دانش بنیان ها توان ساخت قطعه موشک دارند اما قطعه خودرو نه؟! فاصله این طرف تا آن طرف جاده مخصوص چقدر است؟!

گروه اقتصادی الف،   4010226022 ۲۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

«وقتی شما وارد جاده مخصوص تهران-کرج می‌شوید، یک طرف جاده صنایع دفاعی را می‌بینید که با اتصال آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به ساخت پهباد با ۳۰ ساعت پرواز، ساخت موشک‌های نقطه‌زن دو هزار کیلومتری و ساخت واکسن فخرا شده‌اند اما آن طرف جاده مخصوص کارخانه سایپا و ایران خودرو وجود دارند که هنرشان این است که پراید را به تیبا تبدیل کنند!»

فاصله این طرف تا آن طرف جاده مخصوص چقدر است؟!

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با الف گفت: بالا و پایین جاده مخصوص خیلی با هم فاصله ندارد اما وقتی یکی به دانش‌بنیان‌ها متصل می‌شود دستاوردهای خوبی را به نمایش می‌گذارد اما به دلیل عدم پیوند آن یکی نبوغ و ایده و تازگی را از آنها مشاهده نمی‌کنیم. 

علی‌اکبر علیزاده برمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی  با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند حمایت مستمر هستند، گفت: تجربه نشان داده هرموقع به علم و دانش اعتماد کرده‌ایم، اثرات مثتبش لمس شده است.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اتصال به دانش‌بنیان‌ها برکات بسیاری را برای اقتصاد کشور به همراه دارد اما متأسفانه بنا به دلایلی میان صنایع و دانش‌بنیان‌ها پیوند محکمی ایجاد نشده و بعضاً صنایع بزرگ رغبتی به دانش‌بنیان‌ها ندارند.

علیزاده با بیان اینکه طبق وزارت صمت، وزارت اقتصاد و وزارت جهاد کشاورزی باید مجموعه‌های اقتصادی را به دانش‌بنیان‌ها متصل سازند، گفت: اقتصادی که دانش‌بنیان باشد به شدت کم‌هزینه و کم‌خرج است و بهره‌وری را افزایش می‌دهد اما اقتصادی که دانش‌بنیان نباشد، متورم، هزینه‌زا و توسعه‌ناپذیر است. 

وی توصیه کرد: تحقق اقتصاد دانش‌بنیان با شعار و حرف امکان‌پذیر نیست بلکه باید حمایت قاطع از شرکت‌های دانش‌بنیان صورت پذیرد که این حمایت هم حمایت بانکی است و هم حمایت بروکراتیک.

به گفته وی سودهای مضاعف بانکی باید کاهش یابد و با هدف حمایت از تولید تسهیلات ارزان در اختیار دانش‌بنیان‌ها قرار بگیرد و از سوی دیگر باید روند بروکراسی تسهیل شود.

علیزاده معتقد است، وقتی تسهیلات گران با سود غیرمنطقی به صاحبات شرکت دانش‌بنیان تعلق می‌گیرد نمی‌توان انتظار داشت که تولیداتشان ارزان باشد.

وی بیان کرد: هیچ شرکت دانش‌بنیان با عدم کاهش سود تسهیلات بانکی و رفع هزارتوی بروکراسی نمی‌تواند موفق ظاهر شود و اگر هم شرکت دانش‌بنیانی بتواند ادامه بقا دهد این بقا نیمه‌جان است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: اقتصاد ما نیازمند نبوغ و ایده است، چون بدون نبوغ و ایده نمی‌توان انتظار بهبود شرایط داشت. مردم به دنبال محصولاتی هستند که تازگی داشته باشد، قیمت مناسبی داشته باشد و از کارکرد مناسب برخوردار باشد، لذا در چنین شرایطی شرکتی موفق است که با اتکا به دانش بتواند هزینه تولید را کاهش دهد، جذابیت تولید را افزایش دهد و از همه مهمتر مشتری‌مداری را در دستورکار خود قرار دهد. از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان همه این انتظارات را برآورده ساخت اما به شرط اینکه بانک‌ها و مؤسسات مالی کشور شرکت‌های دانش‌بنیان را همراهی کنند.