چراغ سبز آمریکا به فروش میلیاردی تجهیزات نظامی به عربستان، عمان و عراق

  4050614007

منابع رسانه‌ای گزارش دادند که آمریکا با مجموعه‌ای از قراردادهای تسلیحاتی با عربستان سعودی، عمان و عراق به ارزش بیش از ۶ میلیارد دلار موافقت کرده است.

چراغ سبز آمریکا به فروش میلیاردی تجهیزات نظامی به عربستان، عمان و عراق

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز گزارش داد که آمریکا با مجموعه‌ای از فروش‌ تسلیحات به عربستان سعودی، عمان و عراق به ارزش مجموع بیش از ۶ میلیارد دلار موافقت کرده است؛ اقدامی که در چارچوب تقویت همکاری‌های نظامی واشنگتن با این سه کشور انجام می‌شود.

بخش عمده این بسته تسلیحاتی مربوط به عربستان سعودی است که ارزش آن در مجموع حدود ۵.۷۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

در یکی از این قراردادها، فروش مهمات و کیت‌های هدایت مدل «JDAM-ER» به عربستان به ارزش ۵ میلیارد دلار مطرح شده است. قرارداد دیگری نیز به ارزش حدود ۷۵۰ میلیون دلار برای تأمین موتورهای «AGT-۱۵۰۰» مورد استفاده در تانک‌های آبرامز عربستان اختصاص دارد.

شرکت‌های «بوئینگ» و «هانی‌ول» به‌عنوان پیمانکاران اصلی احتمالی دو قرارداد مربوط به عربستان معرفی شده‌اند.

درباره عراق نیز وزارت خارجه آمریکا با یک فروش احتمالی به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار موافقت کرده است که شامل بالگردهای «Bell ۴۱۲EPX» و «Bell ۴۰۷M» به همراه تسلیحات و تجهیزات مرتبط با آنها می‌شود.

این بسته برای عراق همچنین شامل مسلسل‌های«GAU-۱۹»، راکت‌اندازهای«M۲۶۰»، سامانه‌های حسگرهای الکترواپتیکی و حرارتی، سامانه‌های شناسایی شلیک موشک، تجهیزات ارتباطی، قطعات یدکی و تجهیزات پشتیبانی زمینی است.

بر اساس جزئیات اعلام‌شده، این قرارداد همچنین برنامه‌های آموزشی برای خلبانان و نیروهای تعمیر و نگهداری را دربرمی‌گیرد و شرکت «بل تکسترون» پیمانکار اصلی احتمالی آن خواهد بود.

درباره عمان نیز موافقت آمریکا شامل قراردادی به ارزش حدود ۱۸۸ میلیون دلار برای پشتیبانی و نگهداری ناوگان جنگنده‌های «اف-۱۶» این کشور است؛ قراردادی که در چارچوب تداوم همکاری‌های نظامی میان واشنگتن و مسقط انجام می‌شود.

وزارت خارجه آمریکا در اطلاعیه‌های مربوط به فروش‌های نظامی اعلام کرده است که قراردادهای پیشنهادی با هدف حمایت از اهداف سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا و تقویت توان کشورهای دریافت‌کننده برای مقابله با تهدیدهای کنونی و آینده انجام می‌شوند.