لیندسی گراهام که بود؟

  4050421050

از مخالفت با برجام و حمایت از سیاست «فشار حداکثری» گرفته تا دفاع از حمله نظامی به ایران، نام لیندسی گراهام تقریبا در همه مقاطع تنش میان تهران و واشنگتن در کنار تندترین مواضع ضدایرانی دیده می‌شود. سناتور جمهوری‌خواهی که سال‌هاست یکی از اثرگذارترین حامیان رویکرد تقابلی آمریکا در قبال ایران به شمار می‌رود.

لیندسی گراهام که بود؟

به گزارش ایرنا، لیندسی گراهام از شناخته‌شده‌ترین و تاثیرگذارترین سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا در حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی است. او که از سال ۲۰۰۳ نمایندگی ایالت کارولینای جنوبی را در مجلس سنای آمریکا بر عهده دارد، طی بیش از دو دهه حضور در کنگره، همواره از افزایش نقش نظامی آمریکا در جهان، تقویت توان دفاعی این کشور و اتخاذ رویکردی سختگیرانه در قبال رقبای واشنگتن حمایت کرده است. مواضع جنجالی او درباره کشورهایی مانند ایران، روسیه و چین، گراهام را به یکی از چهره‌های شاخص جریان موسوم به «بازهای جنگ‌طلب» در سیاست آمریکا تبدیل کرده است.

زندگی و سوابق سیاسی

لیندسی گراهام زاده(۱۹۵۵) ایالت کارولینای جنوبی در شهر کوچک «سنترال» بود که در خانواده‌ای از طبقه کارگر رشد یافت. والدین او یک رستوران و سالن بیلیارد اداره می‌کردند. وی نخستین فرد خانواده‌اش بود که وارد دانشگاه شد و مدرک کارشناسی و دکترای حقوق خود را از دانشگاه کارولینای جنوبی دریافت کرد. او در شهر «سنکا» سکونت داشت و عضو کلیسای باپتیست «کورینث» بود.

گراهام در سال ۲۰۰۲ به عضویت مجلس سنای آمریکا درآمد و در انتخابات سال‌های ۲۰۰۸، ۲۰۱۴ و ۲۰۲۰میلادی بار دیگر به این سمت انتخاب شد. گراهام در انتخابات ۲۰۰۸ نخستین سیاستمدار در تاریخ ایالت کارولینای جنوبی بود که توانست بیش از یک میلیون رای کسب کند.

وی ریاست کمیته بودجه سنای آمریکا را بر عهده داشت و همزمان عضو کمیته‌های تخصیص بودجه، قضایی و محیط زیست و امور عمومی این مجلس نیز بود.

لیندسی گراهام که بود؟

گراهام پیش از ورود به سنا، در سال ۱۹۹۴ به عنوان نخستین جمهوری‌خواه حوزه سوم انتخابیه کارولینای جنوبی از سال ۱۸۷۷، به مجلس نمایندگان آمریکا راه یافت.

او در سال ۱۹۹۵ به نیروی ذخیره هوایی آمریکا پیوست و در جریان عملیات نظامی آمریکا در عراق و افغانستان، در دوره‌های کوتاه‌مدت و همزمان با تعطیلات کنگره، به عنوان حقوقدان نظامی در این دو کشور خدمت کرد. وی در ژوئن ۲۰۱۵(خرداد ۱۳۹۴) پس از ۳۳ سال خدمت نظامی با درجه سرهنگ از نیروی ذخیره هوایی آمریکا بازنشسته شد.

چهره‌ای تندرو در سیاست خارجی آمریکا و حمایت از رژیم صهیونسیتی

لیندسی گراهام در دوران فعالیت سیاسی خود همواره از حامیان سرسخت رژیم اسرائیل بوده است. او از مدافعان پررنگ انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی بود و به طور مستمر از تداوم کمک‌های امنیتی و نظامی واشنگتن به رژیم اسرائیل حمایت می‌کرد.

گراهام همچنین از بانیان مشترک قانون مقابله با تحریم رژیم صهیونیستی و قانون مقابله با جنبش بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم (بی‌دی‌اس) در سال ۲۰۱۷(۱۳۹۶ خورشیدی) بود؛ دو طرحی که با هدف مقابله با تحریم‌ها و کارزارهای تحریم علیه این رژیم ارائه شدند.

لیندسی گراهام که بود؟

وی همچنین قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد را که شهرک‌سازی‌های رژیم اسرائیل را در کرانه باختری را فاقد وجاهت قانونی دانسته بود، مورد انتقاد قرار داد و از طرحی حمایت کرد که مخالفت کنگره آمریکا با این قطعنامه را اعلام می‌کرد.

مرگ او در میان مقامات ارشد رژیم صهیونیستی نیز بازتاب ویژه‌ای داشته‌است. ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و نفتالی بنت نخست وزیر پیشین این رژیم در حساب‌ کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» از او به عنوان دوست یاد کردند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در بیانیه‌ای گفت: اسرائیل یکی از بزرگترین دوستانش را از دست داد. آمریکا یک میهن‌پرست بزرگ را از دست داد. من یک دوست عزیز را از دست دادم.

جروزالم پست نیز پس از مرگ او، وی را دوستی خواند که «تا پایان عمر با سیاست‌هایش از اسرائیل حمایت کرد»

مخالف با روسیه و منتقد دولت پکن

گراهام همواره ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را آماج انتقادهای خود قرار می‌داد. گراهام در بیانیه ای که سال ۱۳۹۷ منتشر شده بود عنوان کرد:من مدت‌هاست که گفته‌ام ولادیمیر پوتین دوست آمریکا نیست و هرگز هم نبوده است. چه حملات سایبری به شبکه برق و نهادهای آمریکا، چه مداخله در انتخابات ایالات متحده، چه تجاوز به اوکراین و چه ادامه حمایت از بشار اسد در سوریه، پوتین همواره در مسیر آسیب زدن به امنیت و منافع ایالات متحده حرکت کرده است.

لیندسی گراهام که بود؟

این سناتور آمریکایی همواره حامی تحریم روسیه و کمک‌ به کی‌یف بود. این تنش تا جایی ادامه پیدا کرد که وزارت کشور روسیه گراهام را در لیست افراد تحت تعقیب خود قرار داد. ولودیمیر زلنسکی درباره آخرین دیدار خود با این سناتور آمریکایی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: دیدار خوبی با لیندسی گراهام، سناتور آمریکا، در کی‌یف داشتم. این دهمین سفر او به کشور ماست و از این سطح از حمایت قدردانی می‌کنیم.

وی ادامه داد: از لیندسی گراهام به خاطر قدردانی از نیروهای مسلح اوکراین سپاسگزارم. هرچه اوکراین در میدان نبرد قدرتمندتر باشد، احتمال موفقیت دیپلماسی نیز بیشتر خواهد شد. در شرایط کنونی، ضروری است که فشار تحریمی بلندمدت علیه روسیه با اعمال تحریم‌های جدید از سوی شرکای ما تقویت شود. لیندسی گراهام نیز مرا در جریان روند بررسی طرح قانونی مرتبط با این موضوع در کنگره آمریکا قرار داد.

این سناتور آمریکایی در قبال حزب کمونیست چین مواضعی دوگانه داشت: وی پیشتر از شراکت راهبردی پکن با ایران و روسیه انتقاد کرده بود و شرکای چین را «آشغال» خوانده بود.

اما از سوی دیگر به نقش حیاتی چین در میانجیگری برای پایان جنگ اوکراین اعتراف کرده و گفته بود: راه پایان دادن به این جنگ، راه صلح، بیشتر از پکن می‌گذرد تا واشنگتن، کیف یا مسکو. چین نفوذ زیادی دارد. من دوست دارم که آنها از نفوذشان برای خیر جهان استفاده کنند.

مواضع و اقدامات ضدایرانی

گراهام در جریان رقابت های ریاست جمهوری آمریکا، ترامپ را به عنوان یک «احمق»، «متعصب نژادپرست» محکوم کرد و در صفحه ایکس خود نوشت: «اگر ترامپ را نامزد کنیم، نابود خواهیم شد» اما هنگامی که ترامپ قدرت گرفت، گراهام به متحدی نزدیک او تبدیل شد که می‌توانست به عنوان رابط بین رئیس جمهور و کنگره عمل کند.

اقدامات و مواضع ضد ایرانی یکی از مواردی بود که او همواره با دونالدترامپ رئیس جمهوری آمریکا همسو بود.

گراهام از منتقدان توافق برجام بود و از سوی ترامپ ماموریت گرفت تا بتواند جایگزینی برای این تفاهم‌نامه را محقق کند. او از به ترور سردار قاسم سلیمانی به دست ترامپ حمایت کرد.

در جریان تجاوز آمریکا علیه ایران نیز، گراهام از اصلی‌ترین حامیان این اقدام بود. او در گفت‌وگو با آکسیوس از دونالد ترامپ خواست به توصیه مخالفان حمله توجه نکند و در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز نیز تاکید کرد که اگر ایران شرایط آمریکا را نپذیرد، رئیس‌جمهور باید «کار را تمام کند» و حملات نظامی را از سر بگیرد.

لیندسی گراهام که بود؟

این سناتور آمریکایی همواره در تجمعات ضدانقلاب نیز شرکت داشت و از اغتشاشات حمایت می کرد. وی همچنین در سال جاری میلادی با رضا پهلوی دیدار و از دولت آمریکا خواست تا حمایت خود را از اغتشاشگران در دستورکار قرار دهد.

این سناتور تدرو جنگ طلب در یکی از آخرین موضع‌گیری‌هایش علیه ایران در گفت وگو با شبکه فاکس نیوز، از تفنگداران دریایی ایالات متحده خواسته بود تا به جزیره خارک در ایران حمله کنند.