نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 250411
شورش علیه آپارتاید آمریکایی؛
استقرار ۲۲۰۰ نیروی گارد ملی در فرگوسن/ اعتراضات به ۱۷۰ شهر دیگر هم کشیده شد
بخش خارجی الف، 5 آذر 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۰
پس از آن که هیئت منصفه ویژه در ایالت میسوری، پلیس فرگوسن را از اتهام قتل عمد نوجوان سیاهپوست تبرئه کرد اعتراض‌ها و درگیری های شدیدی در آمریکا آغاز شده است. دادستان منطقه سنت لوئیس در این باره گفت: هیئت منصفه پس از دو روز بررسی جامع این تصمیم را گرفته‌ است. آنان هیچ مدرکی که بتواند مامور دارن ویلسون را متهم کند و مبنایی برای صدور کیفرخواست باشد، پيدا نكرده‌اند

مايكل براون، جوان ۱۸ ساله سياهپوست در ‌ماه آگوست درحالي‌كه سلاحي در اختيار نداشت توسط دارن ويلسون، مأمور پليس به وسيله شليك چندين گلوله از فاصله نزديك كشته شد.اين مسئله باعث ناآرامي‌هاي گسترده در فرگوسن شد اما پس از چندين‌ماه انتظار و آرامش نسبي يك هيأت منصفه ويژه در ايالت ميسوري دوشنبه شب اعلام كرد كه شواهد براي ايراد اتهام و تعقيب قانوني آقاي ويلسون كافي نيست و اين مأمور پليس براي دفاع از خود اقدام به تيراندازي كرده است.

فرگوسن شهرستان کوچکی از توابع شهرستان سنت لوییس در ایالت میسوری آمریکاست که بر اساس آمارگیری سال ۲۰۱۰، ۲۱ هزار و ۲۰۳ نفر جمعیت دارد و با ترکیب جمعیتی ۶۷ درصد سیاهپوست و ۲۹ درصد سفیدپوست، بیشتر به عنوان شهری سیاهپوست نشین شناخته می شود. با این حال سیاهپوستان در مناصب مدیریتی و دولتی آن، کمتر جای دارند و پلیس این شهر نیز تماما از سفیدپوستان تشکیل شده است.

سی.ان.ان گزارش داد مردم شهر فر گوسن به مدت یکصد روز برای صدور رای دادگاه سکوت اختیار کردند، اما اکنون با اعلام این حکم آتش خشم آنها برافروخته شده و سرخورده و ناامید هستند. خبرنگار فرانس ۲۴ نیز از شهر فرگوسن گزارش داد نیروهای پلیس نظامی با شلیک گاز اشک آور و استفاده از 'اسپری فلفل' اقدام به پراکنده کردن مردم خشمگین کردند.

سی.ان.ان همچنین از اعزام گارد ملی به شهر فرگوسن خبر داد و افزود در حال حاضر این یگان ویژه در اطراف اداره پلیس این شهر به منظور حفاظت از آن مستقر شده و گروه دیگری از گارد ملی آمریکا در راه است.

خبرگزاری رویترز نیز از فرگوسن گزارش داد، جان بلمر رییس پلیس منطقه سنت لوئیس که شهر فرگوسن از توابع آن به شمار می رود گفت صدای یکصد و ۵۰ تیراندازی را شامگاه گذشته شنیده است. شهر همچنین مورد غارت قرار گرفته و عرصه درگیری بین معترضان و نیروهای پلیس بوده که به کشته شدن دست کم ۲۹ نفر منجر شده است.

«جی نیکسون» فرماندار ایالت میسوری سه‌شنبه شب اعلام کرد که با توجه به افزایش اعتراضات در فرگوسن، تعداد نیروهای گارد ملی در این شهر به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا می‌کند. به گزارش پایگاه «هیل»،‌ نیکسون اعلام کرده است که شمار نیروهای گارد ملی در فرگوسن از ۷۰۰ به ۲۲۰۰ نفر می‌رسد. وی این دستور را به بهانه محافظت از اموال عمومی، فروشگاه‌ها، منازل و همچنین پایگاه‌های پلیس صادر کرده است.

این در حالی است که وکلا و نمایندگان مایکل براون جوان رنگین‌پوستی که به دست یک افسر سفیدپوست پلیس کشته شد، امروز بیانیه‌ای صادر کردند و ضمن اعتراض شدید به روند دادرسی، خواستار دخالت دولت فدرال در این پرونده شدند. بنجامین کرامپ از وکلای خانواده براون ضمن اعتراض به نحوه رسیدگی به این پرونده گفت:‌ «یک دانشجوی سال اول بهتر از دادستان شهر فرگوسن می‌توانست روند دادرسی را مدیریت کند.» وی افزود: «ما به شدت به این روند دادرسی و عملکرد دادستان اعتراض داریم.» وکیل خانواده براون همچنین با آرزوی به اجرا درآمدن عدالت در خصوص قتل این جوان رنگین‌پوست در آینده نزدیک، خواستار ورود دولت مرکزی (فدرال) به این پرونده شد.

وکیل کرامپ به پیشنهاد خانواده مایکل برای زنده مانده نام وی اشاره کرد و گفت:‌ «پیشنهاد می‌دهیم که قانونی به نام «مایکل براون» تنظیم و تصویب شود و بر اساس آن، همه افسران پلیس بر روی لباس خود، دوربین‌های همراه نصب کنند.»

شورش از لس‌آنجلس تا نيويورك
علاوه بر شهر فرگوسن شعله‌هاي ناآرامي به ده‌ها شهر ديگر آمريكا هم از لس‌آنجلس تا نيويورك كشيده شده است. نزدیک به ۳۰ ایالت آمریکا معترضان دست به تظاهرات خیابانی زدند. در ۱۷۰ شهر آمریکا نیز مسدود شدن خیابان‌ها رفت و آمد خودروها را با اختلال شدید مواجه ساخته یا به طور کامل متوقف کرد

روزنامه نيويورك پست از ناآرامي‌ها و اعتراض‌ها در ميدان‌هاي اتحاد و تايمز نيويورك خبر داده است. لس‌آنجلس، اوكلند، سياتل، شيكاگو، فيلادلفيا و واشنگتن ازجمله شهرهاي ديگري بودند كه روز گذشته اعتراض‌ها به خشونت نيروهاي پليس و تبعيض نژادي در آنها گزارش شد. به گزارش لس‌آنجلس تايمز، پس از فرگوسن كه مركز شورش‌ها به‌حساب مي‌آيد شهر اوكلند ايالت كاليفرنيا شاهد شديد‌ترين اعتراض‌ها بود. صدها معترض خشمگين در اين شهر اقدام به بستن چند مسير اصلي كردند و به مقابله با مأموران پليس با پرتاب سنگ پرداختند.

درخواست بي‌فايده اوباما
باراك اوباما، رئيس‌جمهور آمريكا با پيش‌بيني خشم مردم مدت‌كوتاهي پس از اعلام رأي هيأت منصفه در سخناني از مردم خواست تا اين رأي و تصميم را بپذيرند و آرامش خود را حفظ كنند. اوباما گفت: ما ملتي هستيم كه بر مبناي اجراي قانون ساخته شده و زندگي مي‌كنيم و بايد تصميمي را كه هيأت منصفه گرفته است مورد احترام و پذيرش قرار دهيم.آسيب‌رساندن به ديگران يا تخريب اموال عمومي پاسخي به قتل صورت گرفته نيست و مردم بايد آرامش خود را حفظ كنند.

اين پرونده تنها جرقه‌اي در ميان پرونده‌هاي تبعيض نژادي آمريكا به‌حساب مي‌آيد. حتي اگر مقام‌هاي آمريكا با نيروهاي نظامي و گارد ملي معترضان را اين بار هم از خيابان‌ها خارج كنند مشخص نيست كه بار ديگر اين آتش چه زماني شعله‌ور مي‌شود. این در حالی است که خشونت پلیس آمریکا علیه شهروندان سیاه پوست آمریکایی به شهر فرگوسن محدود نمی شود؛ دستگیری سیاهان در برخی مناطق با وجود ارتکاب بیشتر جرایم از سوی سفید پوستان این سوال را یک بار دیگر زنده کرده است: آیا تبعیض نژادی همچنان در آمریکا عرض اندام می کند؟
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۰۹:۳۸:۱۶
مرگ بر آمریکا (2511882) (alef-13)
 
کبری
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۱:۴۸:۴۹
بر طبق آخرین اخباری که از آمریکا رسیده مقامات آمریکایی شروع کردن به انداختن پارازیت بر روی شبکه پرس تی وی و هیسپان تی وی و سایت روزنامه کیهان و یالثارات هم در آمریکا فیلتر شده. سیستم ارسال پیامک در سراسر آمریکا قطعه و مادر اون پسر سیاهپوسته به دلیل همکاری با سایت های و شبکه های ضد آمریکایی به بند 204 زندان واشنگتن دی سی منتقل شده. (2512188) (alef-10)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۳:۲۹:۳۷
در پس از طنز تلخ شما، نکات بسیار مهمی است که امیدواریم گوش شنوا پیدا شود. (2512466) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۳:۵۲:۴۷
امریکا بهترین سیستم قضایی رو داره قضات مستقل هستند و مطمئنا این دوستان مشکل دیگه ای دارند. هیچ اسیبی هم یه امریکا با این تظاهرات وارد نخواهد شد.
دم پلیس مقتدر امریکا هم گرم با اینکه همه اونجا اسلحه دارند ولی امار جرم پایینه و خیلی هم خوب کنترل شده. بنده به شخصه حاضرم پلیس باهام خشن باشه تا اینکه برم کلانتری و کسی شکایتم رو پیگیری نکنه و ول بشه بره دنبال کارش خیلی هم امریکا عالیه و امنیت داره اینجا در همین تهران در 5 ماه اول سال 50 مورد قتل با چاقو رخ داده که امار خود دوستانه حالا اگر ملت اسلحه داشتن که انقراض نسل رخ داده بود.
خطاب به دوستان سیاهپوست: در امریکا اینقدر ازادی و امکانات بوده که رئیس جمهور هم سیاهپوسته بهتره به جای رفتن دنبال جرم و جنایت دنبال کار باشید
به پلیس امریکا و سیستم قضایی امریکا خسته نباشید میگم دوستان داخلی هم دنبال بهره برداری نباشید مثقالی سود به ما نخواهد رسید. (2512527) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۵:۱۰:۱۳
In God(=USA) we trust (2512778) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۹:۳۸:۳۷
وقتی بوش پسر در آمریکا رئیس جمهور شد از همان سال اول به مدت 8 سال سریالی در آمریکا پخش شد که در آن رئیس جمهور آمریکا یک سیاهپوست بود. بعد از 8 سال مردمی که ذهن هایشان آماده پذیرش یک رئیس جمهور سیاهپوست بود رای خود را به نامزد سیاه پوست دموکرات دادند. این به کنار اما نهایت نقض حقوق بشر در آمریکا این است که با وجود این رئیس جمهور سیاه پوست باز هم حقوق سیاه پوستان پایمال می شود اتفاقی که حتی مردم سفید پوست آمریکا در 90 شهر آمریکا آن را درک می کنند و به خیابان ها می آیند. (2513448) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۶:۲۲:۰۷
"سی.ان.ان گزارش داد مردم شهر فر گوسن به مدت یکصد روز برای صدور رای دادگاه سکوت اختیار کردند، اما اکنون با اعلام این حکم آتش خشم آنها برافروخته شده و سرخورده و ناامید هستند." یک شبکه داخل آمریکا از اعتراضات داخلی آمریکا خبر داد! جالب و معنادار! قابل توحه دوستانی که مدعی اینن که غرب حقوق رو رعایت نمیککنه!!! اگه اینجا بودن اینترنت هم قطع شده بود! (2514450) (alef-13)
 
صدرا ج
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۲:۴۲:۲۸
ان شا الله در بهشت باهاشون محشور میشوی (2514260) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۹ ۰۳:۴۷:۰۲
خدمت دوست کم اطلاعم عرض کنم که قضاوت در مورد بافت فرهنگی و اجتماعی مردم یک کشور با دیدن چند تا فیلم هالیوودی و میل کردن اب پرتقال و شکستن تخمه بدست نمیاد....ضمنا یه دفعه نشی یه هفت تیر ببندی به کمرت بری اونور اب...حمل و نگهداری سلاح در همه ایالتهای امریکا قانونی نیست عزیزم...در مورد نظام قضایی امریکا هم برو کمی مطالعه کن دلبندم.... (2517558) (alef-13)
 
تو به دلقک نمیخندی!
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۲۰:۵۷:۲۴
من که میگم همش دروغه ،‌امریکا همچنان مهد تمدن و بهشت خیلیا هستتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتت !!! (2513564) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۹:۲۴:۱۷
وای اگر یک درصد از این مسایل در کشور رخ می داد الان بی بی سی فارسی و شرق و اعتماد خودشون رو تکه پاره کرده بودن برای پوشش دادن این خبرها ولی الان انگار که نه انگار .... (2513404) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۰:۵۰:۴۵
الف کامت قبلی من رو تایید نکرد.

دوباره می نویسم:
بی بی سی فارسی و جهانی و بقیه رسانه ها به طور کامل این وقایع رو پوشش دادند.

هیچ کدام از خبرنگارانشان هم به این خاطر دستگیر و زندانی نشدند. تا کی می خواهید خود را به خواب بزنید؟ (2514124) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۹:۴۲:۲۷
این اعتراضات تو آمریکا وغرب یک امر عادیه دیگه تو بوق وکرنا کردن نداره ! (2514634) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۲۳:۵۰:۰۲
بهتره شما اتفاقات ده پانزده سال گذشته را مرور کنید امیدوارم آلز هایمر نگرفته باشید! (2514799) (alef-13)
 
سعيد
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۱۲:۱۹:۴۳
ميگي بي بي سي فارسي يعني خبر هاي مربوط به فارسي زبانان خبر گزاريها بيشتر خبر هاي مربوط به همان منطقه را پوشش ميدهند شما بي بي سي عربي رو نگاه كن ببين چقدر از ايران ميگه بيشتر در باره اعراب خبر ميده . (2515911) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۲۰:۵۰:۰۸
نکات جالب و قابل توجه:
چرا امریکا که مهد تمدن و دموکراسی است فریاد مردمش رو نمیشنوه؟ اصلا مگه تو کشور دموکراسی مردم ناراضی میشن؟
یعنی توی امریکا هم مردم برای تظاهرات باید قانونی عمل کنن و از دولت اجازه بگیرن؟
چرا اقای اوباما گفته که مردم به رای هیئت منصفه احترام بذارن؟ یعنی مردم خودشون عقل ندارن ؟ خودشون نمیتونن حق از باطل تشخیص بدن ؟
راستی چرا مجامع عمومی و رسانه ها برای این جوون خبر رسانی درست نمیکنن مگه خون ندا آقا سلطان از این جوان سیاه پوست رنگی تره؟
راستی چرا دولت نمیذاره این مخالفین توی تلویزون و در رسانه های جمعی حرف خودشون رو بزننن؟ مگه قرار نیست هر مخالفی بتونه حرفشو بزنه؟ چرا مردم رو دارن خفه میکنن؟
و هزاران سوال دیگر که آقایون مدعی دموکراسی در داخل و خارج باید جواب بدن (2513548) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۲۳:۴۷:۲۷
طرف به قتل رسیده و دادگاه منصفانه تشکیل شده و ضارب یعنی پلیس را تبرئه کرده برای چه چیزی اینجا باید به امریکا گیر داد؟ برا اینکه یک پلیس یک مجرم را در خیابان کشته؟ (2513837) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۲:۰۱:۱۲
آقای امیر من در آمریکا هستم الان و شاید بتوانم بخشی از پرسشهایی شما را پاسخ بدم.
اتقاقا دولت امریکا صدای مردم خودش را میشنود, برای همین تمام رسانه‌ها بطور 24 ساعت مشقول گزارش از این اعتراضات هستند. میتوانید به سایت های سی ن ن و انبیسی مراجعه کنید. در داخل دولت هم به صورت مداوم در حال بحث ددر رابطه با این مووضع هستند و شما هم میتوانید وارد این بحث شوید. در آمریکا براحتی میتوانید تظاهرا کنید و پلیس فقط و فقط باید امنیت را برای شهروندان محترم برقرار, کند. من در شهر سان فرانسیسکو خودم به شخصه شاهد تظاهرات مردم بودم و پلیس هم کاملا با احترام با تظاهر کنندگان برخورد میکرد.
بله آقای اوباما گفته که باید به رای هیت منصفه احترام گزاشته بشه. چون هیت منصفه با حساسیت بسیار بالا از خود مردم انتخاب میشوند که عدالت را رعایت کنند. البته هر شهروند آمریکایی باید وقتی که به عنوان هیت منصفه انتخاب میشود به صورت عادلانه قضاوت کند. من خودم دو بار به این هیت انتخاب شدشدم و از نزدیک شاهد این پروسه بودم. انتخاب هیت منصفه دقیقا همان چیزی است که عدآلت را در آمریکا زبان زد همه دنیا کرده و اگر شما کمی مطآله کنید در رابطه با سیستم قضایی آمریکا از این سیستم و عدالت در آن لذت میبرید.
همان تور که گفتم رسانه ها بصورت 24 ساعته در حال گزارش و رسانه هستند. دولت هم بصورت متداوم در حال مصاحبه با معترضین است. و نظرات متفاوت از چندین رسانه به اطلاع مردم میرسد. خواهش میکنم به سایت های CNN, CNBC, NPR مراجعه کنید و از این موارد اطلاع پیدا کنید.
با احترام فراوان.
شهروند ایرانی آمریکایی (2513923) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۲:۲۴:۱۷
اگر ناراضي نبودن نشانه دموكراسيه ، پس كره شمالي دمكرات ترين كشور دنياست چون هيچ نارضايتي در اونجا ديده نميشه. (2513934) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۹:۳۸:۲۸
درکی از دمکراسی نداری
اوباما گفته تظاهرات حق مردمه بر مبنای قانونشون ولی ریختن اتش زدن نه
دو این که دمکراسی این نیست که همچیز گل بلبل باشه دمکرسی اینه که تو بتونی ازادانه و ارام اگر بچیزی اعتقاد داری اعتراض کنی
سوم اینکه دادگاهی امریکا و اروپا مستقلا هستند خود تو هم میتونی بری از دولت امریکا شکایت کنی اگر مدرک محکم داشته باشی 100 درصد پیروزی (2514069) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۰:۴۹:۱۳
در ضمن بر خلاف توهم شما رسانه های جهانی به طور کامل وقایع فرگوسن را پوشش دادند. (2514122) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۱:۳۵:۴۷
بله در کشوری که دموکراسی داره هم شایعه درست کن هست و ادمایی که حق بیشتری میخان همانور که در اونجا جرم هست نارضایتی هم هست این سیاهپوستها بر اثر بی مدیریتی خودشان نمیتوانند در کسب و کار موفق شوند و رو به جرم میاوردند برخی از انها استاد دانشگاه یا رئیس جمهور هستند و موفق اند ولی برخی رو به جرم میاورند خب وقتی که رف جرم بروی و پلیس ه مقتدر باشد قطعا تلفات میدهی
به اونها اجازه داده شده بود بسیاری از روزها تظاهرات کنند و چادر بزنند و...اما وقتی رای دادگاه داده میشود و دوستان شروع به تخریب اموال عمومی میکنند این دیگه رفتن به سمت هرج و مرجیه که دهه 90 افریدن
علت اینکه خبر رسانی نمیکنن این است که یک دادگاه عادلانه و علنی تشکیل شده و فرد متهم بیگناه تشخیص داده شده دادگاه های امریکا از مجریه و مققننه جدا هستند
این مخالفان حرف خوشون رو میزنن و خواسته های خودشون رو دور قبل هم بارها و بارها گفته اند اما همانور که اوباما گفت الان این کارهایی که میکنند خلاف قانونه دادگاه صالخح و بیطرف تشکیل شده و فرد مورد نظر یعنی پلیس اثبات کرده که بیگناهه در امریکا به محض اینکه پلیس خطایی میکنه اسلحه و درجه اش رو میگیرن و میره دادگاه
توصیه: هیچ گونه سودی از این جریان نه نصیب ما میشه نه سیاهپوستها
ما مشکلات دیگه ای داریم و سیاهپوستها هم افرادی هستند که از فضای ازاد و فضایی که پر از کار هست استفاده نمیکنند این همه ایانی امریکا رفته هیچکدام گلایه ای نداشته اند و 99 درصد دانشجوها هم دیگه برنگشته اند.
تصاوی نشان میدهد این افراد در حال غارت مغازه ها هستند که جرم محسوب میشود این افراد اگر اعتراض مدنی داشتند دست به غارت مغازه دیگران نمیزدند
این افراد قعا مجرم هستند و باید پلیس محکم تر با اینها برخورد کنه (2514192) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۳:۱۸:۱۳
۱_در یک دمکراسی،مردم فریادشون رو در یک انتخابات آزاد و سالم میزنن،نه با آتش زدن و غارت کردن.
۲_در آمریکا برای تظاهرات آرام نیازی به مجوز نیست،اما برای تامین امنیت خود تظاهر کنندگان،باید مقامات رو مطلع کنند.
۳_یعنی شما اعتقاد دارید که مردم میتونن حق رو از باطل تشخیص بدن؟بعید میدونم!
۳_بله،خون ندا آقا سلطان از اون سیاه پوست رنگین تره،چون هموطن ما بود.
۴_شما نگران نباش، توی آمریکا و تمام شبکه های خبری مهم دنیا، این اخبار جزو اخبار مهمه این شبکه هاست.ضمنا معترضین آزادانه با تمام رسانه ها مصاحبه میکنن و به اقدام علیه امنیت ملی هم متهم نمیشن.
۴_مردم رو دارن خفه نمیکنن،کسانی رو خفه میکنن که مشغول آتش زدن و غارت فروشگاهها هستند،سوال بعدی لطفا. (2514302) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۱۶:۲۳:۰۸
"سی.ان.ان گزارش داد مردم شهر فر گوسن ..." به نظرت سی ان ان برای کحاست که این خبر رو پوشش داده؟! اگه ماهواره داری و نویز روش نیست (!) میتونی بری اخبار سی ان ان رو دنبال کنی ببینی یه بند داره راجع به تظاهرات میگه! (2514451) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۱:۴۴:۴۸
من هم اخبار انگلیسی و هم فارسی رسانه های امریکا را می بینم و گوش میدهم بر خلاف گفته شما کاملا وقایع فرگوسن را بدون سانسور پوشش دادند.اگر الف چاپ کند باید به شما بگویم:
ما عزادار اسید پاشی در اصفهان هستیم نه نگران وقایع فرگوسن! (2514981) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۱:۰۵:۰۳
ما هم ناراحت از وقایع اسید پاشی و وقایع فرگوسن هستیم.
اصلا ما نگران ظلم به هر مظلومی در دنیا هستیم و یکشون جنایتی هست که در مورد هم وطن های عزیزمون اتفاق افتاد و بر منکرش لعنت !
چرا بعضیا فکر میکنن که انتقاد از آمزیکا معنیش اینه که ما در کشور هیچ مشکلی نداریم؟ همون طوری که معتقد به جنایات بسیار گسترده آمریکا در مورد ملت ما و مللتهای جهان هستیم همون طور هم به بعضی از مسئولین گله داریم که چرا دستورات دینمون و دستورات رهبری رو رعایت نمیکنن .
و از طرف دیگه شیطان بزرگ رو هم فراموش نمیکنیم. (2515312) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۶ ۰۲:۱۵:۲۰
تعجب میکنم سینه چاکان طرفدار آمریکا و غرب هیچ خبری ازشون نیست که بیان کامنت بذارن و نظر بدن

فقط کافی بود یک صدم این اتفاق تو ایران بیفته اونوقت که مدعیان همیشه سینه چاک جان باخته غرب، فریاد وااسفا سر می دهند که ببینید غرب چقدر گل و بلبل است و ما چقدر بیچاره و عقب مانده!!!

و تعجبم که چرا هیچ صدایی ازشون در نمیاد.

حالا صبر کنید یک هزارم این اتفاق خدایی نکرده تو کشور بیفته ببینید چطور این عده از لانه هاشون میان بیرون (2513929) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۲:۵۷:۳۳
امریکا نایود شدنی است (2515013) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۰۰:۰۷:۰۳
عمرا, آمریکا همیشه در حال بهتر شدن است. تنها کشوری در جهان است که بر اساس منطق و عدالت اداره میشود. (2515430) (alef-13)
 
ش ا
۱۳۹۳-۰۹-۰۸ ۰۹:۱۷:۵۷
به نام خدا
اگر درقضاوت هایمان فقط خدا را مد نظر داشته باشیم و همه جوانب واقعی بحث درنظر گرفته شود می توانیم یک قضاوت خوب داشته باشیم .امریکا که یک کشور لاییک است ،یک کشور سرمایداری است ،وکشوری است که برای نیروهای نظامیش فقط زور بازو مطرح است وبرای سیاستمداراش نیرنگ ، چگونه می تواند حق به جانب باشد .حرفهای آمریکاییها سفسطه گوییست .این است که مثل قدیمی
می گوید آواز دهل شنیدن از دور خوش است .آمریکا انسانیت را از مردمانش گرفته .فرزند برای والدین تره خرد نمی کند .شما می خواید مک کین دیوانه برای یک سیاه پوست احترام قایل بشه . (2515673) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.