روابط عمومی ها در عصر هوش مصنوعی

  4020414109
روابط عمومی ها در عصر هوش مصنوعی

دکتر علی دارابی قائم مقام  وزارت میراث فرهنگی نوشت :  در همایش مدیران روابط عمومی استان‌ها، معاونت‌ها و شرکت‌های تابعه وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در روز چهارشنبه ١٤ تيرماه سخنرانی داشتم.  اهم مواردی که در این همایش مطرح کردم به شرح زیر است : چرا در عصر كوآنتوم، هوش مصنوعی، عصر شبکه سازی و هژمونی رسانه‌ها و فضای مجازی باز باید از چالش‌ها، موانع و محدودیت‌های سنتی و قدیمی روابط عمومی‌ها سخن بگوییم: در حالی که از حیث رویکرد، راهبرد، سیاست، برنامه و ساختار باید شاهد تحولات و دگرگونی جدی باشیم. 

  اهم چالش ها و موانع روابط عمومی عبارت است از؛فقدان سواد روابط عمومی و ارتباطی در جامعه، ضعف دانش و اطلاعات حرفه‌ای مدیران، کمبود نیروی انسانی متخصص با انگیزه و کارآمد، تداوم حاکمیت تفکر سنتی مبنی بر اینکه روابط عمومی را مترادف و معادل "پوستر چسبان"، "تشریفاتی" و "تبلیغاتچی" می‌دانند، نبود فرهنگ پاسخگویی و کوتاه بودن سقف تحمل و مدارا در نزد مسئولان و کمبود بودجه و نبود تشخص جایگاه و منزلت سازمانی.

روابط عمومی‌ها کار ویژه‌های مهمی دارند؛ تسهیل ارتباط مردم و کارکنان با مدیریت و سازمان، انعکاس اخبار و گزارش‌ها، افزایش حس همبستگی و تعلق سازمانی افزایش بهره‌وری و رضایتمندی میان کارکنان، دفاع از حیثیت و پرستیژ سازمانی، دسته‌بندی، فرموله کردن و تجمیع تقاضاها و انتقال به مدیریت، جلب مشارکت مردم، برندینگ و اطلاع رسانی و پاسخگو بودن در همه عرصه‌های مرتبط.در این همایش بر حسن روابط تعامل و ارتباط مستمر روابط عمومی‌ها با رسانه‌ها تاکید کردم.



افق تحول

از جمله اقدامات راهبردی که در دوره مدیریت مهندس ضرغامی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حال انجام است برگزاری همایش‌های فصلی با عنوان " افق تحول " با حضور مدیران ارشد از سراسر کشور و ستاد وزارتخانه است در این نشست ها در هر نوبت یکی از ماموریت ها مورد تبیین و تشریح قرار می گیرد و همگان نسبت به آن موضوع توجیه تشکیلاتی می‌شوند.

افق تحول نوبت هفتم در ۱۳ تیر ماه ۱۴۰۲ اختصاص به " معاونت میراث فرهنگی " داشت كه بسيار مورد اقبال همكاران قرارگرفت .چراكه ضرغامى همواره تاكيد داردكه اين سلسله نشست ها يك كارگاه آموزشى است وهمه بايد ياددهنده ويادگيرنده باشيم.

در ادامه نشستی با مدیران کل استان‌ها، معاونان میراث فرهنگی، توسعه مدیریت و منابع داشتم. با قدردانی از تلاش‌ها و خدمات آنها درباره " فرماندهی و مدیریت واحد در استان‌ها " و پاسخگو بودن استان‌ها و توجه به این امر که "تفویض اختیار" و تمرکز زدایی یک راهبرد در وزارتخانه است، نه یک امر شعاری و تشریفاتی و بر اهتمام بایسته مدیران استان‌ها در حل مسائل و مشکلات استان‌ها در منطقه تاکید کردم.

 تشکیل منظم و فعال "شورای فنی طرح‌های عمرانی"، "شوراهای راهبردی پایگاه‌های میراث ملی و جهانی" و "شوراهای مشورتی" با حضور صاحب نظران با گرایش‌های مختلف از ضروتهاای است که به آن پرداختم .

همچنین در این همایش بر اجرای پروژه‌های نیمه کاره، تدوین کتاب نظام مسائل استان‌ها و برنامه‌ریزی برای جلب نخبگان و تشکل‌های مردمی و غیردولتی تاکید نمودم.