نتانیاهوی متوهم!

گروه جهان الف،   4021013077 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

باید از نتانیاهو و دیگر مقام های ارشد رژیم صهیونیستی پرسید که آن ها چگونه پیروزِ جنگ غزه هستند و توانسته اند به ادعای خود جنبش حماس را تضعیف کنند که در نهایت مجبور به خارج کردن نظامیان تیپ گولانی از نوار غزه، از ترس وارد آمدن تلفات بیشتر به آن ها شده اند؟!

نتانیاهوی متوهم!

به گزارش الف؛ "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس از همان نخستین روزهای آغاز جنگ غزه، مدام ژست رهبران قدرتمند و پیروز در بحبوحه یک جنگ را گرفته و هم وی و هم دیگر مقام های ارشد سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی، از پیروزی در جنگ غزه و تضعیف شدید جنبش حماس و حرکت آن به سمت نابودی، خبر داده و همچنان نیز می دهند. با این همه، آنچه در میدان های جنگ غزه می گذرد، تفاوت های عمیقی با موضع گیری های ظاهری مقام های ارشد صهیونیست دارد. 

به بیان ساده تر، افرادی نظیر نتانیاهو صرفا در تصورات خود و برای مصارف داخلی، مدام بر طبل پیروزی ارتش رژیم اشغالگر قدس بر مقاومت فلسطین می کوبند. با این حال، حداقل بروز 3 نشانه عمده و محوری، تا حد زیادی از توهمِ عجیب و غریب مقام های ارشد صهیونیست و به طور خاص بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ غزه پرده‌برداری کرده است. 

اول، به تازگی اخبار مختلفی دال بر خروج نیروهای تیپ گولانیِ ارتش اسرائیل از نوار غزه منتشر شده است. تیپ و گروه نظامی که به ادعای صهیونست ها جزوِ زبدده ترین نیروهای ارتش اسرائیل هستند. با این حال، محافل خبری رژیم اشغالگر قدس به طور خاص به این نکته اشاره داشته اند که تلفات بالای نیروهای تیپ گولانی ارتش اسرائیل موجب شده تا مقام های رژیم صهیونیستی به این نتیجه برسند که بهتر است نیروهای این گروه رزمی را از میدان های جنگ غزه خارج سازند تا بیش از این برای آن ها آبروریزی ایجاد نشود. 

البته در مدت اخیر اخبار مختلفی نیز مبنی بر محاکمه و توبیخِ شماری از فرماندهان تیپ گولانی به دلیل آنچه به خطر انداختن جان نظامیان اسرائیلی(بدون هرگونه تدبیر نظامی) در بحبوحه جنگ غزه عنوان شده هم به گوش رسیده است. حال در این میان، باید از نتانیاهو و دیگر مقام های ارشد رژیم صهیونیستی پرسید که آن ها چگونه پیروز جنگ غزه هستند و توانسته اند جنبش حماس را تضعیف کنند که در نهایت مجبور به خارج کردن نظامیان تیپ گولانی از جنگ غزه از ترس وارد آمدن تلفات بیشتر به آن ها شده اند؟! 

دوم اینکه ارتش اسرائیل از همان نخستین روزهای آغاز جنگ غزه مدام تاکید داشت که خیلی زود اسرای صهیونیست را که در کنترل جنبش حماس هستند، آزاد خواهد کرد. با این حال، ناتوانی رژیم صهیونیستی و سازوکارهای نظامی و امنیتی آن در بحوحه جنگ غزه کار را به جایی رسانده که بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که هیچ گزینه ای الا مذاکرات با جنبش حماس جهت آزادسازی اسرای صهیونیست، وجود ندارد. گزینه ای که البته رژیم اشغالگر قدس در قالب آن باید به برخی شروط مهم جنبش حماس نظیر برقراری آتش‌بس دائم و آزادسازی همه اسرای فلسطینیِ در بند صهیونیست ها نیز تن بدهد.

پیشتر نیز در قالب برقراری آتش بس موقت شاهد بودیم که صهیونیست ها مجبور شدند در ازای آزادی شماری از اسرای خود، شروط مد نظر حماس را بپذیرند و بخشی از اسرای فلسطینی را آزاد کنند. 

به بیان ساده تر، قدرت نظامی و اطلاعاتی که صهیونیست ها به آن همواره بالیده اند، به هیچ عنوان به کارشان نیامده است. در این نقطه، یک نکته بیش از همه خودنمایی می کند: مذاکره اسرائیل با حماس از موضع ضعف است و در این معادله نتانیاهو نمی تواند مدعی شکست و تضعیف حماس باشد. 

و در نهایت سوم اینکه بیش از 80 روز از آغاز جنگ غزه می گذرد و بر اساس برخی ارزیابی های صهیونیست ها، تاکنون بیش از 15 هزار راکت به اراضی اشغالی شلیک شده است. نکته قابل تامل اینکه اکنون حتی از برخی مناطق شمالی نوار غزه که ارتش اسرائیل مدعی اشغال کامل آن ها است نیز شاهد شلیک موشک به اراضی اشغالی هستیم. در این راستا، جنبش حماس تداوم شلیک راکت به سرزمین های اشغالی را به یکی از عینی ترین جلوه‌های قدرت خود و تحمیل ضعف به صهیونیست ها تبدیل کرده است. معادله ای که حتی صدای بسیاری از افکار عمومی اراضی اشغالی وکارشناسان و تحلیلگران صهیونیست را نیز درآورده است.

در این نقطه، باید از نتانیاهو و طیف متحدانش پرسید که چگونه ادعای نابودی جنبش حماس را دارند وقتی که این جنبش همچنان بخش های مختلف اراضی اشغالی را هدف قرار می دهد و آرامش روانی صهیونیست ها را نیز تا حد زیادی سلب کرده است؟ 

 آنچه در این گزارش به آن ها اشاره شد، تنها بخش محدودی از نشانه هایی است که با استناد به آن ها می توان متوجه شد که تا چه اندازه ادعاهای نتانیاهو و طیف افراطیون متحد وی مبنی بر پیروزی در جنگ غزه و شکست حماس، متوهمانه است.