تحولات اوکراین / ناتو قصد درگیری نظامی با روسیه را ندارد

  4020430037

مخالفت کنگره با محدودیت کمک نظامی به اوکراین، گسترش تحریم‌های ضدروسی آمریکا و کانادا ، زمان تحویل F-۱۶ به کی‌یف، آمادگی اوکراین برای صادرات غلات از طریق دریا "با وجود هر خطر" و ادامه توقعات مالی کی‌یف از غرب، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

 تحولات اوکراین / ناتو قصد درگیری نظامی با روسیه را ندارد

به گزارش تسنیم، "میرچا جوآنا"، معاون دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، فاش کرد که در جریان نشست سران ویلنیوس، رهبران ائتلاف به ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین توضیح دادند که دعوت از کی‌یف برای پیوستن به این ائتلاف منجر به درگیری نظامی با روسیه خواهد شد و مقامات بروکسل چنین چیزی را نمی‌خواهند. 

این مقام ناتو شب گذشته، پنجشنبه، در یک همایش امنیتی که توسط موسسه آسپن برگزار شد، گفت: «ما بر این نکته تاکید کردیم که ما نمی‌توانیم در حال حاضر اوکراین را دعوت کنیم، زیرا این اقدام بدان معناست که ناتو با روسیه درگیر جنگ خواهد شد و این در برنامه‌های ما نیست.»

با این حال، به گفته جوآنا، نشست اخیر در ویلنیوس به دولت اوکراین کمک کرد تا یک قدم به ناتو نزدیکتر شود.

پس از نشست سران ناتو، در داخل اوکراین زلنسکی یک بازنده خوانده شد، زیرا او موفق به پذیرفته شدن این کشور در اتحاد آتلانتیک شمالی و افزایش تجهیزات نظامی لازم دست نیافت.
این در حالی است که زلنسکی  خود گفت که نتایج نشست ناتو خوب بود، اما اگر اوکراین دعوت نامه پیوستن به این ائتلاف دریافت می‌کرد، این نتیجه می توانست ایده آل باشد. در عین حال، اکثر حاضران در اجلاس سران از رفتار متوقعانه رهبر اوکراین دلسرد شدند. بعد مشخص شد که اعضای هیأت آمریکایی از وی «خشمگین بودند». برخی از سیاستمداران ناتو گفتند که زلنسکی به این ترتیب به دنبال فشار بر اعضای ائتلاف و جمع آوری متحدان بیشتر است.

در روز نخست نشست سران، اعضای ناتو بیانیه‌ای صادر کردند که در آن کشورهای متحد توافق کردند که در آینده و در صورت رسیدن به اتفاق آرا در مورد این موضوع و فراهم شدن شرایط، اوکراین را به ناتو دعوت کنند. بدین ترتیب، نه برنامه زمانی و نه تاریخ خاصی برای پیوستن کی‌یف به این اتحاد در سند اجلاس سران منعکس نشده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به پانصد و سیزدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

ترامپ نظریه پیوستن اوکراین به ناتو را احمقانه خواند

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، نظریه پیوستن اوکراین به ناتو را احمقانه ارزیابی کرده است. او این مطلب را در پیام تصویری خود که صبح امروز، جمعه، از سوی دفتر مطبوعاتی وی منتشر شده، بیان کرده است.

ترامپ بار دیگر از جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا که وی را فاسد و نالایق خواند، انتقاد کرده و این واقعیت را مورد توجه قرار داد که چین و اوکراین قبلاً پولهای زیادی را به خانواده بایدن منتقل کرده اند. این سیاستمدار جمهوری خواه تاکید کرد: در چنین شرایطی، این نظریه که ما احتمال پیوستن اوکراین به ناتو را بررسی کنیم، اکنون کاملاً احمقانه و نوعی دیوانگی است.

وی در عین حال ابراز عقیده کرد که سیاست دولت بایدن در قبال بحران اوکراین، تهدیدی جدی برای آغاز جنگ جهانی سوم است.

سنای آمریکا اصلاحیه‌ مربوط به محدود کردن کمک‌های نظامی به اوکراین تصویب نکرد

بر اساس اطلاعات رسمی منتشره بامداد امروز، جمعه، مجلس سنای کنگره آمریکا اصلاحیه‌‌ پیشنهادی برای قانون بودجه دفاعی این کشور که محدودیتی برای کمک های نظامی به اوکراین در نظر می گیرد، را تصویب نکرده است.  

این ابتکارعمل توسط مایک لی، سناتور جمهوری خواه از ایالت یوتا آغاز شده بود. به گفته وی، پنتاگون نباید بیش از 2 درصد از بودجه را برای حمایت از کی‌یف حداقل برای سال مالی 2024 صرف کند، تا زمانی که همه کشورهای عضو ناتو هزینه های دفاعی خود را به 2 درصد تولید ناخالص داخلی برسانند.

این اصلاحیه 13 رای موافق و 71 رای مخالف دریافت کرد و بدین ترتیب به تصویب نرسید. 

پیش از این، در اواسط ماه جولای، مجلس نمایندگان کنگره ایالات متحده پیش نویس بودجه دفاعی این کشور برای سال مالی 2024 را تصویب کرد که مبلغ آن حدود 886 میلیارد دلار در نظر گرفته شده است. این سند 80 میلیون دلار برای کمک نظامی به کی‌یف اختصاص داده است.

بطور همزمان گزارش شد که کنگره آمریکا از اصلاحیه پیش نویس بودجه دفاعی این کشور برای ممنوعیت انتقال مهمات خوشه‌ای به اوکراین حمایت نکرد. این موضوع پس از بررسی با اکثریت آرا رد شد.

واکنش سفارت روسیه به افزایش فهرست تحریم‌های آمریکا 

سفارت روسیه در ایالات متحده بامداد امروز، جمعه، با انتشار بیانیه‌ای در کانال تلگرام خود، به اعمال تدابیر محدودکننده جدید علیه اشخاص حقیقی و حقوقی روسی واکنش نشان داد. نمایندگی دیپلماتیک روسیه یادآور شد که واشنگتن در فهرست تحریم‌های جدید خود، کارمندان فعلی و سابق روس، شرکت‌هایی از بخش‌های دفاعی، مالی و فناوری عالی و کارآفرینانی را که متهم به حمایت از عملیات نظامی روسیه در اوکراین هستند، قرار داده است.

در این بیانیه آمده است: لازم نیست از حملات بی پایان دولت ایالات متحده در شرایط جنگ ترکیبی که غرب علیه کشورمان به راه انداخته است تعجب کرد. دور جدید از اقدامات تلافی جویانه واشنگتن برای محدود کردن هرچه بیشتر توان بالقوه مجتمع صنایع نظامی داخلی و بخش انرژی و همچنین پیچیده کردن دسترسی به سیستم مالی بین‌المللی بسیار مهم است.

سفارت روسیه اقدامات طرف آمریکایی را مخرب خوانده و تاکید کرد که تحریم‌های جدید تنها درستی مسیری که روسیه برای تقویت توان دفاعی، حاکمیت مالی و فناوری انتخاب کرده است، را ثابت می کند. علاوه بر این، آنها اجتناب ناپذیر بودن «فرایندهای دلارزدایی از روابط اقتصادی جهان» را تأیید می کنند.

روز گذشته، وزارت خزانه داری آمریکا فهرست تحریم‌ها علیه اشخاص حقیقی و حقوقی روسیه را گسترش داد. ده‌ها نام و شرکت جدید در این لیست ظاهر شده‌اند. این لیست شامل برخی از کارخانه‌های وابسته به مجتمع صنایع نظامی روسیه، موسسات علمی و بانک‌ها است. همچنین در این فهرست در حال حاضر اسامی برخی از معاونان وزرای کابینه دولت روسیه نیز ذکر شده است.

مدیر سیا: سرعت آهسته ضد حمله اوکراین مورد انتظار بود

ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) بامداد امروز، جمعه، اظهار نظر کرد که سرعت کند عملیات ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین نباید تعجب آور باشد. وی گفت: «به نظر من، نباید کسی متعجب شود که چرا اجرای یک ضد حمله یک کار دشوار است. حمله کردن همواره بسیار دشوارتر از دفاع است.»

برنز  یادآور شد که ارتش روسیه چندین ماه فرصت داشته تا میدان‌های مین و خطوط دفاعی طولانی را آماده کند. به گفته وی، مسلماً در چنین شرایطی، پیشروی برای نیروهای مسلح اوکراین آسان نخواهد بود.

روز گذشته، استاوروس اتلامازوگلو، افسر بازنشسته ناتو یادآور شد که نیروهای نظامی اوکراینی برخلاف برنامه کی‌یف برای ضدحمله، به آسانی مواضع خود را به ارتش روسیه تسلیم می‌کنند.

چند روز قبل، میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین، مشکلات ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین را مورد تایید قرار داده و  گفت که کی‌یف انتظار دارد که ضد حمله اوکراین "طولانی، سخت و پیچیده" باشد.

تاکید پوتین بر اهمیت استراتژیک منطقه قطب شمال برای روسیه 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه شب گذشته،  اعلام کرد که منطقه قطب شمال از لحاظ استراتژیکی برای روسیه اهمیت زیادی دارد و منافع زیادی از نظر دفاعی و امنیتی وجود دارد. 

پوتین در نشستی در خصوص توسعه تشکیلات اداری-سرزمینی و شهرهای قطب شمال گفت: «منطقه قطب شمال برای ما بسیار مهم است و بارها در رابطه با شرایط مختلف گفته شده که این منطقه تا چه اندازه از لحاظ استراتژیکی برای کشور مهم است. و در این رابطه مسائلی با ماهیت دفاعی و منابع طبیعی وجود دارد.»

رهبر روسیه همچنین در مورد اهمیت توسعه مناطق مسکونی قطب شمال برای حوزه نظامی صحبت کرد، زیرا در منطقه قطب شمال روسیه منافع زیادی در امنیت دفاعی این کشور وجود دارد و مردم به شرایط مناسب زندگی نیاز دارند.

قصد اوکراین برای برگزاری نشست جدید مشاوران برای حل مناقشه 

آندری یرماک، رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین، شب گذشته پنجشنبه، طی یک سخنرانی ویدئو کنفرانسی در مجمع امنیتی آسپن، اعلام کرد که مقامات کی‌یف آماده سازی مقدمات برای برگزاری نشست جدیدی در سطح مشاوران امنیت ملی و مدیران سیاسی با حضور نمایندگان کشورهای گروه G7 و جنوب جهانی را آغاز کرده‌اند. وی گفت: اکنون از نزدیک درگیر آماده سازی دومین نشست در سطح مشاوران هستم که به زودی برگزار خواهد شد.

یرماک یادآور شد که در جریان این رویداد، رایزنی‌ها برای آماده سازی نشست صلح اوکراین ادامه خواهد یافت.

اولین نشست در این فرمت در تاریخ 24 ژوئن در کپنهاگ برگزار شد. در جریان آن، شرکت کنندگان در مورد طرح به اصطلاح صلح ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین بحث و گفتگو کردند.

آژانس خبری بلومبرگ بعداً به نقل از منابع خبری خود نوشت که شرکت کنندگان در نشست دانمارک نتوانستند در مورد چگونگی حل و فصل مناقشه در اوکراین به توافق برسند.  در این مقاله آمده است: «در حالی که اکثر شرکت‌کنندگان عموماً موافق بودند که هرگونه راه‌حل نهایی باید با اصول اصلی سازمان ملل مانند تمامیت ارضی و حاکمیت سازگار باشد، در میان برخی از آنها بر سر جزئیات و روش‌ها اختلاف نظرهای جدی وجود داشت.»

منابع بلومبرگ یادآور شدند که مقامات کشورهای G7 و اتحادیه اروپا آتش بس را فرصتی برای طرف روسی برای حفظ مناطق جدید می دانند. بنابراین، برای حل و فصل عادی درگیری، خروج ارتش روسیه از تمامی مناطق اوکراین ضروری است.

لندن حجم عرضه گلوله به کی‌یف را  15 برابر افزایش داده است

بن والاس، وزیر دفاع انگلیس شب گذشته اعلام کرد که لندن 15 برابر بیشتر از آنچه یک سال پیش برنامه ریزی کرده بود، گلوله‌های توپخانه را به کی‌یف منتقل کرده است. او گفت: «برای مثال، ما 15 برابر بیشتر از آنچه در ابتدا برنامه ریزی شده بود مهمات توپخانه (بیش از 200 هزار گلوله) به اوکراین تحویل دادیم.»

والاس یادآور شد، سال گذشته انگلیس می خواست 16 هزار مهمات توپخانه ای به اوکراین بفرستد، اما برای "پاسخ سریع به اولویت های مورد نیاز اوکراین"، باید عرضه را افزایش داد. در همان زمان، عرضه سلاح های سبک و مهمات ضد تانک کمتر از برنامه ریزی بود.

وزیر دفاع تاکید کرد که انگلیس حداقل 5 میلیون سلاح ضد نفر شامل خمپاره و نارنجک و همچنین 1500 سلاح ضد هوایی و 100 پرتابگر برای نیروهای مسلح اوکراین منتقل کرده است.

پیش از این، در اواسط جولای، گزارش شده که انگلیس بسته کمک مالی 50 میلیون پوندی (حدود 65 میلیون دلار) را به اوکراین ارائه خواهد کرد. مشخص شد که این بودجه برای تعمیر تجهیزات نظامی و ایجاد یک مرکز توانبخشی نظامی در اوکراین استفاده خواهد شد.

در اوایل ماه جولای نیز ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس، گفت که این پادشاهی به ارائه کمک‌های نظامی به اوکراین، ارائه تانک‌های جنگی سنگین و سلاح‌های دوربرد، تا هر زمان که لازم باشد، ادامه خواهد داد.

معاون سابق پنتاگون: اوکراین اکنون به سامانه موشکی ATACMS نیاز ندارد

کالین کال، معاون سابق وزیر دفاع ایالات متحده در امور سیاسی شب گذشته اعلام کرد که واشنگتنبر این عقیده است که نیازی به تامین سیستم های موشکی عملیاتی-تاکتیکی ATACMS برای ارتش اوکراین وجود ندارد.

وی یادآور شد که هنگام تنظیم بسته‌های کمک نظامی، ایالات متحده نه تنها از درخواست‌های اوکراین، بلکه بر اساس نیازهای خود نیز تبعیت می کند. این مقام سابق پنتاگون گفت: ما دیگر سیستم موشکی ATACMS را تولید نمی کنیم. این یک محصول بسیار با ارزش است و در صورت بروز یک وضعیت غیرقابل پیش‌بینی در جایی از جهان، چه کره شمالی یا چین، برای ایالات متحده بسیار مفید خواهد بود. بنابراین، اگر بخواهیم آنها را در مقادیر قابل توجهی عرضه کنیم، این امر مستقیماً بر آمادگی ما در زمینه دفاعی تأثیر منفی می گذارد.

وی ادامه داد: «از آنجایی که انگلیس موشک‌های کروز Storm Shadow و فرانسوی‌ها موشک‌های SCALP را از قبل انتقال داده‌اند، اوکراین دیگر توانایی حملات دوربرد را دارد.» کال ابراز عقیده کرد که مشکل ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین به توانایی در "حمله عمیق" محدود نمی شود. مشکل در فاصله 100 کیلومتری نیست، بلکه در فاصله 1 کیلومتری آنهاست، جایی که میادین مین قرار دارند. بنابراین، ما به حمایت از آنها در این امر و ارائه کمک های نظامی لازم ادامه خواهیم داد.»

پیش از این، در اواسط ماه جولای، پنتاگون اعلام کرد که اوکراین تمام تسلیحات لازم برای یک ضد حمله را در اختیار دارد، اما موضوع امکان تامین سامانه‌های موشکی عملیاتی-تاکتیکی ATACMS کی‌یف هنوز از دستور کار حذف نشده است. همچنین اعلام شد که ارائه کمک های بیشتر به مقامات کی‌یف مورد بحث قرار خواهد گرفت که ممکن است شامل دفاع هوایی و توپخانه باشد.

کاخ سفید: تحویل جنگنده F-16 به اوکراین ممکن است تا پایان سال آغاز شود

جان کربی، هماهنگ‌ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا، شب گذشته اعلام کرد که تحویل جنگنده‌های F-16 آمریکایی به اوکراین می‌تواند تا پایان سال جاری آغاز شود، اما بعید است که آنها روند درگیری نظامی با روسیه را تغییر دهند.

وی گفت: F-16 ها احتمالا تا پایان سال به آنجا خواهند رسید. اما ما باور نداریم که این جنگنده F-16 به تنهایی قادر به تغییر وضعیت در میدان نبرد باشد.

همانطور که کربی اشاره کرد، نیروهای نظامی اوکراین بیش از هر چیز به تقویت توان توپخانه نیاز دارند.

روز قبل، الکساندر شولگین، سفیر روسیه در هلند گفت که هلند فعلاً موضوع تحویل احتمالی جنگنده های F-16 به اوکراین را بسته است، زیرا اتحادیه اروپا شروع به درک عواقب بالقوه چنین اقدامی کرده است، که احتمالاً به یک درگیری مستقیم بین روسیه و ناتو تبدیل خواهد شد.

وزیر خارجه اوکراین: کی‌یف آماده است برای فروش غلات خود هر ریسکی را بپذیرد

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین در مصاحبه با مجله تایم تاکید کرد که کی‌یف آماده است «هر ریسکی را» برای از سرگیری صادرات غلات خود از طریق دریای سیاه بپذیرد. او مدعی شد: "من فکر می کنم پیام ما به جهان ساده است: ما برای این کار به روسیه نیاز نداریم."

به گزارش این مجله، رئیس دیپلماسی اوکراین معتقد است که تهدیدهای روسیه ممکن است یک بلوف باشد، اما به احتمال غرق شدن یک کشتی تجاری حامل غلات توسط نیروهای روسی اذعان دارد.

وزارت دفاع روسیه پیشتر گزارش داده بود که از بامداد روز پنج شنبه، تمامی کشتی‌هایی که در دریای سیاه به سمت بنادر اوکراین حرکت می‌کنند، توسط این وزارتخانه به‌عنوان «حامل بالقوه محموله‌های نظامی» در نظر گرفته می‌شوند.

پیشنهاد ایجاد مکانیسم اتحادیه اروپا برای تامین تسلیحاتی کی‌یف به میزان 5 میلیارد یورو در سال 

جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا، پیشنهاد ایجاد مکانیسم ویژه‌ای برای تامین تسلیحات به اوکراین به مبلغ 5 میلیارد یورو سالانه تا سال 2027 در چارچوب صندوق صلح اروپا را مطرح کرد. وی این مسئله را در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست شورای اتحادیه اروپا در روز گذشته در بروکسل بیان کرد.

وی تاکید کرد: این اقدام در چارچوب همان ابزار یعنی صندوق صلح اروپا است، اما اکنون یک خط مشی مشخص و ویژه خواهد بود.

به گفته وی، این نشان دهنده تعهد امنیتی بلندمدت به اوکراین است. بورل افزود که این موضوع در نشست غیررسمی وزرای خارجه اتحادیه اروپا در اسپانیا به تفصیل مورد بحث قرار خواهد گرفت.

بورل همچنین پیشنهاد گسترش برنامه آموزشی برای نیروهای نظامی اوکراین را داد. به گفته وی، امکان انتقال تدریجی رویدادهای آموزشی به خود خاک اوکراین ممکن است.

کرملین: کانادا دائماً در تلاش است تا از نظر تحریم‌ها «از همه جلوتر بدود»

دیمیتری پسکوف، سخنگوی رسمی کرملین ابراز عقیده کرد که کانادا دائما در تلاش است تا از لحاظ تحریم‌ها «از همه کشورها جلوتر بدود». بدین ترتیب، او در مورد محدودیت های اتخاذ شده توسط اتاوا  در روز گذشته اظهار نظر کرد. پسکوف به خبرگزاری تاس گفت: «کانادا همیشه سعی می‌کند از همه جلوتر باشد و نشان دهد که چه «تحریم‌کننده» نمونه‌ای است.»

روز پنج شنبه مشخص شد که دولت کانادا تحریم های ضد روسی را علیه 39 شخصیت حقیقی و 25 شخصیت حقوقی در روسیه اعمال کرده است. بانک‌ها، اپراتورهای تلفن همراه و سیستم‌های پرداخت، و همچنین خوانندگان، بازیگران و شخصیت‌های رسانه‌ای روسی تحت تاثیر این تحریم‌ها قرار گرفتند.

وزارت خزانه داری آمریکا نیز بطور همزمان فهرست تحریم ها علیه فدراسیون روسیه را گسترش داده است. 

کارشناسان آژانس سلاح سنگین یا مواد منفجره در نیروگاه زاپروژیا پیدا نکردند

بر اساس بیانیه‌ای که رافائل گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی در روز پنجشنبه ر وب سایت رسمی این سازمان منتشر کرد، کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی هیچ نشانه‌ای از وجود مواد منفجره، مین یا تجهیزات نظامی سنگین در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا پیدا نکرده‌اند.

به اذعان وی، کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی هفته گذشته بازرسی‌ها و بازدیدهای بیشتری از تمامی تاسیسات نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا انجام داده‌اند، اما هیچ اثری از وجود هیچ نوع تجهیزات نظامی پیدا نشده است.

لازم به یادآوری است که گروه کارشناسان آژانس همچنین هفته گذشته هیچ گونه انفجاری را گزارش نکرد، در حالی که طی هفته قبل تقریباً هر روز صدای انفجار شنیده می شد.

در بیانیه آمده است: «کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به نظارت دقیق وضعیت در دسترس بودن آب برای خنک‌ سازی شش راکتور نیروگاه و دیگر عملکردهای مهم ایمنی هسته‌ای پس از تخریب سد کاخوفکا ادامه می‌دهند.»

روز چهارشنبه، رنات کارچا، مشاور مدیر کل شرکت دولتی "راس انرگواتم" گفت که احتمال حمله تروریستی اوکراین علیه نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا همچنان بالاست و این امکان را هفت امتیاز از 10 ارزیابی کرد. به گفته وی، اوکراین به تشدید تنش در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا نیاز دارد تا ناتو را به یک درگیری نظامی بکشاند.

نشست شورای امنیت در رابطه با خروج روسیه از توافق غلات

هیئت نمایندگی انگلیس در سازمان ملل اعلام کرد که شورای امنیت روز جمعه 21 جولای به منظور بررسی پیامدهای پیامدهای انسانی پایان دادن به ابتکار غلات دریای سیاه توسط روسیه تشکیل جلسه فوری داده و مسائل پیرامون آن را مورد بحث قرار  خواهند داد.

توافق غلات در تاریخ 17 جولای و بنا به تصمیم طرف روسی پایان یافت. به گفته ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در صورتی که موانع صادرات محصولات کشاورزی این کشور برطرف شود، بانک کشاورزی روسیه به سیستم سوئیفت متصل شود و خط لوله آمونیاک این کشور از سر گرفته شود، روسیه آماده بازگشت به اجرای توافقنامه است.

شکایت اوکراین از عدم تمایل ایالات متحده به دادن پول به جای سلاح 

سرگئی مارچینکو، رئیس وزارت دارایی اوکراین، روز پنج شنبه در مصاحبه  با یک نشریه اقتصادی داخلی از این مسئله شکایت کرد که برای واشنگتن راحت تر است که به جای پول به کی‌یف سلاح بدهد.

وزیر اوکراینی این موضوع را به این واقعیت نسبت داد که تأمین مالی مستقیم اوکراین باعث سوء تفاهم در بین رای دهندگان آمریکایی می شود. او گفت: «برای ایالات متحده راحت‌تر است که به ما تسلیحات، (سیستم‌های موشک پرتاب چندگانه)، موشک‌ها، هر چیزی جز بودجه (مالی) بدهد.»

به گفته وی، رای دهندگان آمریکایی نمی دانند که چرا ایالات متحده باید از مردم اوکراین حمایت کند. مارچینکو در عین حال یادآور شد که در طول سال 2023، کی‌یف بیش از 23 میلیارد دلار کمک مالی از شرکای خارجی خود دریافت کرده است.

وی گفت: ما رقم هدف 42.4 میلیارد دلاری را داریم.

به گفته وزیر، تنها خطر بودجه در زمینه بخش امنیتی و دفاعی است. وزیر دارایی افزود: متأسفانه نمی توانم به شما بگویم که چقدر هزینه های بدون پوشش وجود دارد. این بزرگترین منطقه خطر ماست. و من نمی توانم برای شما فاش کنم که چه نیاز مضاعفی برای هزینه در این بخش ها ممکن است ایجاد شود.

او همچنین مدعی شد که کی‌یف "به ازای هر دلاری که خرج می کند" گزارش پی می دهد. به گفته وی، دفتر ویژه ای از بازرسان آمریکایی در اوکراین وجود دارد که در حال بررسی این موضوع هستند.

انتقاد کی‌یف از تمایل لهستان برای تمدید ممنوعیت واردات غلات اوکراین

دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین روز گذشته اعلام کرد که قصد لهستان برای تمدید ممنوعیت واردات غلات از اوکراین اقدامی غیردوستانه و با اهداف پوپولیستی است.

او در صفحه توئیتر خود نوشت: در چنین شرایط حساسی، لهستان قصد دارد به مسدود کردن صادرات غلات اوکراین به اتحادیه اروپا ادامه دهد.  این یک اقدام غیردوستانه و کاملاً پوپولیستی است. اشمیگال تاکید کرد که تصمیم ورشو به طور جدی امنیت غذایی جهانی و اقتصاد کی‌یف را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

نخست وزیر همچنین از کشورهای شریک اوکراین و کمیسیون اروپا خواست تا صادرات بلامانع محصولات کشاورزی و غلات از اوکراین را تضمین کنند.

در این رابطه، الگا استفانیشینا، معاون نخست وزیر اوکراین در زمینه همگرایی اروپایی و ارو-آتلانتیک نیز از دولت لهستان به دلیل عدم تمایلش به باز کردن مرزهای این کشور برای واردات غلات از اوکراین بشدت انتقاد کرد. این سیاستمدار یادآور شد: این مقامات ورشو هستند که در زمانی که جهان در آستانه بحران جهانی غذا قرار دارد، موانعی برای صادرات اوکراین ایجاد کرده است.

وی گفت: «بعد از تصمیم مسکو درباره قطع مشارکت در چارچوب توافق غلات، اوکراین و جهان دوباره در آستانه یک بحران جهانی غذا قرار گرفتند. و در چنین شرایطی، مقامات لهستانی می گویند که مرزهای اتحادیه اروپا نیز به روی غلات اوکراین بسته خواهد شد.» 

معاون نخست وزیر از شرکای غربی کشورش خواست تا برای تضمین امنیت غذایی برای کل جهان و "بقای اقتصادی" اوکراین با یکدیگر همکاری کنند. به نظر او این به معنای تضمین صادرات بدون مانع محصولات اوکراینی به اتحادیه اروپا است. او همچنین خواستار ایجاد یک مکانیسم جبران خسارات برای کمک به کشاورزان اوکراینی شد.