به بهانه اختلاف اخیر شهرداری و مصلی:

آیا طولانی شدن مصلی نشان از ضعف مدیریتی نیست؟

بخش اجتماعی الف؛ 26 فروردین 92

26 فروردين 1394 ساعت 13:06

مصلای تهران سال‌ها است به نماد «ناهماهنگی‌ مسئولان در اجرای پروژه‌های عمرانی» تبدیل شده است. جالب آنکه در هر دولتی، به محض انتخاب وزیر مسکن بلافاصله حکم ریاست ستاد ساخت مصلی نیز برای وزیر صادر می‌شود و او اعلام می‌کند که فلان‌سال مصلی آماده خواهد شد.


پس از انتشار اخبار واگذاری تکمیل پروژه مصلی تهران به شهرداری، مسئولین مصلای تهران و وزارت مسکن ضمن تکذیب اظهارات محمد باقر قالیباف این اظهارات را به دو از ادب خوانده و شهرداری را از موانع تسریع عملیات عمرانی در مصلی معرفی کردند.

مصلای تهران سال‌ها است به نماد «ناهماهنگی‌ مسوولان در اجرای پروژه‌های عمرانی» تبدیل شده است. جالب آنکه در هر دوره‌ای که دولت عوض می‌شود، به محض انتخاب وزیر مسکن بلافاصله حکم ریاست ستاد ساخت مصلی نیز برای وزیر مربوطه صادر می‌شود و او با حضور در کارگاه مصلی، گویا با این تصور که اتمام پیرترین پروژه عمرانی پایتخت فقط به مقداری پول و کارگر ساختمانی نیاز دارد، اعلام می‌کند که فلان‌سال مصلی آماده خواهد شد. غافل از اینکه برای سروسامان دادن به محوطه ۱۰ هکتاری کنار اتوبان مدرس، نیرویی فراتر از آنچه تصور می‌شود، نیاز است.

کلنگ ساخت مصلای تهران در سال ۱۳۷۲ زمین زده شد و حالا بعد از ۲۲سال، این پروژه عمرانی فقط ۵۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته به طوری که به نوشته ی یک سایت خبری «به احتمال قریب به یقین در زمان افتتاح رسمی مصلی باید برنامه نوسازی برای نیمه اول این پروژه که هم‌اکنون به اتمام رسیده، در دستور کار قرارگیرد!» این در حالی ست که حد فاصل صدور حکم امام برای ساخت مصلی تا اجرایی شدن پروژه نیز 5 سال زمان برده است و با رحلت حضرت امام (ره) ایشان هرگز اجرایی شدن این پروژه را ندیدند! تاکید امام بر ساده بودن مصلی نیز از نکات جالب توجه حکم ایشان است: ««بسمه تعالی / انشاء الله در کنار ساختن مصلای تهران در ساختن بینش کفر ستیزی مسلمانان موفق باشید، ضمناً سادگی مصلی باید یادآور سادگی محل عبادت مسلمانان صدر اسلام باشد و شدیداً از زرق و برق ساختمان‌های مساجد اسلام آمریکایی جلوگیری شود. خداوند تمامی دست‌اندرکاران برپاکننده مساجد الله را تأیید فرماید. / روح اللَّه الموسوى الخمینى، ۲۳/ ۸/ ۱۳۶۷.»

سوالی که مطرح است این است که آیا توان فنی‌،مهندسی پیمانکاران و شرکت‌های ساختمانی داخلی، برای تکمیل این پروژه کافی نیست؟ به طور قطع توان فنی و مهندسی ایران بسیار فراتر از ساخت پروژه ای به این وسعت است اما دلیلی دیگری که برای عدم اتمام آن اقامه میشود عدم تدبیر لازم در حوزه مدیریتی است که اتمام آنرا به درازا کشیده است و حالا سال هاست که مصلی که باید محل برگزاری نمازهای جمعه و فطر و قربان باشد، عملاً تبدیل به محل برگزاری نمایشگاه های مختلف شده است؛ از کتاب تا لوازم التحریر و پوشاک و رسانه های دیجیتال!

در چند روز اخیر اعلام آماگی شهرداری تهران برای اتمام پیرترین پروژه عمرانی پایتخت واکنش وزارت مسکن و مسئولین مصلای تهران را به دنبال داشت و آنان ضمن تکذیب ادعای شهردار تهران این اظهارات را به دور از ادب و شهرداری را مقصر طولانی شدن پروژه مصلا معرفی کردند.

و این در حالی است که محمد باقر قالیباف در جلسه فصلی اعضای شورای شهر، با مدیران شهرداری که صبح یکشنبه برگزار شد، مدعی شده بود در سال گذشته مقام معظم رهبری خطاب به وی فرموده اند: "کار مصلای تهران را به‌عهده بگیرید و آن را به پایان برسانید، زیرا روند ساخت آن طولانی شده است" و وی نیز بر این اساس مازیار حسینی را که پیش از این معاون فنی و عمران شهرداری بوده به‌عنوان مشاور عالی خود و مجری طرح مصلی منصوب کرده است.

جامعه تحلیلی خبری الف به دنبال این وقایع پس از پیگیریهای متعدد از وزارت مسکن و شهر سازی و مسئولین مصلای تهران خواستار پاسخگویی مسئولین ذی ربط گردید که پس از تماسهای فراوان این مراجع اعلام نمودند که مواضعشان در بیانیه سایت مصلا منتشر شده است.
در همین زمینه الف بر آن شد تا این وقایع را از سوی نمایندگان مردم در شورای شهر تهران پیگیری نماید، و با توجه به احتمال مغایرت نظرات نمایندگان اصولگرا و اصلاح طلب ترجیح الف بر مصاحبت با هر دوطیف بود که با پیگیری های متوالی خبرنگار الف از دفاتر آقایان،مسجد جامعی،دنیا مالی و سالاری متاسفانه موفق به مصاحبت با این طیف نشد.

در این باره پرویز سروری عضو اصولگرای شورای اسلامی شهر تهران در خصوص بحث ورود شهرداری تهران به پروژ مصلای امام خمینی (ره)گفت: به دلیل طولانی شدن پروژه ساخت مصلی، شهروندان تهرانی در دیدارهایی که با نمایندگانشان در شورای شهر داشتند اعتراض خود را نشان داده و از نمایندگانشان درخواست کردند تا این موضوع را از طریق شهرداری پیگیری کنند تا سرانجام کار مصلی مشخص شود و نمایندگان مردم در شورا مطالبات مردمی را عنوان نمودند و در گزارشی که شهردار تهران منتشر کرد اعلام شد که ساخت و تکمیل مصلی به دلیل دقت و سرعت بیشتربه شهرداری تهران واگذار شده است.

نماینده مردم در شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: شهردار تهران به طور واضح و روشن اعلام کردند که تکمیل پروژه مصلای تهران تحویل شهرداری شده است و در اقدامی جهادی این شهرداری تکمیل پروژه مصلای تهران را بر عهده گرفته است.

سروری با بیان اینکه اعضای شورای شهر از جدلهایی غیر علنی این موضوع به طور کامل مطلع نیستند، تصریح کرد: آن چیزی که ما از آن مطلع هستیم همان اظهارات شهردار تهران است.

سروری در پاسخ به ادعای مسئولین مصلای تهران که عدم پیشرفت پروژه را کوتاهی شهرداری در برخی از زمینه ها عنوان میگنند، گفت: مدیران مصلای تهران باید به طور مشخص عنوان کنند که شهرداری در کدام یک از زمینه ها کوتاهی کرده است تا اعضای شورای شهر بتوانند آنرا پیگیری نمایند.

وی از پیگیری‌های مستمر اعضای شورای شهر از پروژه مصلا خبر داد و افزود: همواره شهرداری تهران آمادگی خود را برای کمک به تکمیل پروژه مصلا اعلام کرده است اما به دلیل عدم اطلاع کافی از ادله مصلای تهران برای اثبات اهمال شهرداری نمی توانیم بگوییم که شهرداری کوتاهی داشته است.

وی در ادامه طولانی شدن پروژه مصلای تهران را برای ظرفیت معماری و مهندسی ایران ناپسند توصیف و اظهار کرد: جای پرسش داردکه یک پروژه در ایران با توجه به این ظرفیت عظیم مهندسی و معماری بیست و چند سال به درازا بکشید و همان طوری که شاهد هستیم در فضای مجازی و رسانه های بیگانه به طولانی شدن پروژه با دیده تردید می نگردند و آنرا نشانه ضعف مدیریتی میدانند که باید برای این مورد پاسخی در خورد عنوان گردد.

وی در پایان با تاکید به اینکه شهرداری تهران مسئولیتی در قبال تکمیل پروژه مصلی ندارد، گفت: به طور مشخص خود پیمانکار و وزارت مسکن و شهر سازی باید ساخت و تکیمل مصلی را پیگیری نماید و در این زمینه از شهرداری خواسته شده است که برای سرعت و تکمیل پروژه وارد عمل شود حال اگر مسئولین مصلا و وزارت مسکن خود به دنبال تکمیل هرچه سریعتر پروژه مصلی هستند اعضای شورای شهر هم ترجیح می دهند این پروژه از طریق همان مراجع پیگیری و تکمیل گردد.


کد مطلب: 267190

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccomqix2bqes8.ala2.html?267190

الف
  http://alef.ir