گرانی سرسام آور در۸۳ درصد خوراکی‌ها

گروه اقتصادی الف،   4000915024

حد بحران، میزانی از قیمت کالاهای خوراکی است که نشان می‌دهد از کنترل خارج شده و ممکن است باعث جهش تورم شود

مرکز مطالعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید: متوسط قیمت 83درصد از اقلام منتخب خوراکی در آبان امسال بالاتر از خط بحران قرار داشته و فقط 17درصد از این کالاها در وضعیت قابل تحمل و مطلوب قرار دارد. مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت رفاه در تازه‌ترین گزارش خود از سنجش تورم خوراکی‌ها در آبان امسال می‌گوید: میانگین قیمت کالاهایی چون برنج خارجی و ایرانی درجه یک، شیر، ماست، کره و پنیر پاستوریزه، تخم‌مرغ، روغن مایع، موز، سیب، پرتقال، خیار، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، لوبیاچیتی، عدس، قند و شکر و چای فراتر از حد بحرانی قیمت‌ها قرار دارند. این احتمال وجود دارد که در ماه‌های پیش رو قیمت برنج ایرانی درجه یک، مرغ و تخم‌مرغ، شیر و انواع محصولات لبنی، روغن‌مایع، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و انواع حبوبات باز هم افزایش یابد. متوسط قیمت اقلامی چون گوشت گوساله و رب‌گوجه در محدوده هشدار نوسان دارد و با توجه به شیب تند قیمت رب‌گوجه فرنگی و افزایش قیمت گوجه فرنگی و صادرات آن احتمال دارد که قیمت این کالاها هم وارد مرحله بحرانی شود این در حالی است که تنها اقلامی چون گوشت گوسفند و پیاز در وضعیت مطلوب نوسان دارد.

به گزارش همشهری، حد بحران از نظر بازوی تحقیقاتی وزارت کار، میزانی از قیمت کالاهای منتخب خوراکی است که نشان می‌دهد از کنترل خارج شده و ممکن است باعث جهش تورم شود. این حد براساس افزایش ماهانه حداکثر 2درصد برای قیمت هر کالا لحاظ شده که برای یک دوره یکساله رشد 24درصدی قیمت به منزله ورود این کالا به منطقه بحران خواهد بود. از نظر وزارت کار در چنین مواقعی تصمیم‌های سریع و فوری و حتی مداخله مستقیم دولت در بازار برای کاهش قیمت‌ها ضرورت دارد.