شورش علیه آپارتاید آمریکایی؛

استقرار ۲۲۰۰ نیروی گارد ملی در فرگوسن/ اعتراضات به ۱۷۰ شهر دیگر هم کشیده شد

بخش خارجی الف، 5 آذر 93

5 آذر 1393 ساعت 8:10


پس از آن که هیئت منصفه ویژه در ایالت میسوری، پلیس فرگوسن را از اتهام قتل عمد نوجوان سیاهپوست تبرئه کرد اعتراض‌ها و درگیری های شدیدی در آمریکا آغاز شده است. دادستان منطقه سنت لوئیس در این باره گفت: هیئت منصفه پس از دو روز بررسی جامع این تصمیم را گرفته‌ است. آنان هیچ مدرکی که بتواند مامور دارن ویلسون را متهم کند و مبنایی برای صدور کیفرخواست باشد، پيدا نكرده‌اند

مايكل براون، جوان ۱۸ ساله سياهپوست در ‌ماه آگوست درحالي‌كه سلاحي در اختيار نداشت توسط دارن ويلسون، مأمور پليس به وسيله شليك چندين گلوله از فاصله نزديك كشته شد.اين مسئله باعث ناآرامي‌هاي گسترده در فرگوسن شد اما پس از چندين‌ماه انتظار و آرامش نسبي يك هيأت منصفه ويژه در ايالت ميسوري دوشنبه شب اعلام كرد كه شواهد براي ايراد اتهام و تعقيب قانوني آقاي ويلسون كافي نيست و اين مأمور پليس براي دفاع از خود اقدام به تيراندازي كرده است.

فرگوسن شهرستان کوچکی از توابع شهرستان سنت لوییس در ایالت میسوری آمریکاست که بر اساس آمارگیری سال ۲۰۱۰، ۲۱ هزار و ۲۰۳ نفر جمعیت دارد و با ترکیب جمعیتی ۶۷ درصد سیاهپوست و ۲۹ درصد سفیدپوست، بیشتر به عنوان شهری سیاهپوست نشین شناخته می شود. با این حال سیاهپوستان در مناصب مدیریتی و دولتی آن، کمتر جای دارند و پلیس این شهر نیز تماما از سفیدپوستان تشکیل شده است.

سی.ان.ان گزارش داد مردم شهر فر گوسن به مدت یکصد روز برای صدور رای دادگاه سکوت اختیار کردند، اما اکنون با اعلام این حکم آتش خشم آنها برافروخته شده و سرخورده و ناامید هستند. خبرنگار فرانس ۲۴ نیز از شهر فرگوسن گزارش داد نیروهای پلیس نظامی با شلیک گاز اشک آور و استفاده از 'اسپری فلفل' اقدام به پراکنده کردن مردم خشمگین کردند.

سی.ان.ان همچنین از اعزام گارد ملی به شهر فرگوسن خبر داد و افزود در حال حاضر این یگان ویژه در اطراف اداره پلیس این شهر به منظور حفاظت از آن مستقر شده و گروه دیگری از گارد ملی آمریکا در راه است.

خبرگزاری رویترز نیز از فرگوسن گزارش داد، جان بلمر رییس پلیس منطقه سنت لوئیس که شهر فرگوسن از توابع آن به شمار می رود گفت صدای یکصد و ۵۰ تیراندازی را شامگاه گذشته شنیده است. شهر همچنین مورد غارت قرار گرفته و عرصه درگیری بین معترضان و نیروهای پلیس بوده که به کشته شدن دست کم ۲۹ نفر منجر شده است.

«جی نیکسون» فرماندار ایالت میسوری سه‌شنبه شب اعلام کرد که با توجه به افزایش اعتراضات در فرگوسن، تعداد نیروهای گارد ملی در این شهر به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا می‌کند. به گزارش پایگاه «هیل»،‌ نیکسون اعلام کرده است که شمار نیروهای گارد ملی در فرگوسن از ۷۰۰ به ۲۲۰۰ نفر می‌رسد. وی این دستور را به بهانه محافظت از اموال عمومی، فروشگاه‌ها، منازل و همچنین پایگاه‌های پلیس صادر کرده است.

این در حالی است که وکلا و نمایندگان مایکل براون جوان رنگین‌پوستی که به دست یک افسر سفیدپوست پلیس کشته شد، امروز بیانیه‌ای صادر کردند و ضمن اعتراض شدید به روند دادرسی، خواستار دخالت دولت فدرال در این پرونده شدند. بنجامین کرامپ از وکلای خانواده براون ضمن اعتراض به نحوه رسیدگی به این پرونده گفت:‌ «یک دانشجوی سال اول بهتر از دادستان شهر فرگوسن می‌توانست روند دادرسی را مدیریت کند.» وی افزود: «ما به شدت به این روند دادرسی و عملکرد دادستان اعتراض داریم.» وکیل خانواده براون همچنین با آرزوی به اجرا درآمدن عدالت در خصوص قتل این جوان رنگین‌پوست در آینده نزدیک، خواستار ورود دولت مرکزی (فدرال) به این پرونده شد.

وکیل کرامپ به پیشنهاد خانواده مایکل برای زنده مانده نام وی اشاره کرد و گفت:‌ «پیشنهاد می‌دهیم که قانونی به نام «مایکل براون» تنظیم و تصویب شود و بر اساس آن، همه افسران پلیس بر روی لباس خود، دوربین‌های همراه نصب کنند.»

شورش از لس‌آنجلس تا نيويورك
علاوه بر شهر فرگوسن شعله‌هاي ناآرامي به ده‌ها شهر ديگر آمريكا هم از لس‌آنجلس تا نيويورك كشيده شده است. نزدیک به ۳۰ ایالت آمریکا معترضان دست به تظاهرات خیابانی زدند. در ۱۷۰ شهر آمریکا نیز مسدود شدن خیابان‌ها رفت و آمد خودروها را با اختلال شدید مواجه ساخته یا به طور کامل متوقف کرد

روزنامه نيويورك پست از ناآرامي‌ها و اعتراض‌ها در ميدان‌هاي اتحاد و تايمز نيويورك خبر داده است. لس‌آنجلس، اوكلند، سياتل، شيكاگو، فيلادلفيا و واشنگتن ازجمله شهرهاي ديگري بودند كه روز گذشته اعتراض‌ها به خشونت نيروهاي پليس و تبعيض نژادي در آنها گزارش شد. به گزارش لس‌آنجلس تايمز، پس از فرگوسن كه مركز شورش‌ها به‌حساب مي‌آيد شهر اوكلند ايالت كاليفرنيا شاهد شديد‌ترين اعتراض‌ها بود. صدها معترض خشمگين در اين شهر اقدام به بستن چند مسير اصلي كردند و به مقابله با مأموران پليس با پرتاب سنگ پرداختند.

درخواست بي‌فايده اوباما
باراك اوباما، رئيس‌جمهور آمريكا با پيش‌بيني خشم مردم مدت‌كوتاهي پس از اعلام رأي هيأت منصفه در سخناني از مردم خواست تا اين رأي و تصميم را بپذيرند و آرامش خود را حفظ كنند. اوباما گفت: ما ملتي هستيم كه بر مبناي اجراي قانون ساخته شده و زندگي مي‌كنيم و بايد تصميمي را كه هيأت منصفه گرفته است مورد احترام و پذيرش قرار دهيم.آسيب‌رساندن به ديگران يا تخريب اموال عمومي پاسخي به قتل صورت گرفته نيست و مردم بايد آرامش خود را حفظ كنند.

اين پرونده تنها جرقه‌اي در ميان پرونده‌هاي تبعيض نژادي آمريكا به‌حساب مي‌آيد. حتي اگر مقام‌هاي آمريكا با نيروهاي نظامي و گارد ملي معترضان را اين بار هم از خيابان‌ها خارج كنند مشخص نيست كه بار ديگر اين آتش چه زماني شعله‌ور مي‌شود. این در حالی است که خشونت پلیس آمریکا علیه شهروندان سیاه پوست آمریکایی به شهر فرگوسن محدود نمی شود؛ دستگیری سیاهان در برخی مناطق با وجود ارتکاب بیشتر جرایم از سوی سفید پوستان این سوال را یک بار دیگر زنده کرده است: آیا تبعیض نژادی همچنان در آمریکا عرض اندام می کند؟


کد مطلب: 250411

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdca6wnu649nmy1.k5k4.html?250411

الف
  http://alef.ir