در لبنان چه خبر است؟

  4000524044 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

همه شاخص‌ها در لبنان حاکی از نزدیک شدن این کشور به اجرای مرحله چهارم پروژه ۵ مرحله آمریکا ضد لبنانی‌هاست که از طریق مهره‌های اصلی واشنگتن انجام می‌شود.

در لبنان چه خبر است؟

به گزارش الف، تحولات اخیر در لبنان؛ از حوادث منطقه «خلده» و تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به مرزهای جنوبی لبنان تا تصمیم برای حذف یارانه سوخت در میان بحران بی‌سابقه اقتصادی و معیشتی لبنانی‌ها نشان می‌دهد که آمریکا و مهره‌های آن برای ورود به مرحله چهارم طرح معروف 5 مرحله‌ای «مایک پامپئو» وزیر خارجه دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق ایالات متحده ضد لبنان برنامه‌ریزی می‌کنند.

این طرح پنج مرحله‌ای که با خلاء سیاسی و سپس فروپاشی اقتصادی و مالی آغاز شد در مرحله چهارم به انفجار اوضاع امنیتی لبنان می‌رسد تا در نهایت مرحله پایانی و هدف اصلی این پروژه یعنی تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان-آن هم در شرایطی که حزب‌الله تضعیف شده باشد و صهیونیست‌ها بر خلاف 2 دوره قبلی بتوانند پیروز جنگ شوند.

نگاهی به اتفاقات لبنان از اکتبر 2019 یعنی همان زمانی که پامپئو مستقیما از اراضی اشغالی به لبنان آمده و طی سخنانی خطاب به مردم این کشور اعلام کرد که باید میان زندگی مرفه و حمایت از مقاومت یک گزینه را انتخاب کنند؛ نشان می‌دهد که بحران‌های این کشور و بن‌بست سیاسی که مولد بحران اقتصادی و مالی بود رابطه مستقیم با پروژه آمریکا دارد که اکنون 3 مرحله مذکور آن اجرا شده است.

اما چهارشنبه شب هفته گذشته بود که «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان از حذف یارانه‌های سوخت در این کشور خبر داد؛ آن هم در شرایطی که بحران سوخت در لبنان یک معضل اساسی برای مردم این کشور به شمار می‌رود و در شرایطی که قیمت هر دلار در این کشور به بیش از 20 هزار لیره رسیده و قیمت سوخت نیز به شکل سرسام‌آوری افزایش یافته، لغو یارانه آن یک فاجعه برای شهروندان به شمار می‌رود.

ریاض سلامه که به مرد شماره یک آمریکا در لبنان معروف شده و سیاست‌های آمریکایی وی بر کسی پوشیده نیست درحالی این تصمیم را اتخاذ کرده که می‌داند چه بلایی بر سر لبنانی‌ها می‌آورد و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند مردم این کشور حتی نان هم برای خوردن نخواهند داشت.

به گفته کارشناسان اقتصادی لبنان عمده مشکلات مالی و اقتصادی این کشور ناشی از سیاست‌های بانک مرکزی بوده و درواقع این بانک مانند هیچ یک از بانک‌های مرکزی در کشورهای جهان عمل نمی‌کند. علاوه بر آن ریاض سلامه درحالی با حمایت ایالات متحده همچنان در منصب ریاست بانک مرکزی لبنان ابقا شده که درگیر پرونده‌های متعدد فساد است. دادستانی سوئیس اوایل بهمن ماه گذشته ریاض سلامه، را به «پولشویی» بیش از ۳۰۰ میلیون دلار متهم کرد. دادستانی سوئیس با ارسال نامه‌ای رسمی به وزارت دادگستری لبنان خواهان شفاف سازی درباره انتقال این مبالغ توسط ریاض سلامه و برادرش به بانک‌های سوئیسی با اتهام پولشویی شد.

طی ماه گذشته بعد از انتخاب «نجیب میقاتی» به عنوان نخست‌وزیر مکلف در لبنان و سیگنال‌های مثبتی که درباره همکاری او با «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور برای تشکیل دولت ارسال می‌شد لبنانی‌ها امیدوار به خروج از بن‌بست سیاسی برای حل سایر چالش‌ها شده بودند. همچنین سخنان اخیر «سید حسن نصرالله» درباره حل بحران سوخت و عزم جدی حزب‌الله برای نجات لبنانی‌ها با واردات سوخت از ایران نقطه امیدی برای مردم این کشور شد.

اما در میان این امیدواری‌ها آمریکا که همچنان در صدد جلوگیری از تشکیل دولت لبنان با هدف ادامه خلاء سیاسی و نیز جلوگیری از حل بحران سوخت بود بیکار ننشسته و شوک تازه‌ای به لبنانی‌ها به منظور انفجار اوضاع اجتماعی این کشور وارد کرد.

ریاض سلامه مهمترین مهره اجرایی واشنگتن در لبنان محسوب می‌شود و می‌داند که اعلام حذف یارانه سوخت با واکنش تند مردم مواجه شده و موجب برانگیختن آنها برای آغاز موج تازه‌ای از اعتراضات خیابانی می‌گردد. به دنبال آن در شرایطی که مسئولان لبنانی باید متمرکز بر حل بحران سیاسی و تشکیل دولت باشند به ناچار درگیر پیامدهای حذف یارانه سوخت در خیابان‌ها خواهند شد و به این ترتیب خلاء سیاسی ادامه پیدا می‌کند.

البته نتیجه این تصمیم خیلی زودتر از آنچه که پیش‌بینی می‌شد در خیابان‌های لبنان ظاهر شد که نتیجه آن انفجار یک تانکر سوخت با 20 کشته و نزدیک 80 زخمی بود.

پس از اعلام حذف یارانه سوخت بسیاری از مراکز عمومی و حیاتی همچون نانوایی‌ها فعالیت خود را متوقف کرده و پمپ بنزین‌ها نیز از کار ایستادند. این امر با واکنش ارتش مواجه شده و نیروهای ارتش اقدام به مصادره بنزین‌های توقیف شده و توزیع آن در میان مردم کردند. در پی وقوع یک درگیری در عملیات توزیع سوخت تانکر منفجر شده و ده‌ها کشته و زخمی برجا گذاشت.

این اتفاق آغاز مرحله چهارم پروژه آمریکا یعنی انفجار اوضاع امنیتی لبنان محسوب می‌شود و اگر مسئولان این کشور همچنان به سهل‌انگاری خود ادامه بدهند مشخص نیست طی روزهای آینده شاهد چه صحنه‌هایی در خیابان‌های لبنان باشیم.