نظرات برگزیده مخاطبان الف: وزیر ارشاد درباره ملاک حزب اللهی بودن توضیح دهد/ ترامپ چگونه اینقدر راحت و بی‌دردسر از برجام خارج شد؟

  4020511011 ۳۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه شده مشارکت می کنند. بسیاری از این نظرات گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

نظرات برگزیده مخاطبان الف: وزیر ارشاد درباره ملاک حزب اللهی بودن توضیح دهد/ ترامپ چگونه اینقدر راحت و بی‌دردسر از برجام خارج شد؟

مطلبی با عنوان «آینده‌ حجاب در ایران به کجا ختم می‌شود؟» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:

*آینده ایران سوای آینده بشر نیست . بشر به یه جهت حرکت میکند . به همان جایی میرویم که همه دنیا رفته اند. ..

*با این سیاست ها وضع بدتر میشود. اگر هیچ کاری نمی کردید روال سابق خیلی بهتر از امروز بود

*بحث حجاب یک بحث فرهنگی است و اقدامات فرهنگی نیز صبوری و متانت می خواهد با جبر و بیگیر و ببند و جریمه حل نمی شود. چه بسیار دیده ایم که در پروازهای به مقصد خارج از کشور به محض خروج از مرز هوایی کشف حجاب می کنند .اجبار در این امر نه تنها مشکل را حل نمی کند بلکه التهابات جامعه را بیشتر نموده و حتما منجر به درگیریهای متعدد خواهد شد

*یکی از دلایلی که باعث می شود دیالوگ در سطح جامعه شکل نگیرد و اینکه حرفهای شما در دل هیچ کس اثر نکند همین است که فرضتان را بر دو مبنای اشتباه قرار داده اید . اول اینکه بی‌حجابی و برهنگی را با هم یکی می دانید در حالی که نه در ایران بلکه در هیچ کشوری در دنیا ، این دو یکی نیستند. اصلا هیچ کدام از مردم دنیا بی حجاب نیستند و فقط نوع پوشش آنها با یکدیگر متفاوت است . اما فرض غلط دوم این است که باورتان شده می توانید نظر خود را بر مردم تحمیل کنید بدون اینکه به افکار عمومی اهمیتی بدهید.

*دلیل این برخوردها چیست؟ مگر در گذشته با حجاب و بی حجاب در کنار هم مسالمت آمیز زندگی نمی کردند!

*همه دغدغه های جامعه معطوف شده فقط به حجاب ؟! حجاب امر دینی است نه امر حکومتی . پس اول رونق اقتصادی ایجاد کنید ، بعد به سراغ ایمان و حجاب و ... بروید.

*اجازه ندهید فاسدانیکه محرم و نامحرم نمیشناسند جوانان نا را به انحراف بکشانند در دین ما هم تاکید بر محرم و نامحرم شده است و ۸ سال برای ناموس حنگیدیم و شهید دادیم و مملکت اسلامی جای این بی بندوباریها نیست بی حجابی زن از بیغیرتی مرد اوست که اجازه میدهد....

*این مساله را که دیگه باید رها کرد هر چه سخت گیری بیشتر شود میل به برهنه شدن بیشتر میشود بهتره رها کرد تا خودش به یک تعادلی و حد وسطی برسد قابل جمع کردن نیست اگر هم سخت گیری بشه تنش ها و التهاب به نظر من ایجاد خواهد کرد

*(پاسخ به کامنت بالا)مگر سخت گیری هم کردن؟ اگر سخت گیری می شد که یک نفر جرات نمی کرد با آن شکل و ظاهر بزک کرده بیرون بیاید

*سرنوشت حجاب اجبارى همانند سرنوشت مبارزه با ويديو و ماهواره خواهد بود نمى توانيد مردم را مجبور كنيد

*وقتی زن را می آورید در مشاغل مردان و اختلاط صورت می‌دهید....و ....

*(پاسخ به کامنت بالا)شما رو نمیدونم اما به عنوان یه خانم مسلمان که از قضا حجاب هم داره (و البته مخالف حجاب اجباری است) ترجیح میدم برم پیش پزشک خانم، کارم رو پرستار خانم در بیمارستان انجام بده، معلم دخترانم خانم باشه، داروخانه و آزمایشگاه و فروشگاه لباس هم با خانمها در تعامل باشم. سبک زندگی الان لازمه‌اش اشتغال خانم هاست. از طرفی وابستگی اقتصادی خانمها به آقایان خودش می‌تونه باعث فساد بشه. بد نیست به موضوع زنان مجرد و سرپرست خانواده که شغلی ندارند، از نزدیک‌تر نگاه کنید تا متوجه بشین گاهی این وضعیت چه فسادهایی رو ایجاد می‌کنه و از قضا خودش تهدیدکننده ثبات برخی خانواده‌ها میشه. جدای از این موضوعات، این حق زنان هست که در صورت تمایل بتونن استعدادها ‌‌و توانمندی‌های خودشون رو شکوفا کنند و محدود به یه سری کارها نباشند.

*اگر به دختران و زنان جامعه حق انتخاب در خصوص حجاب داده شود و دائم از تذکر و تهدید استفاده نشود ، خواهید دید که هیچ اتفاق خاصی رخ نخواهد داد و اکثریت بانوان حد و حدود جامعه ی اسلامی را رعایت خواهند کرد ولی با تهدید و ارعاب اوضاع بد و بدتر میشود و حتی کار به لجبازی میکشد.

***

مخاطبین الف درباره مطلب «آنچه از برجام به شما نمی‌گویند!» نظرات متعددی ارسال کردند که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

*مشکلات اقتصادی به هیچ وجه با مذاکره قابل حل نیست زیرا ساختار کلی وپایه اصلی تحریم ها همچنان حفظ شده وآمریکا به تعهدات خود عمل نکرده و آنرا بطور کامل لغو نمی کند زیرا تحریم ها ابزار اصلی فشار بر ایران است و هر تحریمی و یا بیشتر آن بابرچسب های چهار گانه هسته ای ، موشکی ،حضور منطقه ای ایران و حقوق بشراست.اگرغرب و امریکا یک موضوع از تحریم یعنی هسته ای را بردارند سایر برچسب های تحریم باقی می ماند و این یعنی لغو تحریم ها کاملاً بی خاصیت و دروغ بوده وایران در گرداب،تله و دور بی حاصل موضوعات متعدد تحریم و مذاکره برای باج دادن فاجعه بار سایر اهرم های قدرت یکی پس از دیگری قرار می گیرد.

*خدای نخواسته در صورت مذاکره موشکی و مذاکره حضور منطقه ای ایران برای قطع کمک به محور مقاومت جهت جنگ با داعش و سایر ترروریست هاو در صورت امتیاز دادن این موضوع و در پی آن به باد دادن توان موشکی ،قدرت دفاعی و منطقه ای کشور، امریکا ، اروپا و حتی کشورهای مثل عربستان و اسرائیل می توانند امنیت ایران را نابود کرده وکشور و ملت رامثل لقمه ای چرب برای خود،غارت و تجزیه کرده یا داعش و سایرگروهای تروریستی خون آشام را به جان،مال و ناموس ملت بیاندازند.

*توجه داشته باشید که در برجام یکر طرف ایران بود و شش کشور بزرگ دنیا طرف دیگر و در معاهده ای که دو طرف آن رابطه دوستانه هم نداشته باشند شما در حال معامله هستید باید در جاهایی عقب نشینی کنی و در جاهایی امتیازی بدست آورید اینکه شما فکر میکنید که میتوانید در مذاکره با قدرت های بزرگ جهانی به تمام خواسته هایتهان برسید از اساس تصور غلطی است و هیچوقت ‌برد صددرصد بدست نمی آید

*برجام چه باشه چه نباشه امریکا دست از سر ما بر نمی داره این یک توهم است که امریکا با توافق دست از دشمنی برداره اونهم ایرانی که یک سره مرگ بر امریکا و انگلیس می گه در نتیجه تحریم ادامه داره و فشار تحریم ها بر افراد کم درامد جامعه مضاعف است

*برجام در چند جمله : ۱.امتیازات داده شده بسیار بیشتر از امتیازات گرفته شده ۲.امتیازاتی که ایران داده به صورت نقد و به صورت عملی است در حالی که امتیازات داده شده از طرف مقابل نسیه و فقط بر روی کاغذ هست ۳. برگشت به شرایط قبل از برجام برای ایران ( برگرداندن سانتریفیوژ ها و سوخت ها و ... )بالای سی میلیارد دلار هزینه اما برای طرف مقابل فقط با یه امضا به شرایط قبل از برجام بر میگردن ۴. که از همه وحشتناک تر است مکانیزم ماشه هست که به معنای واقعی بند استعماری هست یعنی هر لحظه طرف مقابل اراده کند میتواند بزند زیر برجام ( و اشتباه ترامپ در خروج از برجام که به نفع ایران تمام شد همین خروج بود که باعث شد دیگه آمریکا نتواند از این مکانیزم استفاده کند برای فشار بیشتر و گرفتن امتیازات بیشتر )

*برجام بد، قبول. الان هم که اجرا نمیشه. از روزی هم که امضا شد پیشرفت هسته ای به مراتب بیشتر شده. مشکل شما چیه؟ رسما بگید برجام را لغو شده میدانید.

*یه نکته مهم که هیچ کس جواب نداده اینه که اگه برجام بد بود چرا پس از خروج و عهد شکنی آمریکا ، حال و روز اقتصاد کشور و وضعیت معیشت مردم به هم ریخته وتورم افسار گسیخته دامن کشور راگرفته و مردم را در فشار وسختی انداخته. اگه برجام بد بود چرا وقتی صحبت مذاکرات احیای برجام میشه یه دفعه دلار می ریزه؟

*متاسفانه اونایی که مذاکرات برجام رو انجام دادن دقت نکردن جوری قرارداد رو بنویسن که بعد از دو سال راحت از بین نره و شرایط کشور بسیار بدتر از قبل نشه!!

***

یادداشت ««حزب اللهی» بودن کسب و کار نیست آقای وزیر!» با نظرات متعدد کاربران الف همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:

*اگر تخصص و شایسته سالاری وداشتن علم و دانش ملاک انتخاب مدیران و بدنه کارشناسی و کارکنان بود اوضاع مملکت اینقدر ناامید کننده نبود و پول ملی ایران از بی ارزش ترین پولها محسوب نمیشد !

*دور زدن قوانین استخدامی و جذب نیرو خارج از روال قانونی عین بی تقوایی ست.

*تعهد از نظر سیستم به معنای مومن، حزب الهی ، نماز و روزه و ..............و احکام. بلی تعهد این هارا می خواهد اما به عنوان پیش نیاز و شرط لازم نه کافی . شرط کافی و اصلی آن در قبال سواد و تخصص اش تعهد داشته باشد که آن را سر لوحه کارهای خودش قرار بدهد.

*مگه مسئولین این سالها دست غیرحزب الهی ها بوده؟؟ همگی مسئولین و دولت ها اسلامی و موجه بودند

*تا وقتی که تخصص و وجدان کاری را فدای ظاهر افراد می کنید انتظار بهبود شرایط را نداشته باشید.

*جناب وزیر ملاک و متر سنجش حزب اللهی بودن چیست انوقت؟

*حزب الهی بودن مگر بد است. خب بقیه هم حزب الهی شوند . نظام اداری کشور را که نمیشود داد دست جوانان عشق فرنگ بی اطلاع از اوضاع جهان

*(پاسخ به کامنت بالا)مفاهیمی مانند ایمان داشتن، حزب اللهی بودن، ارزشی بودن، انقلابی و ...چون قابل سنجش نیست و در نظر افراد مختلف، معیارهای متفاوتی دارد، همیشه تبدیل به ابزاری برای ایجاد رانت و افزایش حس نابرابری اجتماعی شده است.

*ای کاش تحقیقی میشد تا ببینند که این افرادی که ایشان حزب اللهی می دانند بعد از چند سال خدمت چه کارهایی انجام می دهند ! 

*این گونه رفتارها بیشترین ضربه را به انقلاب و نیروهای حزب الهی وارد می کند، شما نسبت های فامیلی و روابط اقتصادی این ۴۰۰ نفر را با مدیریت فعلی وزارت خانه بررسی کنید، متوجه سواستفاده از کلمات می شوید و در نهایت اولین قدم در مسیر حزب الهی بودن تقوی است و قراردادن افراد در جایگاه غیرتخصصی عین بی تقوایی است.

*حزب الهی بودن هم کسب و کار است ، هم ملاک استخدام ، وزیر محترم به شیوا ترین شکل ممکن این را توضیح داده است ، اگر هم می بینید رتبه اول مهاجرت از کشور و رتبه آخر ارزش پول ملی را دارید فقط و فقط به خاطر چنین طرز فکری است که سالهاست کشور را اسیر خود کرده است .

*وقتی سیستم شعار و ظاهر را بیشتر از باطن و تخصص میپسندد و در این راه حتی منافع ملت و کشور هم اهمیت خود را ازدست می دهند خب نتیجه میشود همین دولت و همین وزیر و همین تفکر و بالطبع همین وضعیت فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی کشور که می بینیم .

*حقیقتاً برای من باورش سخته که پشت این تفکر عوامل برنامه ریزی تخریبی، وجود نداشته باشد.این حجم از تخریب از روی ساده گی و ناآگاهی نیست. تعجب دیگه اینکه عمق نفوذ این نفوذی ها اینقدر هست که از بالاترین مقامات این کشور هم واکنشی رخ نمیده.

*اتفاقا دیدگاه وزیر ارشاد نه تازگی دارد نه منحصر به این وزارت خانه است فکر میکنید چه عاملی سبب ازدیاد ریا و نفاق در جامعه ما و تولید فاسدانی از جنس طبری و علیرضا اکبری و مرجان شیخ الاسلامی و حسین هدایتی و خاوری و ... میشود؟