۸۷ در گزارشی موسوم به" آینده مشترک ما" (our common future) که توسط دانشگاه آکسفورد انتشار یافت، توسعه ی پایدار را به عنوان: "الگویی از توسعه که نیازهای بشر را بدون از بین بردن توانایی نسل های آینده تامین می کند"، تعریف کرد. همین تعریف ساده از توسعه ی پایدار توسط کمیسیون، باعث مشخص نمودن گام های عملی برای تحقق سیمای توسعه ی پایدار شد. در این گزارش، شرایط ضروری برای تحقق توسعه ی پایدار در کشورهای جهان در آینده به شرح زیر آورده شده است. شرایطی که زمینه تحقق آنها موجبات بروز الگوی توسعه پایدار رافراهم می آورد، درغیراین صورت صحبت کردن از توسعه پایدارشبیه فکاهی خواهدبود!

۱- وجود یک نظام سیاسی که با تامین امنیت برای شهروندان، آن ها را در تصمیم گیری ها مشارکت دهد.

۲- وجود یک نظام اقتصادی که بتواند برای تنش های ایجاد شده از ناموزونی های توسعه، چاره اندیشی کند.

۳- وجود یک نظام تولیدی که ملزم به حمایت از محیط زیست باشد و محیط را اساس توسعه بداند.

۴- وجود یک نظام دانش فنی مناسب که الگوهای پایداری از تجارت مالی فراهم نماید.

۵- وجود یک نظام بین المللی که الگوهایی از تجارت و دارایی را ایجاد کند.

۶- و سرانجام وجود یک نظام مدیریتی قابل انعطاف که ظرفیت خود اصلاحی را داشته باشد.

و اما پرسش های مربوط به این الگودرکشورمان:
۱-چرانظام جمهوری اسلامی ایران بعدازگذشت ۲۶ سال از ارایه این طرح درسطح جهانی آن را به طور جدی در دستور کار خود قرار نداده است؟

۲- آیا کشور جمهوری اسلامی ایران قادر به ایجاد و رعایت الزامات توسعه ی پایدار هست؟

۳-ایجاد و رعایت کدام یک از الزامات شش گانه ی توسعه ی پایدار برای کشور جمهوری اسلامی ایران ضروری تر و اساسی تر ازسایرالزامات به حساب می آید؟

۴- حال، اگر کشور جمهوری اسلامی ایران بخواهد توسعه ی کشور را بر اساس الگوی توسعه ی پایدار مدیریت و هدایت نماید، اولا چه باید بکند؟ و ثانیا از کجا باید آغاز کند؟
 
کلمات کلیدی : سعید اسدی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.