ادعای سخنگوی پنتاگون: دیپلماسی و بازگشت به برجام بهترین راه است

گروه جهان الف،   4000920014

سخنگوی وزارت دفاع (پنتاگون) آمریکا همزمان با دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ در وین اتریش و در تداوم کارزار تبلیغاتی و رسانه ای واشنگتن ادعا کرد که دیپلماسی و بازگشت به برجام بهترین راه است.

ادعای سخنگوی پنتاگون: دیپلماسی و بازگشت به برجام بهترین راه است

مقامات آمریکایی همزمان با دور جدید مذاکرات وین از روز پنجشنبه، در کارزاری تبلیغاتی - رسانه ای همسو با رژیم صهیونیستی، برغم ادعاهای واشنگتن مبنی بر رویکرد دیپلماسی، برای فضاسازی و تحت تاثیر قرار دادن دیپلماسی در وین، در راستای سیاست فشار و تعامل خود، از گزینه های دیگر سخن گفته اند.

این در حالی است که انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا که ریاست نشست کمیسیون را برعهده دارد در گفت‌وگو با خبرنگاران گفته است که یک حس تازه‌ای برای زنده ‌کردن توافق هسته ای (برجام) که اجرای آن به دلیل کارشکنی‌ها و اقدامات غیرقانونی آمریکا به مشکل خورده است، در تمام طرف‌های مشارکت کننده وجود دارد.

جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز جمعه به وقت محلی اظهار داشت که همانطور که لوید آستین وزیر دفاع گفت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا می خواهد دیپلماسی موفق شود.

 وی در حالیکه گفت و گوها بر متون پیشنهادی ایران در قالب دو موضوع لغو تحریم‌های ظالمانه و مسائل هسته‌ای آغاز شده است، بدون اشاره به نقض برجام از سوی کشورش و جبران خسارت های ناشی از آن، مدعی شد همانطور که وزیر دفاع گفت، جو بایدن رییس جمهوری آمریکا می خواهد دیپلماسی موفق شود و درصورت شکست، آماده درنظر گرفتن گزینه ها دیگر است.

 سخنگوی پنتاگون که کشورش کیلومترها دورتر از خاک خود در منطقه غرب آسیا در حال مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر بوده و حاصل حضور نیروهای آمریکایی در این منطقه، جز جنگ، ویرانی، آوارگی و ظهور گروههای تروریستی نبوده است، مدعی شد که گزینه های زیادی برای رئیس جمهوری که فرمانده کل نیروهاست، وجود دارد و قصد ندارم پیش بینی کنم. ما حضور قدرتمندی در منطقه داریم.

 جان کربی در توجیه حضور نیروهای بیگانه در منطقه غرب آسیا مدعی شد که ما منافع امنیت ملی در منطقه داریم و وظیفه لوید آستین (وزیر دفاع آمریکا) دفاع از منافع امنیت ملی است و ما به این کار ادامه خواهیم داد.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در عین حال مدعی شد که وزیر دفاع خواستار موفقیت دیپلماسی است.

این مقام آمریکایی بدون اشاره به زرادخانه های هسته ای کشورش و نیز رژیم صهیونیستی درباره فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران که آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها صلح آمیز بودن آن را تایید کرده است، مدعی شد که حل هیچ مشکلی در خاورمیانه با وجود یک ایران مجهز به سلاح هسته ای آسان تر نمی شود و معتقدیم که دیپلماسی و بازگشت به برجام بهترین راه برای جلوگیری از این نتیجه است.

 کربی درباره گفت و گوهای وزیر دفاع آمریکا با بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که همزمان با مذاکرات وین به واشنگتن سفر کرده است، در راستای سیاست هراس از نفوذ منطقه ای ایران، تهران را متهم به رفتار و اقدامات بی ثبات کننده کرد و مدعی شد ایران و اقداماتش موضوع اصلی گفت و گوها بود.

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید نیز روز جمعه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات روز گذشته اش مبنی بر اینکه آیا این رویکرد، همان کارزار فشار حداکثری دولت پیشین آمریکا نیست؟ مدعی شد که دولت بایدن از رویکردهای دولت قبلی به عنوان الگو استفاده نمی کند.

 این مقام کاخ سفید در تدام سیاست هراس افکنی از پیشرفت های هسته ای ایران ادامه داد که دولت قبلی آمریکا از توافق هسته ای ایران خارج شد و این اقدام ایران را قادر ساخت تا برنامه هسته ای خود را بدون نظارت از سوی آمریکا یا جامعه جهانی پیش برده و پیشرفت کند.

جن ساکی در راستای تداوام هراس افکنی از پیشرفت برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بدون اشاره به زرادخانه اتمی رژیم صهیونیستی در غرب آسیا مدعی شد که پیشرفت های ایران منجر به کاهش امنیت همه می شود و در نهایت اثرات منفی بسیاری در سطح جهانی دارد.

 سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوال دیگری درباره سیاست خصمانه کشورش مبنی بر جلوگیری از خرید نفت ایران از سوی برخی کشورها اظهار داشت: چین عضو سازنده گروه ۱+۵ بوده و هست.

جن ساکی در توجیه سیاست های دوگانه و متضاد دولت بایدن مدعی شد که محدودیت‌ها و الزاماتی وجود دارد که همه باید آن را اجرا کنند و همه اینها بخشی از مذاکرات است.

سخنگوی کاخ سفید بار دیگر در ادامه اتهام پراکنی ها علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران مدعی شد که فکر نمی کنم کسی بخواهد ایران به سلاح هسته ای دست یابد. مطمئن نیستم این را بتوان اهرم فشار نامید بلکه تحقق آن برای امنیت جامعه جهانی مهم است.
 به گزارش ایرنا، اظهارات این مقام آمریکایی در حالی است که اخیرا روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره مذاکرات وین اذعان کرد همراه کردن روسیه و چین برای فشار بر ایران مشکل خواهد بود.

تارنمای روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا مجبور است به دو رقیب بزرگ بین المللی خود یعنی چین و روسیه تکیه کند.

این رسانه آمریکایی مدعی شد: حتی در شرایطی که تنش‌های آمریکا با روسیه بر سر اوکراین و با چین بر سر تایوان و سایر موضوعات افزایش یافته است، مقامات غربی اذعان دارند که سریع‌ترین مسیر برای افزایش فشار اقتصادی و سیاسی بر دولت جدید تهران از راه مسکو و به‌ویژه پکن می‌گذرد.

در این گزارش آمده است که پس از وضع دوباره تحریم‌های یک جانبه و غیر قانونی آمریکا علیه ایران در سال ۲۰۱۸، ایران روابط خود با چین را گسترش داد و از این طریق پکن به تهران کمک کرد تا تحریم‌های آمریکا را دور بزند.

وال استریت ژورنال ادامه داد که در ماه‌های اخیر چین روزانه ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرده است. چین همچنین از شبکه‌های طراحی شده از سوی ایران استفاده کرده است تا سایر تحریم‌های آمریکا از قطعات خودرو گرفته تا ساخت ریل آهن را دور بزند.

این رسانه آمریکایی افزود که پس از انتخاب آیت الله سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری جدید ایران، چین و روسیه به ایران کمک کردند تا این کشور به عضویت سازمان همکاری شانگهای درآید. این یک سازمان اقتصادی به رهبری پکن است که در آن هند و کشورهای آسیای مرکزی نیز حضور دارند.

مایکل سینگ رییس موسسه واشنگتن گفت:  پویایی‌های ژئوپلیتیکی امروز ممکن است چین و روسیه را به سمت حمایت قوی‌تر از ایران در مقایسه با گذشته سوق دهند، به ویژه اگر این دو کشور به این نتیجه برسند که مانع تراشی در مقابل اهداف آمریکا و اروپا بر جلوگیری از درگیری‌های منطقه‌ای یا اشاعه هسته‌ای اولویت دارد.

وال استریت ژورنال ادامه داد: سیاست خارجی چین از سال ۲۰۱۵ تاکنون زمانی که توافق هسته‌ای ایران امضا شد، بسیار قدرتمندتر شده است.

دور تازه مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) برای رفع تحریم‌ها از روز پنجشنبه ۹ دسامبر (۱۸آذرماه)  با نشست کمیسیون مشترک برجام آغاز شده است.  علی باقری کنی معاون سیاسی وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران تاکید دارد که ایران مسیر گفت‌وگوها را بر اساس مواضع و دیدگاه‌های خودش با جدیت ادامه داده و اراده جدی برای مذاکرات جدی دارد.

"انریکه مورا" معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که سرپرستی نشست کمیسیون را برعهده دارد، در گفت‌وگو با خبرنگاران، ضمن تکرار اهمیت احیای مفاد برجام عنوان کرد که یک حس تازه‌ای برای زنده‌کردن این توافق که اجرای ان به دلیل کارشکنی‌ها و اقدامات غیرقانونی آمریکا به مشکل خورده، در تمام طرف‌های مشارکت کننده وجود دارد. وی با اشاره به ضرورت واقع‌گرا بودن در مذاکرات وین عنوان کرد که تمام هیات‌ها برای رسیدن به توافق تلاش می‌کنند.