نظام حکمرانی آمریکایی به ویژه پس از جنگ جهانی دوم همواره مدعی مدیریت جهان بوده است. به طور خاص پس از فروپاشی شوروی این توهم در بسیاری از تئوریسین های آمریکایی شکل گرفت که تنها آمریکا می تواند جهان را به نحوی پایدار و البته همه جانبه رهبری و مدیریت کند و اساسا بشریت هیچ الگو و چهارچوبی بهتر از آنچه آمریکا در قالب مدیریت جهانی ارائه می کند را پیدا نخواهد کرد.
با این حال در مدت اخیر شاهد وقوع تحولاتی بوده ایم که در کنار طیف متنوعی از دیگر رویدادها در طی سالها و دهه های گذشته نشان داده اند تا چه اندازه این قبیل روایت سازی ها دروغین و نمایشی هستند. به عنوان مثال به تازگی و پس از ربایش نیکلاس مادورو رییس جمهور ونزوئلا؛ دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا نشستی با مدیران شرکت های نفتی آمریکایی برگزار کرده و در قالب آن تاکید کرده که آمریکا اکنون ۵۵ درصد از نفت جهان(با احتساب نفت آمریکا و البته کشور ونزوئلا) را در اختیار دارد! وی تاکید کرده که شرکتهای آمریکایی باید برای فعالیت روانه میدانهای نفتی ونزوئلا شوند و در این زمینه نیازی نیست با دولت ونزوئلا و نهادهای حکمرانی آن هماهنگ شوند.
ترامپ در موضع گیری عجیبی گفته که طرف حساب شرکتهای نفتی آمریکایی؛ خود وی است! به بیان ساده تر؛ ترامپ علنا اعلام کرده که دولت ونزوئلا هیچ کاره است و مردم این کشور باید به خواسته های واشنگتن تن بدهند.
جدای از این ها یکی از نکاتی که بعضاً رسانه های غربی به آن اشاره داشته اند این بوده که انگار ترامپ به زبان بی زبانی به شرکتهای نفتی آمریکایی فهمانده که باید حق حساب فعالیت خود در ونزوئلا را به وی بپردازند!
از یاد نبریم که ترامپ همان فردی است که از زمان بازگشت به کاخ سفید میلیاردها دلار ثروت را با سواستفاده از موقعیت حقوقی خود کسب کرده و عجیب اینکه هیچ نهاد و فردی هم در آمریکا وی را به دلیل این رویه غیرقانونی بازخواست نمی کند. ترامپ اکنون علنا در حال نمایش آن چیزی است که سالهای سال قدرتهای غربی مدعی بودند در نقطه مقابل آن هستند. اینکه رئیس جمهور آمریکا به صراحت به دزدی نفت ونزوئلا اذعان و افتخار می کند و هیچ توجهی به حقوق مردم این کشور ندارد؛ نشان از آن دارد که حکمرانی آمریکایی بجای مدیریت جهانی؛ به دزدی بین المللی فکر می کند. نمود عینی این رویکرد آمریکا را می توان در طمع آن جهت تسلط بر گرینلند و دیگر مناطق نفتی و غنی دنیا مشاهده کرد.
این روند یک پیام مهم برای ملت های مختلف جهان به ویژه آنهایی که ترامپ خود را غمخوار آنها معرفی می کنند دارد و آن هم این است که کاخ سفید در وضعیت کنونی صریح تر از هر زمان دیگری ماهیت حقیقی خود را فاش و با طرح شعارهای زیبا و به ظاهر به نفع ملت های مختلف جهان در پی دزدی ثروت آن ها و استثمارشان است.
