دبیر ستاد انتخابات کشور: در انتخابات مکلف و موظف به اجرای قانون هستیم

  4021013106

  دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: قانون از نگاه ستاد انتخابات بسیار اهمیت دارد و از عوامل و هیات‌های اجرایی نیز چنین نگاهی را می‌خواهیم.

محسن اسلامی امروز، ۱۳ دیماه ۱۴۰۲ در همایش آموزشی عوامل اجرایی انتخابات استان مرکزی با تاکید بر اینکه اگر فرآیند انتخابات بین همه ارکان به خوبی منتقل شود، قطعا اعتمادزایی برای نسل جوان به خوبی انجام می‌شود، اظهار کرد: افرادی که در دهه‌های مختلف انقلاب اسلامی در دوره‌های متفاوت انتخابات شرکت داشتند به خوبی این فرآیند را به دیگر نسل‌ها منتقل کرده‌اند و این امر مسیر مشارکت را هموار کرده است.

وی تصریح کرد: قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری تغییر کرده است و باید حتما مطالعه شود. این تغییرات باعث شده است که افراد بتوانند در کنار شناسنامه، با کارت ملی، گواهینامه، کارت پایان خدمت و پاسپورت رای بدهند.

اسلامی با بیان اینکه آیین نامه قانون انتخابات به تصویب هیات وزیران رسیده و در قالب یک مجلد در اختیار استان قرار گرفت، افزود: امسال تغییراتی در قانون اعمال شد و آن را رعایت کردیم. در این قانون، ماده شفافیت مالی لحاظ شده است. شماره حساب از داوطلبین گرفته شده است و باید همه ورود و خروج مالی خود را در سامانه شفافیت مالی ثبت کنند و اگر ثبت نشود تخلف صورت گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه اطلاع‌رسانی در خصوص سامانه مالی وظیفه هیات‌های اجرایی انتخابات است، گفت: طبق قانون برای هر حوزه انتخابیه سقف هزینه کرد تعیین شده است و نامزدها نمی توانند بالاتر از این سقف هزینه کنند و اگر کمکی از فردی دریافت شود، این کمک تنها می‌تواند ۲۰ درصد سقف تعیین شده باشد.

اسلامی اظهار کرد: طبق ماده ۷۴ تمامی دستگاه‌های اجرایی باید امکانات خود را در اختیار نامزدها قرار دهند و صدا و سیما و شهرداری نیز وارد شده اند و شرایطی فراهم شده است که اگر نامزدی تمکن مالی ندارد می‌تواند از ظرفیت صداوسیما برای ارائه برنامه‌های خود استفاده کند.

وی با اشاره به نهایی شدن دستورالعمل تبلیغات، گفت: این دستورالعمل ابلاغ خواهد شد و حتما هیات‌های اجرایی آن را مطالعه کنند چراکه مبنای کار، در حوزه تبلیغات در فضای مجازی و حقیقی است.

اسلامی با بیان اینکه زمانی فضای انتخابات جذابیت دارد که تخریب کمتری صورت گیرد، گفت: ۱۲۱۸ هیات اجرایی در کل کشور وجود دارد و باید اعتماد مردم برای انتخابات جلب شود چرا که مردم فضای انتخابات و رفتار نامزدها را رصد می کنند و سپس رای می‌دهند. درک درست از قانون از سوی هیات های اجرایی بسیار ضروری است.

وی با اشاره به بررسی هیات های اجرایی گفت: از ۲۰۸ حوزه اجرایی اصلی در کشور طی نظرسنجی صورت گرفته، تنها در ۳۸ حوزه، از عملکرد هیات‌های اجرایی نقد شد.

دبیر ستاد انتخابات کشور با اشاره به تاکید قانون بر تسهیل امر رای گیری، گفت: در این مسیر تجمیع تعرفه های انتخابات در این دوره از انتخابات انجام گرفته و حتی قانون نیز اعلام کرده است افراد به غیر از شناسنامه می‌توانند با دیگر مدارک هویتی رای بدهند.

وی با بیان اینکه توجه به قانون از سوی ستاد انتخابات بسیار اهمیت دارد و از عوامل و هیات‌های اجرایی نیز چنین نگاهی را می‌خواهیم، گفت: موظف و مکلف به اجرای قانون هستیم، قانون فصل الخطاب است و باید تا انتهای کار با قانون پیش برویم.

دبیر ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: انتخابات امری ملی است، اما بودجه وزارت کشور در این راستا محدود است، البته بودجه لازم در نظر گرفته شده است، حق الزحمه عوامل و هیات‌های اجرایی افزایش یافته است و هر عامل اجرایی یک دوازدهم حقوق هر کارمند از وزارت کشور حقوق دریافت می‌کند و سعی خواهد شد که هفته پس از انتخابات حق الزحمه عوامل تسویه شود، البته امسال اعتبار انتخابات تامین شده و در حال توزیع در استان‌هاست. امیدواریم که جدول مناسب اعتباری در استان‌ها شکل بگیرد تا در این روزهای منتهی به انتخابات، اعتبارات فراهم باشد.

وی با بیان اینکه چیدمان شعب اخذ رای باید به شکلی باشد که عدالت حاکم باشد، افزود: در این دوره امنیت شعب بسیار اهمیت دارد و باید دقت بسیاری لحاظ شود و عوامل شعب حتما باید تخصصی کار خود را انجام دهند و در جایگاه درست خود قرار گیرند. اگر فردی در انتخابات قبلی در امور شعبه مسئله داشته، از طریق سامانه قابل رصد و پیگیری است و درصددیم که چنین مشکلاتی تکرار نشود.

اسلامی تاکید کرد: استان مرکزی جزو استان های پیشرو در امر انتخابات است و باید با همین نگاه و رویه تا انتخابات حرکت کند و این فعالیت ها حتما به مشارکت موثر و حداکثری در روز ۱۱ اسفند ختم می شود.