چگونه پس از روزه‌داری چاق نشویم؟  

  4020131063

ایسنا نوشت: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با هشدار نسبت به اضافه وزن پس از ایام روزه‌داری، گفت: روزه‌داران بعد از ما رمضان حداقل هفته‌ای یک بار، وزن خود را اندازه بگیرند تا یک مرتبه دچار افزایش وزن نشوند.

دکتر مجید کاراندیش در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت حفظ سلامت دستگاه گوارش پس از پایان روزه‌داری اظهار کرد: بر اساس همه متون مربوط به علوم تندرستی، دریافت انرژی یا کالری کم اما با کیفیت، تنها راه ثابت‌شده طول عمر هر موجودی است. 

وی افزود: با توجه به اینکه در یک ماه روزه‌داری، دستگاه گوارش سیستمی متفاوت با تمام ایام سال داشته است، اگر با پایان روزه‌داری یک مرتبه این سیستم را تحت فشار قرار دهیم، مزایایی که دستگاه گوارش به دست آورده تحت تاثیر قرار می‌دهد. بدن انسان سازگاری تدریجی دارد. بنابراین اینکه همزمان با فرا رسیدن عید سعید فطر در یکی دو روز حجم زیادی از شیرینی و آجیل مصرف شود، یکی از بزرگترین اشتباه‌ها است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با تاکید بر لزوم گنجاندن میان وعده‌های سبک در برنامه غذایی پس از ماه رمضان گفت: همان گونه که در ماه مبارک رمضان نیز می‌گفتیم نباید به صورت ناگهانی یک وعده حجیم سحری یا افطاری مصرف شود، پس از ایام روزه‌داری نیز می‌گوییم باید مقدار غذای مصرفی در سه وعده اصلی و مقداری میان وعده مصرف شود.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه برخی روزه‌داران حداقل فعالیت بدنی را نیز در ماه مبارک رمضان انجام نمی‌دهند، عنوان کرد: پس از ماه رمضان، علاوه بر اینکه باید همچنان نکات تغذیه‌ای مورد توجه قرار بگیرد، باید حداقلی از فعالیت بدنی یعنی حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت ورزشی معمولی انجام شود. 

وی بیان کرد: در خوزستان عید سعید فطر مقداری سنگین گرفته می‌شود و رفت و آمدهای مفصلی وجود دارد بنابراین توصیه می‌شود بهتر است پس از یک ماه روزه‌داری، یک دفعه بدن را تحت فشار مستقیم قرار ندهند.

کاراندیش با اشاره به آماده نبودن دستگاه گوارش برای دریافت وعده‌های غذایی حجیم پس از ماه رمضان، گفت: در صورتی که پس از ماه رمضان یک دفعه مواد غذایی پرکالری و زیاد مصرف شود، ناراحتی‌های گوارشی به صورت حاد بروز پیدا می‌کند و حتی ممکن است اسهال‌های حاد بروز یابد. علاوه بر این، همه مزایایی که در این ماه کسب شده است از بین می‌رود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: برای استفاده از مزایای بلند مدت روزه‌داری، نباید تنها در ماه رمضان یک مدت امساک غذایی داشته باشند و بلافاصله پس از پایان ماه رمضان، هر ترکیبی و با هر کیفیتی مصرف شود.

وی تصریح کرد: روزه‌داری باید تلنگری باشد تا پس از ماه رمضان نیز به صورت بی‌رویه و هر غذایی مصرف نشود. بسیاری از افرادی که در روزه‌داری تغذیه خود را رعایت می‌کنند، مقدار کمی کاهش وزن نیز پیدا می‌کنند و اگر افراد روزه‌دار کمی ورزش هم کرده باشند، کاهش وزن نسبتا قابل توجهی هم پیدا می‌کنند اما متاسفانه با شکستن تمام امساک‌های غذایی، نه تنها وزن کم کرده را برمی‌گردانند بلکه مقدار بیشتری به وزنشان افزوده می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: روزه‌داران بعد از ما رمضان حداقل هفته‌ای یک بار، وزن خود را اندازه بگیرند تا یک مرتبه دچار افزایش وزن نشوند.