جنگ ایران، جیب کشاورزان آمریکا را خالی کرد

  4050514045

وعده ترامپ برای «عصر طلایی کشاورزی» رنگ باخته است. کشاورزان آمریکا می‌گویند هزینه‌های تولید سر به فلک کشیده، قیمت محصولات سقوط کرده و خریداران خارجی یکی پس از دیگری بازار را ترک کرده‌اند.

جنگ ایران، جیب کشاورزان آمریکا را خالی کرد
به گزارش فارس، گزارش شبکه CNBC نشان می‌دهد تعرفه‌های تجاری و ادامه جنگ با ایران، کشاورزان آمریکایی را در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ با یکی از سخت‌ترین بحران‌های سال‌های اخیر روبه‌رو کرده است؛ بحرانی که حتی محبوبیت ترامپ در مناطق روستایی را کاهش داده و جمهوری‌خواهان را پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶ نگران کرده است.
جزئیات این بحران، فشار بی‌سابقه بر مزرعه‌ها را نشان می‌دهد. «آرون لمن»، کشاورز آیووا، می‌گوید حق بیمه درمانی او از ابتدای سال بیش از دو برابر شده است. هم‌زمان با ادامه جنگ ایران، قیمت گازوئیل، کود شیمیایی و دیگر نهاده‌های تولید افزایش یافته است.
برآوردها نشان می‌دهد کشاورزان آمریکا در سال ۲۰۲۷ حدود ۳۲ میلیارد دلار از محل تولید محصولات اصلی زیان خواهند کرد؛ رقمی که از زیان ۳۱ میلیارد دلاری پیش‌بینی‌شده برای سال ۲۰۲۶ نیز بیشتر است. در همین حال، نمایندگان بخش کشاورزی می‌گویند دولت ترامپ نتوانسته حتی یک توافق تجاری جدید برای کشاورزان منعقد کند و در نتیجه، کشاورزان آمریکایی ۵۰ میلیارد دلار از سهم خود در بازارهای جهانی را از دست داده‌اند.
 
جنگ پول داشت، مزرعه نه
 
کاخ سفید در اواخر ژوئن درخواست بودجه تکمیلی ۸۷.۶ میلیارد دلاری را به کنگره فرستاد که بخش عمده آن برای تأمین هزینه‌های جنگ با ایران بود. مجلس نمایندگان نیز در ماه ژوئیه بسته ۹۵ میلیارد دلاری تأمین مالی جنگ را تصویب کرد. سهم کشاورزان از این بسته تنها ۱۲ میلیارد دلار کمک بود؛ رقمی که در برابر هزینه‌های جنگ ناچیز به نظر می‌رسد. این در حالی است که یک نظرسنجی در ماه آوریل نشان داد ۷۰ درصد کشاورزان آمریکایی توان خرید تمام کود مورد نیاز خود را ندارند؛ آماری که عمق بحران نقدینگی در مزارع این کشور را آشکار می‌کند.
کشاورزی آمریکا از ابتدای دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ زیر فشار سیاست‌های تعرفه‌ای قرار گرفت. جنگ تجاری، بخشی از بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی را از بین برد و سپس جنگ با ایران با افزایش قیمت انرژی، سوخت و کود، هزینه تولید را به‌شدت بالا برد. در حالی که واشنگتن ده‌ها میلیارد دلار برای عملیات نظامی و تداوم جنگ اختصاص داد، کشاورزان می‌گویند حمایت‌های دولتی پاسخگوی زیان‌های آنها نیست. اکنون بسیاری از تولیدکنندگان آمریکایی معتقدند شرایط کشاورزی در دوره دوم ترامپ نه‌تنها بهتر نشده، بلکه سخت‌تر از گذشته شده است و مزرعه‌ها بیش از هر زمان دیگری زیر فشار هزینه‌ها قرار دارند.