آن رسانه که از رسانه، بَری بود

  4020307022

روزنامه فرهیختگان در سرمقاله روزنامه با اشاره به پوشش تجمع تعدادی از بانوان معترض به لایحه حجاب در شبکه سوم سیما نوشت:

آن رسانه که از رسانه، بَری بود

روزنامه فرهیختگان نوشت: شبکه سوم تلویزیون جمعه‌شب تجمع تعدادی از بانوان معترض به لایحه حجاب که در رفت‌وآمد میان قوای سه‌گانه است را پوشش داد. به چه چیزی اعتراض داشته‌اند؟ به اینکه این لایحه زیادی شُل است. آیا این خانم‌ها حق ندارند معترض این لایحه باشند؟ فارغ از اینکه نقدشان درست است یا نه، حتما می‌توانند اعتراض کنند. طبق اصل 27 قانون اساسی به‌عنوان میثاق ملی آنها حق اعتراض دارند، درست مثل آنها که با لایحه فعلی موافقند.

*فعلا با آنها که ممکن است اصل قانون‌گذاری در این حوزه را قبول نداشته باشند کاری ندارم. اما آیا حتی آنهایی که به اصل قانون‌گذاری در این خصوص باور دارند و معتقدند لایحه مذکور جامع و مانع است می‌توانند تجمعی در این خصوص داشته باشند؟ بعید می‌دانم. به فرض محال که توانستند اعتراض کنند آیا صدا‌وسیما آن را پوشش می‌دهد؟ این را بعیدتر می‌دانم. قصد نیت‌خوانی ندارم، اما تجربه‌های سابق در این خصوص پیش‌روی ماست. آیا صدا‌وسیما اعتراض‌ها در مسائل دیگر غیر‌حجاب را هم پوشش می‌دهد؟ آیا تاکنون روال بوده است که دوربین را به میان معلمان، کارگران، بازنشسته‌ها و... که جلو وزارتخانه‌ها یا مجلس تجمع اعتراضی دارند، ببرند؟ گویا بعضی مدیران صداوسیما و برخی شبکه‌ها از هل دادن رسانه به‌سمت خاص‌گرایی لذت می‌برند، آنها کاری را انجام می‌دهند که احتمالا فارغ از آثار مخربش بر منافع ملی از سوی برخی ذینفعان سیاسی جایزه هم دارد. 

*مدیران سازمان تلاش می‌کنند زمین بازی را عوض کنند و به‌سمت سیاست خسارت‌بار خاص‌گرایی بروند، سیاستی که نه عقلانی است و نه نتیجه می‌دهد، عقلانی نیست چون در کنه آن عدم‌اعتماد‌به‌نفس و قبول شکست از رسانه‌های رقیب مستتر است و نشدنی است، چون پیش‌فرض تحققش ایزوله بودن محیط و کانالیزه بودن مخاطب است. با چنین عقلی است که شبکه سه تلویزیون که سابقه روشنی در امر عمومی و ارتباط با عامه مخاطب دارد به ابزار خاص‌گرایی و پروژه‌های پروپاگاندا بدل می‌شود.

محمد زعیم‌زاده