وعده زاکانی درباره تحول شش‌ماهه در تهران/ نتایج یک نظرسنجی درباره محبوبیت رئیسی/ دفاع رئیس دیوان عدالت اداری از رانت قضات برای وکالت

گروه سیاسی الف،   4000727080 ۲۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری- تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

وعده زاکانی درباره تحول شش‌ماهه در تهران/ نتایج یک نظرسنجی درباره محبوبیت رئیسی/ دفاع رئیس دیوان عدالت اداری از رانت قضات برای وکالت

آمار کرونا در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۳۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۸۳ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۹۶۷ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۴ هزار و ۴۲۳ نفر رسید.

آمار واکسیناسیون در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۴۹ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۲۰۸ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۶ میلیون و ۶ هزار و ۱۰۹ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند.

مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۷۵ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۳۱۷ دُز رسید.

در شبانه روز گذشته، یک میلیون و ۲۶۶ هزار و ۶۳۷ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.

بیشتر بخوانید:

واکسیناسیون سبب کاهش مرگ دیابتی‌های مبتلا به کرونا شده است

دورکاری ادارات لغو شد/ جلوگیری از حضور کارمندانی که واکسن نزنند

***

وعده زاکانی درباره تحول شش‌ماهه در تهران

به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی در جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر تهران، گفت: پیامبر گرامی اسلام فرمودند که اگر کسی قویتر از فردی باشد و فردی ضعیف تر گمارده شود خیانت است. این حدیث آویزه گوش من است و اگر کسی بخواهد برای انتصابات فشاری را تحمیل کند با دیوار سختی برخورد خواهد کرد و من پاسخگوی این قاعده خود هستم. در دوران شهرداری بنده هیچ یک از اعضای شورای شهر هیچ فشاری به من نیاوردند و متاسفانه برخی آرزو می کنند بین شهردار و شورا اختلاف وجود داشته باشد؛ اما اینطور نیست. هر چند که اختلاف نظر وجود دارد ولی شهردار منتخب شورا است. بنده تا امروز تحت هیچ فشاری از سوی اعضا قرار نگرفتم. اعضا پیشنهاداتی داشتند که به کانون ارزیابی فرستادند و پس از بررسی ما دست به انتخاب زدیم.

وی تاکید کرد: یکی از اشتباهات بزرگ در دوره های گذشته خارج کردن اداره انتصابات بوده که ما طی لایحه ای این پیشنهاد را در کنار پیشنهادات دیگری همچون موضوع ایثارگران و بانوان به شورا ارائه می کنیم. بی تردید در هیچ یک از انتصابات کشور مدلی که ما پیاده کرده ایم پیاده نشده و در نگاه کارشناسان پیشروترین نوع انتصابات است. بخش عمده تعویض ها در انتصابات نیز به دلیل جنبه های استعلامی بوده است.

شهردار تهران ادامه داد: سومین اقدام ما نیز ناظر بر کرونا بود. روزانه حدود ۳۰۰ نفر فوت می کردند و خانواده ها عزادار می شدند. مسیری با هدف ارتقای توانمندسازی مدیریت بحران صورت گرفت و شهرداری بیش از ۵۰ درصد از واکسیناسیون را در موج تشدید یافته انجام داد. بی تردید ما دیگر در مجموعه شهرداری آرامش نخواهیم داشت و یکسره کار و فعالیت را در دستور کار داریم تا بتوانیم علاوه بر فعالیت در مجموعه به سایر مجموعه های کشور نیز کمک کنیم. ما برنامه تحولی را تنظیم کرده ایم تا در چارچوب آن به صورت دقیق سیر تحول را سپری کنیم. امروز صاحب یک برنامه شش ماهه هستیم که با توجه به بودجه سالانه تغییر را در شهر ایجاد می کند. قطعا ظرف شش ماه آینده در برخی پارامترهای شهر متفاوت از شهر امروز تهران را مشاهده خواهیم کرد.

***

حذف ارز 4200 در برنامه دولت قرار دارد؟

به گزارش تسنیم، احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به هزینه‌هایی که ارز 4200 تومانی بر فعالان اقتصادی تحمیل می‌کند، گفت: «مدت‌هاست موضوع حذف ارز 4200 تومانی مطرح است اما اجرایی نمی‌شود و این روند باید تغییر کند. نباید مانع فعالیت مولّد بود بلکه باید هدایت‌گر مسیر توسعه باشیم. تصمیم‌گیری در برخی نهادها به جیب فعالان اقتصادی هزینه بسیاری را تحمیل می‌کند و قدرت رقابت را کاهش می‌دهد.»

وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص نظر دولت مبنی بر ارائه‌ی کارت اعتباری مصرف‌کننده به جای ارز 4200 تومانی، اظهار داشت: «ستاد اقتصادی دولت حتماً با اصلاح رویه‌هایی که در خصوص ارز ترجیحی وجود دارد و منافع آن به مصرف‌کنندگان نهایی و مردم نمی‌رسد و بیشتر در زنجیره مزیت‌های رانتی برای کسانی که به آن دسترسی دارند ایجاد می‌کند حتماً موافق هست و البته این پیشنهاد که شما مطرح فرمودید جزو پیشنهادات مطروحه در ستاد اقتصادیست، امیدوارم بعد از اینکه تصمیم‌گیری قطعی در مورد آن صورت گرفت ما بتوانیم با کارآمدترین روش ممکن حمایت از مردم و مصرف‌کنندگان را انجام دهیم».

***

نتایج یک نظرسنجی درباره محبوبیت رئیسی

رجانیوز نوشت: نظرسنجی مشترک دانشگاه مریلند و مرکز افکار سنجی «ایران‌پل» (Iran Poll) که روز دوشنبه منتشر شد نشان داد  که مردم ایران از ایالات متحده رویگردان شده‌اند و به سیاست جدید جمهوری اسلامی ایران در نگاه به شرق نگاه مثبتی دارند.

این نظرسنجی در بازه زمانی ۳۰ اوت تا ۹ سپتامبر از طریق تلفن و اینترنت انجام شده و نشان می‌دهد حمایت مردمی از توافق هسته‌ای برجام به شدت کاهش یافته است.

کمتر از نیمی از ۱۰۰۱ شرکت کننده در این نظرسنجی گفتند که «به شدت» یا «تا حدودی» برجام را تایید می‌کنند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۷۵ درصد بود. ۲۷ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که «به شدت مخالف» این توافق هستند.

تقریباً دوسوم پاسخ دهندگان گفتند که حتی اگر واشنگتن به توافقی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۷ از آن خارج شد بازگردد «تا حدی بعید» یا «بسیار بعید» است که به تعهداتش در این توافق عمل کند. تنها یک سوم از پاسخ‌دهندگان گفتند که واشنگتن «تا حدی محتمل» یا «بسیار محتمل» است که از برجام پیروی کند.

در حالی که ۲۷ درصد از شرکت‌کنندگان گفتند که ایران و ایالات متحده باید هر دو برای بازگشت به برجام نرمش نشان دهند ۵۲ درصد گفتند که ایران باید قاطعانه روی خواسته‌هایش پافشاری کند و از طریق اروپایی‌ها واشنگتن را به پذیرش آنها مجاب کند.  این در حالی است که ۱۶ درصد می‌گویند که تهران حتی نباید برای احیای توافق تلاش کند.

این نظرسنجی که تنها چند هفته پس از تحلیف «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران انجام شد، حمایت بی‌سابقه‌ای از رئیس جمهور جدید را نشان داد. ۷۸ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که نظرشان نسبت به رئیس‌جمهور جدید تاحدی مطلوب (۳۳ درصد) یا بسیار مطلوب (۴۵ درصد) است.

این عملکرد به معنی بهبود ۵۰ درصدی وضعیت رئیسی نسبت به ماه مه ۲۰۱۷ است، زمانی که او در انتخابات مغلوب حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق ایران شد. در همان نظرسنجی، ۶۰ درصد گفته بودند به محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران که برای برجام مذاکره کرد نظر مطلوبی دارند.

در نظرسنجی فعلی، نتایج برعکس شده و محبوبیت روحانی به تنها ۲۰ درصد سقوط کرده است.

***

دفاع رئیس دیوان عدالت اداری از صدور پروانه وکالت برای  قضات بازنشسته

مجلس شورای اسلامی هفته گذشته و در جریان بررسی طرح ضد انحصار تسهیل صدور مجوز برخی از کسب و کارها مصوب کردند که سابقه قضاوت یا نمایندگی مجلس جایگزین آزمون وکالت نخواهد شد.️ مطابق این مصوبه نمایندگان و قضات اگر میخواهند در حوزه وکالت مشغول به فعالیت شوند، باید در آزمون وکالت شرکت کنند و دیگر سابقه نمایندگی و قضاوت جایگزین آزمون وکالت نیست.

حجت‌الاسلام حکمتعلی مظفری، رئیس دیوان عدالت اداری، در نطق پیش از دستور جلسه هیات عمومی این دیوان، از مصوبه مجلس انتقاد کرد. 

رئیس دیوان عدالت اداری، اعطای پروانه وکالت به قضات را براساس قانون دانست و افزود: متاسفانه رسانه‌ها مصوبه اخیر مجلس را رفع تبعیض و رانت تلقی کرده اند که این ادعا با توجه به قانونی بودن اعطای پروانه مطابقت ندارد و این ادبیات در شان دستگاه قضایی و قضات نمی‌باشد.

حجت الاسلام و المسلمین مظفری گفت: با توجه به کدام نظر کارشناسی مقرر شده است که یک قاضی بعد از سی سال تلاش در حوزه قضاوت برای دریافت پروانه وکالت، باید آزمون داده و کارآموزی انجام دهد و متاسفانه از طریق برخی رسانه‌ها شرایط طوری نشان داده می‌شود که دستگاه قضایی موافق این مصوبه بوده است.

رئیس دیوان عدالت اداری در پایان گفت: با توجه به همه نقد‌هایی که وجود دارد ما تابع قانون هستیم و امیدواریم این مصوبه در شورای نگهبان مورد بررسی عالمانه واقع شود.

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در خصوص مصوبه مجلس درباره حذف رانت نمایندگان مجلس و قضات برای وکیل شدن گفت: ما برای قضات همچون سایر اقشار احترام قائلیم اما این دلیل نمی‌شود که تعارض منافع آن‌ها را در این موضوع نادیده بگیریم. تا پیش از مصوبه مجلس رویه به این صورت بود که قضات می‌توانستند بعد از بازنشسته شدن بدون شرکت در آزمون، وکالت کنند که این موضوع با توجه به آشنایی قضات با فرایندها و مقامات قضایی، مشکلاتی ایجاد کرده بود. یعنی برخی از این قضات که وکیل شده بودند از روابط خود برای پیش بردن پرونده‌ها استفاده می‌کردند.

خضریان ادامه داد: رانت به وجود آمده برای قضات هم به عدالت ضربه می‌زد و هم سایر وکلا که سالم کار می‌کردند را تحت تاثیر قرار می‌داد. برای همین مجلس نسبت به حذف این رانت و امتیاز ویژه اقدام کرد.

وی عنوان کرد: بر اساس طرح مجلس قضات همچنان می‌توانند وکیل شوند اما دیگر رانتی ندارند و باید مثل بقیه افراد در آزمون شرکت کرده و حد نصاب نمره را کسب کنند و دیگر از میان‌برهای قانونی خبری نیست.

این نماینده مجلس گفت: برخی از حملاتی که این روزها علیه تصویب طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار صورت می‌گیرد به دلیل منافعی است که به خطر افتاده در غیر این صورت دلیلی ندارد علیه طرحی که انحصار را از مشاغل و بازار خدمات حقوقی بر می‌دارد این همه حمله صورت گیرد.

***

پزشکیان: شورای نگهبان دلایل ردصلاحیتم را اعلام نکرده است

مسعود پزشکیان نماینده تبریز درگفت وگو با منیبان در رابطه با "اظهارات طحان نظیف مبنی بر آنکه پزشکیان دعوت شورای نگهبان برای حضور در جلسه بررسی رد صلاحیت خود را نپذیرفته است " گفت: چنین دعوتی از من صورت نگرفته است. حدودا دو هفته قبل، در تعطیلات مجلس که اعضای خانواده ام درگیر بیماری کرونا بودند، از شورای نگهبان با من تماس گرفتند تا در یک جلسه ای  که با حضور اقای کدخدایی است حضور پیدا کنم ولی موضوع و محوریت جلسه به من گفته نشد.

او در ادامه برای چندمین بار در اعتراض به رد صلاحیت خود بیان کرد: شورای نگهبان باید شفاف عمل کند و شاخص های لازم برای ثبت نام در انتخابات را اعلام کند، در این صورت وقتی بدانم شاخص های مد نظر را ندارم دلیلی برای ثبت نام در انتخابات دیگر وجود ندارد.

نماینده مردم تبریز گفت: شورای نگهبان واضح بگوید افراد برگزیده شده چه شاخص هایی را دارا بودند که رد صلاحیت شده ها آن ویژگی ها را نداشتند؟ باید تکلیف رد صلاحیت شده ها روشن شود که به علت دارا نبودن چه شاخص هایی از حضور در انتخابات منع شده اند؟ مگر از شفافیت  سخن نمی گویند، پس شاخص ها را شفاف بگویند. من باید بترسم که نمی دانم به چه دلیل رد صلاحیت شده ام نه آنها، پس دلیلی برای عدم بیان رد صلاحیت ها وجود ندارد.

پزشکیان بیان کرد: شورای نگهبان تا به امروز دلایل رد صلاحیت ام را ارائه نکرده است، فقط طی تماسی گفتند  که آقای کدخدایی می خواهند با شما جلسه داشته باشند که به دلیل بیمار بودن خانواده ام گفتم بگذاید برای هفته بعد. 

***

بودجه ۱۴۰۱ با اصلاحات ساختاری تقدیم مجلس می‌شود

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با ایسنا، در توضیح نشست  مشترک شب گذشته کمیسیون  اقتصادی با معاونان سازمان برنامه و بودجه گفت: این جلسه برای بررسی احکام اقتصادی بودجه ۱۴۰۱ تشکیل شد خوشبختانه اتفاقات خوبی در سازمان برنامه و بودجه برای تغییر در محتوای بودجه ریزی رخ داده است این تغییر به نحوی است که می تواند مسیر حرکت بودجه ریزی و اصلاح ساختار مورد نظر مورد تاکید مقام معظم رهبری را فراهم کند.

وی با بیان اینکه دولت باید لایحه بودجه را ۱۵ آذر به مجلس تقدیم کند گفت: شب گذشه هم تاکید شد طبق برنامه زمانبندی دولت در ۱۵ آذر بودجه را به مجلس بدهد این گونه جلسات هماهنگی هم برای آن است که  توافقات به سمتی برود که لایحه با کمترین اصلاحیه به تصویب برسد.

وی درباره موضوع اصلاح ساختار بودجه گفت: تمام تلاش ما این بود که اصلاح ساختار بودجه صورت گیرد که نتوانستیم با دولت دوازدهم توافق کنیم لذا توافق شد که دولت سیزدهم لایحه بودجه ۱۴۰۱ با اصلاحات ساختاری تقدیم مجلس کند البته مجلس هم در اینباره کوتاه نمی آید دولت هم ورود کرده و هماهنگی های انجام شده خروجی این اقدام مشترک این خواهد بود که بودجه ۱۴۰۱ تفاوت های بسیاری با بودجه و سنوات گذشته دارد.

***

برنامه وزارت خارجه رئیسی برای مذاکرات هسته‌ای چیست؟

رحمان قهرمان‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت و گو با انتخاب درباره برنامه تیم جدید وزارت خارجه پیرامون مذاکرات وین گفت: «به نظر من دولت آقای رییسی یعنی آقای امیرعبداللهیان و آقای باقری به دنبال این هستند که به طرف امریکایی بگویند که مذاکره با ما دشوار‌تر از دولت روحانی است و باید امتیازات بیشتری بدهد تا به مذاکرات بازگردیم؛ یک دلیلش این است که در زمان رقابت‌های انتخاباتی، رییسی بر خلاف انتظاری که وجود داشت مواضع خیلی نرمی نسبت به برجام گرفت و لذا تصور قبلی این بود که دولت رییسی در همان آغاز کار، بر خلاف دولت احمدی‌نژاد، مایل به مذاکره است و می‌خواهد سریع به توافق برسد. این پیامی بود که به نظر می‌رسید که طرف‌های غربی بر اساس آن یک مقدار خود را به مذاکرات بی انگیزه نشان دادند.»

قهرمان‌پور اضافه کرد: «بنابراین این تلاشی که امیرعبداللهیان و باقری می‌کنند شاید برای تعدیل این نوع برخورد است و می‌خواهند بگویند که امریکا مذاکرات را جدی گیرد و بیش از قبل امتیاز دهد، ولی اینکه واقعا چنین امتیاز بیشتری را امریکا خواهد داد، بستگی به نوع مذاکرات دارد باید دید هر طرف روی میز مذاکره چه می‌گذارد و روند مذاکرات چگونه پیش می‌رود.»

این تحلیلگر مسائل بین الملل در پاسخ به این پرسش که آیا امریکا امتیازات بیشتری را به ایران می‌دهد، گفت: «از الان نمی‌توان گفت، اما به نظر من امریکایی‌ها تا الان سیاست‌شان این است که امتیاز بیشتری نسبت به آنچه به دولت روحانی می‌دادند، به رییسی ندهند.»