توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 221181
سخنی با استانداران
بخش تعاملی الف - سعیداسدی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۲
خاصیت پرسش درست این است که به فکرجهت تصمیم گیری نظم و نسق می دهد. به همین دلیل است که بزرگترین نابغه قرن بیستم، آلبرت انشتین می گفت طرح دقیق پرسش، نصف راه حل مسأله است. لذا توصیه کارشناسی ما به استانداران محترم کشور این است که برای مدیریت اثربخش و کارآی استان خودابتداء سه پرسش زیرین را مطرح و با تیم مدیریتی شان راجع به آنها اندیشه و سپس اقذام نمایند. و اما سه پرسش مورد نظر: استاندار به همراه تیم مدیریتی استان قصد دارد استان را به لحاظ فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و محیطی به طور اصولی و پایدار توسعه دهد؛ او وتیم همراهش :۱.چه باید بکنند؟ ۲.ازکجا باید شروع کنند؟ ۳.چگونه باید آغازکنند؟

به نظر می رسد اگر استانداران محترم سه پرسش مذکور را مرتب پیش روی خود قراردهند، در اجرای مدیریت اثربخش و کارآی توسعه موفق باشند. اگربه هنگام تودیع استانداران به سخنانشان خوب دقت کنید، معمولاً جملات زیر را از همه آنان می شنوید: حالا که به دقت فکر می کنم میبینم که کارها را بهتر ازاین می توانستم انجام بدهم؛ الان میبینم که بعضی ازکارها را نباید انجام می دادم و در عوض برخی از کارها را باید در اولویت قرار می دادم و باجدیت تمام پیگیری می کردم؛ اگر امکان داشت به گذشته برگردم حتما این اقدامات را در دستورکارم قرار وبدرستی انجام شان می دادم و ... .

این جملات معمولا در زمان تودیع استانداران شنیده می شود و جالب اینجاست که استانداران معرفی شده در آن هنگام کوچکترین وقتی به این جملات برزبان جاری شده استانداران معزول نمی نهند و جالب تر اینکه استانداران بر کنارشده وقتی برایشان فرصت مجددی پیش می آید که در کسوت استاندارظاهر شوند و ایفای وظیفه نمایند باز سبک و روال سابق را پیش می گیرند و به جملاتی که به هنگام تودیع شان ابراز کرده بودند بی توجهی نشان می دهند. انگار نه انگار که چنین جملاتی را به عنوان تجربه مدیریتی خود بر زبان رانده اند!

تنها دلیلش این است که فکرشان بر اساس اصول علم مدیریت مهندسی نشده است و استان را براساس تجارب پیشین خود و سبک های مدیریتی ای که به آن آموخته شده اند و عادت کرده اند، مدیریت و هدایت می کنند.

امیر مدیریت، امام علی علیه السلام می فرمایند: برترین عبادت ها، غلبه بر عادت هاست و شادروان سپهری دراین راستا عبارت مشهوری به مضمون زیردارد:
غبار عادت پیوسته در مسیر تماشاست، همیشه با نفس تازه راه باید رفت، (پس) چشم ها را باید شست و جور دیگر باید دید.

کلام آخر با استانداران عزیز: اگر خواهان این هستند که عملکرد قابل قبولی از خودبجا بگذارند به گونه ای که وجدان خودشان هم راضی باشد این است که دو دستی یقه علم را بچسبند، چون به قول آندرسون جامعه شناس: هیچ امری به اندازه اصول علمی، عملی نیست.
 
کلمات کلیدی : سعید اسدی