عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی پاسخ داد چرا سرمایه گذاران از سرمایه گذاری فرار می کنند؟!

گروه سیاسی الف،   4010115053 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی می گوید بروکراسی اداری کشور خیلی اذیت کننده است و این بروکراسی کار را برای سرمایه‌گذاران دشوار کرده است که موجب می‌شود سرمایه‌گذاران رغبتی برای ورود به عرصه‌های سرمایه‌گذاری نداشته باشند.

چرا سرمایه گذاران از سرمایه گذاری فرار می کنند؟!

رمضانعلی سنگدوینی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با الف در رابطه با توان و ظرفیت بخش خصوصی کشور در حوزه انرژی اظهار کرد: در زمان اعمال تحریم ها علیه کشور از ظریت بخش خصوصی در کشور استفاده شد.

وی ادامه داد: اگر بخش خصوصی را از گذشته وارد مدار نفت و گاز می‌کردیم الان شاهد عقب ماندگی در برخی از حوزه‌های نفت و انرژی نبودیم.

سنگدوینی گفت:  بخش خصوصی یک ظرفیت بسیار خوبی است که می‌تواند با دور زدن تحریمها در مسائل اقتصادی به دولت کمک کند.

وی با بیان اینکه باید در همه حوزه ها از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، افزود: باید از همه سرمایه گذاران داخلی و خارجی در همه بخش های اقتصادی کشور استفاده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بروکراسی اداری کشور خیلی اذیت کننده است و این بروکراسی کار را برای سرمایه‌گذاران دشوار کرده است و موجب می‌شود که سرمایه‌گذاران رغبتی برای ورود به عرصه‌های سرمایه‌گذاری نداشته باشند. بنابراین ما باید شرایطی را فراهم کنیم که آنها بتوانند در بخش‌های مختلف کشور سرمایه‌گذاری را انجام دهند.

سنگدوینی در ادامه به تشریح راهکارهای توسعه و افزایش سهم بازار ایران در منطقه و جهان پرداخت و گفت: یکی از نیازهای جهان موضوع نفت و گاز است لذا کشورهایی که در دوران تحریم ها از ما فاصله گرفتند، درحال حاضر آمادگی انعقاد قراردادهای جدید را دارند.

وی بیان کرد: ما به تاکید و توصیه رهبر معظم انقلاب نه تنها در حوزه نفت بلکه در همه محصولات باید از خام فروشی پرهیز کنیم و در قدم اول ظرفیت را ایجاد کنیم که خام فروشی را کنار بگذاریم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد:قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و ستاره خلیج فارس ظرفیت تامین نیمی از بنزین کشور را دارند لذا این شرکت‌ها می‌توانند با یکدیگر کنسرسیوم تشکیل دهند و پروژه‌های بزرگ را با استفاده از ظرفیت‌های همدیگر اجرا کنند و از این طریق می‌توانند توسعه میادین نفت و گاز را در دستور کار قرار داده و در زمینه استخراج به کشور کمک کنند.

سنگدوینی با بیان اینکه درآمدهای حاصل از این پروژه‌ها نباید صرف هزینه‌های جاری کشور شود، تاکید کرد: باید این درآمدها صرف زیرساخت‌های کشور شود. اگر ما این درآمدها را صرف توسعه زیرساخت‌های کشور کنیم می‌توانیم شرایط خوبی در سطح خاورمیانه و حتی در جهان را برای خود به تثبیت برسانیم.

وی افزود: ما بعد از گذشت این همه سال هنوز نتوانسته ایم  آنچه مورد نظر رهبر انقلاب بوده و همواره بر آن تاکید داشته اند یعنی نجات از وابستگی به نفت رت اجرایی کنیم چراکه هنوز در بودجه و هزینه‌های جاری کشور وابسته به نفت هستیم و باید این وابستگی را به حداقل ممکن برسانیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به نقش بانک‌ها در حمایت از پروژه‌های ملی و سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: بانک‌ها چه خصوصی و چه دولتی از طریق سرمایه مردم و نظام جمهوری اسلامی توانستند بانک شوند و کسب اعتبار و سرمایه کنند، چرا که بانک به تنهایی که موجودیتی ندارند.

وی افزود:  اگر بانک‌های خصوصی بتوانند با حمایت از سرمایه‌گذاران امنیت لازم را برای آنها ایجاد کنند بخش خصوصی برای مشارکت در طرح‌ها پیش قدم می‌شود.

سنگدوینی ادامه داد: راه نجات کشور برای توسعه در همه بخش‌ها ورود بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران برای کمک به دولت است. همچنین باید به تولید داخلی توجه کرد و کیفیت محصولات داخلی را افزایش داد. 

وی با طرح این سوال که چرا کیفیت خودروسازی مان پس از گذشت سال‌ها هنوز دارای استانداردهای لازم نیست، گفت:  در بخش توسعه نظامی  جزو چند کشور اول جهان در تکنولوژی و فناوری های مربوط به این حوزه هستیم اما در خودروهای سواری تولید داخل هیچگونه پیشرفتی را نداشته ایم.

وی عنوان کرد: می‌توانیم صنعت خودروسازی را متحول کنیم و لازمه این کار این است که خودروسازی از انحصار خارج شود. بنابراین با ورود بخش خصوصی به خودروسازی در مدت زمان کوتاهی طی یک برنامه مدون می‌توان در این صنعت تحول چشمگیری ایجاد کرد.  

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: عملکرد بخش خصوصی طی این سال‌ها عملکرد مثبتی بوده است و زمانی که در زمینه‌ای برای سرمایه‌گذاری ورود پیدا می‌کند به دنبال بهره‌وری و سود است، بنابراین باید از بخش خصوصی حمایت کرد تا بتواند هم منافع کشور را تامین کند و هم به سود مورد نظر خود دست یابد.

سنگدوینی در پایان گفت:  غالبا بخش‌هایی که واگذار شده غیرفعال است یا خط تولید راه‌اندازی نشده و ضرر این گونه اقدامات متوجه مردم می‌شود.