به گزارش ایسنا، قربانیان فضای مجازی با بیتوجهی از طریق باز کردن پیوست ایمیلهای اسپم یا لینکهای درون آنها، باز کردن فایلهای دانلود شده آلوده از سایتهای نامعتبر یا کلیک روی لینکهای مخرب، از طریق توزیع تبلیغات آلوده، آلودگی از طریق هک و نفوذ به سیستمها؛ به خصوص سیستمهایی که آسیبپذیری آنها وصله نشده است، مورد سوءاستفاده قرار میگیرند. به همین دلیل به کاربران توصیه میشود که از یک آنتیویروس برای مقابله با ویروس استفاده کنند اما پیش از آن باید بدانند که چه علائمی نشان میدهد که دستگاههشان به ویروس آلوده شده است.
با توجه به اینکه شبکههای اجتماعی معمولا از تبلیغات استفاده نمیکنند، این موضوع راهی برای آگاهی از ویروسی شدن گوشی است. سایتهای متنوعی در اینترنت وجود دارد که استفاده از آنها سبب ویروسی شدن گوشیها خواهد شد. اگر میخواهید مطمئن شوید که گوشی شما ویروسی شده یا خیر، میتوانید سایتهای شبکههایی مانند توییتر را باز کنید، اگر در پروفایلتان تبلیغاتی را مشاهده کردید باید تقریبا به ویروسی شدن گوشی خود پی ببرید، چراکه این سایتها عموما تبلیغات غیرضروری نداشتهاند.
خالی شدن سریع باتری از دیگر نشانه های ویروسی شدن گوشی تلفن همراه است؛ به عبارتی اگر تلفن همراه شما یکباره شارژ خالی می کنید باید حدس بزنید که گوشی ویروسی شده است زیرا وجود ویروسها موجب میشود که حجم پشتیبانی باتری گوشی کم شود و هنگامی که نرمافزار مخربی وارد گوشی شما میشود، حافظه گوشی شما به صورت متداوم در حال کار است که در نهایت سبب میشود باتری گوشیتان زودتر از گذشته خالی شود.
داغ شدن گوشی مهم ترین نشانه ویروسی شدن گوشی است در شرایطی که داغ شدن گوشی در زمانهای طولانی امری طبیعی به نظر میرسد اما باید توجه داشته باشید که اگر در وضعیت عادی و زمانی که زیاد با گوشی کار نمیکنید، متوجه داغ شدن بیش از حد گوشی شدید، احتمال ویروسی شدن گوشی شما وجود دارد، زیرا برخی از ویروسها سبب میشوند که بیش از اندازه طبیعی از CUP گوشی استفاده شود و درنهایت با داغ شدن غیرطبیعی گوشی روبهرو میشوید.
ریست شدن ناگهانی وایفای میتواند دلیل دیگری مبنی بر ویروسی شدن گوشی باشد. در گوشیهای اندرویدی ممکن است به یکباره با روشن شدن ناخواسته جیپیاس روبهرو شوید اما نمیتوانید این مورد را دلیل بر ویروسی شدن گوشی خود بدانید. در صورتی که به شکل ناگهانی متوجه شدید که وای فای گوشی از کار افتاده است میتوانید به ویروسی شدن شک کنید و برای این که از شر این موضوع رها شوید باید گوشی را ریست کنید.
اما پس از آنکه تا حدی از ویروسی شدن گوشی خود اطمینان پیدا کردید چگونه می توانید آنها را حذف کنید؟ پس از اطمینان از اینکه تلفن شما توسط بدافزار مورد حمله قرار گرفته است، دکمه پاور را پایین نگه دارید و تلفن را کاملاً خاموش کنید. ممکن است این کار جلوی خسارت بدافزارها را نگیرد، اما میتواند جلوی تلاشهای مخرب برای دسترسی به شبکههای مجاور را متوقف کند.
خاموش کردن همچنین به شما فرصت میدهد تا فکر کنید و تحقیق کنید. آیا برنامه آلوده خاصی را که بدافزار را به دستگاه شما وارد کرده است میدانید؟ آیا میدانید چه نوع نرمافزار دیگری ممکن است بدون رضایت شما بارگیری کند؟ اگر نتوانید برنامه را در ریشه مشکل پیدا کنید، نمیتوانید آن را حذف کنید. در این باره پلیس فتا هشدار داده است که برنامههای ضدبدافزار میتوانند به شناسایی مواردی که باعث ایجاد مشکلات شما میشوند کمک کنند و حتی ممکن است نرمافزارهای آلوده را برای شما حذف کنند. این کار نیاز به بازگرداندن دسترسی مجدد تلفن به اینترنت دارد.
وقتی دستگاه خود را مجدداً روشن میکنید و برای جدا کردن برنامه مشکلساز، وارد برنامه میشوید، ابتدا به حالت ایمن بروید. این کار به محدود کردن خسارتهایی که برنامه آلوده میتواند انجام دهد کمک خواهد کرد. برای اکثر دستگاههای اندروید، میتوانید با نگهداشتن دکمه پاور برای چند ثانیه وقتی دستگاه روشن است، به حالت ایمن بروید، سپس روی گزینه Power off ضربه بزنید و نگهدارید.
این کار باید چند گزینه قدرت را ایجاد کند، از جمله گزینه Reboot to safe mode. این حالت را انتخاب کرده و منتظر بمانید تا دوباره تلفن خود را راهاندازی کنید. اگر نمیتوانید یک حالت امن پیدا کنید، به جای آن، حالت هواپیما را فعال کنید تا دستگاه شما از هر شبکه قطع شود. معمولاً میتوانید آن گزینه را در بالای سایه اعلانهای خود پیدا کنید.
پس از انجام اقدام گفته شده سراغ تنظیمات دستگاه اندروید خود بروید. تا زمانی که بخشی به نام برنامهها را مشاهده کنید، حرکت کنید. به دنبال لیستی از تمام برنامههای فعلی خود باشید، برای یافتن لیست کامل ممکن است لازم باشد مدیر برنامه را انتخاب کنید. هنگامی که در تنظیمات هستید، حرکت کنید تا برنامه آلوده را در مرکز مشکلات خود پیدا کنید.
به سادگی حذف را انتخاب کنید و دستگاه اندروید شما باید برنامه مورد نظر را حذف کند. همچنین ایده خوبی است که لیست برنامههای خود را مرور کنید و بارگیریهای مشکوک دیگر را حذف کنید، اگر قبلاً به این لیست نگاه نکردهاید، ممکن است از برخی موارد عجیب دستگاه شما روی آن تعجب کنید.
هر دستگاه اندرویدی، مخصوصاً یک دستگاه آسیبپذیر، مستحق حفاظت است. تعدادی برنامه امنیتی وجود دارد که میتوانید برای محافظت از تلفن خود، اسکن ویروسها و خلاص شدن از شر فایلهای ناخواسته و هرگونه نرمافزار آلوده، استفاده کنید. هنگامی که برنامه حذف برنامه دستی را به صورت دستی تمام کردید، یک برنامه امنیتی را دانلود کنید تا به مراقبت از هرگونه مسائل آینده کمک کند.
انتهای پیام