گزارش چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر/۴ غافلگیری سرهنگ ثریا

  4011115047
غافلگیری سرهنگ ثریا

یکی ازاتفاقات مهم روز سوم به اظهار نظر مجتبی امینی دبیر جشنواره در خصوص اکران فیلم های خارجی جشنواره مربوط میشود. امینی در حالی نمایش فیلم ها را با مجوز سازندگان و خرید نسخه قانونی آنها عنوان کرد که در روزهای گذشته پنج کارگردان خارجی درخواست انصراف حضور و خروج فیلمهایشان از جشنواره را در صفحات اینستاگرامی و وبسایت های سینمایی مطرح کردند.

نمایش فیلم سرهنگ ثریا از لیلی عاج از اتفاقات مهم روز سوم جشنواره بود که به زعم بسیاری اهالی رسانه نمایشی غافلگیرکننده و فراتر از انتظار بود. لیلی عاج که سابقه تئاتری دارد در نخستین تجربه سینمایی خود به سراغ موضوع خانواده های درگیر دستگیری فرزندانشان در اردوگاه اشرف رفته بود که چنین رویکردی در سینمای ایران تازگی و جذابیت ویژه‌ای داشت.

پرداخت هنرمندانه و مخاطب پسند عاج و وجوه فراملیتی فیلم از جمله رابطه مادر و فرزند باعث شده که سرهنگ ثریا علاوه بر مخاطب جهانی بتواند در عرصه بین المللی نیز موفق باشد و حتی پیش بینی نمایندگی این فیلم در سال آینده به عنوان نماینده اسکار خارجی زبان دور از انتظار نیست. علاوه بر این، حضور خانواده کاراکترهای فیلم از جمله ثریا عبداللهی که نقش آن را ژاله صامتی برعهده داشت از دیگر وجوه مهم و رسانه ای فیلم بود که بازتاب زیادی در خبرگزاری ها و فضای مجازی پیدا کرد.

حضور و نقش آفرینی دو بازیگر مرد و زن امسال نیز باعث توجه رسانه های دیداری و شنیداری حاضر در جشنواره شد؛ مصطفی زمانی که به  خاطر فیلم عطرآلود ساخته هادی مقدم دوست در نشست رسانه ای فیلم حاضر شده بود نخستین و شاخص ترین سلبریتی و هنرپیشه ای بود که در سه روز نخست جشنواره در سالن پرسش و پاسخ حاضر شده اند، به همین جهت در فضای توئیتر جدال و دوقطبی قابل ملاحظه ای میان تحریم کنندگان و حامیان جشنواره به خاطر حضور زمانی شکل گرفت.

از سوی دیگر حضور قدرتمند ژاله صامتی در نقش یک مادر منتظر که فرزندش فریب گروهک مجاهدین خلق را خورده باعث شد که بسیاری از سینمانویسان و اهالی رسانه بازی او را تمجید و وی را از نامزدهای اصلی سیمرغ بلورین بهترین بازیگری زن معرفی کنند.

سانس فوق‌العاده فیلم کت چرمی ساخته حسین میرزامحمدی از اخبار مهم روز گذشته بود. در حال حاضر این فیلم به عنوان پرفروش ترین فیلم جشنواره چهل و یکم در گیشه سینماها معرفی شده و به نظر می رسد موفقیت های فیلم در جشنواره ادامه داشته باشد. کت چرمی محصول فارابی و ساخته یک فیلم اولی است که در آن بازیگرانی چون جواد عزتی، صابر ابر و گلاره عباسی حضور دارند. کامران حجازی تهیه کننده این فیلم که سال گذشته سریال زخم کاری را تهیه کرده بود در کنار حضور محمدحسین مهدویان و جواد عزتی در مقام مشاور و بازیگر، باعث شده بسیاری این فیلم را با پروژه نمایش خانگی زخم کاری مقایسه کنند.

از بازخوردهای اولیه فیلم های روز سوم می توان به استقبال سرد اهالی رسانه از فیلم پرونده باز است از کیومرث پوراحمد اشاره کرد که حتی صدای خنده تماشاگران در حین تماشای فیلم آن را به کمدی ناخواسته تبدیل کرد. عطرآلود فیلم جدید هادی مقدم دوست با بازی مصطفی زمانی و هدی زین العابدین در سانس سوم اکران شد و با واکنش متفاوت مخاطبان روبرو شد؛ برخی فیلم را در حد فیلمی شاخص و تاثیرگذار پسندیدند و گروهی نیز فیلم را اثری به بار ننشسته و تصنعی عنوان کردند.

مشکلات دسترسی به اینترنت و محل برگزاری جشنواره از دیگر حواشی جانبی جشنواره چهل و یکم بوده که همچنان ادامه دارد. با گذشت چهار روز از جشنواره همچنان اینترنت وای فای جشنواره وصل نشده، این در حالیست که در زمان اعطای کارت های خبرنگاران ،رمز و کلمه عبور به اهالی رسانه اهدا شده بود. انتخاب پردیس ملت به عنوان محل نمایش فیلم برای اهالی رسانه از همان آغاز مورد نارضایتی اهالی رسانه قرار گرفت چرا که به دلیل ترافیک شدید در این منطقه حتی حضور برخی خبرنگاران و اهالی رسانه در سانس مقرر منتقی شده و اهالی رسانه خواستار برگزاری جشنواره همچون سال گذشته در سالن همایش های میلاد بودند.