الهام علی اف: می‌خواهیم خصومت با ارمنستان را کنار بگذاریم

گروه جهان الف،   4010229006

رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در دیدار با همتای لیتوانیایی خود گفت که باکو خواستار خاتمه خصومت با ارمنستان و توافق صلح با این کشور است.

الهام علی اف: می‌خواهیم خصومت با ارمنستان را کنار بگذاریم

به گزارش فارس، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان روز چهارشنبه حین دیدار با رئیس جمهور لیتوانی در شهر «باکو» بار دیگر به آمادگی برای توافق صلح با ارمنستان و خاتمه خصومت‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری «اینترفکس» «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجاندر دیدار با «گیتاناس ناوسدا» رئیس جمهور لیتوانی در باکو، گفت: «ما امروز در مورد وضعیت منطقه و عادی سازی روابط بین آذربایجان و ارمنستان گفتگو کرده‌ایم. من می‌دانم که شما پس از سفر به آذربایجان از ارمنستان دیدن خواهید کرد. موضع ما کاملاً شفاف است. ما می‌خواهیم با ارمنستان توافق نامه صلح امضا کنیم. ما می‌خواهیم روابط را عادی کنیم و خصومت را کنار بگذاریبم.»

جنگ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس با امضای «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد. با این حال، این دو کشور کماکان در نقاط مرزی باهم مشکل دارند و طرفین  همدیگر را به نقض آتش بس متهم می‌کنند.

  وزیر امور خارجه آذربایجان  نیز روز شنبه اعلام کرد که باکو آماده عادی سازی روابط با ارمنستان از جمله امضای توافقنامه صلح و آغاز روند تحدید حدود مرزها است.

«جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه آذربایجان در بیانیه‌ای که از سوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان منتشر شد، گفت: «اقداماتی برای آغاز روند مذاکرات در مورد توافقنامه صلح از جمله تعیین روسا و شکل کمیسیون های ملی تعیین حدود مرزهای بین دو کشور انجام شده است.»

وی گفت که مناقشه قره باغ مربوط به گذشته است و وظیفه اصلی باکو این است که سرزمین‌هایی را که در جنگ ۲۰۲۰ به تصرف خود درآورده‌اند باز‌سازی کند و با احیای روابط اقتصادی و ارتباطی، صلح و ثبات منطقه‌ای بلندمدت را تضمین کند.

یکی از دیپلمات‌‌های ارشد ارمنستان نیز واکنش مثبتی به صلح با باکو نشان داد. «ادموند ماروکیان» از دیپلمات‌های ارشد ارمنستان در مصاحبه تلویزیونی گفت، ارمنستان آماده است تا مذاکرات بر سر توافقنامه صلح و عادی سازی روابط را آغاز کند و بر اساس منشور سازمان ملل، روابط بین دولتی برقرار کند.