اعمال فشار کنگره آمریکا به اتحادیه اروپا برای اقدام علیه سپاه

  4020122090 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

یک گروه از قانونگذاران دو حزبی آمریکا در نامه‌ای از اتحادیه اروپا خواستند که سپاه را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کند.

اعمال فشار کنگره آمریکا به اتحادیه اروپا برای اقدام علیه سپاه

به گزارش ایرنا، بیش از ۱۳۰ تن از اعضای کنگره در این نامه بدون ارائه مدارک مستند و براساس ادعاهای بی‌پایه و اساس مدعی شدند که به مدت چندین دهه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به صورت آزادانه و علنی طرح‌هایی را برای هدف قرار دادن شهروندان در کشورهای سراسر اتحادیه اروپا، انجام داده.

آنها با اعتراف به پیچیدگی‌های موجود در قانون اتحادیه اروپا که این بلوک را از تروریستی اعلام کردن سپاه ناتوان ساخته، به دنبال تحریک اروپا هستند تا این تصمیم را از طریق یک مرجع قضایی یا "مرجع صلاحیتدار معادل" اتخاذ نماید.

به گزارش تارنمای انگلیسی صدای آمریکا، قانونگذاران دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در این نامه خواستند تا این اقدام با اولویت فوری انجام شود.

دولت‌های غربی در ماههای اخیر مجموعه‌ای از اقدام‌ها را برای تحت فشار قرار دادن ایران انجام داده‌اند که عرصه را بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تنگ کنند. پیش از این پارلمان اروپا ۲۹ دی با تصویب یک قطعنامه ضدایرانی، خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا شد. 
 
پس از آنکه، پارلمان اروپا ۲۹ دی در قطعنامه‌ای که ادعا شده ‌بود در واکنش به تحولات اخیر در داخل ایران تصویب شده، پیشنهاد داد کشورهای اروپایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهند، روز دوشنبه در پی برگزاری جلسه شورای اروپا، مشخص شد که دولت‌های اروپایی تمایل چندانی برای عملی کردن این تصمیم ندارند. 
 
بعد از این جلسه هم جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و توبیاس بیلستروم، وزیر خارجه سوئد، در اظهارنظرهایی جداگانه تاکید کردند که به دلیل فقدان دلایل حقوقی کافی، امکان اجرای این خواسته پارلمان اروپا وجود ندارد و شورای اروپا نمی‌تواند بدون حکم دادگاه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی اروپا قرار دهد.

جمهوری اسلامی ایران بارها درباره تبعات اقدام علیه سپاه هشدار داده و به دولت‌های اروپایی توصیه کرده که «منافع دوجانبه خودشان را قربانی مصالح سیاسی زودگذر و تصمیمات احساسی نکنند». در این پیوند آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان تحرکات علیه سپاه به عنوان بخشی از سازمان نظامی کشور را از روی استیصال و «برخلاف قوانین بین‌الملل و منشور سازمان ملل» دانست.