با ۲۰ مورد زمینه‌ساز گرایش به مواد مخدر آشنا شوید

  4020902009

روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام به ۲۰ مورد زمینه ساز گرایش به مواد مخدر اشاره کرد و گفت: اگر می‌خواهید در پیشگیری از اعتیاد نمره ۲۰ بگیرید زمینه سازها را بدانید. 

با ۲۰ مورد زمینه‌ساز گرایش به مواد مخدر آشنا شوید

به گزارش ایسنا، دکتر "امیر عبدالحسینی" در کارگاه آموزشی زمینه سازهای گرایش به مواد مخدر که در سالن اندیشه دانشگاه پیام نور برگزار شد، اظهار کرد: آسیب جدی به سرمایه انسانی بخصوص نوجوانان و جوانان، تضعیف و فروپاشی بنیاد خانواده، ترویج و تقویت سایر آسیب‌های موجد در جامعه، پرداخت هزینه‌های سرسام آور برای خانواده و جامعه، ایجاد شغل‌های کاذب و تشکیل و تقویت باندهای خطرناک و مافیایی، قدرت دور شدن از معنویت و اهداف زندگی، ظهور و بروز ایده‌های خطرناک علمی کاذب و رفتن در مسیر هیچ و نابودی از آسیب‌های جدی اعتیاد است.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام گفت: زمینه سازهای مختلفی برای گرایش افراد به مواد مخدر مطرح شده است که به ۲۰ مورد آن اشاره می‌کنیم.

این روانشناس ادامه داد: خود، خانواده و باورها از این دلایل هستند. برخی باورها مانند اینکه با یک بار مصرف دچار اعتیاد نمی‌شوید، بسیاری از افراد را گرفتار کرده است.

عبدالحسینی تصریح کرد: از دیگر دلایل گرایش افراد به مواد مخدر می‌توان به دوستان ناباب، تمرین تجربه‌های لذت بخش و بیکاری و بی‌هدف بودن اشاره کرد. در هر محدوده سنی مراقب دوستان ناباب باشیم، این افراد به راحتی قابل مشاهده هستند. بسیاری از افراد در میانسالی دچار اعتیاد می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام افزود: عدم برآورده شدن نیازهای مناسب، نه گفتن‌های به موقع و آشنایی‌های بدون تحقیق و بررسی از دیگر دلایل گرایش افراد به مواد مخدر است. به راحتی با هر شخصی دوست و رفیق نشوید. در خصوص دوستی و رفاقت ابتدا باید بررسی‌هایی صورت بگیرد.

این روانشناس ادامه داد: از دیگر دلایل گرایش افراد به مواد مخدر می‌توان به الگوهای جذاب، کنجکاوی‌ها و نداشتن تکیه‌گاه اشاره کرد. در فیلم‌های شبکه نمایش خانگی اکثر شخصیت‌های فیلم معمولاً سیگار مصرف می‌کنند این خود می‌تواند آموزش دهنده باشد. همچنین افرادی که هیچ حامی ندارند معمولاً به سمت مصرف مواد مخدر می‌روند.

وی ادامه داد: هوش پایین و ساده لوح بودن، بعضی بیماری‌های صعب العلاج و جنسی، فقر و گدایی و دروغ و پنهانکاری از دیگر زمینه سازهای اعتیاد هستند. بعضی از افراد با دروغ گویی به این سمت می‌روند.

عبدالحسینی تاکید کرد: از دیگر زمینه سازهای اعتیاد می‌توان به لذت‌های کاذب و موقتی به خصوص در روانگردان‌ها و کسب انرژی بیشتر در بعضی ورزش‌ها اشاره کرد. نه تنها در جامعه ما بلکه در دنیا، افرادی بوده و هستند که برای کسب موفقیت‌های ورزشی به سمت مصرف مواد مخدر و اعتیاد می‌روند.

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ایلام ایلام افزود: نابرابری‌ها و نبود عدالت اجتماعی یک زمینه ساز دیگر است. متاسفانه سیستم حمایت، به زیستی گونه نیست. و در آخر باید گفت اگر می‌خواهید در پیشگیری از اعتیاد ۲۰ بگیرید زمینه سازها را بدانید.