نماینده مجلس در گفت گو با الف واردات برخی کالاهای اساسی همیشه در انحصار چند نفر بوده است 

گروه سیاسی الف،   4010404070 ۳۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

نماینده بستان آباد در مجلس می گوید: واردات نهاده‌های دامی، روغن ، شکر یا دارو چه با ارز ترجیحی و چه بدون ارز ترجیحی همواره به صورت انحصاری در اختیار چند نفر محدود بوده است.

 واردات برخی کالاهای اساسی همیشه در انحصار چند نفر بوده است 

غلامرضا نوری قزلجه در گفت گو با الف می گوید: نحوه پرداخت ارز تحت هر عنوانی برای واردات قطعا انحصار ایجاد می کند. واردات نهاده‌های دامی، روغن و شکر یا دارو همواره با ارز و یا بدون ارز به صورت انحصاری در اختیار چند نفر محدود بوده است. قرار بود با این ارز کالاهای اساسی مردم وارد شده و سپس با قیمت مناسب در اختیارشان قراربگیرد اما کسانی که این ارز را با این شروط گرفتند، اگر کالایی وارد کردند آن را با قیمت ارز آزاد و گران در اختیار مردم گذاشتند. دراین میان مردم تنها کسانی بودند که از این ارز که به نام آنها پرداخت می شد، بهره ای نبردند.

 نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی درباره چرخه فاسدی که توسط ارز ترجیحی ایجاد شده بود نیز گفت: یک چرخه فاسد از زمانی که این ارز توسط وارد کننده دریافت می شد تا زمان واردات در همه بخش ها ایجاد شده بود. تجربه اثبات کرده، هر نوع ارز چند نرخی که با این روند پرداخت شده، سبب فساد و رانت شده است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه مهمترین استدلال برای حذف ارز ترجیحی فساد ناشی از آن بود، بیان کرد: ارز ترجیحی حذف شد، چون عملا تاثیری بر معیشت مردم نداشت. کالاها با قیمت ارز آزاد عرضه می شد و مردم تورم 50 درصدی را تجربه کردند. این ارز اکنون حذف و به صورت یارانه در اختیار مردم قرار می گیرد، این تصمیم نیکو و مبارکی بود و قطعا باید منتظر برخی تبعات آن بودیم اما این افزایش اکنون به شکل نامتعارفی دیده می شود و مردم ناتوان از تامین مایحتاج خود هستند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس ادامه داد: امیدواریم دولت در ادامه برنامه مردمی سازی یارانه ها و حذف یارانه های پنهان از اقتصاد، موفق شود و درعین حال از این مساله نیز غافل نباشد که اکنون معیشت مردم به دلیل تورم پیش آمده از حذف این ارز با دشواری همراه است. کالاهای اساسی به صورت لحظه ای تغییر قیمت داده و باز هم معیشت دچار مشکل می شود. دولت و نهادهای نظارتی در همه قوا باید نظارت های بیشتری بر بازار داشته باشند.

 این نماینده مردم در مجلس در عین حال معتقد است که، دولت باید در ماه های آینده برنامه ریزی جدی تری برای جلوگیری از کمبود کالاهای اساسی داشته باشد. وی همچنین متذکر شد که اصلاحات جدید در اقتصاد تا زمانی که طرح کنونی به سرانجام نرسد، کشوررا قطعا با مشکل مواجه می کند. 

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: اداره اقتصاد بدون ارز ترجیحی یعنی بدون واردات به روش گذشته زمانبر و قطعا کمی دشوار است در عین حال حذف این ارز به صورت ضربتی آغاز شد و عبور از مشکلات پیش رو یک پیچ تاریخی محسوب می شود که باید با تدبیر از آن عبور کرد.

نایب رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس توضیح داد: واردات نهاده‌های دامی، روغن و شکر یا دارو همواره به صورت انحصاری در اختیار چند نفر محدود بوده است. قرار بود با این ارز کالاهای اساسی مردم وارد شده و با قیمت مناسب در اختیارشان قراربگیرد اما کسانی که این ارز را با این شروط گرفتند، اگر کالایی وارد کردند آن را با قیمت ارز آزاد و گران در اختیار مردم گذاشتند. دراین میان مردم تنها کسانی بودند که از این ارز که به نام آنها پرداخت می شد، بهره ای نبردند.