بزرگترین کاهش ماهانه طلای جهانی در ۱۸ سال گذشته

  4050409019

قیمت طلا در معاملات روز سه‌شنبه بازار جهانی، بیش از یک درصد کاهش یافت و در مسیر ثبت بزرگ‌ترین افت ماهانه خود از اکتبر ۲۰۰۸ قرار گرفت.

بزرگترین کاهش ماهانه طلای جهانی در ۱۸ سال گذشته

به گزارش ایسنا، قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری، با یک درصد کاهش، به ۳۹۷۵ دلار و چهار سنت رسید. قیمت هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا برای تحویل در ماه اوت، با ۱.۲ درصد کاهش، به ۳۹۸۸ دلار و  ۶۰سنت رسید.

قیمت این فلز گرانبها از ابتدای ژوئن تاکنون، ۱۲.۴ درصد کاهش یافته که چهارمین کاهش ماهانه متوالی آن است.

همچنین طلا در آستانه ثبت اولین کاهش سه ماهه خود از سال ۲۰۲۴ و بزرگترین کاهش از سه ماهه ژوئن ۲۰۱۳ قرار دارد، زیرا تجاوز آمریکایی صهیونی به ایران  قیمت انرژی را به شدت افزایش داد و ترس از تورم و انتظارات برای افزایش نرخ بهره را تشدید کرد.

ادوارد مایر، تحلیلگر موسسه مارکس گفت: تورم بالا، انتظارات برای افزایش نرخ بهره و دلار قوی بر سایر عوامل صعودی که معمولا با افزایش قیمت طلا مرتبط هستند، غلبه می‌کند.

در حالی که طلا به طور سنتی به عنوان یک پوشش ریسک تورمی دیده می‌شود، در محیطی با نرخ بهره بالا، جذابیتش را به عنوان یک دارایی بدون بازده از دست می‌دهد.

طبق ابزار دیده‌بان فدرال شرکت CME، معامله‌گران در حال حاضر انتظار دارند که فدرال رزرو در سال جاری، سه دور افزایش نرخ بهره را تصویب کند و احتمال افزایش نرخ بهره در سپتامبر را حدود ۶۴ درصد پیش بینی کردند.

سرمایه‌گذاران اکنون منتظر گزارش اشتغال ژوئن ADP و گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا هستند که هر دو اواخر هفته جاری منتشر می‌شوند تا نشانه‌های بیشتری از مسیر سیاست‌ پولی فدرال رزرو به دست آورند.

قیمت دلار در معاملات روز جاری، افزایش یافت و در مسیر ثبت دومین افزایش ماهانه خود قرار گرفت و این امر باعث شد طلا که به ارز آمریکا قیمت‌گذاری می‌شود، برای دارندگان سایر ارزها گران‌تر شود.

قیمت نفت نیز در مسیر ثبت بزرگ ترین کاهش سه‌ماهه خود از سال ۲۰۲۰ قرار گرفت.

کریستوفر وانگ، استراتژیست بانک OCBC، در یادداشتی نوشت: خریداران طلا برای افزایش قیمت طلا، حداقل به یکی از سه مورد کاهش بازده اوراق قرضه، تضعیف ارزش دلار یا کاهش مشخص انتظارات از موضع سیاستی فدرال رزرو نیاز دارند و بدون این موارد، احتمالا روند صعودی قیمت‌ها از بین خواهد رفت و طلا ممکن است برای مدتی در زیر رکوردهای قبلی بماند.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۱.۶ درصد کاهش، به ۵۷ دلار و ۳۵ سنت رسید. هر اونس پلاتین با ۰.۵ درصد کاهش، به ۱۵۶۶ دلار و ۹۰ سنت و هر اونس پالادیوم با ۰.۵ درصد افزایش، به ۱۲۱۹ دلار و ۵۵ سنت رسید. هر سه فلز در مسیر ثبت کاهش قیمت سه ماهه و ماهانه قرار دارند.