تلاش آمریکا برای برگزاری کنفرانسی در لندن جهت تشکیل ائتلاف تنگه هرمز

  4050507004

پولتیکو نوشت که واشنگتن برای تشکیل ائتلاف دریایی در تنگه هرمز، کنفرانسی بین‌المللی در لندن برگزار می‌کند.

تلاش آمریکا برای برگزاری کنفرانسی در لندن جهت تشکیل ائتلاف تنگه هرمز

به گزارش تسنیم،  نشریه آمریکایی پولتیکو گزارش داد که آمریکا و انگلیس در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی در لندن با هدف تشکیل یک ائتلاف دریایی در تنگه هرمز هستند؛ نشستی که قرار است نقش کشورهای مشارکت‌کننده را مشخص کرده و تعیین کند کدام کشورها مسئول پاکسازی مین‌های دریایی و حفاظت از کشتی‌های تجاری در این آبراه راهبردی خواهند بود. با این حال، به نوشته پولتیکو، این طرح هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و به دلیل تردید متحدان اروپایی، پیشرفت چندانی نداشته است.

به گزارش پولتیکو، متحدان اروپایی آمریکا اعلام کرده‌اند تا زمانی که از پایداری آتش‌بس میان ایران و آمریکا اطمینان حاصل نکنند، حاضر نیستند از طرح واشنگتن برای تشکیل گشت دریایی مشترک در تنگه هرمز حمایت کنند. این رسانه این موضع را نشانه‌ای از پیامدهای ماه‌ها انتقاد و فشار دولت دونالد ترامپ بر نزدیک‌ترین متحدان اروپایی خود ارزیابی کرده است.

پولتیکو به نقل از چهار مقام انگلیسی و یک مقام آمریکایی نوشت که پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، از انگلیس و فرانسه خواسته است رهبری این ائتلاف دریایی را بر عهده بگیرند، اما با وجود حمایت وس استریتینگ، وزیر دفاع انگلیس، همچنان با تردید و بی‌اعتمادی کشورهای اروپایی روبه‌رو است.

به نوشته این رسانه، هگست و ترامپ طی ماه‌های گذشته بارها کشورهای اروپایی را به دلیل مشارکت نکردن در جنگ با ایران مورد انتقاد قرار داده‌اند، اما اکنون پس از ماه‌ها درگیری، افزایش بهای گاز، نارضایتی افکار عمومی و تداوم بسته بودن تنگه هرمز، واشنگتن بیش از هر زمان دیگری به دنبال جلب همکاری متحدان خود است.

بیشتر بخوانیدغریب‌آبادی: هر ناو اروپا که بخواهد نزدیک تنگه هرمز بیاید هدف مشروع است
پولتیکو گزارش داد که هگست روز جمعه در گفت‌وگو با همتای انگلیسی خود، ایده تشکیل گشت دریایی مشترک را مطرح کرده و محور این رایزنی، چگونگی گرد هم آوردن متحدان برای حمایت از مأموریت‌های دفاعی آمریکا بوده است، نه مشارکت در حملات تهاجمی علیه ایران. همچنین هگست و استریتینگ روز دوشنبه در تماس با کاترین ووترین، وزیر نیروهای مسلح فرانسه، درباره راه‌های همکاری برای تضمین امنیت کشتیرانی در منطقه گفت‌وگو کردند.

به نوشته این رسانه، وس استریتینگ همچنان در حال رایزنی با همتایان اروپایی خود برای هماهنگی درباره یک مأموریت چندملیتی احتمالی در تنگه هرمز است. یکی از مقام‌های انگلیسی به پولتیکو گفته است که گفت‌وگوهای دیپلماتیک و نظامی با متحدان برای تقویت امنیت دریایی در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.

پولتیکو در ادامه به فضای بی‌اعتمادی میان واشنگتن و متحدان اروپایی اشاره کرده و به نقل از دو مقام اروپایی نوشت که کشورهای اروپایی همچنان از این موضوع ناراضی هستند که دولت ترامپ پیش از آغاز حملات هوایی مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران در ماه فوریه، هیچ‌گونه هماهنگی یا اطلاع قبلی با آن‌ها انجام نداده است. به گفته این منابع، همین مسئله باعث شده کشورهای اروپایی تمایل چندانی برای ورود به یک مأموریت پرخطر جدید نداشته باشند.

سناتور دموکرات «کریس کونز» نیز در گفت‌وگو با پولتیکو از عملکرد دولت ترامپ انتقاد کرده و گفته است: «نه با کنگره مشورتی شد و نه با متحدان؛ فقط ناگهان حمله آغاز شد.» او همچنین تأکید کرده است که نباید انتظار داشت متحدان از سیاستی حمایت کنند که در تصمیم‌گیری درباره آن هیچ نقشی نداشته‌اند.