نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267190
به بهانه اختلاف اخیر شهرداری و مصلی:
آیا طولانی شدن مصلی نشان از ضعف مدیریتی نیست؟
بخش اجتماعی الف؛ 26 فروردین 92
مصلای تهران سال‌ها است به نماد «ناهماهنگی‌ مسئولان در اجرای پروژه‌های عمرانی» تبدیل شده است. جالب آنکه در هر دولتی، به محض انتخاب وزیر مسکن بلافاصله حکم ریاست ستاد ساخت مصلی نیز برای وزیر صادر می‌شود و او اعلام می‌کند که فلان‌سال مصلی آماده خواهد شد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۶
پس از انتشار اخبار واگذاری تکمیل پروژه مصلی تهران به شهرداری، مسئولین مصلای تهران و وزارت مسکن ضمن تکذیب اظهارات محمد باقر قالیباف این اظهارات را به دو از ادب خوانده و شهرداری را از موانع تسریع عملیات عمرانی در مصلی معرفی کردند.

مصلای تهران سال‌ها است به نماد «ناهماهنگی‌ مسوولان در اجرای پروژه‌های عمرانی» تبدیل شده است. جالب آنکه در هر دوره‌ای که دولت عوض می‌شود، به محض انتخاب وزیر مسکن بلافاصله حکم ریاست ستاد ساخت مصلی نیز برای وزیر مربوطه صادر می‌شود و او با حضور در کارگاه مصلی، گویا با این تصور که اتمام پیرترین پروژه عمرانی پایتخت فقط به مقداری پول و کارگر ساختمانی نیاز دارد، اعلام می‌کند که فلان‌سال مصلی آماده خواهد شد. غافل از اینکه برای سروسامان دادن به محوطه ۱۰ هکتاری کنار اتوبان مدرس، نیرویی فراتر از آنچه تصور می‌شود، نیاز است.

کلنگ ساخت مصلای تهران در سال ۱۳۷۲ زمین زده شد و حالا بعد از ۲۲سال، این پروژه عمرانی فقط ۵۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته به طوری که به نوشته ی یک سایت خبری «به احتمال قریب به یقین در زمان افتتاح رسمی مصلی باید برنامه نوسازی برای نیمه اول این پروژه که هم‌اکنون به اتمام رسیده، در دستور کار قرارگیرد!» این در حالی ست که حد فاصل صدور حکم امام برای ساخت مصلی تا اجرایی شدن پروژه نیز 5 سال زمان برده است و با رحلت حضرت امام (ره) ایشان هرگز اجرایی شدن این پروژه را ندیدند! تاکید امام بر ساده بودن مصلی نیز از نکات جالب توجه حکم ایشان است: ««بسمه تعالی / انشاء الله در کنار ساختن مصلای تهران در ساختن بینش کفر ستیزی مسلمانان موفق باشید، ضمناً سادگی مصلی باید یادآور سادگی محل عبادت مسلمانان صدر اسلام باشد و شدیداً از زرق و برق ساختمان‌های مساجد اسلام آمریکایی جلوگیری شود. خداوند تمامی دست‌اندرکاران برپاکننده مساجد الله را تأیید فرماید. / روح اللَّه الموسوى الخمینى، ۲۳/ ۸/ ۱۳۶۷.»

سوالی که مطرح است این است که آیا توان فنی‌،مهندسی پیمانکاران و شرکت‌های ساختمانی داخلی، برای تکمیل این پروژه کافی نیست؟ به طور قطع توان فنی و مهندسی ایران بسیار فراتر از ساخت پروژه ای به این وسعت است اما دلیلی دیگری که برای عدم اتمام آن اقامه میشود عدم تدبیر لازم در حوزه مدیریتی است که اتمام آنرا به درازا کشیده است و حالا سال هاست که مصلی که باید محل برگزاری نمازهای جمعه و فطر و قربان باشد، عملاً تبدیل به محل برگزاری نمایشگاه های مختلف شده است؛ از کتاب تا لوازم التحریر و پوشاک و رسانه های دیجیتال!

در چند روز اخیر اعلام آماگی شهرداری تهران برای اتمام پیرترین پروژه عمرانی پایتخت واکنش وزارت مسکن و مسئولین مصلای تهران را به دنبال داشت و آنان ضمن تکذیب ادعای شهردار تهران این اظهارات را به دور از ادب و شهرداری را مقصر طولانی شدن پروژه مصلا معرفی کردند.

و این در حالی است که محمد باقر قالیباف در جلسه فصلی اعضای شورای شهر، با مدیران شهرداری که صبح یکشنبه برگزار شد، مدعی شده بود در سال گذشته مقام معظم رهبری خطاب به وی فرموده اند: "کار مصلای تهران را به‌عهده بگیرید و آن را به پایان برسانید، زیرا روند ساخت آن طولانی شده است" و وی نیز بر این اساس مازیار حسینی را که پیش از این معاون فنی و عمران شهرداری بوده به‌عنوان مشاور عالی خود و مجری طرح مصلی منصوب کرده است.

جامعه تحلیلی خبری الف به دنبال این وقایع پس از پیگیریهای متعدد از وزارت مسکن و شهر سازی و مسئولین مصلای تهران خواستار پاسخگویی مسئولین ذی ربط گردید که پس از تماسهای فراوان این مراجع اعلام نمودند که مواضعشان در بیانیه سایت مصلا منتشر شده است.
در همین زمینه الف بر آن شد تا این وقایع را از سوی نمایندگان مردم در شورای شهر تهران پیگیری نماید، و با توجه به احتمال مغایرت نظرات نمایندگان اصولگرا و اصلاح طلب ترجیح الف بر مصاحبت با هر دوطیف بود که با پیگیری های متوالی خبرنگار الف از دفاتر آقایان،مسجد جامعی،دنیا مالی و سالاری متاسفانه موفق به مصاحبت با این طیف نشد.

در این باره پرویز سروری عضو اصولگرای شورای اسلامی شهر تهران در خصوص بحث ورود شهرداری تهران به پروژ مصلای امام خمینی (ره)گفت: به دلیل طولانی شدن پروژه ساخت مصلی، شهروندان تهرانی در دیدارهایی که با نمایندگانشان در شورای شهر داشتند اعتراض خود را نشان داده و از نمایندگانشان درخواست کردند تا این موضوع را از طریق شهرداری پیگیری کنند تا سرانجام کار مصلی مشخص شود و نمایندگان مردم در شورا مطالبات مردمی را عنوان نمودند و در گزارشی که شهردار تهران منتشر کرد اعلام شد که ساخت و تکمیل مصلی به دلیل دقت و سرعت بیشتربه شهرداری تهران واگذار شده است.

نماینده مردم در شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: شهردار تهران به طور واضح و روشن اعلام کردند که تکمیل پروژه مصلای تهران تحویل شهرداری شده است و در اقدامی جهادی این شهرداری تکمیل پروژه مصلای تهران را بر عهده گرفته است.

سروری با بیان اینکه اعضای شورای شهر از جدلهایی غیر علنی این موضوع به طور کامل مطلع نیستند، تصریح کرد: آن چیزی که ما از آن مطلع هستیم همان اظهارات شهردار تهران است.

سروری در پاسخ به ادعای مسئولین مصلای تهران که عدم پیشرفت پروژه را کوتاهی شهرداری در برخی از زمینه ها عنوان میگنند، گفت: مدیران مصلای تهران باید به طور مشخص عنوان کنند که شهرداری در کدام یک از زمینه ها کوتاهی کرده است تا اعضای شورای شهر بتوانند آنرا پیگیری نمایند.

وی از پیگیری‌های مستمر اعضای شورای شهر از پروژه مصلا خبر داد و افزود: همواره شهرداری تهران آمادگی خود را برای کمک به تکمیل پروژه مصلا اعلام کرده است اما به دلیل عدم اطلاع کافی از ادله مصلای تهران برای اثبات اهمال شهرداری نمی توانیم بگوییم که شهرداری کوتاهی داشته است.

وی در ادامه طولانی شدن پروژه مصلای تهران را برای ظرفیت معماری و مهندسی ایران ناپسند توصیف و اظهار کرد: جای پرسش داردکه یک پروژه در ایران با توجه به این ظرفیت عظیم مهندسی و معماری بیست و چند سال به درازا بکشید و همان طوری که شاهد هستیم در فضای مجازی و رسانه های بیگانه به طولانی شدن پروژه با دیده تردید می نگردند و آنرا نشانه ضعف مدیریتی میدانند که باید برای این مورد پاسخی در خورد عنوان گردد.

وی در پایان با تاکید به اینکه شهرداری تهران مسئولیتی در قبال تکمیل پروژه مصلی ندارد، گفت: به طور مشخص خود پیمانکار و وزارت مسکن و شهر سازی باید ساخت و تکیمل مصلی را پیگیری نماید و در این زمینه از شهرداری خواسته شده است که برای سرعت و تکمیل پروژه وارد عمل شود حال اگر مسئولین مصلا و وزارت مسکن خود به دنبال تکمیل هرچه سریعتر پروژه مصلی هستند اعضای شورای شهر هم ترجیح می دهند این پروژه از طریق همان مراجع پیگیری و تکمیل گردد.
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۱۲:۴۱
نشانه پوک بودن و خنده دار بودن اعاهای بزرگ ما در دنیاست. اینکه یک متروی تهرات را در 30 سال نتوانیم تمام کنیم یا با یک مسجد داریم 40 سال است که ور میرویم. (2824945) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۱ ۱۲:۱۸:۳۴
ایهن همه مشکلا ت بیکاری و مسکهن مه8ر مصلی نمی خواهیم (2860649) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۲۰:۲۸
هر کس کارش به نوعی با مسئله ساخت مصلی کوچکترین گره ای خورده میدونه که مصلی به مانند سفره و بزرگ و پر برکتی است که پهنه برای از ما بهتران و با توجه به این که کیسه ایشان هم ته نداره اتمام ساخت این پروژه با کرام الکاتبین است .
مسئولین ارشد کشور باید قبول کنند که متاسفانه بعد از انقلاب نظارت بسیار ضعیفی بر مسائل اقتصادی و پروژه های گره خورده با آن داشتند به طوری که امروز صدها پروژه وجود دارد که در معمولی ترین کشورهای دنیا می بایست در یک مدت مشخص و هزینه ای مشخص به پایان میرسید ، ام در کشور ما بسیاری از این پروژه ها چند باره و چند باره تامین اعتباره می شوند و در نهایت همی میبینیم که کم کم دارند به جرگه آثار باستانی می پیوندند . و پر واضح است که این صولانی شدنها و این هزینه های اضافی است که سال به سال به صورت تورم و گرانی های پی در پی به مردم و کشور تحمیل می شوند.
مسئولین باید توجه داشته باشند اگر هرچه زودتر فکری اساسی به حال این اوضاع نکنند عواقبی بدتر از تورم ، گرانی ، کاهش ارزش پول ملی و ضعیف شدن قدرت معیشت مردم خواهد داشت.
ضمن این لازمه بدونیم چنین مسائلی به دولت خاصی مربوط نیست بلکهتنها در دولتهای مختلف ضعف و قوت پیدا کرده ولی متاسفانه از بدو انقلاب با کشور و مردم همراه بوده. (2824974) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۲۳:۰۴
این چاه تا وقتی نان دارد باید در حال کنده شدن باشد (2824987) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۲۸:۰۸
سربسته عرض مي كنم ،
جنس پروژه مصلي از جنس پروژه آزاد راه تهران شمال است .
وگرنه طي سالهاي گذشته پروژه هايي بسيار بزرگتر ساخته و بهره برداري شده است . (2825000) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۳۳:۰۳
مصلی اصفهان دقیقا شرایط مشابه رو داره. بیش از 13-14 ساله که در حال ساخته شدنه و چیزی هم جلو نمیره (2825021) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۳۹:۰۵
در کجای این حکومت مدیریتشان برای مردم مفید و سازنده بوده که در ساخت مصلی اینطور باشه؟ (2825041) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۴:۱۱:۰۰
پروژ مصلی طبق اآمار اعلام شدم در سال 90 حدود 790 میلیارد تومان تا آن زمان هزینه شده است وکاملا مشخص میباشد که که چه اتفاقی بر سر پروژه وهزینه های آن آمده است .مسجد جامع دوبی ظرف 5 سال با تقریبا همین بودجه ساخته شده است اما اینجا بعد از 22 سال هنوز 50% پیشرفت فیزیکی داشته و برای اتمام با توجه به تورم باید حداقل نزدیک به همین مقدار بودجه هزینه شود . (2825131) (alef-13)
 
معمار و شهرساز
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۴:۳۳:۰۸
- مقیاس پروژه اصلا مقیاس انسانی نیست.
- در پروژه های کلان ملی مدیریت یکپارچه بایستی مدنظر بوده و از مدیریت جزیره ای پرهیز شود.
- 30 سال و 65 درصد پیشرفت فیزیکی اصلا قابل قبول نیست
- بازنگری در چارت مدیریتی و اجرایی نیاز ضروری مصلی می باشد. (2825199) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۵:۱۳:۰۲
آقای جان، مصلی برای برخی، یک منبع ثروت و پست هست، اگر قرار باشد شهرداری وارد کار شود و پروژه را سریع به اتمام برساند، دیگر این منبع پول و پست وجود نخواهد داشت و دست برخی از بیت المال کوتاه خواهد شد، به همین علت است که در مقابلش مقاومت می کنند. البته شباهت های زیادی میان این پروژه و سایر پروژه های کشور وجود دارد، نمونه اش هم آزادراه تهران-شمال!!!
خداوند دکتر قالیباف را خیر دهد. (2825346) (alef-13)
 
حق کو
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۷:۰۴:۴۵
روش قالیباف اینه که دنبال پروژهای نمایشی است بابا به کار خودت بپرداز یک روش دیگرش اینه که اگه دربان منزل اقا هم چیزی بهش بگه میگه اقا گفته در قضیه انتخایات در جلسه ای که اعضائ ستادش بهش انتقاد کردند برای چه علیه هاشمی رفسنجانی در این مقطع موضع گرفتی مشابه همین خرفا زد (2825645) (alef-10)
 
هومن
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۸:۵۹:۲۴
شهرداری دارد شهر تهران را میفروشد و به کارهای نمایشی روی آورده .

باید شهرداری جدید انتخاب کنیم که فکر 2 سال آینده شهر هم باشد (2825873) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۹:۱۵:۵۴
ظرفيت مهندسي چه ربطي به طولاني شدن پروژه داره ؟ پروژه يكبار طراحي ميشه اونهم در يك زمان محدود . مشكل اجراست كه برنامه نداره (2825903) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۹:۴۱:۴۸
اصلا اینطوری نیست بلکه این طولانی شدن بستر درآمد یک عده در یک زمان طولانی است که هر 20 سال است دارند بودجه می گیرند وهزینه !!!! می کنند اما تمام نمی شود. (2825950) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۹:۵۱:۴۹
خدا کمی انصاف بده! حالا یک نفر پیدا شده درست و حسابی کار می کنه شما نمی خواهید ببینید؟ (2825977) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۲۰:۳۱:۱۲
مصلی تمام نشد ول برای خیلی ها اب ونون شد (2826060) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۲۰:۳۴:۱۷
پرونده مدیرانش را رو کننید تا معلوم بشه چرا (2826065) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۲۳:۳۹:۳۸
شهرهای کشور بیمارستان درست حسابی ندارن.
فکر چی هستین شما!؟ (2826357) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۰۳:۵۹:۱۵
این کار فقط با همت شهردار جهادی یعنی قالیباف شدنی است. وزیر مسکن اگر دخالت کند سرنوشت مصلا هم به سرنوشت مسکن مهر دچار خواهد شد. (2826483) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۱۰:۲۳:۵۵
ایشان اگر خیلی توانمند است برود به وظایف روی زمین مانده خودش برسد، یکی از بزرگترین وظائف شهرداری ایجاد پارکینگ عمومی است که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته و یکی از علل عمده افزایش ترافیک است، وظیفه دیگر تکمیل امکانات آتش نشانی است تا در مواقع مورد نیاز شاهد فاجعه‌های قبلی!!! نباشیم و صدها وظیفه مغفول مانده دیگر!!!! (2828487) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۰۹:۱۸:۵۴
اینجا به نام مصلی از مردم پول جمع کردند ولی بیشتر پاسازی شد برای نمایشگاه و تجارت................! (2826659) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۱۲:۱۰:۳۴
خوب چی میشه یه فرصت هم به قالیباف داده بشه. همه ی مدعی ها وارد گوی شدن این هم بشه بعد نتیجه و تحلیل کنید. (2827074) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۱۲:۱۷:۴۷
مردم ازالودگي هوا دارندخفه ميشن اين بنده خدا قاليباف
دنبال چيه پول داري صرف توسعه مترو كن (2827087) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۱۲:۱۶:۴۰
خوب قالیباف گفت که مشکل آلودگی هوای تهران رو به ما واگذار کنید تا اون رو هم درست کنیم، ولی خانوم ابتکار به دلایلی قبول نکردن (2828613) (alef-10)
 
سید
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۱۶:۲۲:۳۸
کاش می گفتند تا به حال چقدر خرج مصلا شده وایا به حرف امام عمل شده یا نه (2827576) (alef-10)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۰۶:۳۵:۴۴
قالیباف بارها گفته که مشکل ایران مشکل مدیریتی است .توکلی هم بارها به سیستمی شدن فساد در کشور اشاره کرده است.فقط مصلا نیست که راکد مانده است .اولا ما سال هاست که پروژه ای کلان درسطح ملی جز فازهای عسلویه نداریم .دوما همیشه با تعدد پروژه ها در ایران روبرو بوده ایم .یعنی در آ ن واحد چندین هزار پروژه قدونیم و نیم قد در کشور درحال اجرا است که بخش مهمی از سرمایه مملکت را در خود خوابانده است واز نظر پولی امکان تکمیل آ نها نیست .چرا این چنین است

يک: به خاطر ناتوانی در برنامه ریزی کلان .دو: به خاطر خرده منافع غيرملي که هر نماینده ویا مقام می خواهد پروژه ای در استان خودش تعریف شود.سه: به خاطر بیسوادی و ناتوانی در مدیریت و اجرای هر پروژه هرچند ساده.چهار : به خاطر اینکه در هر پروژه مساله دزدی و بخور بخور اولویت اصلی می شود.

در وزارت مسکن و شهرسازی که متولی پروژه های ملی سطح کشور است ،هرچندسال یک بار وزيردستور می دهد که پروژه های زیر مثلا چهل در صدرا بخوابانید،اولویت را بدهید به هشتاد درصد به بالا ها و آنها را تکمیل کنید .بقیه هم کج دار مریز برخورد کنید .چرا ؟ چون پول ندارند که در آ ن واحد برای همه پروژه ها هزینه کنند.پس چرا پروژه تعریف می کنند؟ به خاطر اینکه هرکس می تواند به عنوان سهم پروژه تعریف کند.به خاطر اینکه خرده منافع جای منافع ملی را گرفته است .این وضعیت دائما تکرار می شود.

زمانی که مسکن مهر تعریف شد ،نحوه تقسیم و واگذاری پروژه ها تماشایی بود.مثلا در فلان استان پنج هزار واحد درنظر گرفته شده بود.هرچند صد واحدی افتاده بود تو دست یکی از نزدیکان .تو دست آ دم های که توعمرشان تجربه ساخت یک توالت نداشتند.وبعد آ نها واگذار می کردند به دیگری .در هر مرحله هم مقداری سود نصیب واگذار کننده می شد.برای آ خرین نفر که متولی واقعی اجرا بود چیزی ته اش نمی ماند واو ناچار بود از کیفیت مصالح بزند تا به سود برسد. (2828394) (alef-10)
 
محمودی
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۱:۵۰:۵۰
معمولاً قالیباف اگردرکاری واردنتیجه خواهدداد ان شالله موفق باشد (2829706) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.